Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 18.01.2024, 09:32:12
taky mám v terénu radši gesta - třeba na vysoko zvednutou ruku nad hlavou psi reagují supr při přivolání. Když písknu pro pozornost a poté zvednu ruku, nebo rukou dám gesto lehni.
Jinak, mně se třeba u povelu vstaň osvědčilo to protáhnout na FstáÁÁň. Stejně znělé sedni/ lehni taky odlišuju. Buď sééédni, nebo tím anglickým sit - podle toho, co kterýmu psu líp vyhovuje. Pro vysílání jsem si odlišila Pravá a Doleva, protože levá by znělo podobně.
To by znamenalo, že když si dovezete štěně ze zahraničí, že nebude rozumět? Toho jsem si zatím nevšimla, ale zkusím se zeptat kamarádky, jestli měla se štěnětem po dovozu problém.
Sarah - já jsem si skorem jistá, že jedna z potíží s Tali byla v tom, že byla cizojazyčná - přijela sem z polský chs. Jistě hlavní příčiny jejího chování jsou jinde, ale tohle v tom určitě hrálo taky roli. K nám se sice dostala až poté, co byla v několika jiných rukách, takže už počeštěla, ale obávám se, že na to, že pes nerozumí, ty zelený mužici, co s ní mlátili na vodítku o zem /na vlastní oči jsem viděla, jak to hovado zavelelo Dáááun, protočilo ji na vodítku a třísklo s ní o zem se slovy, tohle je povel na kterým si trvám, že to evidentně ten pes neumí, mu uniklo/, nebrali vůbec v potaz.
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 17.01.2024, 15:19:55
Skoro bych řekla, že píšete o tom jak je to s jednou rádobykoňařkou u nás. Úplně to stejné. Letos tedy po loňské intervenci zatím doteď koně žrádlo mají, ale…….. vzhledem k tomu, že madam je perníkářka , tak je otázkou, jak dlouho jí to vydrží. Taky mě to vždycky hrozně bolí, když jdu okolo. čtyři nebožáci.
edit- abych nebyla nařčena z neobjektivního pohledu - není jen můj, je to pohled i majitelky koní ze sousedství, kde to vypadá zatraceně jinak.
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 18.01.2024, 05:15:58
a “neumře to” a tohle slovíčko takhle napsané mě absolutně nevytočí, ale od N je velice urážlivé.
Protože je to slíza, no. Nko je nicka,nula. Tak trochu rohožka o kterou si je možno opucovat boty, neb to nemá žádnou sebereflexi a je schopno se přes ty svoje - jak to jen slušně říct? Jo už vím, přes ty svoje zvratky následně spojené s výkřiky jak odchází, vracet jako bumerang. Navíc poškozenej bumerang.
Od kohokoliv jiného by to bylo ftipné, od někoho, kdo se tu prezentuje tak jak se běžně nechutně prezentuje to halt má pachuť a je to slizký.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.01.2024, 19:13:03
Tak ten s tím autobusem nemá chybu 😂🤣
autobus naprosto miluju, četla jsem ten ftip asi před čtyřmi lety a hrozně jsme se tomu s kamarádkou smály. To totiž přesně sedí na nás, divím se, že jsme jedna nebo druhá min. jednou ten autobus doma neměly 😀 😀 😀 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Lily z 16.01.2024, 11:51:58
a proto já zásadně učím jen zavírat. Taky to má pradva své proti, jako předchozí varianta, dokonce tvré proti, páč když máte v zásuvce ruce a přijde ohař zásuvku zavřít……..tak to někdy docela bolí 😀 . Taky myčku musím hlídat jinak bude furt zavřená… 😀
Dobrý den, přečetla jsem všechno co jste mi napsali. Některé vaše reakce jsou až moc ostré a to zbytečně. Pes by byl na prostorné zahradě a ne v kotci. Věnováno by mu bylo hodně času, venčení každý den. V zimě na noc místnost, kde je kolem 0°C. Nechci vyvolat válku ale podle některých názorů to vypadá že všichni lidi co mají psa, ho mají v pokojíčku a jsou s ním na home office nebo mají na psa ošetřování. Co je špatného na tom mít psa venku, kde má hodně prostoru a chodit ho venčit. To tady tak nikdo z vás nemá? Můj názor je ten že kdo má psa v tomto počasí doma a pak s ním jde ven vyvenčit, tak pes trpí přechodem teplot mnohem víc než čistě venkovní. Na řadu by pak musely přijít oblečky atd. a to opravu ne. Když to shrnu do jedné věty. Hledám psa čistě na venkovní prostředí, věnován mu bude dostatek času. Velký rozdíl mezi létem a zimou. V létě jsme na zahradě pořád i kvůli zahradničení, v zimě méně.
V zimě méně. A v zimě pes bude tedy hezky sám. Pes, tvor smečkový, tvor který svou smečku potřebuje. A nebude vůbec chápat, proč ho smečka šoupla momentálně hezky stranou.
Máme doma psa, tedy fenu, která byla do doby, než k nám přišla, čistě venkovní. To byste koukala na ten sakra rozdíl mezi psem, který odmala vyrůstá doma, kde je 24 hodin s ostatními, jak komunikuje, jak vnímá, jak je ochotný ke spolupráci, jak vám rozumí, jak vás umí číst a proti tomu pes venkovní. Co práce dalo, abychom ji naučili fungovat v civilizaci, aby s námi mohla jezdit na dovolenou, umět se chovat nejen v restauraci, ale i v penzionu. Máte svou pravdu, nebudu vám ji vymlouvat, ale vůbec, ale sakra vůbec netušíte o co sebe a toho psa připravíte.