Aktuálně: 1 900 inzerátů279 321 diskuzních příspěvků19 940 uživatelů

Příspěvky uživatele

sutrik

sutrik
sutrik 12.05.2026, 21:08:42 xxx:xxx.a6b7:751c
»
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 12.05.2026, 20:49:11

Je to krásný koníček.

sutrik
sutrik 12.05.2026, 18:57:31 xxx:xxx.6ccd:d0a
»
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 12.05.2026, 16:40:04

Chodila jste na včelařské učiliště? Je v Nasavrkách, kousek od nás. Hodně včelařů to využívá pro dálkové studium. 

sutrik
sutrik 11.05.2026, 13:38:56 xxx.xxx.161.25
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 11.05.2026, 12:29:35

Pepřák nepomůže, pokud pes bude rozhodnutý jít do útoku. Dá se ignorovat. To je rozdíl oproti paralyzéru. Paralyzér přeruší komunikaci mezi mozkem a svaly, nejde ignorovat. Podobně jako např. nejde pohnout oddělenou končetinou, vědomě přerušit tetanické křeče, záchvat epilepsie a podobně.

sutrik
sutrik 11.05.2026, 09:11:21 xxx.xxx.161.25
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 10.05.2026, 22:26:01

Gratuluju.

Podobné zkoušky mají nejen v Anglii, kterou zmiňujete, ale i v Německu a dalších zemích, že? Nedávno o tom psali v nějakém psím časopisu.

sutrik
sutrik 10.05.2026, 09:49:07 xxx.xxx.161.25

Vlastně ještě dvě - chlupy, velká podsada. Paralyzér má sice působit i přes oblečení, ale věřím, že u některých psů je ochrana srstí větší. Je třeba přiložit až ke kůži. Takže větší razance při přikládání u hodně chlupatých psů.

A pak je riziko, že paralyzér majitel útočníka vytrhne a použije. Od toho jsou pojistky, jenže v případě útoku psa nemusí být čas ještě pojistku navléknout na ruku. Na druhou stranu, než dorazí majitel, tak ten čas tam bude.

sutrik
sutrik 10.05.2026, 09:40:41 xxx:xxx.a97c:f4cb
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 10.05.2026, 08:45:03

Tohle má v případě bezprizorního psa řešení. První - třeba vteřinové - použití pro odvrácení útoku. A pak několik vteřin způsobí křeče a pád. Útočník se určitě několik minut nebude moci postavit. Dost času odejít. Ten pes byl i po tom krátkém zmáčknutí a dokončení skoku ne dopředu, ale do výšky, několik minut bez pohybu, jen stál, nehýbal ani hlavou. 

Ještě je jedno riziko paralyzéru… Beru to jako odstrašení nebo zastavení útoku před kousnutím. U běžných psů by snad vteřinové použití mohlo i vést k tomu, že by povolil stisk, kdyby se už zakousl. Snad. U bullů nevím, když se v souvislosti s nimi hovoří o “zamknutí” čelisti. Kdyby se zakousl, stálo by to za to na vteřinu vyzkoušet paralyzér. Pak by zbývalo jen škrcení. Paralyzér u zakousnutého psa na více vteřin určitě ne, má to vést ke křečím. 

Doufám, že to nikdy nebudu muset zkoušet. Už jedno kousnutí by mohlo být pro mého prcka fatální.

sutrik
sutrik 09.05.2026, 21:41:55 xxx.xxx.95.29

To jsem byla já, co použila paralyzér na bulla. Nevím, jestli to byl staford nebo pitbull. Ale poměrně větší, na to, že jsou to středně velcí psi. 

Útok to zastavilo, a to byl paralyzér přiložený ani ne vteřinu. 

Jenže bránit víc psů je horší. A pokud by nebyli blízko majitele, tak je použití paralyzéru nemožné. Je třeba, aby útočící pes byl u Vás. Předpokládám, že bull by neváhal a myslel útok vážně, tak by asi nestačil jen zvuk paralyzéru.

Lupus tu zmiňoval plynovou pistoli, to mi připadá v tomto případě lepší. Na zastrašení, kdyby nepomohlo, tak ten paralyzér. 

Jenže… Vytáhnout cokoli podobného pistoli zvyšuje možnost, že něco vytáhne i majitel útočícího psa. I když takovej ko.ot, se kterým jste se potkala, by mohl zaútočit i při použití paralyzéru na jeho psa. Nebo by se strachy potento, těžko odhadnout předem. Měla jste ošklivý zážitek, přeju Vám, ať na toho… už nenarazíte.

sutrik
sutrik 08.05.2026, 11:45:49 xxx:xxx.f66:55b7

RO2 dvouzkouška. První parkur 94 (-5 mojí chybou), druhý 98.

Celkem minus 3 křivý pes při sednutí a já se postarala o minus 5 tím, že jsem se po ukončení cviku nenarovnala. Při prvním parkuru jsem Bonnie musela hodně pomáhat tělem, předkláněla se. Druhý parkur se na mě už soustředila.

Před druhým parkurem lehce pršelo a bylo tam asi 5 lehnutí. Daly jsme to, z toho mám obrovskou radost. Roli hrálo i to, že tráva byla jak pažitka, velmi krátká. Ale výrazné ochlazení. 

Takže se nám podařilo s dvojkami rozloučit krásně 🙂

sutrik
sutrik 08.05.2026, 07:07:03 xxx:xxx.d609:7863

Hlásím, že se nic mimořádného nestalo.  Největší události noci jsou počůrané tkaničky botasek, příště je musím zavázat 😂 Jedna chvíli štěkající srna, brzy ráno jsem slyšela sovu. 

Ještě ležíme, jsme kousek od akce a začíná to v 9, nechce se mi tam strašit hodinu předem.

sutrik
sutrik 07.05.2026, 21:05:01 xxx:xxx.d609:7863

Sice bych to měla na dvojzkoušku něco málo přes půl hodiny autem, ale to bych to auto musela mít (a řidičák). Přespáváme v našich Železných horách, protože zítra bychom se na místo konání autobusy nedostaly. 

Už jsme najezené, já i umytá v obličeji. Teda uleptaná, máme s Bonnie odlišný pohled na mytí. 

Dneska se rozhodla spát u hlavy na ruce, tak se mi blbě píše. Snad se v noci přestěhuje k nohám.

Uvidíme, jak budeme zítra na zkoušku unavené. Snad nás nic nesežere, nezastřelí, nespadne na hlavu. V lese spíme ve stanu prvně, dřív jen v hamace a stan jsme braly jen na dogtreky do kempů.

Obrázek Obrázek
sutrik
sutrik 05.05.2026, 12:45:17 xxx.xxx.161.25
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 05.05.2026, 11:54:26

Ano, majitelka si je toho vědomá. Zatím se štěně projevuje velmi vyrovnaně. 

Snad si pamatuju dobře, že dříve měla bandoga. Což taky není zrovna plemeno, u kterého by bylo možné usnout na vavřínech.

sutrik
sutrik 05.05.2026, 10:44:01 xxx.xxx.161.25
efe:

Jak to šlo brabantíkovi??

Šlo mu to skvěle. Byla to s paničkou moc šikovná dvojka. Dostal RO na důchod, začali loni, teď už půjdou do nejvyšší národní třídy. Ale má za sebou dogdancing a nejvyšší třídu agility, takže nezačínali z nuly. Hlavně dogdancing je pro RO velká výhoda, psi umí pracovat i u pravé ruky, otočky, couvání…

sutrik
sutrik 05.05.2026, 10:41:12 xxx.xxx.161.25

American bully XL, 4 měsíce 🙂

Bude mít výborný základ do života. Přiměřená socializace, cvičení. Už ve 4 měsících mohla fenka cvičit bez vodítka i mezi psy. 

sutrik
sutrik 05.05.2026, 09:32:18 xxx.xxx.161.25
sutrik:

Protože túry a dogtreky by noha zatím nezvládla, jela jsem na prodloužený víkend znovu do Herolek na další kurz RO. 

Kromě RO tam probíhala socializačka. Účastnilo se hodně štěňat, převážně fletíků. 

Šestiměsíční vlkodav byl na kurzu canisterapie. 

I my měli na RO jedno štěně (2. a 3. fotka). Hádejte, co je to za bulíka a jak je starý. Co myslíte?

Prvně na kurzu, kterého jsem se účastnila já, převládali malí psi a chyběla borderka. Účastníci: můj ratloraptor, sheltie, bostonský teriér, brabantík, australský ovčák, choďák a výše zmíněné bull plemeno. RO je prostě pro všechny psy, kteří jsou více či méně ochotní spolupracovat.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Žádná tipovačka na bulíka? 🙂

sutrik
sutrik 04.05.2026, 16:26:34 xxx:xxx.85a0:1827

Protože túry a dogtreky by noha zatím nezvládla, jela jsem na prodloužený víkend znovu do Herolek na další kurz RO. 

Kromě RO tam probíhala socializačka. Účastnilo se hodně štěňat, převážně fletíků. 

Šestiměsíční vlkodav byl na kurzu canisterapie. 

I my měli na RO jedno štěně (2. a 3. fotka). Hádejte, co je to za bulíka a jak je starý. Co myslíte?

Prvně na kurzu, kterého jsem se účastnila já, převládali malí psi a chyběla borderka. Účastníci: můj ratloraptor, sheltie, bostonský teriér, brabantík, australský ovčák, choďák a výše zmíněné bull plemeno. RO je prostě pro všechny psy, kteří jsou více či méně ochotní spolupracovat.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
sutrik
sutrik 29.04.2026, 12:53:59 xxx.xxx.161.25
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 28.04.2026, 23:13:29

Děkuju Vám za podrobný popis, i úpravy srsti. Je to trochu rozdíl, mně stačí jednou za čas otřít psa mokrým hadrem 😀 

sutrik
sutrik 28.04.2026, 10:35:55 xxx.xxx.161.25
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 28.04.2026, 10:13:30

Já úplně zapomněla na malého knírače, ten by taky k pinčovi šel. A mohli by si sednout i stylem hry a náhledem na svět.

Zadala jsem AI žádost na porovnání trpasličího pinče a malého knírače, protože v atlasech píšou plus minus to stejné. A tohle vyplivl, otázkou je, co je na tom pravdy:

https://chatgpt.com/s/t_69f07146af588191a1d62fc4c76076dc