Odberryho:Jako měla jsem celkem masírku i ohledně očkování. Tento rok jsem právě šestiletého nenechala očkovat. Na veterině jsme se vyskytly, protože chytil angínu (počtvrté) a stejně jsem mu tam chtěla domluvit kontrolu zubů. Očkován měl být do konce srpna.
Dr upozornila, jestli vím, že má propadlé očko. Vysvětlila jsem ji, že nejstaršího už dávno neočkuji, protože měl blbé reakce, nejmladší být očkován nemůže a tak mi přijde zbytečné očkovat jen jednoho z nich, když jsou navíc jen doma.
Prý mě nutit nebude, ale že očkování snižuje pravděpodobnost těch angín z respiračních virů. Tak jsem ji připomněla, že tři angíny měl v době, kdy byl očkováním krytý, takže bych na to nespoléhala.
Ve čtvrtek budu ještě řešit to trhání. Prý je na vytržení jeden zub. Když jsem řekla, že bych chtěla, aby mu vytrhli všechny zadní stoličky, protože ani po letech není čištění zadních zubů snadno proveditelné, tak se na to vůbec netvářila. Trhání už proběhlo 2019 a 2020. Teď jsme to udrželi celkem dlouho, ale dávat ho pod narkózu kvůli každému jednomu zubu mi přijde mimo, když o ty zuby časem stejně přijde.
Díky za vaše názory. Já to tak nějak takhle cítila, ale jistá jsem si nebyla.
Mně se něco plete, že kočky angíny nemají (mají mandle?). Snad to psala Bodlinka…?
Ale píšu to jako hodně nezaručené info, takže pokud je to blbost, dopředu se omlouvám.