Aktuálně: 2 364 inzerátů268 765 diskuzních příspěvků19 309 uživatelů

Šesti rámkový systém úlu Dadant Blatt

AMalina
AMalina 06.12.2025, 20:12:48 xxx:xxx.498b:84c2
»
Odpověď na příspěvek uživatele Javali z 06.12.2025, 07:40:29

Takže včela si zaletí do obchodu pro cukr, namíchá si roztok a tím se z toho stane přirozená potrava včely medonosné nebo jak to myslíte. Přirozená potrava je termín, který je prostě pevně daný přirozeným přírodním řádem. Například stejně jako existují pouze dvě pohlaví, chromozomy XY atd. To že se včela dokrmí v nouzi cukrem nedělá z cukru přirozenou potravu.  

0 hlasů
AMalina
AMalina 06.12.2025, 20:32:49 xxx:xxx.498b:84c2
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 06.12.2025, 14:35:27

Člověk jí, zvířata žerou, tak to prostě na světě chodí. Je zajímavé jak ve svých letech plýtváte psaním, jen aby jste se pokusil druhého pošpinit. Berte včelám všechen med, cpěte je cukrem, tlačte do nich léčiva insekticidy ikdyž se kleštíka nebojíte. Já vím, že pro včelu je lepší žrát med místo cukru protože to je přirozené. Vím taky, že nechci med s čímkoliv i kdyby toho tam mělo být 1 ppm. 

0 hlasů
Tom50
Tom50 06.12.2025, 20:42:08 xxx.xxx.139.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele AMalina z 06.12.2025, 20:12:48

O tom já nediskutuji. Mě vadí lidi, které nikdo nevychoval tak kvalitně aby věděli a jejich vlastní IQ jim nenapoví, že včela stejně jako člověk NEŽERE!

Vy zjevně vůbec nechápete co říkám.

Takže stejně jako si v našem cilizačně - kulturním okruhu vykáme a dáváme tím najevo úctu cizímu nebo staršímu člověku, tak se taky vyjadřujeme o včele jinak, než o ostatních zířatech. Tak to postulovali, sice méně vzdělní předkové, kdy věda byla v plenkách, ale i bez vědců věděli, že nejúctyhodnější tvor po člověku je včela a podle toho se o ní vyjadřovali. Až toto pochopíte, máte naději, ne jistotu, ale naději, že z vás bude včelař.

A stejnou logikou je nemorální nechávat včelám nesmyslně hodně medu, když jej lze nahradit cukrem a med dopřát LIDEM. 

Pane Malino, jste mladý, máte šanci se doučit. Když mi bylo asi 16-17 rozhodla Brazílie, že nebude úplným otrokem ropných globálních nadnárodních mafií (americko-arabských) a že bude asi 30% PHM vyrábět z kukuřice. Kukuřici uměli sami Brazilci a mohli se zbavit absolutní nadvlády ropných mafií. Stalo se a dnes by se tomu nadšeně tleskalo a progresivní liberálové by hýkali nadšením, jak je ropa a fosilní paliva fuj. Ale už tenkrát se zvedla celosvětová vlna odporu, že je neetické, když v Africe a jinde umírali lidé hladem, dělat palivo do aut z jídla (dnes se tady pálí pšenice!). A kritikové měli pravdu, tehdy jsem tento názor přijal a mám ho přes 50 let a do smrti jej nezměním. 

To samé je s medem. Je nestoudné nechávat VŠECHEN med a nebo zbytečně velké množstvé medu včelám. Člověk, kromě nenormálních anomálií, chová včely na celé planetě, ne aby bylo hezky včelám, ale aby pro sebe získal nenahraditelnou potravinu. Opylování je jen sekundárním efektem, za který drtivá většina států, neboli ekonomik včelaře neplatí. To je druhý aspekt. Ale klid, my dospěli už před vojnou a sem tam nějaký blbeček zůstal tupý dodneška. Vy máte šanci a je jen na vás, kým v tomto smyslu zůstanete a nebo kým se stanete. Ujišťuji vás, že já ve 30 taky ještě neměl rozum co mám teď (to bych nenaletěl Boháčovým a jiným nesmyslům o Langu a NN systému a podobných zbytečnostech a nemusel jsem ztratit tolik času a peněz ve slepých uličkách). Ale já si dal říct, tedy někdy, většinou…

0 hlasů
Grey Wolf (neregistrovaný) 06.12.2025, 21:38:34 xxx.xxx.150.108

Dobrý večer Tome,

ve svém úplně prvním příspěvku jsem tady žádal, respektive prosil všechny, aby se ta diskuse vedla slušně a hlavně VĚCNĚ k šestirámku, o kterém tohle téma nebo jak se to tady na foru jmenuje, bylo.

Podívejte se, co z toho nakonec vzniklo. Šestirámek je na hovno, nic nefunguje, do okamžiku, než s ním přijde Váš kamarád, že to zkouší, já se těšil, že se ta debata konečně rozvine a ono ouvej. Ptal jsem se Vás, zda Váš kamarád udělal jen jedno včelstvo na zkoušku nebo více, to jste přešel jak družstevní lány, ok, a nakonec to tady končí u naprosto nesmyslného napadání se kvůli nějakému spolku, co funguje nefunguje a má pravidla jako zednářská sekta. Ok, ale proč kurva v tomhle vlákně, které jsem založil proto, abych se dozvěděl něco o metodě chovu včel v tomto typu úlu. 

Tolik se těším, že dá Tom04 nějaké bližší info, až vyzimuje. Dá-li.

A když už jste tohle téma ,,zasvinili,, politikou (protože každý spolek politikou do určité míry je a registrovaný dvojnásob), tak mi vysvětlete, (on už to tady napsal pan Malina), jak jde dohromady persona včelař pan Dr.Marx, který je pro Vás tím, čím je a to, že je taky zastáncem zimování na medu, neléčení včelstev, hledání včelstev, která v přírodě přežívají bez léčení, aby vyšlechtil superodolnou včelu a všeho toho, čeho jsou téze plné spolku jménem Šance pro včely, spolku, jehož je Dr.Marx také ,,soukmenovcem,,?

Máte ty koule, až Vám příště zavolá, říct mu, že je posraný aktivista, lepící se k pomyslné včelařské silnici a všechen ten hnůj, co jste tady na ten spolek nakydal??  Já Vám odpovím za Vás. Nemáte. 

Kdyby jste viděl pana Gora osobně-řekl by jste mu to do očí? Co jsem pochopil, je také členem tohohle včelařského uskupení. Taky ne, co? O panu Malinovi ani nemluvím.

Možná bude na čase tohle téma zamknout, poprosím adminy, ať to udělají. Protože až sem zavítá další pošetilec jako já s úmyslem něco se o šestirámku dozvědět, zjistí že nejlepší úl je Blaník, všechno ostatní stojí za hovno, včely musí dělat to, co VY chcete a ne podle toho, co je pro ně přirozené, to je přece nesmysl (!), že nějaký spolek je totálně úplně na hovno a je tvořen aktivisty, pomatenci a lidmi, co prolévají včely kyselinou a protože z duše nenávidíte každého, kdo má byť jen trochu jiný názor než Vy a nebo se nechová podle Vašich nejušlechtilejších představ. To privilegium Vaší obliby má jen pár vyvolených, se kterými si v zákulisí pečete svůj vlastní dort. V čem jste jiní než spolek pana Dvorského? Možná jen v tom, že nepožadujete od soukmenovců parcelní číslo Vašeho domu nebo pro ověření totožnosti jiný prokazatelný způsob. V tom s Vámi souhlasím, že tohle je v tom spolku naprosto šílené!

Nedivím se lidem, že odtud odchází nebo jen čtou a nezúčastňují se diskusí, diskutovat s Vámi je opravdu jen pro otrlé jedince. Vyhnout se Vám nejde, protože naprosto všechno a všude komentujete způsobem, který prostě odrazuje! Plivete špínu na lidi, které jste snad ani v životě na vlastní oči neviděl, ale naprosto přesně víte, jací opravdu jsou. Vy víte, jaký je doopravdy pan Goro,  pan Javali, pan Dvorský, pan Malina, M.S.? Viděl jste je někdy a podal jim třeba ruku? Kolika z nich? Ale jasno v nich máte, jasně, to Vy máte ve všem a ve všech.

To je všechno, co jsem měl na srdci vůči Vám. Včelař jste špičkovej, to každopádně, ale …

GW

PS: Prosím paní Kometu nebo jiného admina, pokud to jde, aby tohle téma šestirámku uzamkl a nebylo do něj možno dále přispívat, protože to, kam jsme se od zajímavého úlu, který se leckde ve světě používá a myslel jsem, že se tady o něm půjde slušně bavit, dostali, je vážně na poblití!

0 hlasů

Toto téma je uzamčené.