Aktuálně: 2 205 inzerátů287 555 diskuzních příspěvků20 544 uživatelů

O všem a o ničem :)

Horsana
Horsana 08.06.2026, 19:12:08 xxx.xxx.234.54

Dnes som vstala bez budika o 4:00, nadherne, vlahe rano, koniky dostali ranajocky, ja som si sedkala s kavou a cigou a v tom puk…a ta biela @#%& pretrhla spodnu pasku a nasledovana vernym sluhom sa jala ohryzkavat travicku na vinohrade, kam maju vstup zakazany.

Kym hucule sa pasky strania, ta biela mindza, och…och….

A hadajte kto sa z tych 20 minut, kym som prekliala cele jej pokolenie a vyfajcila pol krabicky zosral akousi ciernou kejdou?

Gustav.

Chjo.

Horsana
Horsana 08.06.2026, 19:48:15 xxx.xxx.234.54

Vedeli ste, ze existuju zlte ceresne?

Ja nie, kym som ich predvcerom nenasla v dzungli vedlajsich zahrad.

Mnozstvo, ktore som nasledne skonzumovala by sa dalo oznacit ako doslova neludske 😂

Varaxi
Varaxi 08.06.2026, 21:35:11 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 08.06.2026, 19:48:15

Znám žluté třešně. Prý na ně nechodí špačci a jiní ptáci, protože je považují za nezralé. Takže pokud má někdo špatnou zkušenost s tím, že na něj po ptačí invazi nezbydou, dají se vyzkpušet. 

Ale nejsou tak dobré, jako klasické červené třešně. 

Buggyra
Buggyra 09.06.2026, 06:36:00 xxx.xxx.198.226

Měli jsme strom se žlutými třešněmi a špačci velmi dobře věděli 😀

Bílému neštěstí bych na hlavu a krk namotala tolik drátu, že by z toho měla síťovou deku… Tohle je fakt na palici, ještě když tam máte rekonvalescenty…

Horsana
Horsana 09.06.2026, 12:59:40 xxx.xxx.49.13
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 09.06.2026, 06:36:00

Vcera, ked som sa o polnoci vratila od sialenej pani s tazkym osudom a astmatikom, co sa vyborne liecil bylinkami, ked tu zrazu skoro umrel (sla som tam povodne utratit umierajuce zviera, nahodou vedlajsia dedina, mna si blazni najdu vzdy a vsade, ej, aky to sasrak tie kortikoidy, zazitok este popisem, lebo to bol zatial asi najhorsi bizar, aky som zazila), skarany biely ponik uz bol mimo ohradnik.

Napriek tenznej bolesti hlavy som ju strieskala jak hada, to sa priznam. Ovladala som sa do chvile, kedy som ju, uz pripnutu, chcela voviest dnu, ale nie, lebo ponicek nechcel a ked ma potiahla, tak bol koniec debatam.

Nerada tento vyraz pouzivam, ale zvysok koni velmi dobre vedel, co sa deje, este aj Gustav. Boli myslim velmi radi, ze ostali na spravnej strane pasky. Stali tam nastupeni jak husari.

Este tomu dam sancu, pojdu na travu, nech z nej seru tyzden a otoci im kopytne kosti, urobim poctivo obvod, vykosim a strcim jej rypak do pasky pod prudom, ale ak mi dovtedy znici priesady, alebo odvedie kone na hlavnu cestu, putuje obratom prec.

Ak ju dovtedy nezrazi Gemeran. Co by teda mohol.

Ale iba ju.

Zrzavci
Zrzavci 09.06.2026, 13:25:52 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 09.06.2026, 12:59:40

A jéje, a jééje, škvrnky na slunci byly. U nás byly v neděli, Taliprdnice se chovala jako……. no blbě, tak jsem ji drapla za tu její kušnu flekatou a pravila jí hlasem  mocným, že pokud se bude i nadále chovat, jak se chová, bude lítat vzduchem jak Těreškovová. Jenže vona je menčí, než ponik, u ní se to dá. 

FOX NA HRAD, FOX NA HRAD. 

On je rezatý - no teraz moc rezatý nejni 😀 - gurmán.

Jsem zvědavá na vyprávění.

Horsana
Horsana 09.06.2026, 19:05:47 xxx.xxx.16.130
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 09.06.2026, 13:25:52

Fox zo svojich maniodepresivnych stavov je teraz v manickej faze, neboji sa, zerie, vyznamne pozera.

Hlucha macka je schopna na posedenie zozrat 400 g salamku, alebo ohlodat na hole kosti cele velke kuracie stehno. Napriek tomu vyzera ako netvor z cudzej Galaxie a znacne ma znervoznuje, lebo po krme si lahne a zaspi na mieste podla mna pre macky nevhodnom, napriklad na kopke hnoja, ci kuse betonu. 

Trapi ju hmyz, ako Foxa, no kedze hladkat sa raz da, raz neda, bojim sa, ze by som jej pipetu dala blbo a ze si ju olize a otravi sa, uz sa mi to raz podarilo, echm…a ona sa vyhryzava v kuse.

Horsana
Horsana 09.06.2026, 19:21:27 xxx.xxx.16.130

Ponysek, co sa mu uz volala kafilerka je ako novy.

Ano, ano, dobry kortikoid, hlavne ak sa uziva ako ma, to je sasrak. Strasne ma bavi slovo sasrak 😂😂 Budem ho pouzivat, Zrzavci mi ho pozicaju, ze? 

Prosim, prosiiim, nebantujte s liecbou astmy, nenahradzajte lieky bylinami a ked kua mate plny suflik inhalatorov, tak ich laskavo treba aplikovat.

A tak vobec, ked mate namacat seno, namacajte a…proste nebudte tydyti.

Compliance je maalinkata, pri astme, njn…

Zrzavci
Zrzavci 09.06.2026, 21:10:31 xxx:xxx.854f:8e0b
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 09.06.2026, 19:21:27

Strasne ma bavi slovo sasrak 😂😂 Budem ho pouzivat, Zrzavci mi ho pozicaju, ze?

Je to Vaše! a bude mi ctí.

je ako novy.

ako to? To preň ho tie kortikoidy?

Já se jich bojím, ale vím, že někdy ty zázraky právě umí.

s kočkama je potíž, že si dosáhnou snad úplně fšade, to je blbý s tímhle u nich.

kometa
kometa správce
10.06.2026, 09:26:25 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 09.06.2026, 21:10:31

s kočkama je potíž, že si dosáhnou snad úplně fšade

Mezi lopatky ne.

Zrzavci
Zrzavci 10.06.2026, 09:49:09 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 10.06.2026, 09:26:25

No jo, ale trefte se, že jo, s plašanem.

Horsana
Horsana 10.06.2026, 11:33:36 xxx.xxx.234.11
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 10.06.2026, 09:49:09

Ved prave, ta macka nie je uplne normalna, echm.

Ale ku mne len take zvierata chodia…

Urasteny, na pohlad normalny kocur ma obchadza 15 metrovym oblukom, zradlo ho nezaujima, znackuje teritorium, mna sa boji.

Dnes mam dovolenku, zasla som si so Skipkom na kavu do parku, ako velka pani a navlecena do siat.

Sportovych, ruzovkastych.  Nesmrdiacich a cistych, aaach, krasa. Nepristanu mi, ale citim sa v nich dobre.

Ten park je areal byvalych kupelov Anicka a ako mala som sem chodila s mamou sa kupat, su z toho aj fotky. Mama ma bodkovane dvojdielne plavky a usmieva sa, ja tiez, lebo vodickaaaa, clapky clapky 🙂

Su tu storocne stromy a smradlavy pramen Gajdovka, ktory Kosicania nazyvaju vajcovka, lebo ohavne smrdi.

Z casu na cas by sa clovek takto mal urvat od kazdodennych hovadin, v cistych, vonavych satach.

Kym pojde lapat poniky a bude zas odety ako posledny zebrak, smrdiaci, nadavajuci a tak 😛

Krasny den vam zelam 😘

Horsana
Horsana 10.06.2026, 11:40:19 xxx.xxx.234.11
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 10.06.2026, 09:26:25

Nemam skill na male zvierata a raz som tak otravila zachraneneho kocurila, nastastie sme tam boli, ale to skakalo dva metre, oni vyskakuju vtedy, uf.

Umyli sme ho, vyplachli hubu a bol ok.

Ale to bol socializovany kocurik a stalo sa to v sedlovni.

Zrzavci
Zrzavci 10.06.2026, 11:57:24 xxx.xxx.226.6

Dnes mam dovolenku, zasla som si so Skipkom na kavu do parku, ako velka pani a navlecena do siat. Sportovych, ruzovkastych. Nesmrdiacich a cistych, aaach, krasa. Nepristanu mi, ale citim sa v nich dobre.

Nene?? Nene! Takový věci se dějí!!!  😀 😀 Nevěřím! 

Ba ne, věřím a je to dobře, člověk někdy potřebuje být jak člověk. Úplně děsně si to užijte.

Buggyra
Buggyra 10.06.2026, 12:09:33 xxx.xxx.198.226

ó ano, naposledy jsem se ve volném čase čistě a voňavě oblékla… na pohřeb 🤗 a protože průběh byl krátký a pak se šlo na žranici, tak pak jsem zalehla a asi čtyři hodiny spala.

Jak jsem měla pocit, že mě to doplnění vit. D nakoplo, tak to byl asi mylný pocit, protože včera a předevčírem jsem v práci mlátila hlavou do stolu a usínala vsedě, pracovala v mlze… hrozný toto. Min. týden taky, ale o víkendu jsem fakt poctivě odpočívala, a nějak nepomohlo. Včera večer jsem šlukla Déčko, vypnula budík a nařídila si dospat deficit, vzbudila se v sedm a dnes opravdu lepší. Tak snad to nějak postupně utluču, tu únavu.

Ono když se chodí domů po deváté večer a vstává v pět, tak se tak nějak nestíhá dospat asi, nebo co 😀

(v nevolném čase jsem jakž takž čistě oblečená pořád, protože sedím v kanceláři. Je tu ale hrozná kosa, mám teploměr u podlahy a ráno ukazoval 18,5 stupně, to fakt na žádné velké posedávání není. Tak si tady přitápím přímotopem, a už se zase do mě dává zima, takže si jdu zatopit… těžký život kancelářské krysy…)

Včera jsem vsedla na kůň, tentokrát bez pneumatiky za zadkem (tu na břiše počítat nebudem… ehem), a vyjely jsme s holčičkou do terénu. Holčička měla za úkol trochu s koněm pracovat a já jsem se vezla na černém za ní, většinu vyjížďky jsme klusaly,  aby černého přešly zdrhací a lekací roupy, a na konec procházky se snad i povedlo a domů docapkal po hlavní ulici úplně hodný a s auty smířený. Podruhé v životě potkal autobus, tak před ním začal prchat, hodná paní autobusačka za námi zastavila a počkala, až dojdeme k odbočce, a projela kolem až když jsem černého zastavila u kraje a nechala ho si ten autobus prohlédnout. To už chápal, že ho to nesní, tak stál jak beran. Komediant. Je moc hodný.

Trenér mě ujistil, že WPBr. jsou takoví. Že trénoval holčinu mistryni republiky (parkur nebo všestrannost) a kůň milionovej, skočil by klidně cisternu nebo igeliťák na tyčce, ale napít z PET lahve jste se na něm nemohli. Tak to mě samozřejmě velmi uklidnilo, a hned člověk cítí novou energii do toho, zapřáhnout za toho koňa něco, co se neutrhne o první pangejt, a vzít do ruky oprať…

A teda byla jsem již druhou holčičkou ujištěna, že buď hubnu a nebo zpevňuju, takže kuní drastické cvičení zřejmě po dvou měsících nese svoje ovoce. Taky mě zřejmě od té doby, co se usadilo porovnání dornovkářkou, nebudí v noci ani k ránu bolavé žebro. Tak já tak nějak doufám, že už bude dobře. No a nepříjemné je, že zřejmě už do konce života budu muset nějak něco cvičit a posilovat, protože jinak se budu rozpadat. To je příšernost.

Verun
Verun 10.06.2026, 16:16:32 xxx.xxx.220.9

smradlavy pramen Gajdovka, ktory Kosicania nazyvaju vajcovka, lebo ohavne smrdi.

po procházce po pramenech ve Františkách  jsem měla pocit, že u většiny nakopli kanalicaci …

kometa
kometa správce
10.06.2026, 19:32:00 xxx.xxx.147.163
Zrzavci:

No jo, ale trefte se, že jo, s plašanem.

Já aplikuji při krmení. Ale i tak je potřeba, aby to nebyl plašan, no.

Zrzavci
Zrzavci 10.06.2026, 21:11:35 xxx:xxx.2723:d38
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 10.06.2026, 19:32:00

Já si to u divokého zvířete vůbec nedovedu představit.To aby byl člověk kouzelník.

kometa
kometa správce
10.06.2026, 21:20:58 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 10.06.2026, 21:11:35

Tak u divokého ne, to je jasné. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 11.06.2026, 11:07:44 xxx.xxx.27.179

Tak můj ustajovatel a kovář v jedné osobě pořád trpí tím, jak jsou u nás koně tlustí. Fotky sem dávat nebudu, nemám souhlas majitelů, ale prostě tlustí nejsou, ale jsou v dobré výživové kondici.

U nás ve stáji se jede pastevní ustájení jakože fakt pastevní ustájení, vypásají čtverec a jdou dál. Někdy to jde ale do extrému a na jaře a na podzim nastanou situace, kdy pasou kratičkou přemrzlou trávu,jelikož je u nás pod nulou a nemají přístup k senu. Jedná se především často o říjnové epizody a cca dubnové, kdy jsou koně bez sena.
Byla jsem upozorněna, že se mi zjara kůň přichvátil a že bych zjara a z podzima měla dávat náhubek. Nějak s tím nejsem v míru. Kdyby u nás byla tráva stabilně alespoň 10 cm tak neváhám, ale oni jsou schopni v některých epizodách pást i na trávě max 5 cm bez přístupu k senu. Koně nehubnou, ale je vidět, že jsou v tu dobu pažraví a když je vezmete ven z výběhu a třeba dokonce pod sedlo, i koně, kteří nejsou zvyklí při práci žrát, hledají, čím by si přilepšili. Je to fakt nepříjemný. Zároveň na seně bývají cca do dubna a síť mají s velmi malými oky, takže si prostě nejsem jistá, že na tak krátké pastvě, případně na tak malých okách u sena nevyvolá náhubek spíš frustraci a vředy.
Nějaké názory na využití náhubku v mém případě? Kůň netloustne ze vzduchu a když se podívám zepředu, břicho má napapané, ale je v rovině s boky, nevyčuhuje. A je to began, z toho dělat dostiháka je hřích 😀 

Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.