Dooobrý den - zde budoucí majitelka - dalekobudoucí - čtyř slepiček. Zaujaly mě tu Vaše rady a poznámky a tak se zeptám, jestli nevadí:
V plánu je přestavba kurníku - stávajícího - ale půjde k zemi. Nový bude taky cihelný. Myslela jsem si, že mu uděláme základ a bude to prostě “domeček” . Jak teď čtu - lepší, když bude na nožičkách tedy? Tak ho postavit třeba na ty velký tvárnice? Aby se holky měly kde schovávat?
Budou se radši popelit pod tím kurníkem, nebo venku ve výběhu? Není pak to čištění popeliště - čistí se to nějak? No asi jo, páč slípky nemaje estetického cítění, nedumají nad tím, kde si ulevit.
Je lepší, kvůli čištění - aby měl kurník třeba otvírací střechu, a nebo velký dřevěný dveře/vrátka - co je praktičtější?
Dávalo by smysl, aby se omítnutý stěny natřely třebas nějakou omyvatelnou barvou? Že by tam pak člověk napochodoval s hadicí a ostříkal to celý? Nějaký vychytávky, jak to udělat co nejpraktičtějš na údržbu?
A čím máte zpevněný ten povrch výběhu.
Já nutně musím aspoň už plánovat, když zatím na realizace nedochází . Ovšem vyžila jsem se tuhle u sousedů, když jsem byla ráno slípky opečovávat. Se těšim hrozně.