Tak u mě se teda ptáci strašně flákají. Žerou tempem tři zrníčka denně, a to už od Vánoc. Předtím jsem zkrmila víc. Násobně víc. Od října do Vánoc jsem zkrmila tak 3 - 4 x víc než od Vánoc doteď.
Příspěvky uživatele
Varaxi
Toto jsou nějací mladíci. Nejstaršímu nzmíněnému není ani pasát. 🙂
I vlčice je teoreticky fyzicky schopná zabřeznout dříve, než by bylo záhodno, akorát v přirozené smečce se tak nestane. Jak dospěje, může opustit svou smečku a hledat jinou nebo založit svou, což trvá a dává to čas té vlčici skutečně dospět. I pokud smečku neopustí, má zdravá smečka přirozené a funkční metody, jak zajistit, aby se nezralí jedinci nerozmnožovali. Smečka je často tvořena alfa párem, tedy rodiči. Když jim dospěje dcera, alfa vlk ji neobskočí, protože, no, je to jeho dcera. Z takové dcery se jednou stane báječná chůva svých mladších sourozenců, dokud se poměry nezmění.
Další druhy mají také své metody, jak zabránit nežádoucí březosti. Potlačení hárání v blízkosti rozmnožujících se samic, izolace, odhánění matek dorostlých mláďat… Je toho fůra.
Jmenovitě u králíků teda nevím, ale obecné principy platí obecně. Nějaká pojistka tam bude, jen fakt nevím jaká.
Sítina odnožuje. Sečením se odnožování podporuje. Bez sečení se rozmnoží semeny.
Hm, to teda nevím, co a tím.
Tak on existuje i králík divoký.
A ano, divoká zvířata v přirozených podmínkách mají mláďata až v době, kdy jsou na to zralá. Asi existují výjimky, ale tam to příroda rychle vytřídí.
Voní kvetoucí mandloň po mandlích?
Tak to záleží na úhlu pohledu. Pokud Vám připadá normální nakrytá fena na první hárání, protože příroda (ač to nemá s přírodou nic společného), tak ano, asi Vám budou připadat sňatky nezletilých, které jsou v muslimském světě běžné, jako přirozené a žádoucí. Leccos to o takovém názoru vypovídá, ale tak co už.
Nicméně, jak bylo řečeno, stejně jako první hárání nebylo přírodou zamýšleno jako vhodné pro zabřeznutí, tak ani první menstruace dívek není znakem toho, že dotyčná dívka je zralá pro sexuální život nebo mateřství. Příroda testuje, ověřuje, připravuje se, ale ten, kdo přiměje dotyčné k početí, je člověk. Majitel nebo otec/bratr, což je v muslimském světě prakticky totéž co majitel.
Pokud se chcete mocí mermo ohánět přírodou, vezměte si vlky a divoké psy, u lidí přírodní společnosti domorodých obyvatelů. Průmerná Indiánka měla první dítě v 18 až 20 letech, měla 3 až 5 dětí v tří- až čtyřletých intervalech. Obdobně to měli například Pygmejové i velká část afrických národů. Pak přišla kolonizace.
Příroda v podmínkách střední Evropy není. Psy je třeba hlídat, děti je nutné vzdělávat.
A toulavý pes v Rumunsku s přírodou souvisí jak?
Super, půjdu se mrknout. Loni to byla moje poslední akce, než se mi narodilo zvíře, a protože se budeme za měsíc stěhovat, další výstavy už neuvidím.
Tak si říkám, že Jarní zemědělec je symbolem velkých změn. Alespoň pro mě.
Loni tam moc květinové výzdoby nebylo, pokud si dobře pamatuju. Tak jsem zvědavá na letošek.
Příroda nenechává zabřeznout nedospělé. To člověk.
V podstatě jste popsala typický případ nedostatečné péče, malého zájmu a zanedbatelných znalostí. Vůbec nepochybuji, že Vaše maminka měla fenečku ráda a že se o ni starala dle svých schopností a svého nejlepšího svědomí; bohužel to ani tak nestačilo.
Tomu se při nejlepší vůli zabránit nedá. Naše slepice uklovaly užovku mně před očima. Přehazovala jsem kompost a vyrušila ji. Ve vteřině si jí slepice všimly, a ač jsem ji bránila lopatou, měla to hodně rychle za sebou.
Pokud mají mít slepice výběh hodný toho jména a ne metrovou vypískovanou voliéru, tak se to prostě stávat bude.
Nejsem úplně zastáncem toho, aby se domácí zvířata toulala bez dozoru a omezení, ale co se děje uvnitř plotu, to je mezi slepičím a užovčím bohem, za to já nemůžu.
Možné je všechno.
Pravděpodobné to moc není.
Králíkům jsme taky dávali lístečkové lepší seno. Stejně tak koním.
Ale králíci byli dokrmovaní slámou. Tak proto to asi fungovalo.
…
Mimo výše zmíněné je i každý jedinec jinak odolný k různým patogenům. Ta odolnost může být jak vrozená, tak i získaná. Takže tady prostě pracujete s pravděpodobností. Pokud bude mít jeden králík ze sta žbluňkavku, asi se s tím dá smířit a říct si, že byl zkrátka extra citlivý nebo měl smůlu, že sežral něco, co neměl. Pokud jich bude mít žbluňkavku dvacet, tak asi je někde chyba, něco děláte špatně a chtělo by se to soustředit na správné krmení.
Tak to já mám na víkend lepší plány než nějaké medvědy. 🙂
Já bych se soudit nešla, mně by to vzalo veškerou důvěru ve spravedlivý soud.
Co chováte za drůbež?
Umyjete okna. 🙂
Maranska?