Pustila jsem si to znovu ten kousek, kde rozebírá rozdíl paralyzér vs. gelový pepřák a co by asi nejvíc rozhodovalo pro ten pepřák je to, že při použití paralyzéru dojde ke křeči a ten pes nepustí, drží dál. To jen taková poznámka. Plus to, že ano, pes který už jde natvrdo, tak ho práskání paralyzéru neodradí.
Odpověď na příspěvek uživatele kalypes z 11.09.2023, 13:40:49
Ještě mě napadá - ale to je asi blbost, nikdo takový vodítko nemá vlastně, jako jsem měla já. Když byla Tali za úplně blbou nánu a nedalo se s ní žít 😀 vyrobil mi manžel tlustý vodítko s karabinou, tak jako spíš vodítko pro brontosaura, lano koupeno v Hornbachu. Hodilo se mi velmi, když se volně ložený čokl v době hárání hodlal připojit, točila jsem s tím kolem nás, mlátila s tím o zem a řvala jako prokopnutá. Tak v nejhorším, taky způsob obrany, pes se bál přiblížit, aby ho to nevzalo.
Děkuju moc všem. A jak budu mít zpětnou vazbu, dám vědět. Momentálně se i podařilo prý ušiska ochránit zalepením leukoplastí, aby tam ty mrchy nemohly.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 11.09.2023, 13:12:42
Jojojo, heřmánek je fajn, to určitě, ale ona měla opravdu hodně blbou operaci a má vybavení od pánů dochtorů suprduprnejvícnejlepšícoasilze (neb to byli opravdu ti jedni z největších machrů i si i sami velmi dlouho kontrolovali sami), takže tam už asi líp sáhnout nejde a jde hlavně o to, jak dál těm mrchám v tom zabránit.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 11.09.2023, 13:04:57
Díky, Fíkovnice. Ona má panička na to vyplachování a ránu jako takovou jakýsi výborný prostředek, který dostávala ona sama po operaci na ránu, šlo tady hlavně o to co dál, aby ho nemohly ty mrchy ožírat dál a dál. Ta vazelína odzkoušená u koní, kteří na to trpí hodně - myslím, že asi nic lepšího nakonec nebude. Protože co funguje tam, bude fungat i tady. Musí to být děs, tohle řešit.
Odpověď na příspěvek uživatele kalypes z 11.09.2023, 11:44:03
Jestli už do toho šla, tak příště půjde zase, to by ji asi ten zvuk paralyzéru nezastavil? A musela byste být připravená a odhodlaná to do tý mrchy fakt poslat natěsno. U toho pepřáku gelovýho, zase umět zamířit. Tam mi to asi přijde - u toho pepřáku - když dobře člověk zamíří, lepší v tom, že ona nestihne ani k Vaší fence dojít. Kdežto paralyzér - pokud agresorku nezastaví zvuk, přijde si kousnout a vy musíte ji mít v dosahu.
Tohle je hrozně pitomý, fakt, člověk aby kvůli debilitě jiných se učil žít v polovojenským režimu.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 11.09.2023, 11:27:43
Já jsem si taky říkala paralyzér, ale pak ten pán od stafordů měl takový dobrý video na tohle téma - zkusím najít. A tam proti paralyzéru postavil gelovej pepřák.
Dobrý den, jdu se poradit zcela nekoňsky, zato kynologicky.🙂
Ptala jsem se u nás čoklidů, jak pomoci psu, kterému mouchy oždibujou ušiska do krve. Plaka psala, že tady u vás koníků vysondovala měsíčkovou mast. A já potřebuju vědít, kdy to tam dát. Napatlat betadinou, nechat zaschnout třeba přes noc a ráno namatlat vrstvu vazelíny? Děkuju moc předem za rady.
Napsala jsem to celý blbě, protože sem blbá, protože mám blbý období, takže i blbě píšu. Prostě jde o to, co psala Plaka, že mouchy tomu chudákovi ovčounovi okusujou uši, proto je má krvavý a proto mu po nich jdou o to víc. A teď jak to zastavit?
Prozatím předám info od Plaky a kdyby ještě někdo něco měl, pište.
Tu vazelínu nanášet po zaschnutí betadiny? jdu se zeptat ešče ke koním teda. Děkuju.
Já jsem kdysi - zcela nekoňařsky pro výchovu naší flekatý pomatený psice - 🙂 - dostala skvělý jezdecký zimní rukavice -nenasáknou vlhkost!. A musím říct, že je to paráda. Nejen pro mé psí potřeby,, dovedu si právě představit, jak v zimním počasí se tohle při dlouhé jízdě hodí. Takže, pokud jde o částku dostupnou pro kohokoliv, tak tohle je dobrá volba, jak někomu zadat tohle jako dárek.