Aktuálně: 2 699 inzerátů262 816 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

Varaxi

Varaxi
Varaxi 24.01.2025, 18:10:02 xxx.xxx.137.233

Čistokrevné mají ještě jednu nezmíněnou výhodu: můžete si je namnožit doma. To u hybridek nelze.

Ale jo, kdo chce jenom vejce, doporučuju hybridy. Jsou nesrovnatelně snáze dostupné.

Varaxi
Varaxi 24.01.2025, 17:53:57 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 24.01.2025, 14:57:14

Už jsou vypěstované odrůdy a hybridy odolné na kde co včetně plísně. Pokud vyséváte a nekupujete sazenice, můžete se vyřádit. 

Varaxi
Varaxi 24.01.2025, 17:51:41 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 22.01.2025, 11:26:05

To nevypadá na to, že by předchozí majitelé řádili s rondupem, něco tam roste. Tak zkuste a uvidíte. Křen a rukola rostou skoro všude. 🙂

Chce to vybírat odrůdy do suchých stanovišť, zvlášť, pokud nebudete moct zalévat. Keřové formy jsou skoro vždy odolnější než stromkové. Taky lze experimentovat s výsevem stromů a keřů z pecek a semen, opět by měly být odolnější.

Mně se na suché půdě osvědčily angrešty, ale jestli to je relevantní, nevím - rozhodně nejsme vinařský kraj. 

Ony jsou i možnosti rekultivace krajiny, využití hydrogelů a dalších látek vázající vodu, ale to lze jen na malé ploše. Na velkou se nedoplatíte a taky by se hodila technika.

Varaxi
Varaxi 23.01.2025, 18:31:44 xxx.xxx.137.233

Mělo to být sušené jehněčí, ale po 8 hodinách sušení v troubě bylo maso vláčné a šťavnaté, tedy přesně to, co od sušeného masa nechcete.

Tak jsem do trouby přidala hranolky a za půl hodiny byl výborný oběd na světě. 

Obrázek
Varaxi
Varaxi 22.01.2025, 19:23:25 xxx.xxx.137.233

Synovec má Mouláčka. Taky zrzek, taky na mě z fotky kouká přes hrazení, taky má takový pohled.

Je to teda syrský křeček, ale krom toho jsou jako jeden. 

Varaxi
Varaxi 22.01.2025, 09:20:24 xxx.xxx.137.233

On ten tradovaný poměr 1 ha na 1 koně se myslí tak, že do toho hektaru započítáváte i polnosti na obilí a louky na sečení. Kdo dnes nekupuje seno a jádro?

Na druhou stranu koně nejsou tak snadno krmitelní dřív. Ale vzato vše dohromady 1 ha na koně je víc, než kůň potřebuje. Při dobrém režimu by to mělo stačit prakticky každému zdravému koni. 

Varaxi
Varaxi 20.01.2025, 13:13:07 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 20.01.2025, 10:14:12

Kamenitá půda, hromada slunce, zarostlé vše až na dva pruhy? To mi zní, že předchozí majitelé to zkoušeli zkrotit nějakou chemií. Mám obavy, že tam v těch pruzích chcípne všechno. Ale třeba ne, zkuste a uvidíte, jen bych do toho zpočátku moc neinvestovala, kdyby náhodou. 

Varaxi
Varaxi 20.01.2025, 13:00:10 xxx.xxx.137.233

Čerstvé neošetřené mléko je určitě třeba spotřebovat do 3 dní. 

Převaření pomůže, pokud budete mít mléko uzavřené. Po otevření opět urychleně spotřebujte. Mléko lze mrazit, pak vydrží minimálně 3 měsíce.

Určitě se ozvou větší borci a borkyně na čerstvé mléko, než jsem já, a budou mít lepší rady. 

Varaxi
Varaxi 20.01.2025, 10:06:00 xxx.xxx.137.233

Zkuste jim naklíčit obilí. Měly by to preferovat před slámou. 

Varaxi
Varaxi 20.01.2025, 10:03:17 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 18.01.2025, 20:22:04

Ančovičko, co Vy všechno chováte? Mně přijde, že krom dinosaurů máte všechno.

Varaxi
Varaxi 20.01.2025, 09:37:03 xxx.xxx.137.233

Tak on žít bude a něco plodit taky. Ale bude z něho strašné koště.

Rakytník totiž obráží jen na mladém dřevě, kde také plodí. Takže je vhodné ho při sklizni nebo po ní zastřihnout klidně až do poloviny délky mladého dřeva. Tím se podpoří v růstu, plození a tvorbě listů.

Jakmile ho nezastřihnete, všechny další roky to poznamená. A nesmíte ani zastřihnout příliš, nebo neobrazí.

Jak se zazelená, vyfotím toho našeho chudáka. Na něm jsem se učila stříhat rakytníky a sem tam jsem vynechala a negativně se to na něm podepsalo. Sklizeň maličká, křák obrovský a většina bobulí nahoře, kam se nedá dosáhnout. Navíc je škaredý jak noc, ale to bych mu odpustila. Dlouhé holé větve, na koncích pár lístků a jedna bobule. Trochu lepší to je u nejvyšších větví, kde jsem ho zastříhávala poctivěji, aby nepřerostl, ale tam se blbě sklízí. 

Aspoň je dobrý pro ptáky, ale my z něho nemáme nic. 

Pokud někdo chce bezúdržbovou zahradu, tak ho nemůžu doporučit. Oproti obyčejným stromům typu jabloň, třešeň je s ním práce podstatně víc za podstatně menší úrodu.

Varaxi
Varaxi 20.01.2025, 05:50:39 xxx.xxx.137.233

Když uvažujete o aronii, co zkusit muchovník nebo zimolez? Jedlá je i hlošina, a pokud se nepletu, mohla by vylepšovat půdu pro ostatní rostliny, jelikož patří mezi dusíkáče.

Co lísky? Jedlé jsou i plody klokoče, fajn mohou být mišpule. Zkusit můžete i myrobalány, špendlíky a mirabelky, jsou odolnější než švestky a spol. Třešně mohou být taky dobrou volbou. I angrešty a rybízy v keřové formě mohou fungovat. Dařit by se mohlo třeba ostružiní - spíš než klasické bych zkusila typ Black Jewel - někdo jim říká černé maliny, čert ví, co to vlastně je, ale máme to na zahradě po prarodičích a je to dobré a životaschopné, s minimem péče to plodí už desetiletí… a žerou to i slepice. 🙂

Pokud máte teplo, překvapivě odolné mohou být i broskve.

Nevím, jak se stavíte k mahonii. Někdo její plody nejí, že jsou nejedlé až jedovaté. My to od dětství jedly a žijem.

Z jednoletek můžete zkusit divoká rajčata nebo jít cestou jedlých plevelů. Např. šrucha se dá normálně koupit jako osivo.

A kdykoli slyším, že někdo pěstuje slunečnici, doporučuju zkusit i topinambur. Nároky to má prakticky stejné, jen se liší výsadbou.

Nevím, jaké máte podmínky, vycházím jen z toho, že to tam máte zarostlé a nechcete se moc starat. 

Rakytník je nutné každoročně stříhat, je to dost vopruz. Ten bych si tam nedávala. 

Varaxi
Varaxi 14.01.2025, 12:18:15 xxx.xxx.137.233

Jestli ten sprej funguje na principu změny pachu, tak nemůže fungovat ani dočasně. Slepice totiž má velmi špatný čich.

Varaxi
Varaxi 13.01.2025, 17:55:57 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 13.01.2025, 16:58:14

Na vlastní oči jsem viděla, jak přede mnou porcovali cemanského kohouta a maso měl teda normálně zbarvené. Jasně, mohl to být kříženec, genetické testy jsem mu nedělala, ale nevypadal tak. 

Varaxi
Varaxi 13.01.2025, 15:08:34 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele raven_kix z 13.01.2025, 14:26:33

Já teda Stelle vnímám jako pošlozenou. Donekonečna se muset obhajovat, poslouchat kydy jako 《jste toxická osoba》 a řešit svůj věk, což je na chovatelském webu úplně irelevantní informace… nebylo tomu úniku, ať ta holka šla kamkoli, začalo se to řešit. Byla falešně obviněna z lhaní, vymýšlení si a z pokusu o rozvrat diskuze. To fakt byla šikana, té by dítě nemělo být vystaveno, zejména ne ze strany údajně dospělých a svéprávných ženských.

Vás a Váš postoj beru, Vy jste byl motivován tím, že jste chtěl zjistit pravdu, navíc jste se do ní nenavážel. Ale většina ostatních naprosto bez důkazů odsoudila děcko za to, že řeklo pravdu. A teď se ještě budou durdit, že je poslala do zádele? Po té, co ji měsíce provokovaly a šikanovaly?

Já bych je do patřičných míst poslala už dávno. 

Varaxi
Varaxi 13.01.2025, 14:41:34 xxx.xxx.137.233

Pokud máte teplou odchovnu, přesuňte tam kvočnu s vajíčky. Možná sleze, ale lepší než ji nechat sedět v nevyhovujících podmínkách.

Můžete také kurník vyhřívat, pokud máte kam přesunout ostatní slepice a kohouta. Je potřeba jí zajistit soukromí, aby ji nerušily ostatní slepice, nepodnášely apod. Přehrazení kurniku není vhodné, protože pak nemůžete slepice pouštět ven kvůli teplotním šokům a kvůli tomu, aby netáhlo na kvočnu. Jakmile se kuřata vylíhnou, bude potřeba zajistit, aby se nezatoulala a nechodila ven. Bude ještě moc zima. Takže je lepší, aby měla kvočna s kuřaty celý prostor pro sebe, ať kurník, nebo odchovnu. 

Není-li možné zajistit vyhovující podmínky, je vhodné kvočnu odkvokat. Ona ani ta oplozenost nemusí být bůhvíjaká, takže netřeba úplně litovat. Takto brzká kuřata jsou spíš pro statost než radost.

Varaxi
Varaxi 12.01.2025, 19:49:24 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 12.01.2025, 19:45:36

Zveřejnila a omluvila se jí. Holt to nepsala do každého vlákna, no. A asi chvíli trvalo, než to zjistila. Navíc jste si to mohla zjistit sama, když Vás to tak moc zajímá. Megi není kouzelnice, neudělala nic, co by nemohl udělat každý. 

Půlka lidí stejně psala, že je už nepřesvědčí nic, tak co.

Chudák dítě. Chudáci admini. Stanou se z nich alkoholici.

Varaxi
Varaxi 12.01.2025, 19:44:43 xxx.xxx.137.233

Chtěla bych vyjádřit podporu adminům. Myslím, že z nás tady budou za chvíli na chocholouška. 

Zdrbeme to tu všecko a všechny, dítě, ženu, muže, padni komu padni, a pak za to obviníme adminy, že tomu nezabránili. Fakt dobré, to si napíšu do deníčku absurdit. 

Kolik let tu ten web funguje bez podobných taškařic? A my tu jsme jak dlouho, rok a půl, možná trochu víc, a už to je kolikátý konflikt, který musí řešit.