No joo, ale ona na sobě nemá bordel ani na tej vycházce, pořád vypadá jak ze žurnálu.
Můj první pes byl teriér - smeták - dlouhý chlupy, neskutečně, tam se opravdu myl podvozek pořád. Na ohaře máme takovej výbornej hadr od Trixie, hodně to z nich dostane bordel a vyndavá to i vodu. Furt donekončka, vyždíme se to a už to zase nabírá a sbírá vodu. Je to sasračnej ručník.
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 10.02.2025, 00:24:34
Šutříku, tahle nemoc je opravdu svině, jak tu někdo dobře napsal. Takhle znenadání mi na ni odešel můj první ohařík. Jediný, o co se člověk může opřít, že to bylo rychlý, že ten pes - u nás tedy doslova - do posledního dne fungoval a netrpěl a pak to přišlo jako rána z čistýho nebe. To byla moje berle s kterou jsem v tý době chodila. Držte se.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 11.02.2025, 06:13:26
a to je ale ftipnej paradox, že fakbůk má v sobě takovou “vykopávku” analogovou, z doby, kdy šécko putovalo po papíře, psáno třeba na stroji (tak jak si tuhle sbírčičku pamatuju já)
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 10.02.2025, 14:54:34
No mně funguje pletivo - že když vyseju , prdnu na to pletivo a sundám to /bože to je pak piplačka/, až rostliny vzejdou. Třeba by pro dočasný stav mohla zadavatelka dát na tu skalku taky pletivo, obsypat to tím pepřem a ! možná - co zkusit nějaký éterický olej tam nakapat? třeba eukalyptust - teda nevím, jestli kočkám vadí, ale prostě éterický olej je intenzivní, intenzivnější, než rostlina samotná.
. Vy ste videli podla mňa holuba iba na tom námestí.
To máte pravdu, tam jsem jich viděla nejvíc.
a pak ty dva, co jsem je zachraňovala, když narazili do skleněné stěny a já je odnesla na veterinu, jinak nic, to máte pravdu. Vlastně kecám, ešče jedna samice, která nám vyseděla vejce na balkoně v práci. Ale jinak jste to trefil. Všechna čest. A vy si lidi lustrujete? To je zaujímavé, to by mňa nenapadlo.
Ten pepř máma kdysi taky zkoušela - na chalupě, kde se přes týden mohly kočky vyřádit. Myslím, že jí to taky vycházelo.
Já po přestěhování do Domečku zkusila levanduli - že prý ji kočky nemají rády…… Mouses má jiný názor. Stejně tak na vodu, bude hodiny lítat po zahradě a chytat proud vody. Je to zkrátka individuální. Ale je fakt, že ty kočky, co měly okurku za zády, pěkně levitovaly 😀
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 10.02.2025, 14:15:35
Aaale ať si trhne šiškou.
Páč tu zazněly i dobrý informace o tom, jak probíhá takový odchyt a jaké jsou pak konce těch ptáků, kde ty holubníky nejsou. Když jsem o tom četla před časem, byla jsem za to ráda, protože mě to přijde jako dobrá cesta ke snížení populace, aniž by se do ní muselo hrubě sahat. To, že páru odchov nevyjde, je mnohem menší trápení, než čekat v kleci na slunci o žízni a hladu na to, jak mě zlikvidujou.
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 07.02.2025, 13:09:56
Máte novinku?
Nebohej pan Kevin Bejk - n! 😀 😀 Náhodou, ale Kevin Bejkn hrál dycinky drsňáky, takže jo, já si umim předstvit, že je vostrej jako žiletka 😀 😀 😀 A neřikejte, že tupá! Já vás slyšim!
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 07.02.2025, 12:11:30
bože chraň, že bych jako myslela, že je klůstej, vůbec! s tolikatě čoklema nemože být nic jinýho než atlet - já myslela obecně, že jako mopsle tu stavbu těla mají takovou - pro mě podsaditou, statnou, nebo jak to říct, prostě ten rámec těla, dýlka nohou - že třeba právě válení sudů mu půjde dobře (jako buldokovi třebas, těm to taky jde)
A je pravda ešče jedna věc - smradi nemaj naběháno, kolikrát se cestou haxen nedopočítaj, takže jo, pravda, utéct jim može jako prt. 🙂
A já bysem moc chtěla vidět zuřícího hlídacího mopce u plotu, 😀 to musí bejt pohled!
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 07.02.2025, 11:37:29
Když není chovatel se zahradou doma
jasně, jasně, mně šlo právě o to, jak to probíhá- teda probíhalo, když jste doma byli, že to v tom době prostě výhoda je - máte možnost je “vzít vypustit” jednodušeji. Vezmu-li to na sebe tehdy v paneláku -jen 1. patro, a nyní v Domečku, kde to jde prostě přirozeněji. Otevřu dveře a smraďoši můžou pádit - když nestihnou, je to brnkačka už jen proto, že počůrají to naše, ne jako v paneláku. Tam si protě nedovedu představit - já osobně, jak bych to s tak početnou hordou dělala. Vzbudí se a šup s nima ven - kam? a jak? Jedenáct satanů najednou 😀
nikdy jsme neměli doma tak čisto, jako při štěňatech.
to nepochybuju, páč člověk prostě chce mít čisto, co nejvíc to jde. Teda, když není ten typ, co je mu to jedno. Ale - když jsem viděla jak dopadl ten byt po dalmatinech - taky jich bylo deset…… všechno se v takovým počtu uhlídat nedá, když se to rozpohybuje.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 07.02.2025, 11:20:38
Ani jedno štěně nemělo dysplazii, ale jde o plemeno, které je zdravé a nebylo náchylné k dysplazii.
to ty koberce, to je jasný. Však právě proto mě irituje ten pohled na ty moderní podlahy a lítající vižlopsy, teda vižlobudoucípsy, ty štěnda na tom bruslí.
Jasný, člověk si doma mákne, aby to tam nebylo jak v cirkuse, a je to šichta s šesti kouskama /zvlášť, když jste psala o tom zánětu, to vůbec musí být služba u těch štěňat/
ale jak jste psala, naložili jsme je do auta a odjelo se- tak to asi nebylo xkrát denně?