Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.07.2023, 08:20:01
dík za obě odpovědi, s tím třetím víčkem jsem si to myslela, ale nebyla si jistá,
Já Mousesovi dávám žrádlo s troškou vody - že aby měl dostatek tekutin, když je u nás - sleduju, jestli třeba pije z pítka pro ptáčky, nebo od čoklidů apod.
Potřebovala bych s ním natrénovat převoz - jenže za současný situace není moc časových kapacit. Máme to roztrénovaný, ale pak se v rámci rekonstrukce někam posunula jeho taška, do který jsem ho učila a tím jsme skončili, což mě štve. Protože představa přepravy vzteklý koule se mi ani trochu nelíbí. Když ale nejsou moc kapacity .
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 14.07.2023, 08:11:40
Aha, díky - budu na to pamatovat, kdyby něco. Já o kočkách vím v podstatě prt, že jo. Takže jsem ráda, za každou informaci z praxe. Už vím, že třetí víčko znamená potíže - jestli jsem to dobře pochopila? Značí to, že je s kočkou něco v nepořádku. Obecně, nebo to směřuje nějak konkrétně?
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.07.2023, 07:48:05
Díkec. No on je Mouses klasickej venkovní sekáč - mourek s normální srstí, takže předpokládám tak nějak, že by to měl mít od přírody ten tvor nějak pozařízený. Zatím jsem ho právě neviděla, že by provozoval nějaký dávení, nebo tak. S chutí k jídlu a jedením, tam to bude blbý hlídat protože se chodí stravovat do min. dvou “restaurací” - myšleno my a u sousedka, možná chodí i naproti k jiným sousedům. Plus loví myši a nosí mi je. Takže někdy má větší hlad a vybrakoval by lednici, někdy si dá jen tak na chuť, nicméně, jasný, kdyby to trvalo dýl, budu v pozoru
mám dotaza na zkušený - venkovní kočka a bezoáry - řeší se to nějak preventivně, nebo mají venkovní kočky - bylo by to logické - svoje postupy, kterým si tohle řeší sami? Mám něco hlídat?
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 13.07.2023, 14:43:27
Víme, víme a hlásíme, že až se -doufám, že se to stihne, je před náma ještě hodně práce, zrovna včera jsem dělala seznam nutných úkonů a…….. no nic, ale dneska jsme o tom mluvili,že když se do s podzimem stihne připravit, aby se mohla betonovat podlaha jak v nově stavěný verandě, tak v přebudovávaným obýváku, tak zas zaklapnem dvéře a razíme k Vám.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 13.07.2023, 13:42:10
Tý jofka 16??? To je krásnej věk. No tak to je ale úplně jasný, že nechat si v tomto věku dělat plastiku obličeje na mopce a bejt jako Helča Vondráčků, nedává valného smyslu. Efe - vy otvíráte psí důchoďák, že? A koukám bez plemenné příslušnosti, pošlu Vám tam Bubrdli. 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Josef z 13.07.2023, 12:47:25
Někdy - když člověk tolik netlačí na pilu, se v některých věcech nestačí pak divit. Máme “půlku” kocoura - napůl se sousedy, nastěhoval se i k nám. Je to pravej vesnickej sekáč a semo tamo vokáže svou něžnou dušičku. Ne moc často, aby nepřišel vo imáge, ale vokáže. Sousedka chudera je moc hodná osoba a pořád ho měla do určitý doby tendence chovat a on to nesnášel - hlavně proto, že ho brala jako mimino. já jsem si s ním nacvičila signál - sednu na bobek a zetleskám, když jchce, přijde a já ho můžu bez úhony pochovat. Ona ne, jí zmasakruje. My když ho zvedáme, je to zvedání “na kočku”, tedy nikdy není na zádech. A od nás se chovat dál, chvilinku, ale dá. A já mám i tu výsadu - že pri společným venčení s ohaři mi občas doslova vleze na záda - v létě blbý, uznávám. Ale necháváme mu jeho osobní prostor a necháváme to na jeho rozhodnutí. A on to bere jako plus. A dokonce si v hnusným počasí nechává utřít i tlapičky.
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 13.07.2023, 13:10:37
Přesně tak, pro pro lidský rozmar musí psi tyhle krávoviny podstupovat naprosto nechápu. Výstava má být o tom, že se hledá nejkrásnější jedinec, ne ten nejvíc naondulovanej.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 13.07.2023, 12:47:06
Efe, prosím následně o sdělení, jak dlouho trvalo, než se z bordelky stal mopc. Je mi jasný, že to bude trvat dýl, než u kocoura, ale věřím, že Vám se to určitě podaří 😀
No - mám sice holoprtky, ale když bylo echtgold počasí a přišli jsme z určitýho terénu, tak ač jsme bydleli v prvním patře, tak šel hadr taky do akce.
A nebo - když hárala čubina. Tali byla z těch, které ty první hárání jela opravdu hodně. A tak se několikrát denně vytíralo, protože by mě hamba fackovala, kdybych tam ty kapky nechala.
Byl to pes, u kterýho nikdo nenašel ten vnitřní diamant. A ona ho měla velkej.
To je moc hezky a pravdivě napsáno…👍
No, jak jsem psala, když se blbě vybere, není to příjemný pro nikoho ze zúčastněných. Lecky i nezúčastněných. Páč kdo chce ve svým okolí potkávat psa, kterýho majitel nevychoval, či nedokáže zajistit (to není případ mý akití přítelkyně) a ohrožuje okolí.