Aktuálně: 1 891 inzerátů281 992 diskuzních příspěvků20 126 uživatelů

O všem a o ničem :)

Verun
Verun 14.05.2026, 14:30:27 xxx.xxx.220.9
bassrock:

Jdu si pro rady a zkušenosti a taky se trochu vypsat ze splínu …

Předesílám, že Myš je ok, ale kamarádky quacula, o kterou se starám jak o vlastní, pač kamarádka má Parkinsona a už toho moc nezvládá. No od začátku roku si milá Quacula semtam pokulhala, chodila tak 2x týdně pod sedlo na mírné vycházky, žádná velká akce, její současná jezdkyně není nakloněná rychlým akcím. Nedalo mi to, i byla povolána vet i s rtg a po kontrole a fotografiích padla diagnosa Artróza. Já u toho nebyla, neb jsem opět toto léto lehla s nějakou virozou (už potřetí, fakt mě to už nebaví) a volala mi to kamarádka, majitelka další soudružky z výběhu. A mě to nějak semlelo, že zrovna tahle kobyla s touhle služkou si vyžírají samé chuťovky, no jak mi nebylo dobře, tak jsem to opravdu špatně nesla. 

Teď už to nějak zpracovávám a hledám různé informace a možnosti. Mladá vetka, co dělala rtg, navrhla, aby kobyla brala nějaké prášky proti bolesti denně, no a chodila krok, klus. Hm, kobyla je 24/7 venku, v kroku nekulhá a není na ní vidět, že by jí to bolelo, chodí celkem čiperně a s chutí. Kulhá až v klusu. Zpětně si uvědomuji, že má tu nožku od narození trochu křivou, než přišla k nám byla brutálně obézní, nyní je lehce při těle, je jí 16 let … no asi “ideální” kandidát, no. Přemýšlíme nad nějakými doplňky - MSM apod. a jestli zkusit injekce Bonharen. V pátek přijede kopytářka, budeme konzultovat i možnost nakování na plasty či častější trim. Nebudu lhát, roli hraje i finanční stránka věci, pač panička je v invalidním důchodu a my ostatní nejsme s to financovat o moc víc než své mazlíky.

Jaké máte zkušenosti s artrotickými koňmi, rady a porady, beru cokoliv, i jen vlídné slovo. Už dlouho mě nic tak nesejmulo psychicky, chjo. 

Nevím v jakém je to stadiu, ortop vet by navrhl asi více, ale vzhleden k nízkému rozpočtu chápu, pouze udržovací terapie. Ta může být i při dalších ošetřeních … Osphos, Tildren? (cca okolo+ -  20 tisc.) + jsou další inj.  přímo do kloubu(nepíšete kde je artroza)  a   FYZIO a cvičit nastavené cviky , jistě má na těle  kompenzace, teoreticky nález nemusí souviset s kulháním, kulhat může z přetížení jiné struktury na těle. (to by se poznalo myslím třeba nějakým svodným znecitlivěním toho místa, ohybovkama) 

Zrzavci
Zrzavci 14.05.2026, 15:28:06 xxx:xxx.b9ff:7185
»
Odpověď na příspěvek uživatele bassrock z 14.05.2026, 13:23:34

Nejsem koňák a uvědomuju si, že ne každý vnímá homeo jako něco, co může pomoci. Nicméně - max. neudělá nic, říkám na to já. 

Dala by se zkusit Arnica Montana? Je v lidské homeopatii indikována právě při artróze. 

Arnica montana (prha arnika) je v homeopatii i fytoterapii považována za jeden z nejúčinnějších prostředků při potížích s klouby a pohybovým aparátem, včetně projevů artrózy. Působí analgeticky (proti bolesti), protizánětlivě a urychluje hojení.

edit - tady pak rozepsáno, který homeo při kterých projevech.

https://svethomeopatie.cz/cs/437-homeopatie-a-problemy-s-klouby

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 14.05.2026, 21:49:28 xxx.xxx.43.38
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 14.05.2026, 14:30:27

Nejsem vet, ale mimo zmíněné ze strany Verun taky mým známým s artrotickými koňmi 24/7 pomáhá dekování v rozumné míře. Když je dost deštivo, v zimě. Na zimu na postižená místa v horším případě zateplováky.

Daja
Daja 15.05.2026, 05:28:24 xxx:xxx.51ea:2f2
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 14.05.2026, 11:38:21

Prosím co to jsou za kapky? Čtu tady o tom, ale nějak to šlo mimo mě a teď mě to zaujalo. Hlavně na co jsou, jak se používají a kde je koupím jo a jestli je můžou i zvířata. Děkuji😉.

Buggyra
Buggyra 15.05.2026, 07:39:29 xxx.xxx.198.226

Já na našeho plnokrevníka 21 let teď jedu bonharen do žíly druhou sezonu a loni jsem z toho měla dobrý pocit. Takové to okultní kulhání “z ničeho nikam” se neobjevilo, a to míval posledních pár let na začátku léta (po zvýšení zátěže) celkem pravidelně. Tak teď máme první dávku a drzý veterinář si jednu píchnul sám, takže mi prodal jen pět, správně je kůra šestidávková, ale peču na to, dávám jen takhle na rozjezd, a uvidíme, jestli i letos z toho budu mít dobrý pocit.

Holky tady mi před mým uvažováním od bonharenu říkaly, že jejich staříci se pěkně rozchodili, teda že u někoho to efekt nemělo žádný viditelný, ale někomu si třeba začal bolavý kůň lehat, protože se nebál, že nevstane. Takže nějaký efekt to mít u někoho bude - a jak řečeno, pokud teda vet něco nepo*** při injekci, tak aspoň neublíží. (za mě lepší než injekce do kloubů, zejména na pastevku, kde tu čistotu prostředí člověk nepohlídá)

Horsana
Horsana 15.05.2026, 09:03:55 xxx.xxx.17.137

bassrock- Flora mala taku artrozu v patovych klboch, ze si to ludia fotili do clankov. A viditelne, velke nalevky.

Brala doplnky v jednom kuse, setrila som ju…

Az raz na doplnky nebolo, kobyla chodila na krokovky a schudla. 

A mala tie klby potom bez naleviek, po rokoch.

Bonharen som nikdy neskusala, max tak do oka.

Per os pripravky ano, na Gombe, po 3 mesiacoch zmena vidiet bola.

Aptoflex zas bral mlady pan, ked si zlomil kopytnu kost, to je sirup.

MSM od Farnamu podla mna efekt nemal, od Alavisu sokujuci.

Ludia zhusta objednavaju na strankach pre bodybuilderov. Ale ten “len” tlmi bolest a zapal.

Pokial vetka navrhla brat Previcox, je to osvietena osoba a ano, to efekt ma. Poznam kone, co su na tom roky a super.

Horsana
Horsana 15.05.2026, 09:08:26 xxx.xxx.17.137
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 14.05.2026, 11:38:21

Mozte skusit picovat so mnou 😂

Chrchlitda ma mrzi, sme vsetci nejak prechoreli na jar, asi.

Velmi cenim flaky na Gustavovi 😂

Prisny rezim trva, stale mame tichu domacnost, lebo od tej pamatnej noci som uplne v hajzi.

Skusim to dnes rozchodit zbudovanim ohradky na luxury trave, ale chutit im nebude, lebo je prilis vysoka, ooooo, chudiatka.

Zrzavci
Zrzavci 15.05.2026, 19:45:25 xxx:xxx.7c98:b864
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 15.05.2026, 09:08:26

Mozte skusit picovat so mnou 😂

😂

Si pište, že picuju, zdatně a velmi, pokaždý, když se tělo rozhodne chrchlat. Nějak tý nemoci nerozumím, je to  každej den jak ve filmu Na hromnice o hodinu více, pořád a pořád začínám na stejný startovní čáře. 

Nicméně jsem zjistila vedlejším výzkumem jednu zajímavou věc o ředkvičkách.

Mají nejen antioxidační, ale takyantibakteriální, antimykotické a antivirové účinky  :o . Je to silná bylina, jsem nevěděla, že až tak. A asi proto já ji mám moc ráda. Každej den se narvu ředkvičkama, co jsem si vypěstovala, ale už mi začínají docházet. A pokaždý, když tak dvě tři sežeru i s listím, tak se mi uleví.

Mám tyhle - jsou vynikající, dají se pěstovat celorok - nejedla jsem lepší ředkvičky

https://www.eva.cz/zbozi/ZAH00721/redkvicka-fialova-viola-kulata-osivo/?gad_source=1&gad_campaignid=22990496115&gbraid=0AAAAADjLBKHa-C1Itd0IeISwlcaRW8t_O&gclid=Cj0KCQjwiJvQBhCYARIsAMjts3J7RBiZgzlDd3xl2g7JtrDnPsFP4d8yCrynKnbqKzGdFOXc9sFfdA0aAuJxEALw_wcB

samo to roste, to je supr, jsem zahradnice z leknutí.

Ano, Něha a Gustafson - dala jsem si záležet 😀 😀 😀 Nikdy by mě nenapadlo, že budu “umět” namalovat poníka 😲 Nechápu, co to způsobuje, samo si to tak nějak ve mně žije a já jsem jen  prostředník těch nápadů, je to ftipný.

stale mame tichu domacnost, lebo od tej pamatnej noci som uplne v hajzi.

Já bych jim tu trávu jen namalovala, aby se na ni za trest koukali 😀 

Verun
Verun 15.05.2026, 21:34:52 xxx.xxx.220.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 15.05.2026, 09:03:55

MSM od Farnamu podla mna efekt nemal, od Alavisu sokujuci. Ludia zhusta objednavaju na strankach pre bodybuilderov. Ale ten “len” tlmi bolest a zapal.

….jediné co je jiné na alavis msm je , že je tam Céčko, všude je stejné msm , když to koupím každé zvlášť (msm a céčko) na těch stránkách “pre bodybuilderov” po kilovce ,  vyjde to zhusta levněji, jako že toho mám za stejné  peníze jako za Alavis víc,    …(4fitness, i když také už  podražili) 

Verun
Verun 15.05.2026, 23:32:37 xxx.xxx.220.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 15.05.2026, 19:45:25

Tak já mám taky  "vedlejší výzkum" … přes loňský podzim a zimu a letošní jaro až do těď se mi vyhýbají všechny možné virozy, chřipky, kovidy ,  …  žádná teplůtka, rýma, kašel…a že toho v práci máme rezervoár , klienti i kolegyně (u nás se do práce prostě musí,  pouze ztráta končetiny omlouvá, jedno jaké) Jediné co, tak solím himalájskou solí, o které se říká,  že není  zas až tak zázračná. Ale mám jiné neduhy , spíš fyzického charakteru…prostě opotřebovanost z práce a běžného života koňáka.  Ale hodlám to zlomit a stát se flexibilnější (pružnější) 💪 , možná u toho umřu…😂😎

efe
efe 16.05.2026, 08:25:50 xxx.xxx.64.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 15.05.2026, 19:45:25

Jestli máte ten chrchlací moribundus, co já, tak jediné, co po týdnech konečne pomohlo, byly Erdomed sáčky na zahlenění. Dle lékárnice to nejsilnější, co se dá bez receptu koupit. 

Horsana
Horsana 16.05.2026, 17:24:31 xxx.xxx.17.137
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 15.05.2026, 21:34:52

Ano, ja to viem, 99,99 % MSM, ale jeden efekt mal, druhy nie.

Leona na hnaty dostane aj tak previcox.

Horsana
Horsana 17.05.2026, 11:05:18 xxx.xxx.17.137

Tak v Jablonove vcera aj sniezik padal.

Zaizolovala som budu, kvoli ovciam, neprefukuje tam, kone tam nebudu, samozrejme. Radsej budu stat vonku. Ale seno tam jedia. Po upravach sa tam vopchaju oba hucule.

Pribrali, co netusim, ako dokazali, lebo su bez travy a seno na male pridely…

Gustav kazdu jar akosi bledne vo flakoch, divne. Ten sa tak zvalal, ze aj hanba fotit, blato, hnus.

Potrebujem nejaky zivotabudic. 

Legalny, idealne, neviete o niecom? 

Zrzavci
Zrzavci 17.05.2026, 14:54:26 xxx:xxx.2a94:5670
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 17.05.2026, 11:05:18

Legalny, idealne, neviete o niecom?

Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 17.05.2026, 14:56:27 xxx:xxx.2a94:5670
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 16.05.2026, 08:25:50

Je to divný takový, dokážu fungovat a pak mě to složí, přijde lomcovák. A nejhorší je ten krk, kurnik. Bolí-nebolí-bolí hrozně-nebolí vůbec-bolí…. co to je za sajrat?? Teplotu nemám, takový ten pocit nemoci taky ne, ale stagnuje to, svině jedna.

Daja
Daja 17.05.2026, 15:29:40 xxx.xxx.121.48
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 17.05.2026, 14:56:27

Prosím smutně koukám, ještě jsi mi neodpověděla na dotaz z 15.5 v 15.28hod😥.

efe
efe 17.05.2026, 18:52:34 xxx.xxx.64.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 17.05.2026, 14:56:27

Jo tak to je přesně ono. Takže Erdomed 😉

Varaxi
Varaxi 17.05.2026, 19:07:07 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 17.05.2026, 11:05:18

Legální životabudič?

Pořádně se vyspěte v noci, když je tma. Ujistěte se, že máte dost minerálních látek a některých vitaminů - mají přímý vliv na pocit únavy. Někdy nestačí pestrá strava ani doplňky stravy, je třeba zajít na rozbor a případně si nechat doplnit tyto látky injekčně. Třeba takový vit. D dělá divy, to dokáže postavit na nohy neskutečně (samozřejmě jen pokud máte nedostatek).

Pak lze užívat maté místo čaje, kreatin, čaj z kotvičníku a mnohé jiné. Ale samy o sobě Vám pomůžou jen velice krátkodobě, pokud máte vit-min nebo spánkový deficit. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.