Teď mi doktor v rozboru krve našel chybějící vit. D, a napsal mi ho ve Vigantolu, tak jsem zvědavá, jaký to na mě bude mít vliv. Nějaká porucha močových cest stále trvá, sem tam naznačí i pohl. cesty, že by se přidaly zánětem, to vždy utluču zdatně v začátku. Na různá cvičení nechodím už asi 14 dní, takže se nedivím, že mě zase bolí žebro (ale těžko říct, zda na to cvičení mají až takový vliv, bolí si to podle nálady).
V sobotu v Kolesách poprchávalo, ale bylo celkem teplo, jen teda vstávačka ráno ve 4 a příjezd domů v půl desáté mě opravdu nenadchly, v neděli ráno ještě na blešák do Držkova, a pak už jen padnout za vlast a spali jsme oba nějaké 4 hodiny a nepřišlo mi, že bych se stihla dospat. Včera taky teda byla ráno i večer děsná klendra, takže ještě trochu nastuzení, no, dělám co můžu, abych se nevyléčila, že.
Ale jinak naše odchovankyně holčička vybojovala 2. místo v trailu na ruce ze 40 startujících, no je úžasná, šikovná, skvělá, oslavovali jsme 🙂 My ostatní jsme tam jeli/šli první starty, takže jsme byli všichni poslední či ex equo šestí, ale jako trénink to bylo dobré 🙂
Dneska v práci doženu co stihnu a mám cuky zítra vyhlásit sick day a na všechno se vykváknout.
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 17.05.2026, 15:29:40
Dajo, ja o tom nic nevim🙂, jen se to tu někde zmiínilo a me napadlo se podivat, co všechno to dělá a protože je to i protizánětlivé, zkusila jsem to.
Někde jsem našla, že by to mělo pomáhat i s migrýnama, tak aplikuju i na drahou půli, tam i kvůli stresu, co teď má. U něj se mi to ukáže nejlíp, nevěří takovým věcem, takže placebo efekt nehrozí. Píšou o tom:
CBD kapky jsou přírodní doplněk stravy z konopí, jehož hlavní složkou je kanabidiol (CBD). Na rozdíl od THC nejsou psychoaktivní, takže nezpůsobují „omámení“, ale pomáhají s uvolněním, podporují spánek, tlumí bolest a celkově harmonizují organismus.Zde je přehled nejdůležitějších informací o CBD kapkách:🌟 Hlavní účinky a využitíStres a úzkost: Pomáhají zklidnit mysl a ulevit od dlouhodobého napětí.Spánek: Zlepšují kvalitu spánku a usnadňují usínání.Regenerace a bolest: Působí protizánětlivě, ulevují od bolesti svalů či kloubů a pomáhají při rekonvalescenci.Imunita: Podporují přirozenou obranyschopnost těla.💧 Jak se užívajíNejčastější a nejefektivnější způsob je kapání pod jazyk (tzv. sublingvální podání). Kapky se tam podrží 60–90 sekund a teprve poté se polknou. Tímto způsobem se látka vstřebá přímo do sliznice a účinek nastupuje již za 20 až 40 minut.⚖️ DávkováníDávkování je velmi individuální a závisí na vaší hmotnosti, citlivosti a důvodu užívání:Začátečníkům se doporučuje začít s 1 až 2 kapkami denně.Dávku lze postupně po několika dnech navyšovat, dokud se nedostaví požadovaný účinek.Pro běžnou podporu imunity a prevenci postačí slabší oleje (např. 5 %), při řešení nespavosti nebo silnějších bolestí se sahá po koncentrovanějších produktech (10 % a více).⚠️ Bezpečnost a rizikaCBD je obecně považováno za bezpečnou látku a tělo jej dobře snáší. K nežádoucím účinkům (jako je sucho v ústech nebo únava) dochází jen výjimečně.Upozornění: CBD může interagovat s některými léky. Užívání se také výslovně nedoporučuje těhotným a kojícím ženám.Vždy se vyplatí nakupovat u ověřených prodejců, kteří nabízejí tzv. full-spectrum (plnospektrální) nebo broad-spectrum (širokospektrální) kapky. Ty obsahují i další prospěšné látky z konopí, které vzájemně posilují účinek.
Doplňuji - artroza ve spěnce levé přední nohy, té co je od narození (tedy od té doby, co jí známe) trochu křivá. Previcox doporučen, dnes si ho jdeme vyzvednout.
V pátek tam byla kovářka a dohodly jsme se, že příští návštěvu jí dáme plasty na přední, aby se jí po těch našich kamenitých cestách a výbězích lépěji chodilo. Teď je ve výběhu a cca 3x týdně chodí na vycházky na ruce. Tak budeme doufat, že se to nějak ustálí a nebude jí to bolet a třeba ještě povozí pár dětí, co se nám teď v naší partě rodí (aby nedošlo k nedorozumění - já už mám na mysli svého vnoučka 😀)
No a protože Myši bylo evidentně líto, že pořád oblejzám Quaculu, tak ze dne na den vyhodila mokvavou vyrážku na všech 4 hnátách a natekla si na krku. Ale tím už mě po 8 letech nerozhodí, vytasila jsem nesesér s její letní kosmetikou, která stojí víc než moje auto, a vše řádně promazala. Ale je to jasná známka jara a léta, byť to za oknem tak moc nevypadá.
Odpověď na příspěvek uživatele bassrock z 18.05.2026, 08:36:36
Ja si ted zkoumam ty Cbd kapky a.. tu artrózu tam vyloženě zmiňují . I to, že nejen to má pomáhat, ale i zpomalit??? Zase nevím jak koně, a zda by to fungovalo, nicméně…. zas to já osobně vnímám tak, že max. se nestane nic.
Já mám zase plesnivého plnokrevníka, úspěšně s tím bojuju chlorhexidinem. A pak teda jsem při návštěvě veta/kováře/zubaře v jednom, jak jsem oblézala našeho staříka, objevila všenky. Tak si gratuluji k loňskému zavlečení příživníků hříbětem, to se fakt vyplatilo. Takže krom týdenního píchání bonharenu objednávám u místních vetů ještě kůru Stutoxu pro všechny svěřence a asi budu muset udělat i nějaký arpalitový detox (nebo spíš tox) v sedlovně a čištění. Musím počkat s deinsekcí až po víkendových závodech, kdy nebudou procházet sedlovnou děti…
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.05.2026, 06:42:05
S močákem bojuju od předvánoc, po dvou prodělaných zánětech se mi stále vracejí příznaky, i když jsem prý zdravá. Byla jsem i na pindologii, taky vše cajk. Takže já to mám asi už psychický. Ale - moje obvoďačka mi napsala imunostimulant cílený právě na močák, tříměsíční kúra, tak to taky můžete zkusit - jmenuje se to Uro-vaxom.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 18.05.2026, 10:11:25
4 dny 🤩 Ve čtvrtek jedu naposledy do LBC do office, odevzdám věci a nazdar čau! V sobotu odjíždíme na týden na dovču a od prvního nastupuju do nového života 🥰
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.05.2026, 06:42:05
Taky mám předepsaný Vigantol, a musím říct že ten rozdíl sem fakt zaznamenala. Sem míň unavená, naopak při probuzení se cítím víc vitálně. Nemám tolik úzkostlivých stavů…
Zdravím všechny po delší odmlce, číst stíhám, psát už minimálně..Efe - závist a samozřejmě přeju moc, po dnešním pracovním dni chci jít do důchodu nejpozději tuto středu a to s okamžitou platností 🤣 Zoran je božan, poníci jsou poníci (pevné nervy velice obdivuji, jsem hroutící se typ, bohužel, takže bych se zhroutila, už několikrát) a moje kobyla je čúza všech čúz, jak jsem tu před časem psala že kulhá a háže hlavou tak přijel veterinář, že na jízdárně ve volném pohybu předvedeme jak kulhá a hází hlavou. No kobyla si při vstupu na jízdárnu štrejchla čumákem o ohradník, což se jí nestalo ani nepamatuju, vodítko jsem ihned pustila protože by mě v tu chvíli uvláčela a v tu chvíli začal po jízdárně plavat vzduchem arab kříženej s lipicánem, který v pravidelných intervalech předváděl ukázkový slide stop nebo jak se tomu říká, u toho frkal až jsem se bála že se zajíkne, hlavu až nad oblaka střídavě s prdelí do vrtule. Ani jednou nehodila hlavou. Kulhání? Proč. Když tam takhle lítala dobrejch pár minut během kterých jsem si nenápadně hloubila nohou dolík do kterýho bych si zalezla veterinář konečně promluvil a sice : no pohyb má teda na svůj věk nadstandardní. Nic. Šla jsem pro ní, udělali jsme i tak rentgeny, bez nálezu. Na tvrdým pak totiž zakulhala, ať jí nekřivdím, ale opravdu leeeehoulince. Na kopytě pídí mini černá tečka, ale vzhledem k tomu co předvedla za rodeo to nic velkýho nebylo, takže domluvená kontrola po strouhání. Což bude příští týden. Házení hlavou - nula. Zuby v pohodě. Od tý doby hlavou nehází. Takže jestli jste nezkoušeli, šlupka od ohradníku se zdá být podceňovanou metodou 🤣
Zvýšený kortizol .v našem věku normální…taky se budim okolo půl třetí na čůrání… ale zase usnu…pokud teda mi hlavou jedou nějaké chujoviny,které si furt přehrávám….to usnout nějde.proste je to stres.
Včera jsem byla po noční…dneska jsem měla denni a regulérně jsem si vetkla zolpidem.protoze mám problém s večerním usínáním po noční a tak jsem to zkusila. ..v tomto jsem nováček. Usla jsem ani nevím jak…prostě fofr a spala az do rána bez procházky na WC.
Murray, nic si z toho nedělejte, já chtěla jít do důchodu už před dvaceti lety, ideálně po ukončení VŠ🤣, moje teorie je, že práce je pro blbce🤣 a nějak ten krysí závod zatím prohrávám, ale co už, tak třeba za dalších dvacet let už to vyjde😄😄!
Ale abych pobavila nejen Efe, musím vám napsat, že jsem včera poprvé po čtyřech letech uštvala minihorse😄! Zmetek jeden, konečně jsem jí to nandala😄! Měla jsem včera podezřele dobrou náladu, což je v pondělí minimálně divný, ale co, tak jsem si řekla, nasedlám flekyhorse a půjdu jí někam sešikanovat. Když jsem uklidila výběh a přišla do stáje, tak flekyhorse pořád tlačil a netvářil se na to, že se mu jako něco chce…ale minihorse už měl dotlačíno, a sršely mu jiskry z očí, takový ten výraz, kdy TOMU chcete dát přes hubu prostě jenom proto, že existuje😄! Blbka jsem si vzala krátký lano, mohlo to být ještě víc cool, ale co už. Vyrazily jsme na pole, kde pořád skoro nic neroste, takže tam není co okusovat, což některé čtvernožce přivádí k šílenství. A jaly jsme se běhat, chvíli jsem mohla, pak jsem nějak nemohla, ale když jsem viděla, co ta malá věc přede mnou nacvičuje, tak jsem nějak chytla druhej dech a běžela a běžela a funěla. Funět začal i minihorse, což je super, tak jsem jí vymyslela bezva práci na kruhu, protože vím, že to ona děsně nerada. Poté, co mi málem vykopla přední zuby (jo takhle vysoko to umí vyskočit a vykopnout) jsem jí dala takovej céres, až z ní teklo. Pak už po mně házela očkem, jestli už hotovo, tak jsem jí ještě přitopila. Domu sotva dolezla, ale ona mokrá a já suchá😄. Tsss asi už stárne😄…
Zdravím všechny po delší odmlce, číst stíhám, psát už minimálně..Efe - závist a samozřejmě přeju moc, po dnešním pracovním dni chci jít do důchodu nejpozději tuto středu a to s okamžitou platností 🤣 Zoran je božan, poníci jsou poníci (pevné nervy velice obdivuji, jsem hroutící se typ, bohužel, takže bych se zhroutila, už několikrát) a moje kobyla je čúza všech čúz, jak jsem tu před časem psala že kulhá a háže hlavou tak přijel veterinář, že na jízdárně ve volném pohybu předvedeme jak kulhá a hází hlavou. No kobyla si při vstupu na jízdárnu štrejchla čumákem o ohradník, což se jí nestalo ani nepamatuju, vodítko jsem ihned pustila protože by mě v tu chvíli uvláčela a v tu chvíli začal po jízdárně plavat vzduchem arab kříženej s lipicánem, který v pravidelných intervalech předváděl ukázkový slide stop nebo jak se tomu říká, u toho frkal až jsem se bála že se zajíkne, hlavu až nad oblaka střídavě s prdelí do vrtule. Ani jednou nehodila hlavou. Kulhání? Proč. Když tam takhle lítala dobrejch pár minut během kterých jsem si nenápadně hloubila nohou dolík do kterýho bych si zalezla veterinář konečně promluvil a sice : no pohyb má teda na svůj věk nadstandardní. Nic. Šla jsem pro ní, udělali jsme i tak rentgeny, bez nálezu. Na tvrdým pak totiž zakulhala, ať jí nekřivdím, ale opravdu leeeehoulince. Na kopytě pídí mini černá tečka, ale vzhledem k tomu co předvedla za rodeo to nic velkýho nebylo, takže domluvená kontrola po strouhání. Což bude příští týden. Házení hlavou - nula. Zuby v pohodě. Od tý doby hlavou nehází. Takže jestli jste nezkoušeli, šlupka od ohradníku se zdá být podceňovanou metodou 🤣
tak pri headshakingu s elektroterapia využíva, akurát asi nie pomocou ohradníka 😀