Aktuálně: 2 477 inzerátů • 293 160 diskuzních příspěvků • 21 489 uživatelů

Putovani v sedle

⋮
Věrka Králová (neregistrovaný) 09.05.2025, 08:33:27 xxx.xxx.48.26

Existuje nekde na internetu seznam, kde se konaji nejaka zajimava putovani v sedle v ramci CR. Jednoho takove sem se ucastnila v Praze pred par lety. Vyjizdky idealne kolem 20 km a nevadi ani narocny teren.

⋮
jbb
jbb 10.05.2025, 23:57:40 xxx.xxx.107.140

Tja, tak 20km je taková dvouhodinová vyjížďka, tomu bych fakt putování neříkal…

Představujete si výlet s vlastním koněm někde (máte ho a máte k němu transport) - to se asi stačí dohodnout s kamarády a dorazit k nim, i když teda někteří nemají ani místní znalost. Anebo poptáváte akci ve smyslu “půjčujeme koně s průvodcem?”

⋮
kometa
kometa správce
11.05.2025, 09:32:52 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele jbb z 10.05.2025, 23:57:40

Asi máte dobré koně. Bez urážky.

My na týdenním putování měli průměr 25 km, aby to bylo na pohodu. Pro lidi i koně. Jednou vinou špatně (ne naší) organizace se šlo 40 km a to bylo opravdu moc. 

⋮
jbb
jbb 11.05.2025, 16:28:36 xxx.xxx.107.140
kometa:

Asi máte dobré koně. Bez urážky.

My na týdenním putování měli průměr 25 km, aby to bylo na pohodu. Pro lidi i koně. Jednou vinou špatně (ne naší) organizace se šlo 40 km a to bylo opravdu moc. 

Tak koně trénování jsou, o tom žádná. Ale tajemství úspěchu spočívá v tom, že střídáme dvě sady koní a jezdíme puťáky, ale spíše hvězdice, tedy vracíme se večer na stejné místo - resp často vyjíždíme z domova přepravníkem a někde se vysadíme a večer zase domů… Takže krom jiného i cestujeme dosti nalehko

⋮
JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 12.05.2025, 09:56:39 xxx.xxx.132.162

Je fakt, že já mám “very-hobby-horse”, co ale aspoň dost naťape na pastevku, a když jsme šly loni dvoudenní vandr jen my dvě, tak jsme šly 28 a 25 a jako kobyla měla dost, trvalo to fakt obojí celý den a to jsme šly jen v kroku a kus jsem šla i pěšky. Faktem ale je, ž u nás jsou všude jen megakopce.

⋮
jbb
jbb 12.05.2025, 18:33:26 xxx:xxx.8b4c:8fa9
JanaJanaJanaJana:

Je fakt, že já mám “very-hobby-horse”, co ale aspoň dost naťape na pastevku, a když jsme šly loni dvoudenní vandr jen my dvě, tak jsme šly 28 a 25 a jako kobyla měla dost, trvalo to fakt obojí celý den a to jsme šly jen v kroku a kus jsem šla i pěšky. Faktem ale je, ž u nás jsou všude jen megakopce.

A to je možná právě ta potíž… My jít 25 km v kroku, tak jsme hotoví my i koně.

Je třeba střídat chody, ono pak ani tak dlouho netrvá. Největší část vyjížďky trávíme v klusu. Dalším tajemstvím je si dobře vybírat kde člověk jezdí. Když je teda hezký terén dá se ujet strašně mnoho. A lepší deset kilometrů po louce než dva po štěrku.

⋮
kometa
kometa správce
12.05.2025, 19:13:43 xxx.xxx.213.48
»
Odpověď na příspěvek uživatele jbb z 11.05.2025, 16:28:36

Takže krom jiného i cestujeme dosti nalehko

To my taky. Buď to byly hvězdicové trasy nebo jsme měli autodoprovod s věcmi.

⋮
JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 12.05.2025, 20:11:52 xxx.xxx.147.116
»
Odpověď na příspěvek uživatele jbb z 12.05.2025, 18:33:26

Nojo, bylo vedro, u nás jsou to megakopce, někde jsme poklusly, ale nechtěla jsem bez zkušeností koně utavit. Jela jsem sama, zkušenost jak fík, nevím, jestli bych to opakovala, ale možná jo.

⋮
Buggyra
Buggyra 15.05.2025, 07:04:21 xxx.xxx.198.226

Na fejsbůku někdo nedávno nabízel tábory na koních, kde je zahrnuto i putování - pro dospělé.

Z Bedřichova vypravuje jednou dvakrát do roka puťák fejsbůkový profil Koně v Jizerkách.

Známá nabízí účast na putování kolem Máchova jezera a i možnost zapůjčení koně - fejsbůk Anna Hrubošová (věnuje se i jezdecké lukostřelbě).

A pokud máte vlastního koně, se kterým se chcete toulat, nevadí vám samota, tak můžete přijet k nám, já vás s koněm ubytuju a poskytnu know-how o místních terénech i trasy. Mám hvězdicovitě rozmístěné známé, kteří vás pak mohou v případě časových dispozic převzít, takže byste si mohla naplánovat skutečné vandrování  od stáje ke stáji. Parťáky vám k tomu ale nedodám, chodíme zpravidla všichni do práce 😀

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.