Aktuálně: 1 915 inzerátů279 231 diskuzních příspěvků19 931 uživatelů

O všem a o ničem :)

Horsana
Horsana 11.05.2026, 10:13:58 xxx.xxx.234.173
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lenacia z 10.05.2026, 22:50:13

To je vyborna cena za gastroskopiu, skutocne priatelska.

Davame omeprazol rano pred krmenim senom cca hodinu, sukralfat potom podla protokolu aspon 2 hodiny po nom, s mikromnozstvom krmiva, ak to inak nejde.

K liecbe vredov patri aj makka dieta .

Lenacia
Lenacia 11.05.2026, 10:15:53 xxx.xxx.4.61
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 11.05.2026, 09:42:00

Však sem tady o tom mluvila už od února 🙄… 

Právě že teď spojení nemám, a z papíru, který sem k tomu dostala nejsem úplně moudrá. Ale určitě nejsem jediná kdo kdy léčil vředy. 

Horsana
Horsana 11.05.2026, 10:16:18 xxx.xxx.234.173
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 10.05.2026, 22:43:37

To som mavala tiez, hnus to bol.

Ze nemam menstruaciu som rada, ale tato pliaga tiez nic moc.

Dakujem za balicek, konecne som ho otvorila.

Vyhojili sme to s Wound gelom a tubickou Alaptidu na malicke ranky, musim odfotit detail 🙂

Sarah01
Sarah01 11.05.2026, 10:21:36 xxx.xxx.162.253
Lenacia:

a sorry ale doporučovat GPt, který má na svědomí už minimálně jednoho mrtvého protože mu doporučil alternativu za sůl může doporučit jenom psychopat. 

To není pravda, ten člověk sice měl zdravotní problémy, ale nezemřel. A byl to Američan, takže se jeho blbosti ani nedivím, když Američanky suší kočky v mikrovlnkách a pak se diví, že to kočka nepřežije. AI naopak upozorňuje v souvislosti s bromidem sodným na zdravotní rizika.

Buggyra
Buggyra 11.05.2026, 10:21:50 xxx.xxx.198.226

Cha, tak jsem úspěšně přeléčila min. týden zánět moč. cest antibiotiky, čtvrteční testy čisté. Dneska u doktora preventivka a hlásím, že od včera večer zase pálí při močení, tak doktor říká, asi máte písek v ledvinách, měli jsme tam nějaké zvýšené hodnoty k tomu, tu máte nějaké bylinky na vylučování a hodně pijte, za měsíc přijďte zase s močí na kontrolu. Tak se mám na co těšit.

Horsana
Horsana 11.05.2026, 10:28:26 xxx.xxx.234.173

Mno, vcera v noci to na Ostrej luke tiez bolo ako v Cernych Baronech, akurat ze som kricala “Ta toto ne, soudruzi, toto NE” 😠

Doplazila som sa tam v noci, po sluzbe, Garona nikde…cira panika a des.

Potom zdola zo tmy zasvietili oci a ten vydriduch stal na opacnej strane pasky, nez mal.

Tie smrady sa devastacnym sposobom dostali na travu, ktoru schranujem uz mesiace, zozrali to na holu zem a zajedli to vinicom z vinice, odkial som dufala v hrozno.

Picujuc, bohujuc a slubujuc strasnu pomstu som do jednej rano zbudovala taku malu ohradku, ze dufam, ze ked budu skusat, ze dostanu supu, ze ich to posadi na prdel.

Samozrejme ich cela akcia velmi vycerpala, takze kym ja som tam behala hore dole, tak si polahali, lebo chapete, musia si oddychnut.

V  pripade kolikovych bolesti som im odporucila sa prejst hore dole kopcom.

No ale zlate casy im skoncili, mrcham hnusnym!

Domov som dorazila v takom stave a v takej hodine, ze som si musela dnes vziat volno.

Mrchy!!!!!

Horsana
Horsana 11.05.2026, 10:31:14 xxx.xxx.234.173
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 11.05.2026, 10:21:50

Ouha, to je neprijemne, au 😢

Lenacia
Lenacia 11.05.2026, 10:35:28 xxx.xxx.4.61
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 11.05.2026, 10:21:36

Mě stále ovšem přijde jako absolutní brainrot ptát se na věci AI, dneska si půl lidí bez AI už ani neuprdne, nesesmolí ani usoplenou odpověď na e-mail, i můj supervisor nám jako radu řekne"nechte si vygenerovat od gpt…" … peferuji konverzace s reálnými lidmi. 

1. O tom, jaký impakt tyhle věci mají na různá odvětví, včetně faktu že ty AI centra ničí přírodu ve svém okolí a způsobují zdravotní potíže a all in all je to věc, co by se měla rychle začít korigovat….  nejsem prostě ok to používat. A štve mě, že první co vidím na jakýkoliv dotaz je AI… jakýkoliv obrázek hledám, první věcí jsou vygenerovaný AI… cywe, musím matce že babičce vysvětlovat, že to hrozně cute video je AI … 
Sarah01
Sarah01 11.05.2026, 10:41:41 xxx.xxx.162.253
Lenacia:

Mě stále ovšem přijde jako absolutní brainrot ptát se na věci AI, dneska si půl lidí bez AI už ani neuprdne, nesesmolí ani usoplenou odpověď na e-mail, i můj supervisor nám jako radu řekne"nechte si vygenerovat od gpt…" … peferuji konverzace s reálnými lidmi. 

1. O tom, jaký impakt tyhle věci mají na různá odvětví, včetně faktu že ty AI centra ničí přírodu ve svém okolí a způsobují zdravotní potíže a all in all je to věc, co by se měla rychle začít korigovat….  nejsem prostě ok to používat. A štve mě, že první co vidím na jakýkoliv dotaz je AI… jakýkoliv obrázek hledám, první věcí jsou vygenerovaný AI… cywe, musím matce že babičce vysvětlovat, že to hrozně cute video je AI … 

Ale v pohodě, to já taky AI nepoužívám a ani nehodlám a u mamky to mám s videama stejný. 😊 Ale zase není třeba nadávat do psychopatů lidem, kteří ho používají, je to jejich volba. 

Lenacia
Lenacia 11.05.2026, 10:42:30 xxx.xxx.4.61
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 11.05.2026, 10:13:58

Děkuji, takže první omeprazol. Sucralfát potom, ten mám dávat dvakrát denně. 

A jo, smilovaly se nademnou obě veterinářky když mi tu cenu vytvářely 🥲. 

Lenacia
Lenacia 11.05.2026, 10:50:48 xxx.xxx.4.61
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 11.05.2026, 10:41:41

Jako je to jejich volba. Ale právě tím mi to přijde hrozně psychopatický…

Nedávno sem koukala na nějakou ukázku podcastu, a holka tam každý argument začínala “podle chat gpt…” 

Lidi, kteří přijdou a řeknou “se zeptej gpt” nebo “sem si nechal poradit od gpt”… ještě můžou začít sledovat AI love Island s ovocem 🙈

Buggyra
Buggyra 11.05.2026, 12:44:17 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lenacia z 11.05.2026, 10:35:28

jojo, já už začala také v práci hromadně propadat, taky než bych luštila dokument v AJ, tak si ho nechám raději translátorem přeložit a obecně se pokouším svoje mozkové buňky zpohodlnět, a tomu, že místo “noc” říkám “zima” a místo “léto” říkám “den”, tomu se už nikdo v mém okolí vůbec nediví, mozek mi hnije zdatně… 

Akorát teda když se potřebuji AI na něco zeptat, tak se zpravidla nezeptám “napiš mi, proč to a to”, ale ptám se "jaká fakta víme o tom a tom" a nechám si vypsat zdroje, kde si to pak raději ještě očíhnu. Nekladu teda zavádějící otázky. A navíc moje AI má vypnutou paměť na předchozí konverzace, takže každá otázka s čistým štítem, nezatížená tím, co jsem si vyhledávala dříve.

Ale obchodní e-mail si ráda nechám nakoncipovat, protože AI tam uvede různé ustálené obraty, které mě na první dobrou nenapadnou, já si z těch jejích tří příkladů pak zkompiluji nějakou svou osobitou verzi, která mi jede “přes pusu”, určitě neriskuji ctrlC a ctrlV. Ale to jsem dělala i dříve, akorát jsem to nezadávala AI, ale do googlu jsem dala dotaz “obchodní korespondence - odpověď na reklamaci” například, a google mi už nějaké příklady vyjel. Tak ta AI je jen rychlejší a přívětivější a nemusím obcházet firemní blokaci některých webů.

efe
efe 11.05.2026, 13:17:31 xxx.xxx.199.5

…místo “noc” říkám “zima”…

Přesně tohle říkám celý život taky, mozek mi to prostě přehazuje…

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 11.05.2026, 14:03:46 xxx.xxx.250.214
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 11.05.2026, 12:44:17

Mě se zas plete středa a sobota - pokud se nesoustředím, tak to střílím poměrně náhodě, což třeba ohledně pracovních termínů někdy vyvolává veselí….mám to tak odvždy🙂

V komunikaci s AI je stěžejní co nepodrobnější a nejpřesnější zadání promptu, plus žádost o zdroje, úroveň výstupního textu - VŠ, SŠ, vysvětlení pro malé dítě….a taky by o daném tématu měl člověk už něco vědět🙂

kometa
kometa správce
11.05.2026, 14:06:39 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Repta-A-Repta z 11.05.2026, 14:03:46

a taky by o daném tématu měl člověk už něco vědět

Tak tak. Já AI občas používám, ale přesně - jenom v případě, že o problematice už něco vím a dokážu selektovat.

Saga
Saga 11.05.2026, 14:32:48 xxx.xxx.167.183

Poslušně hlásím, že jsem zase zpět! Deset dní volna, a k tomu dobrovolný digitální detox, tak to mě skutečně osvěžilo! Přestala mě bolet záda a přestalo mi tikat oko. Tedy až do dneška, kdy už zase hnípu, vy víte kde, a bolest zad se vrátila a tik v oku jakbysmet🙄…

Tedy, první část mé dovolné se nesla v duchu návštěvy třech ctihodných dam! Ta dvounohá jistě odpustí, že napřed budu vyzdvihovat ty čtvernohé! Protože, když je někdo Dáma v letech, a není to na ní ani zbla vidět, to se prostě musí vyzdvihnout! Taky bych chtěla vypadat o deset let mladší, mít jiskru v oku a slušivou linii! No, tohohle se asi reálně nedožiju, že jo, jestli na mě někdo někdy bude mávat důchodovým výměrem, o čemž dost pochybuju, budu mít zcela jistě chodítko, pleny, tupý výraz…a dál to raději nebudu rozebírat🙄…Rozhodně ze mě nebude takováhle fešná důchodkyně😉. A už vůbec se ze mě nestane VON Někdo, jako je paní VON Knedla, páč kam se hrabe můj krátký rodokmen, že jo😄? To táhlé zavolání “Knedlíííí” už nikdy nedostanu z hlavy😄. Bylo mi ctí, býti jí přivazovacím sloupem, i amatérským fotografem, páč tyhle vysoké štíhlé linie se zaznamenat musí, vo tom žádná😉! Čímž děkuji té Dámě nejdůležitější a dvounohé, že jsem aspoň na pár hodin mohla vypnout tu svou kebuli a soustředit se na skvělé věci!

Mezitím se doma moje máti starala o ty DVĚ, tže po mém návratu, jsem našla vcelku vyřízenou, ale živou máti, také jsem našla i živou věc s fleky, která mě přivítala se stejně nablblým výrazem, jako dycky, a malé štíhlé uječené cosi, co se hned běželo mazlit a hlučně si postěžovat na to, že adekvátní péče (zejm. mazlení a chválení) se jí tedy skutečně nedostávalo😄! Hned další den přijela zubařka, která na minihorse jen vyvalila oči, a že jak jsem to dokázala? Že je jako proutek? A že to není možný! Tže pro mini velká pochvala👍! Její tělesná kondice je luxusní, zuby měla dělané po roce, což jsme zhodnotily, jako že to bylo dlouho, i když jsme si loni myslely, že to bude OK, ale každopádně furt to nebyla taková trága, jako před dvěma lety, tže za mě dobrý👍. Flekyhorse má zase luxusní zuby a emerickej úsměv, žádný tukový hřeben, vypoulený panděro a nefuní už jako sentinel, nicméně paní dochtor pravila, že za dvacet až třicet kilo mínus, na tom budem ještě líp😛, tže tady naše mise ještě zdaleka nekončí! V dalších dnech jsem se nechala po poli smýkat mým minihorsem, který už nejede jako raketa, ale spíš jako žížnivá čára😄 a dál to raději komentovat nebudu….Flekyhorsce jsem na tom samým poli málem přivodila infarkt, protože tolik pohybu jí zcela zjevně rozhodilo sandál, tže při cestě po poli dolů k domovou dvakrát zakopla o vlastní přední nohu🙄 a když se ve výběhu válela a pak se zvedala, tak se motala, jak se třema promile🙄. Tohle zvíře prostě pohyb nevymyslelo, ale aspoň už tak nefuní😄. Dneska kovář, tak jsem celkem zvědavá, až uvidí ty suchý tvdrý kopyta, dostanu asi rašplí po kebuli…

Bylo to skvělé! Teď už to zase skvělé není, nenávidím svojí práci (pardon, musela jsem si ulevit). Potřebuju taky nutně od Zrzavcové kandelář, ale nevím, jeslti jí na to bude stačit papír, páč  já si říkám: “Už jenom dvacet let, už jenom dvacet let….” Nebudu dělat do 70, ani do 67 ani do 65 let. Musím to zabalit mnohem dřív, nebo mě klepne a už si ničehož nic neužiju! Ani těch minihosrů na zahrádce!

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 11.05.2026, 14:36:02 xxx.xxx.104.206

Já bych jenom ráda upozornila, že stavby už se dnes začínají projektovat především za pomoci AI a tenhle trend se na 99 % nezmění. Moje švagrová je bedna v IT a měla před mateřskou hodně solidní džob za dost solidní peníze. A její pozice už neexistuje a bude se muset učit od nuly, tentokrát s AI.

Budoucnost patří AI. Přestože to má uhlíkovou stopu, jakou má. 

To abych jen trochu narovnala ty zpátečnický řeči co se týče AI. Samozřejmě si z toho někdo může udělat diagnózu, ale u mladého člověka, který má zaměstnání, u kterého se alespoň trochu myslí hlavou, je ve vlastním zájmu se v AI vzdělávat.

Je to jak orat dřevěným hákem, když už existuje kovová radlice.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 11.05.2026, 14:44:04 xxx.xxx.104.206

Horsano, jak koukáte na používání CBD? Já s tím mám výborné zkušenosti na zvířatech i lidech. Není to všespásné samozřejmě, ale ty efekty jsou wow.

Ale nic samozřejmě nenaznačuju! 🤣

Buggyra
Buggyra 11.05.2026, 14:46:28 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 11.05.2026, 13:17:31

tyjo, to jsem ráda, že v tom nejsem sama… ale fakt! Já si připadám vždycky úplně jak bez mozku, když to takhle plácnu…

efe
efe 11.05.2026, 15:15:56 xxx.xxx.30.165
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 11.05.2026, 14:44:04

Tyjo, tak to já mám zkušenosti přesně opačné  - na sobě i zvířatech efekt nula….

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.