Aki (neregistrovaný)05.02.2026, 11:25:14xxx.xxx.68.122
Ahoj, sháním pro kobylku novou uzdečku, wetsernovou ale ráda bych anatomickou - google není moc sdílný - existují? Nemáte někdo místní zkušenosti a tip kam kouknout? 🙂
Většinou jsou “anatomické” nazvané uzdečky s rozšířenou částí nátylníku, asi jakože to anatomicky rozkládá tlak za ušima 🤔
Nevím no, taky to beru jako reklamní tah, pokud uzdečka sedí, tak sedí a je jedno jestli je anatomická, horse-friendly nebo pokýchaná od jednorožce … a naopak.
Chápu co je anatomická uzdečka😏 , ale u westernové, zrovna až na ten nátylník o anatomii moc zrovna nejde, protože nemá nánosník, kde se u anglických uzdeček anatomové vyřádili.
Jsem si teď koupila anglickou echt anatomickou(v nátylníku) ve full a kobyle je nánosník na knop 🤪, nejsem z toho moc odvázaná, snad to povolí, x full opravdu nemá….
Verun, to je úplně normální, jak ty uzdečky už vyrábějí lidé naprosto odtržení od reality, tak se dějí úžasné věci. Já u nových uzdeček pravidelně mám podhrdelníky tak dlouhé, že bych je mohla klidně provlíknout dole pod nánosník a ještě pohodlně zapnout. Už jsem jich zkracovala asi pět…
Aki (neregistrovaný)07.02.2026, 16:29:15xxx.xxx.126.110
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 06.02.2026, 09:29:17
Kobyle bohužel žádná nesedí právě za ušima. A bohužel naobjednat si 50 uzdeček od různých výrobců úplně není možné, proto jsme chtěli jít tady do té varianty. Nevidím na tom nic špatného ani reklamního. Ušití uzdečky na míru úplně momentálně nechci. U druho kobyly jsme stejný problém řešili anatomickou za ušima v rámci anglie. Ale tady bychom chtěli westernovou. Pokud nápad nemáte nebo návrh asi je zbytečné to co píšete dál rozvádět ;) Na to jsem se vážně neptala 🙂
Aki (neregistrovaný)07.02.2026, 18:18:18xxx.xxx.68.122
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 07.02.2026, 17:14:30
Protože kobyla není moje, takže bych to ráda zkusila vyřešit takto. U druhé to sedlo a tak pevně věřím že to nebude takový problém. Ráda bych našla adekvátní poměr cena/výkon 🙂 Takže na míru je to až poslední řešení.
Nechte si ušít jen nátylník. Kupte normoš nějakou jakoukoli uzdečku economy, co se vám bude zamlouvat, a pošlete k nějakému sedláři, ať vám k tomu udělá anatomický nátylník, klidně mu nafoťte a změřte ten druhý anglický nátylník, aby to udělal v podobných rozměrech, pokud ten kobyle sedí. Bude to levnější než kupovat hogo fogo anatomickou westernovku.
Bych koupila anglickou s anatom .nátylnikem a dala western čelenku.kdyz to půjde….. Ono je to teď do těch anatom natylniků všechno zakudlaný.že už uzdečku na prvočinitele nerozeberete. Aby jste třeba vyměnila nánosník za jiný.