Při cestě zpátky jsme si daly oběd v Říčanech a prošly jsme se centrem. To jsme neplánovaly dopředu a byly jsme mile překvapené, jak je tam krásně.
Při cestě zpátky jsme si daly oběd v Říčanech a prošly jsme se centrem. To jsme neplánovaly dopředu a byly jsme mile překvapené, jak je tam krásně.
Dneska jsme s kamarádkou a piraňou (Lusy) jely na komentovanou prohlídku lomů Velké Ameriky. Psi mají vstup povolený. Říkala jsem si, jak to holky zvládnou, že to asi bude pro ně nuda. Ale vypadaly spokojeně.
Kilian:…fakt velmi obdivuju..
Děkuju. Já obdivuju vás, oba, kolik toho spolu dokážete. Tu přesnost sportovky zdaleka nemáme.
Výhoda RO je v tom, že klidně můžu jít celá v předklonu, plácat se do nohy, mluvit na psa, pamlskovat, gestikulovat a tak. V tom je to lehké. Ale na hlavu psovoda to je záhul, chce to hodně se soustředit a přemýšlet. Já si říkám, že je to od dvojky skvělé cvičení proti Alzheimeru.
Pár fotek z nedělní RO intenzivky. Druhá fotka je cvik, kdy za pohybu psovoda ho pes obíhá okolo.
Právě se vracíme z procházky.
Video a fotku bych nazvala “žádný stres, není kam spěchat”. Video je z cesty “tam”, fotka ze stejného místa už domů.
Dneska jsme vymetly dva potoky, jeden rybník a jeden malý lom. V lomu spadl pamlsek do vody mezi balvany. Když Bonnie předváděla akrobatické pokusy o vyjmutí, neodolala jsem a pustila kameru. Nechala jsem ji chvilku trápit, než jsem pamlsek vylovila, jsem mrcha 😂
Lebka seshora.
Nejsem si jistá, jestli šel volně. Spíš ne, protože by pendloval mezi paničkou a pánem. Je možné, že se vyvlíknul z obojku. Pán si něco zamumlal “pod vousy” a nevím, jestli jsem slyšela dobře “vyvlíkl”.
Ale i tak. Určitě by to nebylo prvně. Je třeba něco, z čeho se nevyvlíkne. Třeba stahovák. Na bulla by to neměla být potíž, na rozdíl třeba od chrtů, kterým stavba těla umožňuje vyvlíknout se snadno z běžných obojků i postrojů.
My to víme. Ještě to chce, aby si to uvědomovali i někteří majitelé a přistupovali k tomu zodpovědně.
Taky mám nový zážitek z července. Zase s bullem. Moje oblíbená hráz. Jdu za pánem s malými dětmi. Když už jsme ke konci hráze, pán si mě všimne a křikne dopředu na nějakou ženu, že má dávat pozor, že mám pejska.
Nevěděla jsem o nějaké ženě, psu, byli celou dobu za stromy za rybníkem. Psi nevěděli o sobě, dokud jejich neuslyšel upozornění. Už to měl asi jako povel, vysmekl se a najednou jsem viděla, že se směrem od stromů k nám řítí něco rezatého. Než mi došlo, k čemu došlo, že je to pes, pak že je to bull, proběhl kolem páníčka. Ten na něj skočil, zalehnul ho a celou dobu na něm ležel, abychom mohly s Bonnie projít. Super reakce, ale nebylo by to třeba, kdyby měli psa zabezpečeného.
Mám Železné hory ráda. I když se tu neuvěřitelně vyřádil kůrovec.
Dneska jsme s ratloraptorem zase popojeli autobusem a zpátky šli pěšky. Kvůli kůrovci (a tak mnoha místům bez stínu a zároveň s minimem vody) jsme tuhle trasu šli v létě asi prvně. Výhoda příjemného léta bez šíleného vedra.
PS: Ani na první a poslední fotce tryskomyš nechybí.
Ke štěstí stačí louka a čichat myšky.
šavlozubka:Dneska se ranní vycházka mimořádně vydařila. Na vyhlídce jsme potkali ke hře svolné kámoše. To se nám moc často nepoštěstí.
A koukám, že malej je pinč 🙂
Bobca:Sarah..je to některý z těchto 5?..Tam nic vidět není(resp.asi to tak nepoznám jak vy)…Každé ráno na ně koukám..Ještě pořád je mám na ploše🤗Jeden hezčí jak druhý..Nejlepší je ten sebevědomý -druhý zleva🤭🐕Ale ty úsměvy..
Když se Vám tak líbí, tak přiložím taky fotku jedné sebevědomé 😁
Taky procházkujeme. Jen sem o běžných každodenních procházkách nepíšu.
Minulou sobotu jsme po dlouhé době s raptorem šli Slatiňany - Nasavrky. Viz druhá (kladrubští vraníci) a další fotky už od Chrudimky.
Dnes máme smolíka. Jede se tu Rally Železné hory. Rychlostní zkouška nás doslova obkružuje ze tří stran. Naštěstí se dá vyjít přes statek na naše nejčastější místo procházek - rybníky a les. Jefinÿ otevřený směr. Ale nedá se vyjet ani jedním směrem autem. Ani pěšky se nedostanu na autobus, nákup, oběd, druhým směrem do hospody…
Část trasy vede okolo seníku a kolem našich pastvin. Koně to mají na háku, viz první fotka. Linda je ta bílá prdelka nejvíc vpravo.
Ráno, 1,5 hodiny před plánovaným průjezdem prvního závodníka, jsme dali krátký venčící okruh. Část je po trase závodu, už byla silnice zatarasená.
Po 11. jsme si v jezdecké hale s kamarádkou postavily dvě sekvence z RO. Pak Bonnie “dostala” za odměnu kočičku. Viz video. Zrovna skončila první rychlostní zkouška, tak byl klid, jinak je i na zahradě hluk od aut.
A parkury.
Od pondělí jsme na kurzu rally obedience. Dnes je zakončený dvojzkouškami. Šly jsme s Bonnie prvně dvojky (RO2). Obě zkoušky jsme zvládly za výborně (shodně 92/100) 😁 A splnily jsme podmínky na přechod do nejvyšší národní - třetí třídy.
Ale ve dvojkách se ještě dlouho zdržíme. Máme toho spoustu co dodělat. Rozhodčí oba parkury postavila lehké a taky je mírnější při hodnocení. A na trojky potřebuju hodně tréninků i jen pro vysvětlení karet. Takže někoho najít, už na jedničky jsme se připravovaly téměŕ jen na kurzech, trenérka už nejezdí.
V sobotu jsme se s Ivčou bavily o všem možném. Mimo jiné o tom, jak se v Portugalsku k ní a její sestře prokousala do stanu liška, ukradla botu a zdrhla pryč. V době, kdy byly ve stanu…
Už jsem v komentáři výše zmínila, že jsme spaly ve stanu - chatce s podsadou hned u restaurace na Kladském Sedle. Zjistila jsem, že tam lišky dávají dobrou noc. Doslova. V té stanochatce bylo dusno, pověsila jsem jídlo v tašce venku. Po půlnoci rána. Pes mlčel, tak nic. A pak šustění igelitky. Vyběhla jsem ven a tam liška. Normálně prošla mezi bivakujícími lidmi, byla prý i v místnosti před vchodem do restaurace. Prostě drzoun, určitě jsem nebyla první, kdo tam o něco přišel. Vzala otevřenou konzervu Falco, granule, šišku salámu. Nechala jen chleba, ten jsem vyhodila.
Pátek - z Králíků nahoru, přespání v lese nad Prostřední Lipkou. Ve vlaku na Králíky jsme s Bonnie potkaly paní (Ivču), měla v plánu stejnou trasu. Pátek a sobotu jsme daly spolu.
Sobota - výstup na Králický Sněžník, pak cesta na Kladské Sedlo, kde jsme se navečeřely a přespaly v luxusním stanu s podsadou. Bylo příjemný nemuset po večeři jít dál a hledat místo na spaní. A liška…
Neděle - přes Paprsek, Smrk na Ramzovou na vlak.
V sobotu jsme daly nejvyšší vrchol Králického Sněžníku a v neděli Rychlebských hor. A vyhnuly se tropickým třicítkám, které jsou mimo hory.
Všem děkuju. Vyřešil to tuňák jiného turisty. Ona liška nechala jen chleba, a to kvůli tomu, že jsem to zarazila. Stejně jsem ten chleba vyhodila. A šla jsem jen na oříšky, které jsem měla jinde. Takže nic pro psa, kromě pár pamlsků. Už jedeme domů.
Mám akutní dotaz. Když pes dostane jednorázově kus lidského salámu (v množství běžné krmné dávky pro psa), může mu to uškodit?
Xylitol v salámech nebývá, že? Sůl, koření, to asi jednorázově ledviny a další nepoškodí. Jen srajda hrozí.
Jsme na túře a před chvílí liška ukradla veškeré psí žrádlo a moji štangli salámu 😂 Kolegyně salám ještě zřejmě má, budeme zjišťovat ráno. Potřebuju snídani pro psa, mám ještě zbytek pamlsků, ale to nestačí.