Aktuálně: 2 747 inzerátů262 343 diskuzních příspěvků19 176 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 01.05.2025, 22:40:22 xxx.xxx.220.12

Tak a mám po koukání…dneska bylo jedno mládě mrtvé, holub opusil hnízdo a druhé vypadlo, společná fotka,  asi hodinu po tom holub odletěl, šla jsem se podívat a našla mrtvé mládě, holubi už se nevrátili. …mladí po smrti, staří v čudu. Mladí najedení byli, měla plná volátka. Asi prostě ten odpolední úpal…

PS: na stromě u Kauflandu v JH (vzrostlý dub) sedí Alexandr velký(toho nikdo nesundá) …byla jsem svědkem lovu úžovky, ta žába kvákala jako o život(prohrála) …nejlíp se měl náš pes. Dneska teda den práce a zamilovaných…🙄

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Verun
Verun 30.04.2025, 12:54:41 xxx:xxx.5f92:49a
Anonymní vývrhel:

Ti si ale tyto vzkazy nepřečtou. 🤣🤣 Vydra svléká ropuchy z kůže. Na jaře bývají dna rybníků posetá ropušími kůžičkami. Vypadá to jako ropuší apokalypsa když jsem to poprvé viděl.

Ropucha žije v rybniku?nebo si je tam jako ta vydra nosí?když i ryby si nosí na břeh?

Verun
Verun 29.04.2025, 21:06:27 xxx.xxx.220.12
»
Odpověď na příspěvek uživatele anekapace z 29.04.2025, 19:19:03

se chci zeptat, má to pravidla zapřahat samotného koně jako podsedního  nebo je to kvůli hříběti.  ? 

Verun
Verun 29.04.2025, 21:01:18 xxx.xxx.220.12

Zkuste to bez pamlsků, ono pamlskování má pravidla,kůň nežebrá, nenatahuje se, nešacuje, neštípe, nenutí si pamlsek nátlakem. Ćlověk mu ho necpe , pokud kůň dělá něco zmíněného. Pokud chcete pamlskovat, musíte mít s koněm domluvená pravidla… kdy a za co,  a jak…pamlskem chci po koni upevnit nějaké chování…nedávám mu je jen tak , on mě za to víc rád mít nebude, nebo jen tu chvilku, jak zmiňujete Dafi. Ta potvora jde k vám s ušima dozadu a vy mu dáte pamlsek-odměníte ho🤪….a tak dokola..

(jasně že někdy padne u mě i pamlsek navíc, ale já si to u vlastního koně mohu dovolit, vím , co a  jak.) 

Takže nechte si koně chytit, uvázat, nepamlskujte , koně pošmrdlejte kartáčem a nechte jít, když to bude pravidelně, časem si na to zvykne a bude se těšit na drbání bez další práce. Pokud pod kartáčem uhýbá, prohýbá se, šklebí se při čištění nějakého místa , jak výše zmiňovaly holky, je koník bolestivý.  

Verun
Verun 27.04.2025, 22:01:37 xxx.xxx.220.12
Ladd:

U nás (Benátky) kukačka už asi týden.

dneska jsem poprvé slyšela kukačku, kukla jen dvakrát, mám se bát? 🤪

Verun
Verun 25.04.2025, 14:30:30 xxx.xxx.220.12

Pro opakované záněty močového měchýře ( ani kamen, možná písek, ale nic neprokázané sonem) mi vet doporučil sledovat tu pH moče….strouhám teda cca 3x týdně jablíčko do večerního krmení. Myslím, že jsme se i bavily o těch různých pastách a.t.d.  a vyplynulo, že to platí spíš u koček..

Verun
Verun 25.04.2025, 14:08:34 xxx.xxx.220.12

jo chtěla jsem je zkusit rozeznat podle té světlé skvrnky na krku. tvar peříček, ale nejde mi to.😂 připadá mi ale  , že právě  jeden má červenější ozobí…takže se střídají…prázdno nebylo nikdy…

Verun
Verun 25.04.2025, 13:58:47 xxx.xxx.220.12

Tak už vyseděla,už se  pod ní hýbají… koukám na ní každý den, mohu i otevřít okno… pár  jsem společně na hnízdě  viděla jen jednou…nevím jestli se střídají, připadají mi stejní, pšenici  a pití vedle neberou…

Verun
Verun 24.04.2025, 20:43:19 xxx.xxx.220.12
JanaJanaJanaJana:

Něco podobnýho mám doma, snažím s etoho zbavit, nikdo to nechce a moc se nedivím. Je to dobré tak do nějakého holovýběhu pro boxáka u statku, kde na něj pořád někdo vidí a kde se nedá za nic chytnout, jinak jsme se s dost koňolidma z mého okolí shodli, že bez dozoru to může být celkem nebezpečná věc. On s e ten kůň může taky celkem blbě chytnout, a ta očka v ohlávce zároveň nepustit, jelikož trhnutí hlavou nemusí mít mít dostatečnou oporu v zaseknutém materiálu.
Pro mně nejhůř utracených 700 v životě, a taky mi to na začátku přišlo skvělý 😀 

mám bezpečnostní ohlávky…při zaháknutí by měly povolit- sucháč nebo jen provlékací přezka.

Verun
Verun 24.04.2025, 20:39:34 xxx.xxx.220.12
efe:

Dělala jsem dnes objednávku v Krämeru a vykoukla tam na mě tahle vychytávka - pro chronický sundavače masek. A taky pro stájníky myslím super rychlovka nasadit/sundat.

https://www.kraemer.de/NEU/Pferd/Halfter-Stricke/2-in-1-Fliegenschutz-Halfter-mit-integrierter-Fliegenmaske-All-In-One?depvar_index=%3c414225%3e%3c414225..C...MA%3e

sundavače, mojí kobylu, jsem obelstila třásněma z dekatlonu…nosí do výběhu sice ohlávku no,  třásně mohu sundat jsou nansucháč-jo přiznám  občas jsou  dole , ale zase to stojí cca 120kč? , dát na uzdečku, vyprat, cokoliv …takže už se s maskama nes*eru. ale kdyby oči potřebovaly , mám ve strožoku…

Verun
Verun 20.04.2025, 09:47:46 xxx.xxx.220.12
Sardullah:

V pohodě…ono je to těžký,  schválně jsem pak koukla na net a wikipedie i další zdroje to uvádí podobně..třeba na  radaveterinare.cz 

Paspárek, též vlčí dráp, je pátý prst na pánevní končetině psa. Většina psů má na pánevních končetinách jen čtyři prsty, paspárek je zcela zakrnělý rudiment. Je-li přítomen, vyrůstá výše na noze a nemá kontakt se zemí.

V tom případě laik jako já nemá šanci …

Ono je to tak, že na předních ty palce jsou vždy, na zadních jen někdy a u nějakých plemem i plemenným znakem. Takže na předních to paspárek- vlčí dráp není. 

To je jako když vetovi řeknete palmární a plantární….měl by vědět kde bude hledat.Tak když řeknu paspárek, hledám na zadních.

Verun
Verun 20.04.2025, 09:39:25 xxx.xxx.220.12
Vahine:

Tak to jsem ještě nikde neslyšela, že by si pes cvakal drápy, aspoň některý. Hustý! 😀

Náš první bělouš si čas od času vypouštěl žlázky na oblíbené křeslo, když byl doma sám. No tak panička pak honem prala 🥴 to byl smrádek! Pašák, přeci by si nezmazal svůj pelech 🙈 a ten současný to neumí, a tak s tím chodíme na veterinu, páč paničce to vymačkat nejde a nejde…🤷‍♀️

😂Bulina to dělá taky, vypouští žlázky-a to někdy i obloukem , hlavně když má radost…manžel říká: zase něco pofredila ( od fretek) 

Verun
Verun 20.04.2025, 09:31:27 xxx.xxx.220.12

Bulina  má oba inkriminované drápy několikrát po nehodách… má je dost dole a když něco předníma drapne-hračku, jsou v ohrožení. Jednou byl jeden dráp tak hýn, že jsme opravdu byly u veta, chtěl jí ho ufiknout celý-prst, ale ubránily jsme se, dost to hnisalo, smrdělo, nechtěla chodit ve vysoké trávě, tak jsme to na vycházky přelepovaly k noze celé dokola a hlavně stříkaly stříbrem. (možná v době hnisu jsem mázla framykoinem) drápy má zdeformované, což vet říkal, že už hezké nenarostou, hlavně je musím včas zakrátit, aby na nich nebyla špička, za kterou je schopná se chytit i za látku  v pelechu. No někdy to nestihnu, nebo na to pomyslím, že je třeba to udělat a ono se to večer utrhne- zákon schválnosti. 

Obrázek
Verun
Verun 15.04.2025, 09:31:37 xxx.xxx.220.12
Buggyra:

Ano, nevím, jak jsou ty lhůty, ale samozřejmě čím dřív, tím líp. Je dobré poslat doporučeně. Oni vám pak pošlou vyplněné zpět.

myslím, že se dává i zpětná obálka se známkou? 

prostě když nevím, zvednu telefon a zavolám tam (na Jockey club), oni vám(zadavatelce)  řeknou….

Verun
Verun 14.04.2025, 21:45:20 xxx.xxx.220.12

…a jsou i psi, co sice kosti chvilku  způsobně ohlodávají a pak najednou chramst a spolknou to celé…leda kost z “mamuta” tu by ani bulík nedal, tak ani u kostí my nejsme v klidu…zrovna dneska měla buli chlebík, královské dělení s rybama. žere všecko. beru to jako část krmné dávky…

Verun
Verun 13.04.2025, 14:25:50 xxx.xxx.220.12

…nejdřív byla myška, pak vajíčko, pak mě to napadlo zkombinovat🤭, jako velikonoční výzdoba by to nebylo dost trvanlivé,  a tak myška i s vajíčkem putovala do hrobečku…myšice ani netušila, jaký bude mít  nadstandartní funus. 

Verun
Verun 12.04.2025, 23:08:18 xxx.xxx.220.12

Musíte věřit, že je to orlí pár…dojít se tam dalo ale odletěli…okruhem se sice vrátili,ale každý posedlal jinam.…..mobilem to prostě nejde.

Obrázek Obrázek
Verun
Verun 12.04.2025, 22:17:31 xxx.xxx.220.12
Horsana:

Neha aj Gustav si vedia poodstupit z voditka, len Neha sa vyborne zabyvala, je to sefka, je to JEJ pozemok a proste vobec nechapala, co sa deje, potrebovala ulozit suradnice GPS, ze kde byva. 

To sa snad casom spravi.

Chvilu bola aj na volno, ale potom sa vybrala domov, rovno a nekompromisne. Tak som ju musela trochu skorigovat, inak by sa prizabili, ten teren je hrozny, iba jelenie chodniky a kamene a svah.

Navzdory ataxii, ponik ide, no 😂

Obrázek Obrázek

…..chodíte po kopcích jako Zmyják😉 už jen vymyslet nějakého Pivoně.