Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 18.09.2023, 12:08:02
Víte o tom houby, je to jak píše Doron, zateplení kamene je mnohem dražší a fakt to není jak cihla neb kámen je z podstaty věci vlhčí než cihla a žádný dům u toho navlhat nemusí, dotace pokryjí tak max půlku, takže spousta lidí na to nemá a to jsem ještě optimista, na tepelko mi nabídli pár korun protože to je omezený příjmem, takže víc peněz dostane tak akorát nezaměstnaný
dotace Oprav dům po babičce má zateplení jako podmínku a opět je to max půlka
prostě začarovanej kruh
i blbá výměna oken je ve starých kamenných barácích drahá neb obvykle je každý okno jinak velký a pěkně se to tím prodražuje
a dotace tohle nijak nezohledňují
a to že to teď je ještě dobrovolné nic neznamená, jednou fakt dojde na to, že takový dům nepůjde prodat a pronajmout
si takovej 200 let starej barák pořiďte a pak se můžeme pobavit
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.09.2023, 09:58:23
Si uvědomte, že těm co o tom rozhodují, jde akorát o to vytřískat na tom prachy a až se to tady celý podělá, tak se prostě seberou a odjedou do svých domů na Floridě nebo na Novém Zélandu a budou jen z dálky sledovat jak my se stěhujeme do jeskyní.
Jinde možná nedělají teď nic, ale až dojde na věco, dokáží se rychle adaptovat, zatímco u nás budou zasedat komise a řešit zakřivení okurek nebo čeho.
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 18.09.2023, 10:06:49
Ano ano, jelikož mám taky kamenný barák, tak o tohle jsem se zajímala a takových baráků jsou tu mraky, ale nikoho to nezajímá. Navíc je i nesmysl zateplovat barák s metr tlustými zdmi, ale nařídí se to úplně z fleku.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.09.2023, 09:10:41
Všechny civilizace stojí na energii, jakmile energie není nebo se snižuje, civilizace končí. A Evropa nedělá nic jiného než že se zbavuje energie, protože ať je to jak chce, ty alternativní zdroje nikdy nepokryjí potřebu.
A ad soběstačnost, Evropa nikdy nebude soběstačná v tom důležitém, v zemědělství a v průmyslu, takže hrát si tady na vlastním písečku je akorát cesta do pekel.
Ale jako prostě ty Mercatorovy mapy, co se u nás ukazují, jsou peklo a Evropani pak mají o sobě zkreslenou představu.
Ono to chce trochu reality a vidět jakej pidikonec světa my vlastně jsme a proč na nás zbytek světa kašle
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 14.09.2023, 13:45:38
Ano, mladí, které ještě na střední vozí rodiče do školy autem, bojují proti těm autům. A když se jich člověk na to zeptá, tak to je prej něco jiného. Fakt vymytý mozky. Ale to nepočítám ty přilepovače a spol., ti jsou za to dobře placení a dělají to jen pro prachy, což jakože ještě i chápu. Taková pohodová brigádička prostě.
Odpověď na příspěvek uživatele KatyQ z 14.09.2023, 11:32:28
To má logiku tohleto. Jinak já to počítání samozřejmě myslela jak je to přírodně možné a fena hárá v půl roce a jak jsem našla, klisna má první říji kolem roka. Že to není dneska etické je jiná věc, to si myslím, že většinu historie neplatilo.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.09.2023, 12:00:35
Tak teď už nesmíte prodat barák bez energetického štítku, doplnit tam, že to musí být štítek A nebo B je sranda. Obecně tak nějak myslím, že to směřuje ke sledování osobní uhlíkové stopy a většina těch omezení časem bude, jen to nebude tak rychle jak v tom článku píše. Ale já říkám, mě už je to fuk a mladí to tak chtějí, když se s někým mladým bavím, všichni říkají, že to tak má být. Tak ať si mají co chtějí.
Jo a pak si přečtu na Seznam Medium článek nějaký fifleny o tom, jaká je to tragédie a vůbec všechno teď hrozný, protože ve třiceti nebude mít 10 melounů na vlastní barák u Prahy a proto mladí nemají kde bydlet a bla bla bla a říkám si, že ti mladí si taky nějaké ty katastrofy zaslouží.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 13.09.2023, 13:55:16
No já to spíš myslela tak, že jestli jsem správně dohledala, tak březost koně trvá rok a za další rok může může být březost další generace, takže jedna generace je 3 roky. Březost psa je 2 měsíce a další generace po půl roce, takže jedna generace trvá 10 měsíců. Což je prostě dost podstatný rozdíl když hypoteticky a teoreticky se za jednu koňskou generaci vystřídají 4 psí.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 13.09.2023, 10:13:18
Sláma je úplně nejlepší neb nepráší, díky dutosti dobře izoluje od zimy i mokra. Chce to dat do boudy jí fakt hodně, hodně se slehne a někteří psi mají rádi, že můžou v ní kutat a udělat si pelech podle svého.
Souhlas jsem taky odeslala, ale teď teda přemejšlím jestli kdysi dávno někdy v počátcích jsem na ifauně neměla jiné přihlášení s jiným nickem a když jsem pak zapomněla heslo, tak jsem si udělala nové. Mám dojem teda, jistě to nevím.
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 12.09.2023, 12:45:05
Jo, to říkali, že se v tom vozí děti, proto to má asi ty dvířka. Tak možná vyasfaltovaná rovinka není problém, ale u nás asi tak Polabí, zbytek kopečky a to si moc nedovedu představit?
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 12.09.2023, 11:26:46
Ale říkali známí, co si to v Holandsku půjčili, že s tím dost blbě jezdí jak to má pak těžiště před předním kolem, ale možná jde jen o zvyk a praxi nevím, na pár dní s tím spokojení nebyli.