Aktuálně: 2 207 inzerátů287 563 diskuzních příspěvků20 544 uživatelů

O všem a o ničem :)

Lenacia
Lenacia 24.05.2026, 19:56:06 xxx:xxx.fe1e:c639

Hluboký 🙈🙈🙈 to bude ten tvar co sem si popletla 

A ten tvaroh do krmení? 

kometa
kometa správce
24.05.2026, 20:01:51 xxx.xxx.213.48
Lenacia:

Hluboký 🙈🙈🙈 to bude ten tvar co sem si popletla 

A ten tvaroh do krmení? 

Ne. Plácnout na tu bolavou šlachu.

Lenacia
Lenacia 24.05.2026, 20:05:14 xxx:xxx.fe1e:c639
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 24.05.2026, 20:01:51

Raději se ptám. 😅 

Jak dlouho nechat případně? 

kometa
kometa správce
24.05.2026, 20:06:49 xxx.xxx.213.48
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lenacia z 24.05.2026, 20:05:14

Jak dlouho vydrží. Opakovat dle potřeby - 2x, 3x denně.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 25.05.2026, 07:49:29 xxx.xxx.254.243

Na jakékoli záněty jako podpora kurkuma+černý pepř+olej. Cpu to do koně přes zimu nebo v případě problémů a do sebe kdykokli v případě potřeby. V úterý mi začal opar a bez mazání jen s touhle koňskou dávkou za tři dny jen strup. Je to protizánětlivý a imunitní zázrak.

Buggyra
Buggyra 25.05.2026, 08:21:54 xxx.xxx.198.226

Zkusím to černému matlat na sarkoid… tím snad nic nepokazím. Jaké máte ozkoušené poměry? Díky

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 25.05.2026, 08:30:18 xxx.xxx.254.243
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.05.2026, 08:21:54

Potírat můžete, ale za mně ideálně i zevnitř, to je zásadní. 

V této skupině najdete i pod lupou diskuze na toto téma:
https://www.facebook.com/groups/800016530105607/
Doporučená denní dávka: Dospělý kůň: 15g / den směsi + cca 2 lžíce oleje do krmení Pony a hříbata: 1/2 dávka Podávejte v suchém stavu. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Nepodávejte březím a laktujícím klisnám.
Ideální pro staré artrotické koně, navíc vyniká i protizánětlivým účinkem. Snižuje plynatost, podporuje trávení, zlepšuje střevní mikroflóru, zvyšuje stravitelnost krmiv s větším obsahem bílkovin, dobře působí jako prevence žaludečních vředů, snižuje výskyt rakovinotvorných nádorů, působí proti plísním a kvasinkám, pomáhá i při kašli, astmatu, reguluje metabolismus, podporuje krvetvorbu,můžeme využít i při horečkách, revmatismu, artritidě, natažených šlachách, při poruchách močového ústrojí.
Míchá se cca 500 g kurkumy s 20 g mletého černého pepře.
Přidání oleje je nezbytné. Kurkumin je rozpustný v tucích. Olej (např. lněný nebo ostropestřecový) zajistí, že se kurkuma správně vstřebá v trávicím traktu a mnohonásobně se tak zvýší její účinek.

Lenacia
Lenacia 25.05.2026, 08:55:52 xxx:xxx.fee5:fea2
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 25.05.2026, 08:30:18

No, Sára mi bohužel kurkumu nežere a to ani kurkumový olej, v jakémkoliv množství….

Nicméně sem kdysi četla že existuje studie, která zkoumala účinnost omeprazolu a kurkumy, a prý byl výsledek v rámci léčby žaludečních vředů srovnatelný… byl to ovšem myslím celkem malý experiment. 

Saga
Saga 25.05.2026, 09:01:49 xxx.xxx.167.183

Co se týče kurkumy, tak souhlas se vším, co dala výše 4xJana. Krmím přesně podle tohoto návodu už druhým rokem. Výsledek je zatím takový že, flekyhorse už netrpí tou šílenou plynatostí, minihorse mi při jarním přelínávání po dvou letech přestal konečně plesnivět v oblasti páteře, a protože ona na tom svém mini těle měla něurékom zákroků, vidím v průběhu času, že se lépe hojí a vzpamatovává.

Add. sarkoid, možná vzpomenete, že ho mini měla taky (jak jinak), než jsem to vůbec poznala a byla si tím jistá, že to “je vono” , tak jsem objednala cosi od Habibi do krmení na sarkoidy. Drahý to bylo jako prase a efekt nula. Pak jsem kontaktovala vet, zkoušely jsme Stelfontu, efekt nula, doporučila mi právě tu kurkumu, tak jsem jí naordinovala a čekala. Mezitím mi obě vetky dlouhodobě onemocněly (cca půl roku) a sarkoid rostl a rostl. Pak když konečně jedna z nich mohla dorazit, mazaly jsme AW5 pastou dle harmonogramu. A bylo po problému. Oproti všemu předchozímu zkoušení celkem dost rychle. Vypadalo to vcelku nechutně, malou to dozajista bolelo jak sviň, ale holt rakovina je sviň a nemůže se na ní v rukavičkách, že jo. Taky mi trvalo, než jsem si to v hlavě nějak zpracovala. Nakonec paradoxně léčba AW5 pastou byla v reálu levnější a 100% účinná oproti předchozím pokusům, které vyšly naprázdno. Kurkuma vnitřně určitě hojení napomohla, malá se hojila moc dobře. Teď tam má krásnou jizvu, kterou jenom pozorujeme a prohlížím jí, a kdybych našla dalšího hnusáka, co by na ní někde rostl, neváhám a jdu hned do AW5!

Pokud Váš vet tyto možnosti má, vím, že to nedělá každý, tak máte námět na přemýšlení. Ta pasta je svinstvo, to ale sarkoid taky…

Buggyra
Buggyra 25.05.2026, 09:19:17 xxx.xxx.198.226

Já chci taky právě AW pastu, ale můj vet ji asi neumí objednat, budou mi na objednání té pasty z GB stačit výsledky rozborů toho sarkoidu tady z nějaké laboratoře? Nebo se musí nějak vzorek posílat do GB? Já jsem ani neměla v úmyslu nic jiného zkoušet, chtěla jsem po vetovi rovnou vyřídit tu pastu, páč jsem z minula měla o tom cos zjištěno, jenže na to je potřeba nejprve určit, že je to sarkoid a že je příslušného typu, a tenhle vet mladý, nemá zkušenosti, moc se mi na to netvářil, tak že si zjistí informace (nezjistil). Vzorek nakonec odebrat zapomněl, ale přijede ještě v červnu, tak ho chci vzít pod krkem, abychom to dotáhli. Mně ty sarkoidy nevadí, ale mohly by se rozšířit někam, kde by vadit mohly nebo nedejbůh přenést, ani pomyslet, máme toho imunodeficitentního staříka… musím sem dát fotky hromadné genocidy všenek po aplikaci spot onu…

Lenacia
Lenacia 25.05.2026, 09:35:48 xxx.xxx.174.88

Od té doby co není GB v EU tak třeba naše veterinářka už neobjednává, protože je to byrokratický peklo od nich cokoliv poslat. 

Buggyra
Buggyra 25.05.2026, 09:42:12 xxx.xxx.198.226

aj

To teda budu muset asi někoho zkusit splašit, to mi ten mladý neobjedná, ten má svých problémů dost… Mno jo, tak zkusím na fejsbůku. Možná ten vet bude chtít osobně i ten sarkoid vidět, odebrat… mnojo… je mi jasné, že tak jednoduché to nebude! To bych měla málo starostí 😂

Saga
Saga 25.05.2026, 10:22:22 xxx.xxx.167.183
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.05.2026, 09:19:17

Já se teda přiznám, že jsem si myslela, že to bude probíhat přesně takhle, jak píšete. Akorát, že vůbec! Uznávám, že tohle záleží na příslušném veterináři, vy jako zákazník s tím prdičky naděláte, a spoustu věcí nemůžete vůbec ovlivnit! Moje veterinářka, když se vrátila z PN, tak už dlouho před tím věděla, že s tím sarkoidem bojujeme a věděla, že Stelfonta vyšla naprázdno (Stelfonta se používá hl. u psů, kde zabírá, u koní zatím nejsou žádné větší studie, prostě někomu zabere a někomu vůbec), stejně tak jako “léčení” per huba čímkoliv. Ani jedna z mých vet, co tu byly, neodebírala vzorek sarkoidu, a nikam nic neposílala také ani jedna. Jednalo se o viditelný verukózní sarkoid, to jsem poznala i já jako laik, protože to mělo “dyzajn” reálné bradavice. Vet, co pracuje s AW5, prostě přijela s tou pastou, ta první byla 75%, opatlala mi půlku minihorse a odjela. Ta pasta byla normálně v načatém kelímku a měla jí pro víc zákazníků. Pak jezdila dle harmonogramu, který už si nepamatuju, a pasty střídala podle toho, jak se sarkoid choval. Nakonec, když viděla, že je to na dobré cestě, nechala mi tu 50% mast a poslední dny už jsem patlala sama, ona pak přijela za 14 dní na KO a zkonstatovala, že je to dobrý, mast si odvezla a pak už jsme mohly jen čekat, co bude. Pravda je, že tohle je velmi zkušená vetka, sarkoidy léčí běžně, tže to prostě asi objednává v UK dle potřeby a má dostatečné zásoby, protože to, co tu píše Lenacia, říkala taky, že je to děs to z nich dostat, když jsou mimo EU. Tže tady je zkušený vet alfa a omega řešení problému, bohužel…

Buggyra
Buggyra 25.05.2026, 10:30:48 xxx.xxx.198.226

Napište mi prosím tu vet, klidně do SZ. Nemám problém si ji objednat extra, ať mi to zhodnotí a klidně zaléčí. Děkuji mnohokrát

Saga
Saga 25.05.2026, 12:25:53 xxx.xxx.167.183
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.05.2026, 10:30:48

Máte SZ 🙂

Verun
Verun 25.05.2026, 14:10:16 xxx:xxx.e030:bf5c

U nás ve stáji to holčina mazala soli a moukou na kašičku….udělat na sarkouidu krustu.

Teď bych  to ale s ničím nerozjiždela…mouchy.

Buggyra
Buggyra 25.05.2026, 14:33:32 xxx.xxx.198.226

Mno ono se to právě rozjíždí samo. Různě si to “kvete” a mouchy na tom hodují vesele. Takže já bych to docela něčím patlala, ale raději něčím účinným. Samozřejmě sama do toho nešťourám. Ale on si ten nádor z toho nic nedělá a klidně si mokvá a roste a odpadá naprosto nezávisle na mém konání.

Ukažme si na něj…

Obrázek
Buggyra
Buggyra 25.05.2026, 14:34:46 xxx.xxx.198.226

No a samozřejmě pak ještě pár dalších “podezřelých” útvarů v obou podpažích… Ty naštěstí nic nedělají, ale jeden je pěkně vidět na tom protějším, vypadá to trochu jako kaštánek…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.