Aktuálně: 2 687 inzerátů263 312 diskuzních příspěvků19 192 uživatelů

Podbřišníky

Lenacia
Lenacia 20.12.2025, 22:20:59 xxx:xxx.fee9:1c6e

Jelikož mi současné podbřišníky z jednoho či dalšího důvodu nevyhovují tak teď budu kupovat nové, nicméně sháním inspiraci a doporučení…

Sháním jak anglický tak westernový.

Anglický:130-135 délka, široký, anatomický, ideálně s beránkem.

Western: délka 91 a víc, ideálně hnědý, měkčený nebo též s beránkem.

Aby se daly v pohodě dotahovat bez potřeby se zapírat do sedla - hlavně anglický tak, aby válečky v přezkách fungovaly na 1***. 

Cenově vych se rada vervala do 3k za jeden, ale sem ochotná přivřít oči a prodat ledvinu.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 20.12.2025, 23:01:47 xxx.xxx.202.227

Hezký večer, za mne jen k anglickým podbřišníkům - opravdu záleží na koni a využití , ale já a mé okolí má cena/výkon nejlepší zkušenost s podbřišníky Wintec Elastic. Má elastickou středovou část po celé délce, který se pružně přizpůsobí pohybu koně a rovnoměrně rozkládá tlak při každém ruchu. Má protiskluzový povrch, který pomáhá držet podbřišník na místě a zabraňuje jeho posouvání během jízdy, což zlepšuje stabilitu sedla. Vím, že ho používají i jezdci endurance na velmi senzitivní koně. Dále - dobře se čistí.  Za mne prostě výrobek, který stojí za zvážení. 

HelaS
HelaS 21.12.2025, 02:31:26 xxx.xxx.248.202
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 20.12.2025, 23:01:47

Souhlasím. Wintec - jak west., tak anglie. Mela jsem kobylu cíťu, a jedině tahle značka jí vyhovovala.
Na west. se dá natáhnout beránek.
Jen je potřeba vědět, že tyhle podbřišníky není dobře dotahovat “na krev”. Ony drží i jakoby povolené, ale “přicucnou se”. Člověk to musí odpozorovat, i v průběhu vyjížďky. Zezačátku radím u těchhle podbřičáků dát pod ně ze sedla ruku každých cca 5 minut. 
Ale jsou super.

Verun
Verun 21.12.2025, 15:19:47 xxx:xxx.5844:bf9b
Lenacia:

Jelikož mi současné podbřišníky z jednoho či dalšího důvodu nevyhovují tak teď budu kupovat nové, nicméně sháním inspiraci a doporučení…

Sháním jak anglický tak westernový.

Anglický:130-135 délka, široký, anatomický, ideálně s beránkem.

Western: délka 91 a víc, ideálně hnědý, měkčený nebo též s beránkem.

Aby se daly v pohodě dotahovat bez potřeby se zapírat do sedla - hlavně anglický tak, aby válečky v přezkách fungovaly na 1***. 

Cenově vych se rada vervala do 3k za jeden, ale sem ochotná přivřít oči a prodat ledvinu.

Záleží jestli je kůň brichatej, jestli sedlové  zápinky jdou kolmo k místu umístění podbřišníku nebo lehce ze šikma…

Škoda. mám na prodej 125 Matese Slim, Kožený střed.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.