Aktuálně: 1 954 inzerátů277 162 diskuzních příspěvků19 713 uživatelů

Jak krmit?

Verun
Verun 19.04.2026, 10:53:53 xxx.xxx.220.9

nemám taky psa huběňoura, nebo takhle, běžně  vypadajícího psa, 🤭

kdo nikdy neviděl víc bulíků má pocit, že je náš pes (obecně)   zkrmený (jasně že trochu je, to vím🙄) ale lidi si myslí, že hodně zkrmená.(nejsou běžní jako jiná plemena a jsou to takový cvalíčci v dobrém slova smyslu). Tak jim řeknu šáhni si na toho psa, je taková pevná , opravdu hluboký a široký hrudník(velké prsní svaly) osvalené předloktí , záda ,bedra a stehna, jediné co má, jsou prsa, prostě je kozatá(tři falešky) a to jí dělá ten profil postavy válec… hihi   😂kdyby neměla to měkké břicho tak vytahané, bylo by to lepší. Zhubnout by taky mohla , ale bulík nemá váhový limit 😎, s pohybem je to taky na prd, v létě může aspoň plavat a brodit (včara už zkoušela) tak bude zase pohybu více. 

Na fyzio mám kdysi slečna říkala, že jedno kolečko šunky je prej hodně hodně kalorií pro psa…prostě i jedno kolečko je špatně…👎 

Verun
Verun 19.04.2026, 11:01:00 xxx.xxx.220.9
Sardullah:

… tak jasně… myslím, že při velikosti Giny je třeba 60-65 kilo na pohodu… 

Tak i když vezmu 60 kilo… nějaká orientační krmná dávka jsou 2%  samozřejmě při krmení masem ne granule… což by bylo, pokud dobře počítám 1200g a Gina má denní krmnou dávku 700-750g. Což je  cca 1,25g nějaké cílové váhy. A teda nějaký jídlo okolo už má dlouho osekaný resp. tak max dostane nějaký dvě sousta ode mne a ty dva plátky eidam 30% jako motivační odměnu, že přišla dom… a teda jednu malou sušenou lopatku po večeři.

Tak asi bych to ještě mohla o trochu zkrouhnout, ale myslím, že už moc prostoru k tomu není, pokud to nechci pojmout jako hladovku…. Zkusím vařený a budu krmit 3x denně.

proč 3x denně? 

nestačilo by teda ráno  a večer? 

my máme většinou ráno trochu granulí (před odchodem do práce ) a i někdy jsou netknuté, když večer přijdu, a začne je jíst až před večeří nebo po večeři…nebo si jich nevšimne…takže někdy dobrovolně jí jen jednou denně. 

acher (neregistrovaný) 19.04.2026, 12:13:42 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 19.04.2026, 10:52:38

Na fenu pyrenejáka je 60 kg až, až. Znám v okolí 2 psy a 2 feny. Jeden pes je velký asi jako Alan, druhý je o trošku větší a majitelé říkají, že nemají víc jak 65kg. Obě feny jsou menší než Alan a váhově podobně jako Alan.  Třikrát denně jsem tedy nekrmila žádného psa, většinou 2x, ale často jen jednou.Tibeťák žral 2x denně jen vyjímečně. To bych ho musela nutit a to já u žádného psa nedělám. Navíc máš fenu kastrovanou, málo pohybu, tu bych krmila max. na 50kg a 2x denně a pokud by nechtěla, tak klidně jednou. Třeba včera bylo teplo.Alan ráno sežral asi 6 kuřecích krků s trochou uvařené rýže s červenou řepou. Večer dostal hovězí s vločkami. Vybral maso, asi 30dkg a zbytek nechal, tak jsem do těch vloček ráno zamíchala půl 400g konzervy a druhou půlku dostali kocouři.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.