Podle mého názoru a mých zkušeností je předkupní právo v případě běžně uzavřené kupní smlouvy nevymahatelné… Ať to zní jakkoliv divně, je to totéž, jako bych prodala auto a dala si do kupní smlouvy, že ho kupec nesmí prodat nikomu jinému. Což je hloupost. Jednou ta věc změnila majitele a zbytek jsou jen takové berličky, kdy čék doufá, že odradí idioty.
Foto 1, naštěstí nedopadla na hlavu. Už tak je určitě praštěná 🙂 Foto 3, jak se malá tiskne, šmudlinka.
Tiskne, tiskne. Je u nás sotva dva týdny a Merry je zatím její hlavní průvodce. Chucky na té procházce byla vlastně poprvé s celou smečkou, tak byla ještě trochu připrdnutá. 🙃
A vy víte, o čem jsem s pánem mluvila a jak jsme si hezky popovídali?
A proč sem taháte naši soukromou korespondenci?
Po tom nesmyslném ataku, co jste předvedla v mém případě, se o chudáka pána trochu obávám. Obávám se i o další inzerenty. Inzerce (opuštěných) psů by mohla na chov zvířat přitáhnout další návštěvníky, ale pokud takto afektovaně vylítnete na každého jen proto, že se Vám v inzerátu něco znelíbí, spíš ty inzerenty odradíte.
A jestli jsem měla nějakou myšlenku, že sem natáhnu s inzercí i kolegy, tak mě fofrem přešla. Tomu Vašemu číhání na inzeráty je nevystavím.
Nehledě na to, že mě takové jednání vážně udivuje. Ale tak každej máme holt nějaký koníček…
Jo a mimochodem soukromou korespondenci bych vytáhla až ve chvíli, kdy bych sem dala její screen. To nedělám. A ani Váš nevyžádaný atak vlastě za korespondenci nepovažuji.
Diskutuji v tématu Inzerce psů o inzerci psů na tomto webu. A to mi vážně nebudete zakazovat. 🙃
Já s pánem mluvila po telefonu. Když odfiltruji 90% omáčky, tak to dávalo smysl. Ale pořád je to neprověřený a neustálený kříženec za dost peněz.
To vážně někdo tráví volný čas tím, že obvolává/obepisuje místní inzerenty se slovy NE, NEMÁM ZÁJEM, ale fofrem mi tady to vysvětlete?
Jsem si myslela, že jsem rarita, když mi do deseti minut po zveřejnění inzerátu nadáváte v mejlu, jaká jsem direktivní, agresivní, vylejvám s vaničkou dítě a podobný ptákoviny. A ono ejhle. Vy to snad máte jako koníčka. 🙄
Já jsem tady nikdy neinzerovala, ale v rámci pomoci chodu webu, který se nás tak ujal, jsem dala inzeráty i sem. Ale Vaše nesmyslné napadání mě od další inzerce definitivně odradilo. Zkuste popřemýšlet nad tím, jestli to tak nemůže mít třeba víc lidí a jestli tento web o takovou “pomoc” stojí…
Hm, tak nás takoví dva kříženci kříženců stáli za poslední půlrok asi šedesát sedmdesát tisíc. Příště je kopnu do prdele a ne jim platit nekřesťanský prachy za operace genetických vad. Maj být zdraví, dacani jedni. 🤣
Oproti tomu naš nejstarší adopťák byla parsonka (s PP samozřejmě), která se dožila 19,5 roku. Taky byla asi nějaká divná. 😏
Já mám kastrovaný dva samce a nestěžuju si. A třetí půjde za pár měsíců taky. U nás je to teda daný tím, že tu permanentně něco hárá, tak jednak mají klid oni a pak aj já, že tu nedojde k nějaké nehodě. V našem provozu je to prostě jinak.
Změna povahy žádná. Jeden byl tak jako tak agresor leta letoucí (původně zachráněný před utracením) a zklidnil se až věkem a prací. A druhej byl hyperaktiv pořád a uklidnil se taky trošičku až věkem - šest let po kastraci už pozoruju, že pořád neběhá jak pomatenec. 😂
Je to jak píše Espiro. Vždy jsou odebraná zvířata majetkem státu. Ten je po odebrání umístí smluvně do péče nějaké organizace. Aby s nimi mohl disponovat útulek/spolek, musí je pak stát převést do jeho majetku. Tam ale pak organizace ztrácí právo na úhradu péče. My jsme třeba přebírali jednoho psa od útulku Přerov a podepisovali jsme smlouvu s ÚZSVM. Stali jsme se jeho majitelem a pak ho na naši smlouvu dali do adopce. Když jsme pomáhali likvidovat množku, tak byli psi napřed majetkem státu (v zastoupení ÚZSVM). Až se dořešil úřední šiml a původní majitel na ně ztratil právo, tak přešli smluvně do našeho majetku a k tomu dni jsme přestali čerpat příspěvek na péči. Ale zase jsme s nimi pak mohli nakládat dle našeho uvážení.
Tihle pumíci jsou k adopci už hodně dlouho. A pokud kliknete dole na ten dokument, dozvíte se, že jsou to kříženci a že jsou k dispozici bezúplatně.
Mimochodem stačí čísla čipu hodit do vyhledávače ČMKU a jelikož tam nejsou registrovaní, nejsou s velkou pravděpodobností s PP (pokud by to nebyl nezaregistrovaný import). Čipy nejspíš dostali až v útulku v rámci zákonné veterinární péče.