Aktuálně: 2 338 inzerátů269 109 diskuzních příspěvků19 322 uživatelů

Podbřišníky

Lenacia
Lenacia 20.12.2025, 22:20:59 xxx:xxx.fee9:1c6e

Jelikož mi současné podbřišníky z jednoho či dalšího důvodu nevyhovují tak teď budu kupovat nové, nicméně sháním inspiraci a doporučení…

Sháním jak anglický tak westernový.

Anglický:130-135 délka, široký, anatomický, ideálně s beránkem.

Western: délka 91 a víc, ideálně hnědý, měkčený nebo též s beránkem.

Aby se daly v pohodě dotahovat bez potřeby se zapírat do sedla - hlavně anglický tak, aby válečky v přezkách fungovaly na 1***. 

Cenově vych se rada vervala do 3k za jeden, ale sem ochotná přivřít oči a prodat ledvinu.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 20.12.2025, 23:01:47 xxx.xxx.202.227

Hezký večer, za mne jen k anglickým podbřišníkům - opravdu záleží na koni a využití , ale já a mé okolí má cena/výkon nejlepší zkušenost s podbřišníky Wintec Elastic. Má elastickou středovou část po celé délce, který se pružně přizpůsobí pohybu koně a rovnoměrně rozkládá tlak při každém ruchu. Má protiskluzový povrch, který pomáhá držet podbřišník na místě a zabraňuje jeho posouvání během jízdy, což zlepšuje stabilitu sedla. Vím, že ho používají i jezdci endurance na velmi senzitivní koně. Dále - dobře se čistí.  Za mne prostě výrobek, který stojí za zvážení. 

HelaS
HelaS 21.12.2025, 02:31:26 xxx.xxx.248.202
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 20.12.2025, 23:01:47

Souhlasím. Wintec - jak west., tak anglie. Mela jsem kobylu cíťu, a jedině tahle značka jí vyhovovala.
Na west. se dá natáhnout beránek.
Jen je potřeba vědět, že tyhle podbřišníky není dobře dotahovat “na krev”. Ony drží i jakoby povolené, ale “přicucnou se”. Člověk to musí odpozorovat, i v průběhu vyjížďky. Zezačátku radím u těchhle podbřičáků dát pod ně ze sedla ruku každých cca 5 minut. 
Ale jsou super.

Verun
Verun 21.12.2025, 15:19:47 xxx:xxx.5844:bf9b
Lenacia:

Jelikož mi současné podbřišníky z jednoho či dalšího důvodu nevyhovují tak teď budu kupovat nové, nicméně sháním inspiraci a doporučení…

Sháním jak anglický tak westernový.

Anglický:130-135 délka, široký, anatomický, ideálně s beránkem.

Western: délka 91 a víc, ideálně hnědý, měkčený nebo též s beránkem.

Aby se daly v pohodě dotahovat bez potřeby se zapírat do sedla - hlavně anglický tak, aby válečky v přezkách fungovaly na 1***. 

Cenově vych se rada vervala do 3k za jeden, ale sem ochotná přivřít oči a prodat ledvinu.

Záleží jestli je kůň brichatej, jestli sedlové  zápinky jdou kolmo k místu umístění podbřišníku nebo lehce ze šikma…

Škoda. mám na prodej 125 Matese Slim, Kožený střed.

Lenacia
Lenacia 21.12.2025, 21:07:01 xxx.xxx.51.149
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 21.12.2025, 15:19:47

125 je krátký… 140 už moc dlouhý. 

130 jakž takž,.ale když se vyfoukne tak už ok… 135 nemám jak vyzkoušet nikdo ve stáji nemá. 

Zapinky jsou lehce zešikma. 

Verun
Verun 22.12.2025, 08:25:31 xxx.xxx.116.186

Mě sedlarka.dopprucila kentaur Dijon…lze na něj nandat i beránek.prpste nějaký asymetricky(tvar půlmesice) anatomicky(vykrojení na loket)…

Aurashop má na podbřišníky slevy..

Arbora
Arbora 22.12.2025, 10:36:57 xxx.xxx.131.10

Ja som tiež za tie wintecy, akurát traz som kúpila miesto neho waldhausen, lebo už toľko nejazdím, mala som ho párkrát a celkom ok. Vyhla by som sa tým s gumami na jednej strane, jednak sa potom z jednej strany doťahuje kôň viac, druhak to zvádza k prílišnému doťahovaniu. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 22.12.2025, 10:49:42 xxx.xxx.146.138
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 22.12.2025, 10:36:57

Ten Wintec Elastic právě moc nedovolí koně přetáhnout, a při tom trochu pruží. Mám ho na chlaďase, který trpí na otoky (i po těch kožených anatomických s beránkem) po jiných podbřišnících a tenhle je k němu milosrdný. Kupovala jsem ho 4 roky zpět z druhé ruky za 100 Kč a myslím, že ho ještě dlouho měnit nebudu.

Ale jasně, záleží i na způsobu napojení na řemeny, já mám řemeny prostě kolmo dolů na sedle, nevím, jestli existují i varianty, já prostě kupuju jednoduché běžné věci 🙂 

Verun
Verun 22.12.2025, 14:10:04 xxx.xxx.116.186

Já ho za 700 prodala(koupit za stovku?)...sice mi kobylu neodřel,jako třeba acavalo(ten taky šel) ale je prostě hubenej a ten elastický střed ? Jako ty dva pásky uprostřed podbřišníku mě  nepřesvědčily.ze je tlak přiměřeně rozprostřený. Obecně mám radeji,kdyz jsou gumy z obou stran(stejně jsou tak tuhé .že je nelze nějak vyznamně napnout.)a dotahuje se na obou stranách stejně ….A aby byl v hrudní části celý a širší (žadne pásky přes tkaninu) asi i nějaký wintec stále mám.ale nepoužívam ho…

Arbora
Arbora 22.12.2025, 14:46:54 xxx.xxx.131.10
JanaJanaJanaJana:

Ten Wintec Elastic právě moc nedovolí koně přetáhnout, a při tom trochu pruží. Mám ho na chlaďase, který trpí na otoky (i po těch kožených anatomických s beránkem) po jiných podbřišnících a tenhle je k němu milosrdný. Kupovala jsem ho 4 roky zpět z druhé ruky za 100 Kč a myslím, že ho ještě dlouho měnit nebudu.

Ale jasně, záleží i na způsobu napojení na řemeny, já mám řemeny prostě kolmo dolů na sedle, nevím, jestli existují i varianty, já prostě kupuju jednoduché běžné věci 🙂 

Áno, viem, to o gumách bol dotatok tak všeobecne. Mám s tým elastikom najazdených stovky, možno aj tisícky km, na rôznych koňoch, v rôznych podmienkach, nedám na ne dopustiť. Väčšina koní ho znáša dobre, aj tých ľahko odierateľných. Aj životnosť má fakt dobrú, nevyťahával sa. 

Pravda ale, jazdím už roky v drezúrnom sedle, či sa chová podobne aj ten skokový, to neviem potvrdiť. 

O  rovnakých dierkach na oboch stranách je tiež fair pripomienka. 

bassrock
bassrock 23.12.2025, 11:35:07 xxx.xxx.251.2

Wintec je asi fajn, pokud nemáte sudovitého krátkého koně. Tam za loktem není moc místa a ten Wintec se tam mačkal a dělal otlak. A i když bylo nasedláno správně, ty pupeční svaly prostě posunuly podbřišník za loket a bylo špatně. Je prostě vhodný na koně typu teplokrevník.

Máme několik let kožený anatomický z EQS - myslím, že už ho tam neprodávají, vypadá jako Kentaur, ale je/byl levnější. Gumy na obou stranách jsou dosti tuhé i po těch asi 7 letech, dotahuji postupně na obou stranách stejně a v létě dávám návlek z beránku (jak je Madam citlivá na pleť). V zimě netřeba, má návlek vlastní výroby. 

Je nutné vyzkoušet, co jeden doporučuje, nemusí druhému sedět.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.