Příspěvky uživatele
cone
Konžští mi třeba jeden pár neustále a spolehlivě hnízdí, druhý pár asi bude potřebovat prohodit nějaký kus, aby se k něčemu odhodlal.U konžských bylo ale také dovezeno dostatek chovného materiálu, dohromady snad k tisícovce u obou běžnějších poddruhů ( gulielmi a fantiensis ), massaicus u nás bude jen několik málo kusů, a to jěště kdoví jak jsou u majitelů spolehlivě rozlišeni.Co se týče rufiventris a ruppeli, tak odchovy u obou jsou méně časté zase asi kvůli menšímu počtu jednců. Dobře také budou hnízdit i majeráci, ale pomíchání poddruhů bude značné. U nich jsem neměl štěstí, dvakrát jsem přišel o samici.Nesmíme opomenout z dostupných jěště pap. šedohlavé /kapské/ fuscikolis a suahelicus, kteří také u nás hnízdí a jsou odchováváni. Robustus zde asi zastoupen nebude a rozlišení obou předchozích navzájem asi také nebude až tak snadné, jak někteří tvrdí. Jinak ale jsem rodem POICEPHALUS unesen a upřednostňuji jej ve svém chovu.
Další novinku do krmení svých svěřenců jsem jsem zařadil kompletmí krmivo pro měkkožravé ptactvo zn. All Pet Universal. Na namočené, nebo naklíčené zrní dám vždy na jeden pár asi jednu čajovou lžíci tohoto velmi zvláštně vonícího krmiva, a je zkomzumována téměř bezezbytku a se značnou chut, koupeno také na přerovské burze, cena za 1kg balení asi 60 kč.Toto krmení pro měkkozravé konzumují i zebřičky, které konečně na svou novou snůšku prozatím 4 vajec zasedly.
Plánuji ve svém "krmném řádu" ještě nějaké změny a novinky, pokud se osvědčí a budete-li mít zájem, velmi rád vás se svými výsledky seznámím.
Víš s těmi dotazy od laiků, jak velké a kolik...... , na tyto dotazy je třeba odpovídat velmi uváženě, protože něco, nějaké rozměry doporučíš a tito zájemci o informaci již dále asi bádat nebudou a podle rady se zařídí. To mě vždy zvedne, když někdo odpoví : postačuje metrová klec, viděl jsem takto odchovat vitální ptáky. To byla tady specialita a vždy jsem si představil ptáky, chované v nevhodných podmínkách a nešťastné diky neinformovanosti majitele.
Já už mám teoreticky po sezoně 08, ale také přeji všem "australanům" a "jihoameričanům" mnoho opravdu vitálních mláďat.