Odpověď na příspěvek uživatele efe z 19.11.2025, 13:17:37
Ano, ano, jednoznacne ano 😀
Pripadne tedy jeste “Myslis to vazne?” A tato druha varianta je oboustranna - ja se tak ptam ve chvili, kdyz tem nepodarkum hodlam dat jeste posledni prilezitost zmenit nazor pred tim, nez je definitivne uskrtim. A nepodarci mi tuto otazku posilaji pantomimicky ve chvili, kdy po nich chci aby ukoncili nejakou obzvlaste vypecenou zabavu … A pak ze mezidruhova komunikace je slozita 😀
Jó to kdyby někdo slyšel mě při prochajdě, to já tu hubu nezavřu, ještě že chodíme do liduprázdnýho lesa…
To je samý:
“Barbaro čekej, nikam nežeň!”
“Elino vopovaž se sežrat to koňský houno!”
“Vasileeeeeee, kde ses zase zašprcnul, ty ukrajinskej dementku?!?!”
…a občas i fšecko najednou 😀 😀 😀
Uplne jak u nas 😀
“Otiku, je ti 150, kam to zas lezes ty voliku?” “Saggi nech to hovno dobytku!” “To vis ze jsi nejhodnejsi Ferunko.” “Prime tady jdeme!” “Street, Streeeeet …. taaaak je pasak, ano jsi hodny, nemusis mi vlezt za krk!” “Romy! Romyno!! Romaduro!!! Si hlucha?” “Johano n.e.s.e.r!” “Terry nech ty ptaky!” “Skvarku zaslapnu te!” “Nessy, nehystreci a pojd!”
Pak jeste individualni doporuceni jako “Premer si doma troubu at vis do ceho jdes!” pripadne “Ja te/vas poslu zpatky do Chrovatka/na Slovensko/do utulku!” Dale je oblibeny povzdech “Kde asi chovatel udelal chybu?” A samozrejme hromadne “Hyeny, obludy, nebo Jste normalni?”
Nastesti tez moc lidi nepotkavame, jinac uz by na me asi volali odchyt se sveraci kazajkou😀
🥃… jo někdy by pomohlo, kdybych nebyla nepíč a toho panáka bych do sebe kopla…
Chtěla bych napsat nějaká slova podpory, ale když Sáře diagnostikovali osteosarkom, tak jsem na tom byla asi dost podobně jako vy a nakonec se s tím člověk musí stejně srovnat sám….😥
Hele on Saggous bude trinactej v poradi - pokud ho nepredbehne Otik, ale snad ne, to uz bych si fakt hodila masli! A stejne si clovek nezvykne. Resp. mozek i srdce vi co bude, vi ze to bude bolet a vi jak, ale stejneneznam zpusob jak si rict “hele tohle uz znas tak te to nevezme tolik …” Vezme, zas a znova. A tisickrat se na to muzu pripravovat a vim ze je to prirozeny kolobeh a … a je to jedno. Proste to boli a bolet bude a nikdy ta dira v srdci nezmizi. Clovek se jen nauci s tim zit a postupne zacne vzpominat na to hezke, byt se slzou za vickem. Je neskutecny kolik bolesti srdce vydrzi a porad je v nem misto i na lasku.
Dik vsem za podporu! Ja to porad jeste nevstrebala, takze jsem dneska asi ne uplne pouzitelna. Myslim ze nas dneska ceka dlouha prochazka, a pak si asi otevru flasku a dam si panaka.
Já - chtěla jsem ještě něco dopsat, aby ta věta nezněla tak stroze, ale já vůbec nevím co, Arosku. Vůbec nevím co. Že je mi to líto, je úplně k prdu, nemám co napsat, nemám. Jen to, že na vás budu myslet a .. nic, prostě nic.
Ono nejde nic delat. Stejne tak nejde rict nic, co by to zmirnilo nebo otupilo. Mozek chape, srdce se vzpira.
V unoru to budou dva roky co je u nas. Snad. Privezla jsme ho na den Drakeovo narozenin. Drake odesel pred 6,5 tydny, tak asi Saggousek specha za nim ☹️ Ano - uz nemusel byt, kdyby tehda nenasel domov u nas, nebo jinde. V osade by o moc dyl neprezil. To vsechno si uvedomuju, stejne jako fakt, ze je to dedecek a ma sve odzite … ale stejne to kuva boli ☹️
Narostlo to desne rychle, velikost cca 8x5 cm, lokace od lokte po zebrech dal k trislum. Neprosrusta mezi zebry dovnitr (zatim) a pry snad ani nebude. Stejne tak meta nejsou a u tohohle typu nadoru nebyvaji. Zato byva rychly rust ☹️
Operace nerealna, nejde vzit bezpecny okraj ☹️ Chemoska na to malokdy zabira, radioterapie … je mu neco kolem 13, plus minus autobus …
Ma zvysene davky Sanicellu a Prednison, je stale stejne vesely a hravy, mazli se vic, leze za mnou uz opravdu vsude. I do postele, coz driv nedelal. Takze mi nikdo nenamluvi ze to ty zvirata nevedi. Vedi!
ono je to těžké. myslím si, že finální stav jednou bude prostě referenční pracoviště, max jedno na kraj, kde bude prostě noční v tom smyslu že to nebude doktor, co je přes den v práci a pak je v noci někde na telefonu, ale prostě přes den má volno pracuje v noci, k tomu sestry a všechny tyhle srandy a tam bude i pořádný noční hospit a pohotovost. bude to stát raketu, ale bude to.
v podstatě jediný co k tomu chybí je ta ochota lidí tohle zaplatit. i pohotovostní poplatek je totiž děsnej problém. takže se nepotkává poptávka a nabídka.
a na smysluplnou pohotovost opravdu potřebujete pohotovostní tým, ještě ideálně prostě specializace trauma a akutní medicína. protože když vám pohotovost bude sloužit jouda, co vám studenýho psa dá dom ať si ho dáte k topení, je to stejně na prd, jak kdyby nebylo nic.
A me by to mozna i vyhovovalo. Ja si klidne tu peci o pohotovosti zaplatim, pac vim, ze je to potreba a dulezite. Na druhou stranu si rikam, ze by jim tam mozna konecne prestali jezdit lidi, kterym pes od stredy bli.je a se.re a oni se v nedeli vecer konecne rozhodnou to resit. Pripadne ti, co jim po sobote stravene v nakupnich centrech dojde, ze Fifinka potrebuje oockovat nebo ma prerostle drapky. To me vzdycky certi berou a divim se vetum, ze jim nerozbijou hubu!
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 14.11.2025, 15:26:58
Flekati kreteni jsou bratri Krason a Drson, domacky Skvarek s Terenc. Pohroma je nase pohRomy. Oficielne Glamour Shine Ready for Ragnarok. Aneb nomen omen 😀 A zdatne ji(m) sekunduje nas novy prirustek Street, tez chorvatsky, ale dosud ne pohorma. Ale uz na tom pracuje. Zatim je ve fazi buldozer 😀
Hele,děvčata, dá se říci, že mopsle a retrívři jsou příbuzná skupina. Nicméně ne, nejsou si rovni, mopsle na celé čáře vítězí. Kdybych neměla doma oboje,nevěřila bych😎😂
Hadat se nebudu, zkouset to nehodlam 😀 Me k posilovani nervove soustavy stacej flekati kreteni. Pri doplneni chorvatskou pohromou je to na Chocholouska.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 14.11.2025, 11:57:38
Ne, my mame pazrave retrivry. To je to samy jako pazravy mopsl, jen ve vetsim baleni 😀
Ale zas nutno priznat, ze to ma sve velke vyhody:
1 - velmi dobre a snadno se motivuji k cemukoliv. 2 - usetrim na pamlscich, pac i kostka stareho chleba je mnamka. 3 - pri podavani leku staci zamlaskat, udelat “hele co mam” a je vyreseno. Kor ve smecce 🙂 4 - kdyz pes nezere, je to jasna znamka “mazej na veterinu”
No tak já nemusím chodit daleko…můj manžel je přesně ten případ…by člověk neřekl, že žije přes 30 let s pejskařkou…
Já když si vzpomenu, jak mě furt uháněl, ať už zarezervuju našeho berňuchu, když jsem studovala rodokmeny horem dolem…a snažila jsem se mu vysvětlit, že teda tohle plémě má zdravotně ne úplně dobrou pověst a že se snažím zjistit, jak je na tom zdravotně všecko dohledatelné Máťovo příbuzenstvo a ti co už odešli za duhový most, tak jakého věku se dožili…o debatách o tom,jak mi furt ukazoval inzeráty na štěňata berňáků bez PP a já mu říkala…tyhle ne, to nejsou “papírový” štěňata…a on, že jsou stejně roztomilí jako ti s PP, akorát bychom ušetřili…"na co potřebuješ papíry, když nebudeš chodit na výstavy".
Takže co já se divím…exemplární případ mám doma…a když si představím, že taková je celá domácnost budoucích majitelů, tak tím se fakt lecos vysvětluje…že tam není nikdo, kdo by alespoň řekl…tak moment, nikdo s tím nemáme zkušenost, pojďme si sednout a zjistit, jak se štěně kupuje a na co si máme dát pozor…
Dekuji za podnet, proc si sveho draheho, puvodne kynologii naprosto nepolibeneho kockare, vazit jeste vic!
No jasně…tady je vše ok…tohle určitě na první pohled nevypadá jako ty děsivé množírny ve sklepeních a stodolách…
Já jako zájemce o štěně bych z takového zařízení štěně teda nechtěla…a je úplně jedno jestli by bylo s PP nebo bez PP…já chci přeci štěňátko to “vymazlené” štěňátko, na které měl chovatel dle možností čas. Ideálně totál rozmazlené chovatelčino protežé….
Moje známá před x-lety chtěla koupit výmara (nebudu vůbec komentovat jak a proč…protože je hezký), dojeli si pro něj a nakonec přijeli s retrívrem, protože chovatelka (teď zpětně si myslím, že to byli asi bezpapoši..) měla ještě dva vrhy retrívrů k odběru.
Jako to jsem jí teda říkala, že si neumím představit, jak dokáže někdo vypiplat najednou třeba 25 štěňat, nějak zodpovědně, že to je sci-fi, pokud se tím nezabývá celá rodina…nejsem chovatel, ale myslím si to. A že bych asi šla kupovat štěndo jinam.
Moje znama takhle koupila fenku. Pry LR. Podle barvy i povahy v tom byl nakonec smrnclej vymar. Stene slo na peti tydnech, protoze odber pred stedrym dnem. “Majitelku” vubec nezajimalo ze je to brzo a spatne a stres pro stene. “Chovatelku” naproti tomu vubec nezajimalo, ze stene bude v dobe nepritomnosti majitelu bydlet ve vane, aby doma nenadelalo …
Ty slova v uvozovkach bych radeji napsala jinak, ale to by me asi internet zablokoval.
A k te posledi otazce … Nedokazou vypiplat nekolik vrhu naraz. Cest vyjimkam ktery si na to fakt vemou dovolenou, zapojej celou rodinu a jeste prizvou pani na hlidani. Jinak to nejde. I s deviti malejma hydrama, par dospelcema, dvema detma a beznym provozem je to zahul na celou rodinu.
Profesionální etika asi nedovolila panu doktorovi použít velmi vybraná slova.? Já bych se na jeho místě musela několikrát velmi zhluboka nadechnout. A že jsem člověk klidné letory, kterého nerozhází ani třída puberťáků.
Tohle je jeden z duvodu, proc jsem i pres svuj velky sen ustoupila od moznosti jit studovat veterinu. Pac ja se svou naturou bych si velmi brzy sla sednout bud za ublizeni na zdravi, nebo do polstrovane cely. Dle mych pozorovani musi byt veterinar masochisticky zamereny zenovy mistr. Nebo alkoholik.
Ano, ano, ano! Starika do kazde rodiny! Za me nejlepsi z nejlepsich, kazdy jeden jediny strousek, co k nam kdy prisli, nas neskutecne obohatili. Vrele doporucuju!
A jinak abych byla v tematu … to jsem se zas po ranu zdrave nasrankovala!
… tak ted psala kamoska, co dela sestricku na veterine a na tenhle “skvost” me upozornila …
Oni k nim na veterinu prisli nejaci lide, ze shaneji stene a co si o tomhle inzeratu pan doktor mysli. Co si pan doktor mysli jim bylo durazne vysvetleno, pry i nejaka ta sprosta slova na adresu “chovatele” padla.
A co myslite? Ano - vcera dorazili dotycni lide se stenatkem. Stene zacerveny, chovatele pry cikani, krmili odstrikanym mlikem od cikanky (!!!) … ale lidi spokojeni, ze cenu stenete ukecali ze 13 na 6 tisic.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 31.10.2025, 14:42:41
Alenko nejen ja, zaplat buh! Vsak Janaa taky ma svy zachraneny gerontiky a neni jich zrovna malo. A Zrzavci zrzavi taktez a urcite jsem na dalsi zapomnela 🥰 Jen tech gerontiku je bohuzel porad vic jak dost ☹️
Jinak ono je to fakt narocny, ne ze ne. Financne, fyzicky a hlavne psychicky. Jednak kdyz si clovek uvedomi co si ti smudlove dost casto prozili a druhak kdyz odejdou … to boli vzdycky a nejde si na to zvyknout. Ale ja se prave snazim brat si jen to dobre. Vzpominam na vtipne situace a na krasne chvile a i kdyz to boli, tak nejhezci myslenka pro me je, ze neodseli sami, opusteni a nechteni, ale s vedomim, ze je nekdo miloval, byl s nima v tu chvili a place pro ne. Ze tu maji nekoho, kdo na ne nikdy nezapomene …