Jak už to tak bývá, samozřejmě jsem si to tak trochu zakřikla. Od včerejška má Klífa zase parádní průjem. Včera jsem myslela, že to bylo jednorázově (koupila jsem omylem kapsičku ve šťávě a ne v želé), ale dnes pokračuje. Tak držte palce, ať ho pomocí aptus a probiotik zase brzy srovnám.
Ovšem píšu zde něco pro ostatní diabetiky a jejich pánečky: Fido vzkazuje, že už má injekcí plné zuby!!! Dr. mě před tím tři čtvrtě rokem varovala, že to asi nepůjde pořád tak hladce. Jak se blíží večerní čas, začne mi pozorovat ruce. Stříkačku už musím fakt schovávat. No a poslední aplikace se mi už i vytrhl. On pak napodruhé si lehne a vydrží to…ale už mu to fakt vadí.😔😕
Klífa se občas blbě tváří už teď. Doufám, že půjde vysadit dřív, než ho budu muset pravidelně přepírat. Momentálně zkouším hned po aplikaci strčit mu pod nos Felix kapsičku….tu hned doslova vdechne. Tak snad si dokáže za pár dní spojit injekci s mňamkou a bude klid.
Tak u nás poslední kontrola 4,7, na večerní dávce snižujeme o půl jednotky. A deset deka nahoru na váze, pomalu, ale jistě. Baští, mazlí se, nohy rozhodně teď lepší. Pití cca tak k normálu, párkrát pozlobil s čůráním mimo záchod, to už ho ale podezřívám, že to je trošku z trucu, třeba po návštěvě vet.. Jen teda co mě znervózňuje, našel si místo pod postelí na pelechu co tam kočiny mají, on tam nikdy nechodil a teď většinu prospí tam.
Ještě pořád spí pod postelí? U nás tedy změna místa na spaní vždy něco znamená. U Klífy to ale může být i obyčejné “vysírání” běžného návštěvníka pelechu. Když už se jedná o nějaké nepohodlí (zdravotní), tak si lehají mimo pelechy a místa, kde leží jiné kočky. Klífa tedy měl 50:50 zem a pelíšky u stropu. Teď je 100% na zemi/posteli/gauči. Má pořád strach vyskočit výš, než na jídelní stůl.
Jinak u nás poslední hodnota 6.3…a to měl asi 36h od poslední aplikace inzulínu.
Tý jo, tak to vypadá taky velmi optimisticky! Prodlužujete podle nějakého plánu nebo podle naměřených hodnot?
Já myslela, že by nám Dr mohla říct, ať vynecháme večerní dávku, když už v těch pět večer mívá málo a naopak kolem poledne a odpoledne nejvíc. Ale i snížení je pro nás dobré.
Snižujeme na jednu jednotku 2x denně s tím, že pravděpodobnost, že úplně vysadíme, je víc než velká.
Kontrolovala mu sonem i ta střeva a jsou bez jakýchkoliv patologických změn. Doktorka nechápe, jak je to možné se všemi těmi nálezy, že je teď v pohodě. V podstatě cyklosporiny byly zoufalý pokus s malou nadějí, že budou na střeva zabírat. Ale nic jiného v tu chvíli po ruce neměla.
Cyklosporiny vysazovat ani snižovat nebudeme a může si jíst, co chce. Očividně mu to prospívá.
Doktorka říkala, že teď to vypadá, že mi akorát rozbila kocoura tím, že mu vyvolala cukrovku 🙈
Kontrola za měsíc, konzultace po mailu a za týden změřit glykemickou křivku po tom snížení.
Že já si to vždycky musím zakřiknout. Čekala jsem teď zvýšení a ono 3,5. Reagoval dobře, ale už nechtěl nic sníst, takže tentokrát, i když jsem se zařekla, že ho nechám, tak na sílu 25 mg Recovery a budík na druhou hodinu ranní. 🤦
Jo je to divné, ona Bambule by sežrala i mrtvému oko jak se říká. Maso v podstatě vdechne na první dobrou si kolikrát říkám, že si to holka ani nevychutná. Jí je jedno jestli ji tam mrskám do misky králíka, krůtu, kuře….jestli dostane špenát, dýni nebo něco jiného.
Klífovi může být pořád špatně z antibiotik, cyklosporinů (i když u těch už ty dva kritické týdny pominuly) nebo z toho snižování kortikoidů. Jinak byl vždycky papavý až běda. Ale jen pokud to nezavánělo “tohle je pro tebe dobré, tohle papej”. Je to bídák 😀
A s tím vyfocením se s masem tady trochu zas padám smíchy…😂👍
No, my fakt budeme snižovat. Před chvílí zase 3,6. Ale žádná malátnost ani únava se nekoná. Nicméně opět budu měřit ještě ta 2x, abych měla jistotu, že to zase stoupá. Už si na ty večerní nízké hodnoty začínám zvykat 🙄
Nejstarší si ale dal a zbytek dodlábl pes. Takže teď už je třetí den na kotěcích kapsičkách Felix a dnes to chvíli vypadalo, že už zkusí skočit i na kuchyňskou linku. Máme ji ale vyšší, tak vyměřoval a nakonec to ani nezkusil.
Vypadá dobře, macatě, nehubne. Glykémii mu budu měřit za chvíli (naposledy jsem měřila včera ve dvě ráno a to měl krásných 6.
Ne ne ona měla v neděli večer 13,8 což je ještě jakž takž ale v pondělí už to bylo 19.5 a pak za další dvě hodiny to ukazovalo 29.8!!! V úterý 18,6. Takže spíš to potřebuje kalibraci. Na lidském mi to před hodinou a půl ukazovalo 15 ( veterinární 20) což by odpovídalo popolednímu klesání takže o půl šesté hodin by měla po vycházce klasických 8.
Vy máte oba? (Veterinární i humánní?). Já jen jeden, takže kdyby začal házet divná hausnumera, tak bych to neměla jak ověřit. Ani nevím, že se to dá nějak kalibrovat 🙈
Jinak je OK, šla jsem pak s ním ven a spásl strašné množství trávy, byl úplně jako sekačka. Pak si vylezl na mě, seděli jsme spolu v noci venku na našem místě a předl a předl.
Nějakou pastu proti tvorbě bezoarů dostává? U nás to není pochoutka, jak se píše, ale trest Boží. Nicméně když mi takto zvrací, dám 2x-3x za sebou (v průběhu jednoho až dvou dní) a zpravidla je klid.
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 02.05.2024, 07:52:28
Tak to je hodně silný příběh. Já si právě taky říkám, jestli má smysl mořit ho dietou, kterou odmítá, když má tu prognózu špatnou. Dnes přišlo maso (mělo přijít včera, ale měli technické potíže po cestě), tak doufám, že to bude jíst. Jinak to sní pes 😆 Ten má teď žně, protože po nich dojídá, co nesnědí 😆
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 01.05.2024, 20:55:34
Super, že se Fido s glykémií teď drží. Tam že by byl opravdu rozhozený vaší nepřítomností? 🤔 Vlastně jste pak nic neměnila, jen pokračovala dál v tom, co jste dělali i předtím, že?
Takže zvracení mohla být jen jednorázová událost. Hlavně že teď je klid 👍
Já se těším, až dojde na moje slova a budete mít kocoura opraveného a bez inzulínu!😀👍🍀
Nechce se mi věřit, že by se to povedlo. Pravdou je, že zatímco se věnujeme diabetu, nezhoršuje se ohledně rakoviny. Já fakt myslela, že je to naše konečná. Ale teď vypadá nejlíp od toho ledna, kdy jsme zjistili, že střeva velké špatné.
Už jednu porci doslova vdechl a ani mu nevadilo, že jsem mu do toho zamíchala probiotika, která jinak detekuje všude 🙈
Tyhle potravinové experimenty už se projevily na exkrementech…dvakrát po sobě byly kašovité. Zatím tedy nic tragického, ale úplně nechci, aby se zbytečně moc rozhodil.
A opět přibral. Má teď 7,5 kg. Což je už jen kilo pod jeho ideální váhou. Budu ráda, když pak udržíme aspoň těch 8. To by i stačilo.
Tak vetka s glykemickou křivkou spokojená, prý to vypadá dobře a zkusíme snížit na 1,5 jednotky. Ale na tom se domluvíme až v pátek. Zatím to mám nechat tak, jak to je, sledovat, jestli není malátný (v tom případě přeměřit) a dostat do něho aspoň nějaké jídlo. Snížená chuť může být prý i tím vysazováním kortikoidů. Takže by mu v pátek dala něco na podporu chuti k jídlu.
Večer vyndám jelena a zkusím ještě toho. Teď jsem byla (při čekání, až dceři skončí karate) ve zverimexu, koupila jsem tam ještě na zkoušku čtyři druhy konzerv a zkusím to dát do pátku bez toho přikrmování recoverou.
No týýý brďo, 3,6…to už chce hlídat. Zavolala bych HNED vetce…
Měla jsem instrukce, že pod čtyři ještě dobrý, k těm třem už hlídat klinický stav. Další měření měl ve 23:00 - 4,5 a ve dvě ráno už zase 9,7.
Ráno jsem vetce psala. Má se mi ozvat, až něco vymyslí (hlavně stran toho, že těžko stanovit nějakou křivku, když nežere 🤷). Ale blbě mu není, po mase šel, jak slepice po flusu. Krůtí (dnes koupeno jen pro něho) ani náhodou 🤦
Dal si aspoň většinu Felix kapsičky pro koťata. Joooo přišlo Orolade, tak s tím se prý můžu jít taky vyfotit. Naštěstí nejstarší Tazmán to za mňamku považuje. Tak to aspoň někomu k užitku bude. Klífa už má síly dosti na to, aby se odmítal nechat krmit a celkem dost se při tom bránit. Když jdu ke kuchyňské lince, vždycky hned s vrkáním přiběhne, ocas nahoru jak surikata a pak mi stejně na všechno prdí. V mrazáku mám ještě jelena, ale netuším, jestli to může. Hádám, že zrovna ten by mu šmakoval. Purizonky měl nejraději s příchutí jelen.