Příspěvky uživatele
assil
To přece není jen o Němcích, ale obecně nikdo nepůjde dobrovolně do horších podmínek a jako sorry, ale v naší zemi prostě horší podmínky a platy než na západě jsou. Je to stejný, jako že se Češi nehrnou do přestěhání např. do Rumunska.
Jo, jsou tady a hodně Holanďani a Britové, ale v naprostý většině jsou to důchodci, pro který je výhodný přestěhovat se svým západním důchodem do méně rozvinuté země.
Co já jsem slyšela, musí se u obou dobře vybrat, u BŠO bázlivost a u choďáků epka.
No jo, on každej chce mít tu krásnou bojovnici, jenže ti krásní ploutvatí jsou samci a toho lze mít jen jednoho.
Ono teda tipuju většina lidí ze Států nebude mít o tomhle psovi ani moc ponětí, moc rozšířený není ani tam.
Ono když si dá člověk práci, jde dohledat z USA i jinde třeba dotazy majitelů v různých psích školách nebo jinde, najít skupiny na fb apod., jsem to takhle udělala s bangkaewem a pak se člověk dozví spoustu věcí přímo od majitelů, ale popravdě zabere to dost času a zrovna u tohohle psa se mi to až tak absolvovat nechce.
Už vidím ty zástupy Němců, jak se hrnou pro české občanství. 😀
PP alespoň nevykřikuje kremelský plky všude kolem.
Co jako Štefcovi vychází? To, že už někdy před víc než rokem hulákal jak na nás Rusové okamžitě hoděj atomovku? Nebo co jako?
No tak jasně, z hlediska většiny lidí to jistě je problémový pes a rozhodně to není pes pro každého, ale myslím, že to nebude horší než s ČSV, thajcem, případně pastevcema a tak. Prostě přírodní plemeno, se kterým se člověk musí umět domluvit, což teda většina lidí neumí.
No ale plemen s problémama je povícero, jo proč třeba například sem +- ve stejný době dovezeme lapinu a bangkaewa a zatímco lapin přibejvá, kdo slyšel o bagkaeowi?
Ano, právě všude v zahraničních chovkách píšou, že to NENÍ kříženec s vlkem, ale je to wolf-like nebo wolf-type pes, tedy vlčí fenotyp, jako že ten pes vypadá jako vlk.
I když podle všeho ne všichni, píšou, že někteří mají i dlouhou srst a tak.
FCI ho tipuju neuznává, když to nejde ani přes AKC.
Četla jsem si o historii, takže v devadesátkách paní sebrala indiánské no name psy a křížila je s evropskými plemeny uvedenými výše a založila první kennel.
Potomci všichni nejsou wolf-type, ale vypadají různě.
Proto taky je AKC nezapisuje.
Je to pes původních Indiánů, takže těch generací asi bude hodně.
Je to prostě primitiv, přirovnávají to ke gronskému psovi a tak, takže samo nějaká povahová specifika asi má, ale ne větší než jiní primitivové.
Je to pes a s vlkama nemá nic společného, jen to tak vypadá a tak se to jako vlčí kříženec líp prodává, to je celý.
No a koukneme na stránky CKC a přečteme si info o plemeni
Contrary to its appearance, the North American Indian Dog (also called the NorthAID) is not a wolf, nor is it a wolf-dog hybrid.
he original wolfdogs possessed varying amounts of genetics from several dog breeds including Alaskan Malamute, Siberian husky and in some cases a bit of Great Pyrenees or German Shepherd
after many generations of selective breeding for temperament, trainability, and appearance, the end result is a resilient, adaptable, trainable, and even-tempered dog that, for all intents and purposes, phenotypically appears more wolf-like than any other recognized dog breed.
Temperament: Unlike tamed wild wolves and wolf-hybrids, the NorthAID is a breed well-suited for human companionship. Like all dog breeds, they are well-adjusted, stable, and integrate well with people and other animals when socialized and trained from early on. They are overall quiet and laid-back dogs. And although they can look intense and imposing, their ancestry does not include guarding breeds, so their guarding instincts are low. They keep barking to a minimum, but are known to “sing” and howl quite often. To those who know and love them, they are loyal, affectionate, and sociable. Any unprovoked aggressive or fearful behavior toward people is incorrect for this breed.
https://archiv.hn.cz/c1-65788420-byvali-lampasaci-vabi-extremisty-pomaha-jim-zbytek 😀
To je teda blábol, dočetla jsem se jen k tomu jak je špatně, že děti považujou za hoax tvrzení, že covid očkování způsobuje sterilitu žen a mám dojem, že ty děti jsou chytřejší než celej aeronet a dál to číst už by můj mozek nevydržel. 😀
No tak minimálně PP zaručí, že to bude jork a ne desetikilový vořech, o kterém pak majitelé prohlašují, že to je ten maxi jork a jsou tím akorát k smíchu.
Poztrácené příběhy pegin počítač pamatuje,, postnout přítomných povoleno.
Péčkování podivné pokaždé. Proč proboha primárně P? 😀
No myslím, že těch trans bude nějaký procento jako homosexuálů, asexuálů apod. (a myslím, že ty jako nebinární jsou asexuálové), ale osobně mi dost vadí, že se prosazují tak, že z toho chtějí dělat normu a požadují po většinové heterosexuální populaci, aby se přizpůsobila, viz unisex záchody a podobný.