Na fenu pyrenejáka je 60 kg až, až. Znám v okolí 2 psy a 2 feny. Jeden pes je velký asi jako Alan, druhý je o trošku větší a majitelé říkají, že nemají víc jak 65kg. Obě feny jsou menší než Alan a váhově podobně jako Alan. Třikrát denně jsem tedy nekrmila žádného psa, většinou 2x, ale často jen jednou.Tibeťák žral 2x denně jen vyjímečně. To bych ho musela nutit a to já u žádného psa nedělám. Navíc máš fenu kastrovanou, málo pohybu, tu bych krmila max. na 50kg a 2x denně a pokud by nechtěla, tak klidně jednou. Třeba včera bylo teplo.Alan ráno sežral asi 6 kuřecích krků s trochou uvařené rýže s červenou řepou. Večer dostal hovězí s vločkami. Vybral maso, asi 30dkg a zbytek nechal, tak jsem do těch vloček ráno zamíchala půl 400g konzervy a druhou půlku dostali kocouři.
nemám taky psa huběňoura, nebo takhle, běžně vypadajícího psa, 🤭
kdo nikdy neviděl víc bulíků má pocit, že je náš pes (obecně) zkrmený (jasně že trochu je, to vím🙄) ale lidi si myslí, že hodně zkrmená.(nejsou běžní jako jiná plemena a jsou to takový cvalíčci v dobrém slova smyslu). Tak jim řeknu šáhni si na toho psa, je taková pevná , opravdu hluboký a široký hrudník(velké prsní svaly) osvalené předloktí , záda ,bedra a stehna, jediné co má, jsou prsa, prostě je kozatá(tři falešky) a to jí dělá ten profil postavy válec… hihi 😂kdyby neměla to měkké břicho tak vytahané, bylo by to lepší. Zhubnout by taky mohla , ale bulík nemá váhový limit 😎, s pohybem je to taky na prd, v létě může aspoň plavat a brodit (včara už zkoušela) tak bude zase pohybu více.
Na fyzio mám kdysi slečna říkala, že jedno kolečko šunky je prej hodně hodně kalorií pro psa…prostě i jedno kolečko je špatně…👎