Taky jsem kopečková, jeden expartner byl od Hradce Králové. Mám z té doby fotky nádherných západů slunce, ale jinak to bylo nuda, nuda, šeď (koneckonců , i s tím chlapem 🤣) Příbramsko, to je úplně jiná krajina.
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 22.05.2026, 09:08:28
On je rozdíl “nějaké kopčeky” a Lužické hory, které jsou tady kousek… to jsou prostě jiné kopce, jiná krajina. Údolíčka s pár chalupami se tu zařezávají hluboko mezi těch pár louček, pokud tu má někdo políčko, sotva na něm uplichtí pár brambor. Příbram je samé rovinaté pole, bohaté statky, rovné cesty, obzor rovný až kam, jen když se člověk otočí k těm Brdům, tak je tam nějaký ten kopeček. Chtěla jsem tím říct, že v tamté krajině bych fungovat nemohla, je to prostě něco jiného než potřebuji. Mám to vyzkoušené, bydlela jsem několik let v Českých Budějovicích, nejde to. A to kolem ČB se taky dá dojít celkem nedaleko k zvlněné krajině… ale nestačilo.
Já bych rovinu brala na kolo. Tolik km, kolik jsem najela v ČB, to bych tady zdechla už na polovině. Ale představa, že se takovou krajinou potácím na koni je hrozná. Já potřebuji vyjet za barák a nevidět přes pole až do druhé vesnice. Ideálně vůbec nevidět žádnou vesnici 😂
Taky jsem kopečková, jeden expartner byl od Hradce Králové. Mám z té doby fotky nádherných západů slunce, ale jinak to bylo nuda, nuda, šeď (koneckonců , i s tím chlapem 🤣) Příbramsko, to je úplně jiná krajina.
To mně říká vždycky mladej, kterej studuje v Pardubicích, že krajina je tam nuda a že tam není kam chodit. Jen prý na Kuňku, jinak všechno daleko. 😄
Aceton nie, no, schudla som par kil, tazko sa je, ked je cloveku na zvracanie…
Inzulinom? Ci nejaka ina radost?
hm…
nemáte zdroj energie…proto ta únava, asi typické “nespaní, únava ,celkově nafouklé období ” v době perimeno a menopauzy to nebude…i když tam ty hormony taky umí s člověkem mávat.
Zdravím, jak koním vůbec nerozumím, sleduju některý koňský kanály na YT. Uchvátilo mě včerejší video od Jesse Drenta, metoda TRT. Neskutečný, co Tristan Tucker během chvíle s koněm dokázal. Znáte tuhle metodu? Jelikož mám psího autistu a přetáčecího blázna, dumám, jestli existuje něco podobnýho u psů.
kůň se učí né nějak přežit stresovou situaci , ale pracovat s tím , nějaká upoutávková vtipná videa jsem viděla , ale většinou je to pak už placené…. u psů asi jedině Šusta, umí pracovat jak s býložravci tak s masožravci, má asi takový větší náhled, co na koho a jak použít, nepracuje jen s jedním typem zvířat.
kůň se učí né nějak přežit stresovou situaci , ale pracovat s tím Ano, to je mi jasné a v tom videu to je krásně vidět. Mě to nadchlo, “otlapkat” jemně koni stresově zatuhlé partie, číst koně, uvolnit koně tím, aby sám sebe si začal uvědomovat… Nikdy mě tohle nenapadlo, přitom to je úplně logické. Psí otázka vlastně patří někam jinam, nebudu plevelit koňské téma.
Hele ono to asi fungovat bude částečně i u psů. Kluci barzojíci se od mala navzájem uklidňují tím, že si vykusují něžně chlupy na krku a uších. Ale nejen uklidňují, ale i hýčkají, vlastně dle potřeby a nálady. Ale antistres chování je to taky. Ale jen ti dva bráchové, takže je k tomu potřeba obrovská důvěra nebo je to naučené chování. Takže třeba by masáž uší a krku taky pomohla.