Aktuálně: 4 588 inzerátů178 049 diskuzních příspěvků17 802 uživatelů

Komentáře uživatele Karen Válková (Karen Válková)

Zobrazeno 132 komentářů

Karen Válková
Zdravím pane Luďku, já mám letos už jen kačeny pekingské a to 1+2. Ještě vloni jsem křížíla čínského kačera a pekingskou kachnou, ale měl i svoji. Kačer dával přednost druhému plemeni a měl-li se pářit i se svoji ,musela jsem mu tu druhou sebrat. Tak jsem je po týdnu střídala. Všechna vejce byla plná.Já mám na vnitžním dvorku slepice a ty mají probíhačku přez žebřík na zahradu do výběhu.Kačeny chodí na zahradu po cestičce jako lidi. Tak to mám jednoduche, když je kačer oddělený nechám jej na dvoře u slepic. Káčata mívám zvlášť ,teprve až neprolezou plotem přijdou do velkého výběhu.Kačera jsem někdy s nimi měla dohromady,ale až byla káčata plně opeřená.Já líhnu v líhni, protože pekingská kačena nesedí, nemusím nyní kačera oddělovat.
Karen Válková
Pane Romane, držím palce. S tím oplocením jsete si pěkně mákl.
Karen Válková
Zdravím pane Luděk, já bych to nedělala. 10ti denní jsou hodně malá, kačer se bude chtít pářit a může je zašlapat. Měla jsem i takového, ketrý je záměrně zabíjel, aby měl kačenku pro sebe. Však z toho není žádný užitek.Kačena je bude ještě dlouho vodit. Kačera dávám ke kačeně až po odstavu mladých.
Karen Válková
A tohle jsou ta tři vejce kačení, mini a modré od Aroukany
Karen Válková
Hani,tak jsem Vás štychla, mně dnes slípka snesla ještě menší nežli je to Vaše.Pro porovnání jsem tam položila vejce od kačeny Pekinské a Aroukany. Čínky snášeji o hodně větší nežli tohle plemeno.Zdravím
Karen Válková
Ahoj Hani, jasně, je to fotka z výstavy specialka Maransek ale už jsem zapoměla kde byla.Poslala mi ji kamoška.Moje kačenky koněčně začaly snášet, teda jedna z nich .Dneska mám druhé vejce. Pane Kováč, pěkné kačenky. Taky jsem měla takové strakáčky.Po prvním škubání jsem honem přešla na bílé.Děsná práce s típaním podrůstků,Ale z prvního strakatého káčátka jsem měla ohromnou radost,je takové roztomiloučké mezi těma žlůtýma.

Pane Romane,ještě k těm kunám, já si tenkrát říkala že kuna by si úlovek odnesla pryč přez půdu a nezatahovala jej za prkna nebo okusovala na místě.Pak jsem i našla vyhrabanou hlínu za barelem se zrním.

Araukany mi snáší zatím 3.Tak jakmile budu mít aspoň 15 vajec od kačen a Araukan dám je do líhně.Už se těším
Karen Válková
ono to jak vidím, není moc vidět, na prohlížečí je to celkem jasný.Ani pejsek je nepříváděl do rozpaků!!

Ta vejce dole je ukázka barvy těch Maransek.
Karen Válková
Ahoj Hano, já to říkám taky a to mám ještě slíbená násadová tmavo hnědá od Maransek. Kače se mi taky snaží ale jenom pořád takto
Karen Válková
Ahoj všichni, tak mně kačeny pořád ještě nesnášejí i když sedí v budce kařdou chvíli.Dnes jsem je již chtěla pustit do výběhu na zahradu, ale odradil mě déšt a blato. Zato mám první vejce od slepice Aroukany. Tak aspoň něco. S kunou mají pořád problémy sousedi ,ale k nám ještě nepřišla. Říkala jsem si jestli ji neodrazují kočky na půdě a pes? Nebo mám jen takové štěstí? Jinak k nám zase lezou potkáni a už mně dvakrát navštívili kurník. Loni mě to stálo naráz 6 slepic a kuřat.Likvidujeme je jedem.
Karen Válková
Zdravím všechny, pane Antoníne já žasnu ta vaše kačena bude nejspíš veterán !Já měnila kačenky ve 3tím roce ,ale nevím třeba mají ostatní jiné zkušenosti. Kačeny se mi páří taky aspoň už měsíc a pořád ještě nesnášejí. Co se týká dvou kačerů já měla jednou taky dva.Vypadalo to tak ,že ten starší byl vládce a ten mladší se netroufl ke kačenkám ani přiblížit.Jinak se neprali, Měli dos velká výběh na zahradě,ale na noc je beru do dvora a to byli oddělení - pro jistotu.Já ale neměla cizího a ten mladší tam vyrůstal od vylíhnutí. Teďka mám ale jen pekinské.

Asi to budete muset vyzkoušet, ale jestli mají dost velký prostor snad to půjde.
Karen Válková
Ahoj, tak já tedy nikdy pižmovkám vejce neodebírala leda, že by ještě v noci mrzlo, pak je to nutné. Jinak před snášením a při líhnutí kačat přidávám do vody podle návodu Supervit D pro drůbež. Opravdu se mi to moc osvědčilo i u kuřat .Káčatům po vylíhnutí pokaždé kupuji krmnou směs VKCH 1 .Dospělé už se bez ní obejdou .Skořápky taky dávám a i dorůstající káčata je rády berou.S přeletováním mám stejné zkušenosti ,taky zastřihuji křídla zvlášt u kačenek jsou lehčí a víc létají.Každý rok je u nás několik ulétlých tuláků na Rokytné.Jo a pokaždé až kačena nasedne odděluji kačera. Po pár dnech začne za samičkou lozit do budky a ruší při sezení. Taky jsem viděla přímo v akci samce který zalovil pod kačenou a vytáhl právě vylíhlé káčátko. Tak ať se vám daří a klidně se ptejte.
Karen Válková
Zdravím všechny, já jsem se taky pokoušela předloni udělat kočenám něco na koupání. Moc jsem s tím neuspěla. Použila jsem k tomu starou sedací vanu, tu jsem zakopala do země a bylo to. Moc se jim to líbilo do chvíle než chtěli rychle z vody pak ve zmatku narazily na okraj nádržky a později se ukázalo že mají modřiny. Nepomohlo ani přidání mřížky aby snáz vylezly. Jakmile se něčeho lekly znovu narážely. A ještě jedna věc mi vadila , moc nabrouzdaly a všude bylo bahno i ve vodě.Tak jsem to zase zrušila a mají znovu jen plechy.Jinak známej měl pro kače vanu jen tak napůl v zemi a slípky se mu v tom utopily.

Pani Hanko ta líheň je nádherná to já mám jen takovou bedničku a vytápěná je žárovkama. Ale funguje dobře. Ahoj