Odpověď na příspěvek uživatele efe z 10.04.2025, 10:25:04
hele jeden den měla kobyla ráno bolení a druhý den už šla normálně s ostatníma na výběh….řídký mash mi pít nechtěla(mám zásobu, po ježdění dostává kaši-hipollyt glyx v létě, ten je úplně bezobilný a bez cukrů a irish v zimě), vodu ochucenou jblk. džusem taky ne, chuť k žraní byla…tak šla. + práce, aby se střívka hýbala nejen vlastní peristaltikou, vy můžete chodit na procházky?
Tak todle platí do posledního puntíku…zrovna nedávno jsem o tom přemýšlela, kdo kuwa navrhuje dyzajn čajových krabiček a dalších obalů…mám stejné problémy jako na videu😂
Mám dvě celé enteromulgat pasty…zítra mohu poslat. Zeptat se veta zda to memá. Při prvním příznaku koliky-blbě čumí.leží. nežere jsem kobyle vždy, na doporučení veta, hahulila celou dávku. A šli jsme chodit.jen jednou jsme měli bolení až do druhého dne bez bobků…to už byla pichlinka od veta. box na beton a nálev do řitě…
Sehnala jsem granulovany seno, plus davam lneny seminko, malinko ovonet jablecnou stavou. Pije to. Co na to svaly se pozna…
Ji a je to z pocasi dle doktorky. Kobyla neriji.
jj změny tlaku a teplot…jsem teď jako pako s nandaváním a sundaváním a změnou dek…jeden den venku na slunku 20 a druhý den ráno 0 ve stáji relativně teplo a kobylu mám jemnosrstou a prakticky vylínalou.
Tak ať to dobře dopadne..už jste na dobré cestě.
edit: aha , myslím že nepije protože nemá co “ředit” ..asi bych dávala už něco většího na zub. rozvlhčené granule nebo močené seno? když už má chuť žrát a břicho funguje.kadit asi nemá co.
Tak straky by mohly zlikvidovat vejce bez dozoru nebo mladé ve špičkách (až na nich staří nebudou přes den sedět) .
nojo to je život, i strakuna má hladík , uvidíme …dneska jsem viděla i rozkřáplé mini vajíčko pod stromy, z druhé strany paneláku. (na rybnících vyžraný kachní vejce )..
Taťka holub chodi po trávníku před okny.máme tam takový parčík.zrníčka mu můžu drobit tam…jako že je našel…jsou tu jen hrdličky a straky.věžáků na sídlišti je minimum.jsou spíš na městě a nádraží.
Uhnízdila se mi holubice v květináči za oknem v paneláku.krásné roštíčko.jako jejich hnízdo.
Otázka: jak dlouho je tam budu mít a jestli je po první snůšce můžu vypakovat.prostě sklidím květináč.se 4letou “mulenbekyí” se asi můžu rozloučit . V létě je na parapetu strašný úpal.to by nedali….teď to snad stihnou vysedet.
…nebo se spokojí se základy a budou se s koněm “mordovat ” sami a cena bude podstatně nižší…
A to třeba mně, ač rekre jezdci, by naopak vyhovovalo. Protože mě baví se s koněm posouvat a ne kvůli závodním/sportovním ambicím, ale prostě proto, že mě to baví. A takových lidí mám ve svém okruhu hodně.
No a právě tito lidé nehledají drahého koně,ač netradičního plemene.
Tenhle stojí 150 tisíc. To už se dostáváme někam, kde bych já ty peníze za takového koně, který nic neumí a ještě ho budu kastrovat, nedala. Ale někdo jistě dá.
Pokud ho chcete prodat a jste upřímná a máte o koních ponětí (tj. Váš kůň netrpí něčím, čeho jste si nevšimla, je a byl dobře krmen, očkován, nic se u něj nezanedbalo a nepodcenilo), tak 150 je za mě úplné minimum.
Musíte být realista, kůň má omezený okruh zájemců, někdo, kdo se chce věnovat sportu ho nekoupí, a takoví lidé peníze na koně mají 200-500 tisíc (rozmezí dle výkonnosti) další lidé, co se chtějí jen vozit, popřípadě si něco zajízdárničit si koupí buď koně, co už něco umí- připlatí si nebo se spokojí se základy a budou se s koněm “mordovat ” sami a cena bude podstatně nižší.
Jezdí ven sám i s koňmi. Středně temperamentní, může jet vepředu i vzadu. Do terénu i přes vesnice, nebojí se aut, traktorů. Jezdily na něm i děti.Je ozkouseno, že snese ibox. A ano 150 000 jsem si představovala. 😂 Tak děkuji za potvrzení
nó, dyť vy ty znalosti prodejce máte, tak se trochu rozepište…tak už jen foto(a hezké foto, celého koně ne jen hlava , oko, pohled ze sedla 🙂 ) …budu sledovat inzerci😉dejte trochu víc cca 185 tisíc, ať můžete popřípadě “váhajícímu” kupci udělat radost. Kvalitní vozítko do lesa a zpět se taky cení , jako okresní sporťák.