Aktuálně: 2 207 inzerátů287 563 diskuzních příspěvků20 544 uživatelů

O všem a o ničem :)

Anonymní (neregistrovaný) 19.05.2026, 22:58:39 xxx.xxx.116.186
verun:

L- kefír je bez laktozy pravděpodobně

ta pomlčka za L je jako mínus, laktoza mínus.

verun (neregistrovaný) 19.05.2026, 23:01:25 xxx.xxx.116.186

Občas si koupím bezlaktozové mlíčko, je sladší… a teplé mlíčko s cukrem nebo medem je lábuš (a škraloup je pochoutka) 

Buggyra
Buggyra 20.05.2026, 07:39:33 xxx.xxx.198.226

Musím si vychválit zubaře. 35letý pony, žravý až hanba, ale takový poslední půlrok rozhazuje krmení kolem kýblu, špatně se mu žere z kýblu, přičítala jsem stáří, bolestem (měla pravdu), artroze, slepotě, špatné koordinaci.

Zubař ho ani nechtěl přispávat, dali jsme radši jen poloviční dávku, teda srdce si předtím poslechl, ale nějak se mu to moc nelíbilo, tak aspoň tu polovinu, aby kůň zvláčněl. Bylo to akorát. Prý že mu jen  na ty zuby koukne, brousit se mu nic nechce, že koni už zuby nerostou… A pak mu sáhnul do huby a říká “ajajaj, tady přece jen něco bude”, takže byly nějaké háky na broušení, a pak staříkovi ještě snížil řezáky, že aby kůň nemusel ty řezáky, které se spíš pokládají, než obrušují, přetlačovat, když žvýká stoličkama, že ho to může bolet, jak na to pořád dokusuje - ejhle zase něco nového jsem se dozvěděla. Teda brousil tam toho docela dost, až jsem znejistěla.

A nekecám, druhý den nevypadlo poníkovi z huby jedno zrnko! Já si to uvědomila zpětně, když jsem s úžasem přišla k vylízanému kyblíku (dřív na dně klidně nablemtané sliny nebo zbytky zrní v rozích) a kolem kyblíku byla tři zrnka (jindy koberec zrní ponechaný hříbatům na vysávání). Já mám radost! 🙂 On tak miluje papání, to mě tak těší, že si to zase může vychutnávat bez takových trápení!

Buggyra
Buggyra 20.05.2026, 07:42:37 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele verun z 19.05.2026, 22:57:06

Zaplaťpánbu u nás je sucho sucho sucho a široko daleko žádná kráva. Takže obtížného hmyzu ve smyslu hovad téměř nula. Máme štěstí. Co u nás takhle při vlhku funguje, jsou pičurky, to jo, to jsou sfině. Snad je polechtá trochu ten spot on 🙂 No, šest koní, nikdo jiný by jim repelent nekupoval, takže šestka měsíčně, děkuji ne. Budou to muset myšičky naše nějak vydržet 😈

Zrzavci
Zrzavci 20.05.2026, 07:42:37 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 20.05.2026, 07:39:33

Já mám radost! 🙂 On tak miluje papání, to mě tak těší, že si to zase může vychutnávat bez takových trápení!

To je hezký, to je mocinky moc hezký, člověku se tak uleví, když vidí, že se ulevilo jim. Krása!

Verun
Verun 20.05.2026, 09:25:43 xxx.xxx.220.9
Buggyra:

Zaplaťpánbu u nás je sucho sucho sucho a široko daleko žádná kráva. Takže obtížného hmyzu ve smyslu hovad téměř nula. Máme štěstí. Co u nás takhle při vlhku funguje, jsou pičurky, to jo, to jsou sfině. Snad je polechtá trochu ten spot on 🙂 No, šest koní, nikdo jiný by jim repelent nekupoval, takže šestka měsíčně, děkuji ne. Budou to muset myšičky naše nějak vydržet 😈

Tak bez deky siťě s třásněma  v létě se ven u nás nedá, hovada se umí “vozit ” v úplavu  a stihnou s náma i klusat. (furt se cválat nedá když je opravdu horko, to bych kobylu utavila) Přes tropy se koně pouští na noc a to řádí komáři a tipky(vaše pičurky)… tak já mám jedináčka(tajemství: pracujeme na rozdvojení 😎) mě to nezrujnuje, to rozdvojení asi ano 🤪. Levný repelnt : octová voda, koncentraci si budete muset vychytat, ale méně než půl na půl bych nešla. 

Buggyra
Buggyra 20.05.2026, 09:45:23 xxx.xxx.198.226

My máme taky hodně lesů, tam když zapadneme, u horských potoků dokáže být fakt zima, hovadům se tam nechce.

Octovou vodu bych teda nějak dlouhodobě nepatlala ani já sama na sebe… To už spíš bych potírala česnekem 🙂 Když jsme měli muchařku, matlali jsme jí exponovaná místa prostě rostlinným olejem, obyčejným z krámu. Hmyz se na kůži nedostal, kůže byla namaštěná, kobyla za chvíli pod krustou černého prachu spečeného olejem, na eventuálně poškrábanou kůži nemohl vzduch, takže se to nedráždilo… Do toho oleje by se dal picnout případně nějaký ten levandule nebo tea tree apod.

Já vím, že “chováme tak koně třicet let” není argument, ale… jak říkám, máme štěstí.

Horsana
Horsana 20.05.2026, 11:42:45 xxx.xxx.216.23

Kedze som predvcerom zaspala na zachode, rozhodla som sa vyhladat mudru, vzala mi krvisku a uvidime.

Niekde zacat musim, ze. A som PN  a idem spinkaat 🤭

Od posledneho vazenia Zoran pribral 100 kg, ha 💪

Zrzavci
Zrzavci 20.05.2026, 12:28:02 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 20.05.2026, 11:42:45

Niekde zacat musim, ze. A som PN a idem spinkaat

velmi rozumný! dobrou noc a sladký sny.

Zoranko bude za chvílu bečka! 😀 😀 Ty jo sto kilo, to už je porce!

Víte co si myslím?  Že by veterináři měli mít nařízené nějaké krátké oddychové dny, ne dovču, ale něco navíc, aby ta duše dostala možnost regenerace.

Zrzavci
Zrzavci 20.05.2026, 12:29:54 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 19.05.2026, 22:58:39

Tak tam nevím - zda to může fungovat, v tomhle se nepohybuju, vůbec netuším.

Verun
Verun 20.05.2026, 14:39:42 xxx.xxx.220.9
Buggyra:

My máme taky hodně lesů, tam když zapadneme, u horských potoků dokáže být fakt zima, hovadům se tam nechce.

Octovou vodu bych teda nějak dlouhodobě nepatlala ani já sama na sebe… To už spíš bych potírala česnekem 🙂 Když jsme měli muchařku, matlali jsme jí exponovaná místa prostě rostlinným olejem, obyčejným z krámu. Hmyz se na kůži nedostal, kůže byla namaštěná, kobyla za chvíli pod krustou černého prachu spečeného olejem, na eventuálně poškrábanou kůži nemohl vzduch, takže se to nedráždilo… Do toho oleje by se dal picnout případně nějaký ten levandule nebo tea tree apod.

Já vím, že “chováme tak koně třicet let” není argument, ale… jak říkám, máme štěstí.

octovou vodou se např. oplachují vlasy, obklad po štípnutí hmyzem…já jí v rozprašovači prokládám mezi  repelentama,  vím, jsem zhýčkaná stájovým zázemím, skoro denně  v létě koupu …, mám taky  olejový repelent z Top vetu a docela mi vadí, jak  je vše co s tím přijde do styku hned špinavé. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 20.05.2026, 14:43:26 xxx.xxx.27.179
Verun:

Tak bez deky siťě s třásněma  v létě se ven u nás nedá, hovada se umí “vozit ” v úplavu  a stihnou s náma i klusat. (furt se cválat nedá když je opravdu horko, to bych kobylu utavila) Přes tropy se koně pouští na noc a to řádí komáři a tipky(vaše pičurky)… tak já mám jedináčka(tajemství: pracujeme na rozdvojení 😎) mě to nezrujnuje, to rozdvojení asi ano 🤪. Levný repelnt : octová voda, koncentraci si budete muset vychytat, ale méně než půl na půl bych nešla. 

jééééé! bude hříboň??

Buggyra
Buggyra 20.05.2026, 14:45:50 xxx.xxx.198.226

Jojo, octovou vodou nemám problém se umýt nebo dát si obklad. Ale mýt se tím denně, ještě v ředění 1/1, to fakt ne, to podle mě nemůže být ku prospěchu té kůži a srsti a tak. Do rozprašovače bych dala stejnou koncentraci, jako dávám do zálivky, to je tak desetina komerčně prodávaného octa max. A i po tom mi trnou zuby - nevím, kdo je tu teda zhýčkaný 😀

A jo, vše, co přišlo s olejem, koněm, ohlávkou… do styku, bylo špinavé. Upatlané, uťapané, hned plné prachu, později zabetonované prachovou krustou. Tak to je.

Já na koně nebudu patlat ničehož, dokud nebudu muset 🙂 Jsem náramně ráda, že nemusím! 

Horsana
Horsana 20.05.2026, 15:31:00 xxx.xxx.234.111

Zmizol mi prispevok.

Neznasam kone.

Fakt.

A ze sa tvaria nevinne, to je klam.

Obrázek Obrázek Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 20.05.2026, 18:01:12 xxx:xxx.6468:a501
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 20.05.2026, 15:31:00

očekávám, že stihli min. rozebrat plot, vykramovat zas budku a prodat pozemek sousedům..

Verun
Verun 20.05.2026, 20:07:11 xxx.xxx.220.9
JanaJanaJanaJana:

jééééé! bude hříboň??

snad jo…vše se připravuje a snad to příští týden klapne…chichichi🤗

Zrzavci
Zrzavci 20.05.2026, 21:34:08 xxx:xxx.7d80:bd72
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 20.05.2026, 15:31:00

to je klam…..

Ešivá vy je jen nepomlouváte……

Obrázek Obrázek Obrázek
Horsana
Horsana 20.05.2026, 21:35:29 xxx.xxx.234.111
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 20.05.2026, 18:01:12

Ano, susedia v tom istu rolu zohrali, vybrala som sa totiz ku konom ako spravny pacient v niecom ako pyzamku a drahomilovane koniky zo susedskej ulicky priatelstva zamierili rovno ku trati, pretoze kam uz inam, zeano. S Nehou na cele a ze ta klopila zatacku dolu…

Kobyly sice prezieravo dostali ohlavky, ale ja som nemala vazak, ani snurku, ani len tu blbu podprdu a tak som za privalu milych slov “viedla" malu i velku v jablonovskom upeku hore kopcom, co mi znacne asymetricky rozhojdalo moje mimooriadne poklesle kozy, najma ked Liska nahle zastala. 

Prisaham, ze som si natiahla vsetky brusne svaly, sikme, rovne, priecne a ktovie ake este, lebo som nemohla dovolit, aby Liska zistila, ze sa moze cloveku vytrhnut a ujst. 

Nevytrhla, snad len okrem mojich ramennych klbov, ale co sa obcas prihodi zenam v mojom veku a stave, ked prilis zapoja brusny lis?

Nooo, ano, kde tu im unikne moc. I stalo sa.

Cely tento vyjav na suseda tak mocne zaposobil, ze ma okamzite pozval na vino!

A teraz som sa dozvedela, ze na trati je vyluka, lebo (zatial marne) vytahuju  tu vykolajenu lokomotivu spred x mesiacov.

Chjo…

Zrzavci
Zrzavci 20.05.2026, 21:41:31 xxx:xxx.7d80:bd72
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 20.05.2026, 21:35:29

Nevytrhla, snad len okrem mojich ramennych klbov, ale co sa obcas prihodi zenam v mojom veku a stave, ked prilis zapoja brusny lis?

Nebojte, ešče chvíli budu takhle kašlat, jak kašlu a přidám se, ba myslím, že vás rovnou předstihnu. Jen teda nebudu mít nejspíš pyžamo. V práci ho nenosim 😀

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.