Aktuálně: 2 777 inzerátů261 028 diskuzních příspěvků19 161 uživatelů

Konec ohňostrojů - vítězství zdravého rozumu

kometa
kometa správce
30.11.2025, 07:03:08 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 29.11.2025, 20:36:33

Taky si myslím. Že to mladé už tolik nezajímá. Doby, kdy se před barákem bouchalo hodiny, jsou už pryč.

Jo a s tím zákazem. Pamatuji, jak bylo zakázáno kouření na zastávkách MHD. Nikdo to nekontroloval a tím pádem ani nepostihoval, tak zákaz tak jaksi v klidu vyšuměl. Proto ten můj skepticismus.

Na druhou stranu je dost kuřáků ohleduplných a stoupne si dobrovolně mimo zastávku. A taky výrazně přibylo e-cigaret,, které už neobtěžují.

Ph (neregistrovaný) 30.11.2025, 10:06:13 xxx:xxx.2a18:a7ee
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 30.11.2025, 07:03:08

tak ja teda na zastavkach nikoho kourit nevidam. Nerikam, ze nikdy nikdo - ale obecne - nekouri se tam. a hlavne -celkove se spolecnost uz tvari, ze cigareta neni neco, co se musi tolerovat!

Skepticka muzete byt, to vam nikdo nebere. Nejak to ale zacit musi, ty restrikce. Jsem vsema deseti za zakaz. Kdyz vam ted nekdo zacne bouchat za barakem, muzete je dojit servat a budete naprosto v pravu. A kdyz to bude soused, nikdo no-name na ulici- nebude rad a nebude to opakovat.  NEbude se praskat doma? nebude se ani na ulicich… Krok po kroku a ono to pujde. Bez zakazu by se to hybalo mnohem pomaleji. 

S vanickou ( vase skepse) vylevate i dite 

Sarah01
Sarah01 30.11.2025, 10:26:04 xxx.xxx.162.253

Tak u nás na zastávkách kouří cikáni. Sedí tam jedna cikánka s cigaretou a ostatní stojí venku. A zkuste jí něco říct, že jo. Naštěstí MHD moc nejezdím.

Ph (neregistrovaný) 30.11.2025, 10:34:18 xxx:xxx.2a18:a7ee
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 30.11.2025, 10:26:04

jedna cikánka

to je to - jedna 🙂

Sarah01
Sarah01 30.11.2025, 10:59:14 xxx.xxx.162.253
Ph:

jedna cikánka

to je to - jedna 🙂

Jo, jedna, která tam vyhuluje a tím pádem tam už nikdo nechce stát. Ale máte pravdu, že se to hodně zlepšilo, hlavně ve firmách nebo v restauracích se opravdu nekouří, všichni chodí ven a člověk si po každé návštěvě nemusí prát oblečení.

Ph (neregistrovaný) 30.11.2025, 11:03:57 xxx:xxx.2a18:a7ee
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 30.11.2025, 10:59:14

jj. kdyby to bylo jen na dobre vuli kazdeho, dal se vesi hadry z vecera venku a pokazde je pereme pak 🙂

ten zakaz je strasne slozity, co vymysleli, ale uz jen to, ze existuje nejake zastreseni pres vsechny, neni to uz jen na jednotlivych obcich - je to pokrok. a dostava se to vice a vice mezi lidi, ze to neni normalni chovani😇

3,14ROMAN (neregistrovaný) 01.12.2025, 07:57:43 xxx:xxx.248:952a

existuje pyrotechnika, která nedělá žádné rány jen světelné efekty na nebi nebo dělá jen tlumené plynulé zvuky. Kdyby se to regulovalo už u prodejců, co se může dovážet tak je to nejlepší.

biaca
biaca 01.12.2025, 08:12:18 xxx.xxx.47.71
»
Odpověď na příspěvek uživatele 3,14ROMAN z 01.12.2025, 07:57:43

Problémem je cena, běžný občan si tu show dovolit nemůže. Navíc, alespoň z mého pohledu nic moc, pořádalo město na čarodějnice, ale za tu cenu efekt nic moc. Ps. navíc stále někdo bude pyrotechniku užívat dokud bude povolen prodej. (včera už se střílelo) 

Sarah01
Sarah01 01.12.2025, 10:49:26 xxx.xxx.162.253

Mně co teda hlavně vadí, tak ten bordel, co po tom zůstane. Jdete na louku venčit psy, když roztaje sníh, a všude jsou zbytky od toho, jak se na Silvestra blbnulo, ti ignoranti si to po sobě ani neuklidí. Nějaký příznivce pyrotechniky mi loni tvrdil, že jsou to prý dřevěné a papírové zbytky, které se v přírodě ztratí a že on má objet  všechny lesy v ČR a nikde nic nezůstává. 😂 To jsem se teda od srdce zasmála. Nehledě k tomu, že z toho zůstávají hlavně plasty.

Buggyra
Buggyra 01.12.2025, 11:51:11 xxx.xxx.198.226

A ty odpadky mě taky točí. U výběhu nám pravidelně zůstávaly vystřílené celé ty baterie, já se neodvážila to sbírat, i když to bylo rozmočené, nakonec to vždycky někdo uklidil, jednou jsem na to upozornila město… jednou přímo pachatele, když si to tam malá děcka chystala na odpálení (měla jsem je vyhnat? Asi jo…). Teď jak někoho okolo výběhu uvidím, tak dostane vylágoš a vyprovození. A na Silvestra jdu pěkně vartovat kolem herek, máme tam dvě hříbata, která to ještě neznají, nehodlám přemýšlet, kde je budu chytat, takže romatika na půlnoc je zajištěna. Vezmu silný reflektor a megafon a to budou odpalovači valit bulvy, až je načapu.

A vůbec, prostě zablokuju cestu kolem výběhu směrem k lesu a vyřízeno. Postavím tam ceduli, že kdo jde odpalovat, ať se rovnou otočí, a fertig.

kometa
kometa správce
01.12.2025, 12:46:42 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 01.12.2025, 11:51:11

Viděla jsem pěknou ceduli, třeba se inspirujete.

Vzhledem k ceně nábojů nečekejte varovný výstřel. 🙂

Vahine
Vahine 01.12.2025, 13:13:51 xxx.xxx.149.10
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 01.12.2025, 11:51:11

Nee, Buggyro, radši to ráno po nich nesbírejte…kolegyně syn, šel ráno v 8h po Silvestru sbírat odpad z toho, co o půlnoci vyřachali a jak se sehnul, pohnul s tím, tak dostal zásah z  dodatečně vybuchlé rachejtle přímo mezi oči. Naštěstí ne do oka. Hoch je v pořádku. Takže taky tyhle věci já za nikoho nesbírám po Silvestru, je to nebezpečné i mnoho hodin po….podle počasí, jaké panuje. Taky mne ten bordel pak štve…

Buggyra
Buggyra 01.12.2025, 14:49:09 xxx.xxx.198.226

No přesně, já právě taky slyšela o tom, že i ta mokrá rachejtle může dobouchnout při manipulaci a já se toho bojím jak čert kříže. To radši provedu nějakou prevenci alá komety varování 😀 A potvrzuju, že dojít si dneska zastřílet na střelnici je celkem drahá sranda…

Sarah01
Sarah01 01.12.2025, 15:41:23 xxx.xxx.162.253
Buggyra:

No přesně, já právě taky slyšela o tom, že i ta mokrá rachejtle může dobouchnout při manipulaci a já se toho bojím jak čert kříže. To radši provedu nějakou prevenci alá komety varování 😀 A potvrzuju, že dojít si dneska zastřílet na střelnici je celkem drahá sranda…

Je to drahá sranda, jedině sledovat akce na zážitkové střílení. Kdyby vám to teda stačilo.

Sardullah
Sardullah 02.12.2025, 10:42:12 xxx.xxx.2.15

Já jsem velkou milovnicí ohňostrojů… už jako dítě jsem se těšila, jak půjdeme do lampionového průvodu, který končil v letním kině a promítali pak pásmo kreslených pohádek a završené to bylo ohňostrojem.

V té době žádné rachejtle pro běžnýho člověka ke koupi nebyly… o půlnoci na Silvestra vylezlo celý sídliště na balkóny a mávalo zapálenýma prskavkama.

U nás město dělá ohňostroj při příležitosti rozsvícení vánočního stromu na náměstí.

A letos mi to po letech vyšlo, šli jsme se se synem podívat… a jaký byl zážitek? Už před začátkem ohňostroje jsem se rozčilovala kolik lidí tam táhlo psa… jeden zůstal stát lousek od nás ( my stáli kousek od místa, kde se odpalovalo) nějakou bull čubou a pak to začalo a feňule měla strachovou reakci… jako páníček se jí snažil uklidňovat, ale u těch velkých efektů to vůbec mepomáhalo… jeden pán tam na toho majitele nastoupil, co tam toho psa tahá, když se ten pes bojí, že to není normální…majitel reagoval ve stylu, co je vám do toho, váš pes to není…. já jsem tu čubinu pozorovala víc než ohňostroj a teda odcházela jsem naštvaná…

Píšu to proto, že tohle fakt nepochopim a debilita některých lidí je fakt nekonečná… 

Takže já osobně, i když je pro mě ohňostroj krásná podívamá, tak bych zakázala plošně všechno ….

Buggyra
Buggyra 02.12.2025, 10:58:57 xxx.xxx.198.226

Třeba ji tam vytáhnul, aby se “otrkávala”.

Samozřejmě nemusel dotyčný vědět, jak to má dělat správně. Ale mohl tam toho psa dovléci s dobrým úmyslem, no.

Taky znám koňáky, kteří koním ve výbězích v přípravě na Silvestra práskají dělbuchy…

Sardullah
Sardullah 02.12.2025, 11:10:05 xxx.xxx.2.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 02.12.2025, 10:58:57

Jako tohle bych i pochopila… ale psa na otrkání bych určitě netáhla přímo k místu, kde se odpaluje…

A druhá věc je, že sice čubu uklidňoval, ale to ve chvíli, kdy hodně couvala a napínala vodítko… jinak … pokud vodítko moc nenapínala, tak čučel na ohňostroj… a to by podle mě člověk, co pracuje se psem a přišel kvůlivá té práci, nedělal.

Ne opravdu nemějte iluze, tohle byl blbec, kterej prostě spláchnul z jedný vody na čisto venčení psa a ohňostroj…

Buggyra
Buggyra 02.12.2025, 11:26:32 xxx.xxx.198.226

ale psa na otrkání bych určitě netáhla přímo k místu, kde se odpaluje…

No a to je přesně ono, co ten člověk nemusí vědět. Prostě lidé jsou různé. No a když čuba zrovna nezkoušela oběšení na vodítku, klidně taky mohl předpokládat, že se zrovna tolik nebojí, aby to musel řešit, že si “zvyká”. Jak říkám, nevědomost… Iluze si nedělám, pro mě je takový člověk hloupý, a je celkem jedno, zda je hloupý jedním nebo druhým způsobem. Jen to prostě nemusí být bezohledná sfiňa.

Oni ti lidi, co šlapou po jarním osení nebo zválí trávu před sečí nebo skáčou po balíkách sena na louce taky nejsou bezohledné sfině.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.