Aktuálně: 2 207 inzerátů287 555 diskuzních příspěvků20 544 uživatelů

O všem a o ničem :)

kometa
kometa správce
25.05.2026, 19:14:00 xxx.xxx.213.48
Buggyra:

Mno ono se to právě rozjíždí samo. Různě si to “kvete” a mouchy na tom hodují vesele. Takže já bych to docela něčím patlala, ale raději něčím účinným. Samozřejmě sama do toho nešťourám. Ale on si ten nádor z toho nic nedělá a klidně si mokvá a roste a odpadá naprosto nezávisle na mém konání.

Ukažme si na něj…

Obrázek

ale raději něčím účinným

Kamarádka zkusila, celkem úspěšně, obyč Verucal.

Verun
Verun 25.05.2026, 22:24:50 xxx.xxx.220.9

Asi myslíte Verrumal (tam je fluorouracil…)

Já mám v poznámkách napsáno taky Aldara 5% 

vysokonapětovy  pulzní elekromagnet (na fb byly fotky ošetřeného sarkoidu , mark sander ?sandes nebo tak nějak, jednou mi tím ošetřoval kobylu, ale na svaly) 

kdybych to tou “solankou” taky nepatlala, když byla kámoška pryč, taky bych tomu nevěřila…udělat jen  lžičku hladké mouky, lžičku soli a vody jen tak na husté těstíčko, aby to bylo schopné ulpět a přischnout na tom sarkoidu…hele podávání kurkumy taky nemá nějaké  větší studie (www.ker.com

Buggyra
Buggyra 26.05.2026, 07:40:25 xxx.xxx.198.226

Jestli najdu veta, který bude schopný to zajistit, tak jdu rovnou do té AW pasty. Pokud se to nepovede, tak pak můžu vymýšlet, co dál… Včera jsem měla podnětný rozhovor s veterinářkou, co se tím zabývá, a říkala, že to je nejúčinnější léčba.

Verun
Verun 26.05.2026, 08:47:11 xxx:xxx.86bb:ff5f

Pastu a fluorouracilem seženete i tady…třeba efudix…na předpis.samozrejme.taky v komcentracích.

Určitě vám vetka řekla.ze v Anglii to michaji na určitá procenta základě vyšetření  vetem a fotografiích. Léčba nemusí být taky  spolehlivá.

Anglie není v EU a je to teď na pytel od tud neco dostat.(Cla a DPH a tak)..

Buggyra
Buggyra 26.05.2026, 12:33:21 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 26.05.2026, 08:47:11

Tak já předpokládám, že když se tím ten vet v Anglii takhle intenzivně zabývá, tak to bude umět posoudit asi nejlépe. Pokud najdu místního odborníka na sarkoidy, který se námi bude ochoten zabývat a doporučí mi český výrobek, tak bezva, ale obávám se, že to bude slabší. Zatím mám prostě nejslibnější informace vedoucí k té anglické AW pastě…

Lenacia
Lenacia 26.05.2026, 15:55:03 xxx:xxx.5024:6f89

taky sem se potýkala se sarkoidem… Tianka ho měla přímo na oku. 
Bohužel v tak nešťastném místě, že ani operace, ani AW pasta a tomu podobné nepřipadaly v úvahu použít… teoreticky byla možnost nějakých injekcí, ale u těch zrovna došlo k dlouhodobému výpadku… Zkusila jsem používat dračí krev. Když nic, rozhodně se to nehoršilo.-..
Pak sem dostala radu od starého kovboje, strýce mojí kamarádky,  z USA, že mám na podzim komplet přestat s dokrmováním, nechat na trávě a seně, klidový režim a ať si ‘zrestartuje’ imunitu… Nevím co přesně nakonec zabralo, ale sarkoid pomalu oschl, a zmizel. Zůstala tam jenom malá jizvička.

Obrázek Obrázek
Verun
Verun 27.05.2026, 10:14:18 xxx.xxx.220.9
Plaka:

Zdravím, jak koním vůbec nerozumím, sleduju některý koňský kanály na YT. Uchvátilo mě včerejší video od Jesse Drenta, metoda TRT. Neskutečný, co Tristan Tucker během chvíle s koněm dokázal. Znáte tuhle metodu? Jelikož mám psího autistu a přetáčecího blázna, dumám, jestli existuje něco podobnýho u psů. 

https://www.facebook.com/share/r/1BBwMueeW7/

Teď to na mě vyskočilo.takto vtipně TT komentuje co všechno ovlivní jezdce a koně…

Buggyra
Buggyra 27.05.2026, 11:09:00 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lenacia z 26.05.2026, 15:55:03

Možná patříš k těm šťastným 5 %, kde si to mladý organismus koně vyléčí sám. Já jsem v to právě taky doufala, proto jsem to od loňského léta nechávala být, ale teď na jaře to začalo nepříjemně “pracovat”, a to se mi prostě nelíbí.

Lenacia
Lenacia 27.05.2026, 13:23:09 xxx.xxx.4.230
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 27.05.2026, 11:09:00

Asi ano. A možná to ani nebyl tak úplně sarkoid. Totiž ten se jí začal tvořit na podzim 23, v roce 24 byl takovýhle. V létě ale měla i bradavičky - klasika u mladejch, byly jí tři. A na podzim seschly a odpadly bradavičky i sarkoid. 

Peji
Peji 27.05.2026, 13:48:47 xxx.xxx.34.42
Buggyra:

Jestli najdu veta, který bude schopný to zajistit, tak jdu rovnou do té AW pasty. Pokud se to nepovede, tak pak můžu vymýšlet, co dál… Včera jsem měla podnětný rozhovor s veterinářkou, co se tím zabývá, a říkala, že to je nejúčinnější léčba.

Můj valášek měl 5 sarkoidů - už jsem ho s nimi koupila. AW pasta zabrala perfektně.  Už to jsou roky a sarkoidy se nevrátily (ťuk ťuk ťuk). Nás léčila vet Jana Šmachová. Patří do skupiny veterinářů pod Seitlem.

Buggyra
Buggyra 27.05.2026, 14:19:03 xxx.xxx.198.226

Náš dvouletek má teď taky papilomy v uších, taky neřeším… Říkám si, že bych oběma mladým i starým i vlastně všem mohla koupit immuneregen, Zuzka Poláková na něj přísahá, ale je to pálka pro takové stádo, tak ještě nevím. Poníky a plnokrevníka jsem zatím zakrmila Mikrop Min-Amino-Vit, protože jsem došla k názoru, že poníci na slámě s hrstkou sena pod záchovným minimem budou podvyživení…. Takže očekávám vbrzku zvýšení temperamentu a třískání s dětma o zem, což se teď od zimy zhusta nekonalo, poníci jsou letos ultra hodní (no ale závody každý víkend a lehká práce i v týdnu můžou dělat divy).

Buggyra
Buggyra 27.05.2026, 14:19:52 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Peji z 27.05.2026, 13:48:47

Jů, Seitlovci jezdívají k sousedce, to by se mohlo prubnout, děkuji.

Lenacia
Lenacia 27.05.2026, 14:29:21 xxx:xxx.c6d0:cc99
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 27.05.2026, 14:19:03

já jí dávala prostě vitamín C… 

Horsana
Horsana 27.05.2026, 20:07:33 xxx.xxx.211.0
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 26.05.2026, 08:46:10

Nah…ked neobsluhujem zver, tak spim.

Nerobim nic ine, len spim. Keby ma z lezania nebolel chrbat, tak prosto budem iba spat.

Nonak ma mesacku, uveitida sa vratila, teraz ma 40 °C horucku, vybrali mu kanylu, ci to nie je z toho.

Neha sa schvatila, asi z Cushinga a z nebratia liekov, ktore teda musim davat v detskej vyzive a to uteka a nespolupracuje, Gustav to sleduje a s hrozou odo mna boci…su len na sene, pastvu nemam, dorastla len burina po tych dazdoch a hornu setrim, ked pride Leona.

Ale, troosku som culejsia, ved uz aj idem do prace v sobotu, potom 1.6. na gyndu…

Neverim, ze niekto zisti, co mi je.

Spava nemoc, hmm…

Vy ako, drahe zeny, zdrave, cule?

Obrázek Obrázek Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 27.05.2026, 20:14:38 xxx:xxx.a64a:cf01

Horsano, ono zo vše může být taky z toho, že jste teď fyzicky a psychicky jela dlouho nadoraz. Je dobré že spíte  a máte potrebu se "válet". Tohle je totiž přesně to, co to tělo  potřebuje. Spánek proste léčí, tak si ho dopřejte skutečn   plnýma hrstma,když to jde.

Buggyra
Buggyra 27.05.2026, 21:04:58 xxx.xxx.198.226

Tak tož já jsem energetická až hanba, zdráhám se to připsat druhému týdnu užívání toho Vigantolu (Déčko). Moč dobrá, pohlaví dobré, odteď už nedávám až do října pauzu v antikoncepci (šetřím vajíčka na vánoce!). Sem tam když se orosím a pak mě ofoukne, tak cítím teda lehce močení, ale budu tak nějak doufat, že je to fakt ten odcházející písek a nikoli nějaký vleklý ohavný zánět. No samozřejmě se orosím denně, protože v práci mám 20 stupňů (sedím u kompu) a venku je 30, v autě potom 50. Takže vylezu navlečená do punčocháčů, zimního svetru, dlouhého rukávu a kozaček s kožíškem a než dojdu k autu, je toho půlka dole, pak sednu do auta, pokusím se ze sebe servat ještě i obočí, a než auto nastartuje, jsem zlitá jak ze sprchy. U koní se pak zvedám z mokrého fleku na sedadle a běžím makat, šmrdolit se kolem dětí, poníků, překážek, kytek, slepic, dneska půl hodiny s hráběmi, a tak… no záda holá nemám, ale to je úplně jedno. Stejně pak večer prostě cítím, že to nebylo ono. Jako nemám klimatizaci, ale efekt je úplně stejný. No však si ráno v práci topím….

O víkendu jsme byli na závodech a protože jsme měli tři starty nahlášené těsně po sobě a dítě s vodičem bylo prostřední a ty, co by mu mohly dělat vodiče, byly právě ty dva starty okolo, tak jsem dělala vodiče já. Takže krom toho, že jsem v každé soutěži jela na nejvyšším koni na světě (aspoň při posledním šplhání do sedla toho dne to teda nejvyšší kůň byl!), jsem ještě běhala na kolbiště s černým (nevodila jsem ho, naštěstí na tom jela zkušenější holčička) a pak jsem ještě běhala na kolbiště s plnokrevníkem (nevodila jsem ho, na tom se se mnou střídala druhá trochu méně zkušená holčička), no a pak jsem teda ještě dělala toho vodiče, a protože minidítě se rádo sveze a poník si do cíle zatáhnul (westernovky), tak jsem se vždycky chytla hřívy a letěla jsem s poníkem cvalem. Poté, co jsem se rozhodla své plíce již více nehledat a do cíle se nechat vláčet oním poníkem v mrákotách, mi nedostatek kyslíku, soudnosti a těsnosti svěračů přestaly vadit…

Po druhé soutěži už nikdo netleskal dítěti, ale všichni ve stoje tleskali mně. Večer dole tři kila.

Už jsou zase zpátky.

(plnokrevník má takových nějakých metr šedesát pět, a já chtěla na ježdění menšího koně, na kterého nebudu muset šplhat…tak mám černého, který má… prosím virbl… nějakých metr šedesát čtyři… to fakt nemuselo být)

Obrázek
Varaxi
Varaxi 27.05.2026, 21:33:57 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 27.05.2026, 20:07:33

Já Vám přeji z celého srdce, ať je Vám líp. Ať se přijde na to, co Vám je, nebo ne, doufám a přeju Vám, aby to brzy skončilo a změnilo se na špatnou vzpomínku. Takový dobrý člověk jako Vy by vůbec neměl stonat. 

Zrzavci
Zrzavci 27.05.2026, 22:24:07 xxx:xxx.a64a:cf01
Varaxi:

Já Vám přeji z celého srdce, ať je Vám líp. Ať se přijde na to, co Vám je, nebo ne, doufám a přeju Vám, aby to brzy skončilo a změnilo se na špatnou vzpomínku. Takový dobrý člověk jako Vy by vůbec neměl stonat. 

Pod tohle se……Zrzavci…Zrzavci….Zrzavci…Zrzavci…..……Zrzavci…Zrzavci….Zrzavci…Zrzavci…..……Zrzavci…Zrzavci….Zrzavci…Zrzavci…..……Zrzavci…Zrzavci….Zrzavci…Zrzavci…..……Zrzavci…Zrzavci….Zrzavci…Zrzavci…..x 5 podepíšu.

Buggyra
Buggyra 28.05.2026, 07:14:08 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 27.05.2026, 21:33:57

🙏 přidávám se

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.