Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 02.02.2024, 12:27:45
Hm to je pravda - to nejklidnější místo, tím to tedy u nás padá a budu se tam muset plížit jak Apač. Děkuju. Myšlenka hezká, leč blbá.
Takže hnízda dvě, já si to trošku i říkala, ale co jsem tak studovala, tak říkali jedno hnízdo na čtyři slepice právě, ale přišlo mi, že tím pádem budou muset stát frontu. Takže dvě, jasný.
No já to někde s tím hřadem vyčetla, že kvůli právě nějaký hierarchii, že by to tak mělo být - též se mi nelíbila právě možnost, že si budou trousit na ty pod sebe, ale ono to je odsazené, jak jsem viděla, že to bidlo, co je níž, je předsunuté vpřed. Ale jestli to být nemusí, budou mít jedno a nikdo se nebude povyšovat nad ostatní, to bych i byla ráda.
No takže dveře se budou otvírat doleva a v lévý části budou dvě vejcobudky. Naproti podél stěny bude jedno bidlo - pro čtyři bude podle mě dostačující. Vprostřed bude "náměstí, dozadu proti dveřím přijde napáječka a zobání. stěny tedy omítnuté, podlaha betonová s penetrací, aby se to dobře uklízelo. No a teď - říkala jsem si, původně, že dvířka dřevěný, ale to je zase líheň těch šmejdů čmelíkovskejch, takže zevnitř plechový, zateplený a dřevo jen zvenku kvůli vzhledu. Ve velkých dveřích dvířka pro slípky.
Tím, že to bude mít základy, nebudou mít holky prostor pod kurníkem, což ale asi jsem radši, protože si říkám, že se tam pak můžou zdržovat hlodavci. Takže jim udělám “altán” aby si tam mohly zalézt. Pod tím bude i popeliště. Napáječka, krmítko, a ty rošty, kde budou mít zelený, po dobu, kdy nepůjdou ven, jak jsme probírali na první stránce. zbytek volnej- tedy v rámci výběhu.