No.. Je to těžký. Psi nemaj co štvát zvěř a na druhou stranu by taky MS nemusela všechno řešit střílením. Každopádně jestli se do toho vloží Plicka, tak myslivci nemaj šanci. Život to psům ale nevrátí..
No.. Je to těžký. Psi nemaj co štvát zvěř a na druhou stranu by taky MS nemusela všechno řešit střílením. Každopádně jestli se do toho vloží Plicka, tak myslivci nemaj šanci. Život to psům ale nevrátí..
Já kupovala konzervy na vetvlcek.cz - má tam dost druhů. Jinak hepatic konzerv je fakt překvapivě v dnešní době už docela dost a podle mého názoru vypadaly aj chutně. Oplatilo se mi i kousek konzervy ohřát, aby se rozvoněla.
Dafi:maso nemůže,je jí po něm blbě
infekce ledviny….
děkuju za rady a držení palců!!
Na jaterní dietu existuje i dost konzerv. Nezkoušeli jste?
Ph:byl tu nekde dotaz na hotel, co zajistuje i odchyty
tak treba tady https://www.dogcenter.cz/inpage/o-nas/
Hm, taxa stejná jako útulky. A z jedné kauzy vloni úřadem umístěných 18 psů. Slušný. Musím pak mrknout, co to mohlo být za kauzu. Ve smlouvě je to začerněný.
Fikovnice:A to je pravda? KVS JE POVINNA ohlásit přesně datum a termín návštěvy a kontroly?
Ne. Je to obecně rozšířený omyl a záleží na konkrétních inspektorech, jak se k tomu postaví.
N:A když řekněme pozorný člověk informuje KVS kvůli podezření na týrání zvířat, tak KVS nahlásí dotyčnému termín kontroly.😐 No to je výborný a je to jako vzkaz: Ukliď všechny důkazy a zameť všechny stopy. My si uděláme potřebnou byrokracii, nic závažného neshledáme a pak můžeš v klidu pokračovat. Vaše KVS.😐
Nemusí být. Oznámení o konání kontroly se bere i to, že vám zabouchají na dveře. Je teda fakt, že je zas nemusíte pustit…
Na to hřešila třeba známá tyranka z Borovničky
https://krkonossky.denik.cz/zpravy_region/inspekce-zasahovala-u-chovatelky-z-trutnovska-tyrala-pres-dve-stovky-zvirat-2023.html
a nebo údajný hospic Domov na konci cesty
https://hradecky.denik.cz/z-regionu/podvyzivena-hladova-dehydratovana-tak-dopadla-zvirata-odebrana-lupenice.html
U obou se dlouhodobě vědělo, že je tam problém, ale obě dvě v tom uměly chodit a tak to trvalo třeba v případě Lupenice fakt roky.
megi-the-pes:Tam bude možná tak 60 (na chov, možná i 80, už nevím) % výdajový paušál. Tzn. neřeším, která granule pro kterého…
A pak je tu paušální daň a buďme všici poctiví… množky, jo?20 psů za rok? 20 štěňat tam bylo ten prosinec…, to bude tak za čtvrtletí.
Musí se ještě odečíst ty, co tu jejich péči nepřežili. 😏
Asi Vám to moc nepomůže…
Ale naočkovala jsem a přeočkovala jsem stovky a stovky psů nejrůznějšího věku a nejrůznějšími vakcínami a nikdy jsem takovou reakci nezažila.
Boule, která naskočí klidně dva tři týdny po očkování je normál. Ale výsev x malých bulek nikdy.
Zrzavci:Tak to nepochybně. Jakže se ta paní z Plavska, kde množí jorky a biewry vlastně jmenuje? Aby to jméno nezapadlo, byla by to škoda.
Jana Melichárková
Rovnou radši dávám důkaz. 🤪
Zrzavci:To není nelogické, jsou to zastírací manévry.
No ono už celkově logika v souvislosti s touto paní nejde moc dohromady…🙃
Daja:Dobré ránko 😉 impact,
obhajoba zubů byla jinak myšlená, tohle je opravdu pruser, ale já obhajovala to, že jim brzo vytrhávají zuby i když jsou v péči i když se staráte. Tyhle zuby jsou fakt ku*evský pruser, tyhle zuby nikdo neobhajoval.
Dája
Obhajovala to ještě na staré iFauně Leithian. Že je to v pořádku, že to tak malí psi prostě mají. 😉
drvodelkafialova:Já tomu nerozumím, koho se vyptává, respektive, proč?
No to je, resp. bylo u té aktuality na Voříškově v komentářích.
Píšou v textu, že všechny psy (krom zemřelých a třech, co propadli státu) u nich za svoje peníze od chovatelky vykoupili. Leithian se ptá, za kolik peněz je vykoupili. Zřejmě proto, že jsem zde nastřelila 200K, tak aby mohla chtít důkazy. 🙃 A Voříškov jí odpovídá, že ji Leithian sama pár prodala, tak cenu musí vědět. Na to konto jim ona píše, že cenu neví a jestli mají nějaké důkazy pro své tvrzení. 😂
No a komentář zmizel. Já nechápu, jak si může někdo myslet, že si všichni zapojení do té kauzy informace nepředají. Předávali si je dávno předtím, než to pustili veřejně.
A nechápu náturu člověka, kterej sám s těmi psy kšeftoval, všichni to o něm ví a ještě po někom vyžaduje důkazy. 🤐
Fikovnice:Uf, na té fotokoláži, vpravo nahoře - to jsou vytažené zuby? Ani jsem si foto příliš nezvětšovala…
Ano, to jsou ty stále obhajované zuby. To je u malých psů normální.
A to jsem si myslela, že mě v kauze Plavsko už nic nepřekvapí. 🙃
megi-the-pes:https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-blesk-tlapky/778061/hladove-zanedbane-psychicky-zlomene-majitel-sve-dogy-tyral-presto-se-jich-nechtel-vzdat.html
Dva roky jsou asi standard nebo co.
Je. I delší. Holt soudy…
Ale když jsme řešili dům hrůzy v Kojetíně, tak tam to bylo fik fik za tři měsíce hotovo.
Odkaz na reportáž má DP na stránkách. Moje legendární “propadlý hlavy”. 🤣
https://www.dog-point.cz/obsah/tv-prima-zachrana-psu-z-kojetinske-mnozirny
Fikovnice:Jj, vím, že jste občas dávala printscreeny některých “psaní” zájemců. Kdyby to nebylo vlastně k pláči, tak by se člověk i zasmál.
Btw, hodněkrát jste zmiňovala kikány ;-). Vím jen velmi přibližně, odkud jste (a nijak dál nemíním pátrat ;-)). Ale pokud jste někde +- Přerovsko, tak tam je to proslulé…😕
Kojetín u Přerova. To není tajné. Sídlo naší organizace je v místě mého trvalého bydliště. 🙃
Zrzavci:Ta poslednííííííííííííííííííííí!!! Ta posledníííííííííííííííííííí!!!
Kam chodíte žebrat? Nechceš zajet na Karlůf most? Todle tam ešče neměli. Zájezd žebravejch dementů 😀 😀 😀 😀 😀 pooooooooooooooomooooooooooooooooct hiiiiiiiiiiiilfeéééééé SOS.
To zní jako dobrej byznys plán. 🤪
Espiro:A kdyby to vadilo, tak mi ji dáte? 😀
To je moje! 🤣
Varaxi:Necháme inpact její fenku?
Magická koule říká: ANO
https://www.vestirna.com/koule/?ukaz
Tak jo, můžete si ji nechat. 🙂
To je skvělej odkaz. 🤣
Aktualita z Voříškova.
Po více než 2 letech skončila kauza Plavsko. Pouze 15 psů z téměř 50 se však dočkalo v útulcích propadnutí státu = byli chovatelce nadobro odebráni. 9.12.2021 jsme přivezli z Plavska zubožené a děsivě zanedbané jorkšírské teriéry. Celkem jich u nás našlo útočiště 14. Březí fence se u nás pak narodila ještě 2 štěňátka, bohužel 3 jorkšírci se nového domova nedočkali. 2 fenky podlehly svému zdravotnímu stavu a nebylo jim přes nejlepší veterinární péči pomoci, jednoho pejska srazilo auto, když se dobrovolníkovi lekl při venčení velké rány od dělobuchu a utekl mu. Po odvozu pejsků z Plavska se rozjel nekončící právní kolotoč ve kterém jedné straně šlo o blaho zvířat a snažila se tak o co nejrychlejší ukončení celé situace = propadnutí psů státu, ale straně druhé šlo bohužel o úplně jiné věci. Vše se táhlo a táhlo až se stalo, že spousta psů byla chovatelkou rozdána jejím známým a s největší pravděpodobností se jí tak vrátila oklikou zpět. A i kdyby se zpět k ní nevrátili, lepší osud je asi nepotkal. Ale to je jen moje spekulace, každý nechť si udělá názor na osud rozdaných pejsků sám. Závěrem chci říct, že z našeho útulku se chovatelce nevrátil žádný pes. Všechny až na 3, kteří teď propadli státu a budou nyní nabídnuti k adopci, jsme my jako rodina, naši dobrovolníci a přátelé za nemalý peníz od chovatelky vykoupili a dali jim domov, protože už jsme nedoufali v dobrý konec. A po více než 2 letech přátelství a péče o ty malé skřítečky, jsme vůbec nemohli pomyslet na možnost návratu pejsků chovatelce do Plavska k čemuž se jednu chvíli opravdu schylovalo.
https://www.facebook.com/share/p/qU9NtK4LPUPAQB4n/
Takže jich vykoupili kolik? Deset to vypadá? Dalších dvě stě tisíc někomu spadlo do kapsy?