Aktuálně: 2 737 inzerátů262 406 diskuzních příspěvků19 176 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 01.04.2025, 18:01:43 xxx.xxx.220.12
Anonymní:

Koně prodávám já a nevím, jak nacenit, dostala jsem jej čerstvě obsedleho od příbuzných. Obsedly ve 4 letech, základy kvůli žádným ambicím jezdce – rekreační koník pro radost do lesa a pro základní práci na jízdárně, 3x týdne jezdeny. Prodává se z finančních důvodů (malé miminko), potrebuji dát peníze spíš do rodiny a chtěla bych znát aktuální přehled cen a taky s tím prodejem nechci mít moc starosti.

Takhle je to lepší… prostě co nejvíc vědět.doplnila bych:  jezdí ven sám,  s koňmi je schopný jet vzadu i vepředu? máte vyzkoušeno, kdo ho ujezdí?a kde(terén, jízdárna)  snese začátečníka? typ ustájení, ono dát 100% pastevkáře do stáje nemusí být zpočátku lehké…a kvalitní foto, to je půl úspěchu.

Asi jsem skrblík, jsem zatím na 150tisících

Verun
Verun 01.04.2025, 17:38:52 xxx.xxx.220.12

Já bych si jako kupec řekla…aha 10 let, základně přiježděný- tak by mne zajímalo, kdy je obsednutý, pravidelně ježděný? třeba i jen k lesu a zpátky, když má jen základy… není z kočáru? teď obsedlý k prodeji…

proč lehce prodat? 🤔 majitel je v háji nebo kůň je v háji(melanomy) 

cena může být velmi, velmi rozdílná…. záleží kdo si ho přijede vyzkoušet

Verun
Verun 31.03.2025, 22:56:22 xxx.xxx.220.12
JanaJanaJanaJana:

Plno koní trpí mlčky , víme. Jezdecky využívaný kůň by měl mít pred zimou a po zimě fyzio , dobrý nedostatky odhalí. a beránek není dogma, pouze upozorňuji na to, že opodstatnění mít může  🙂 mmch parkuroví klienti Magdy často také nechávají pasovat na berana , asi to smysl má 🙂

zažila jsem, ptala se mě, jestli sedlám na berana nebo na jakou podsedlovku. 

ono když potřebujete koně jezdit aspoň zatím  krokem do terénu a “nemá záda” musíte mu tam dát buď fakt kvalitního berana- ne sepranou nudli, nebo tlustou paměťovou podsedlovku. Nebo dečku co popisuje 4Jana, vycpete kde potřebujete i asymetricky, když je kůň na jedné straně jinak osvalen. Kůň pracovat musí aby se dosvalil, vhodné je i před tím fyzio. 

Mám, prodám, nevyužívám https://podsedlove-decky.heureka.cz/acavallo-decka-tlumici-gel-memory-foam-hneda/#prehled/

A kdyby někdo chtěl mám a prodám(nová, nahoře bavlna dole 100% beran).beránkové podbřišáky peru v pračce s mýdlem na berany od Mattesu a suším v šušičce na vlnu, tak často, jak je  špinavý-co třeba 3 týdny, žádné česání,   skvělý výsledek.

https://www.konikum.cz/podsedlova-decka-trekingova-bavlnena-burioni-vice-barev-p127943/?vid=127945 

Verun
Verun 31.03.2025, 21:14:12 xxx.xxx.220.12
Arbora:

To by som nebrala ako pravidlo, mala som fakt starého (hnedého) stübbena, skokový univerzál a vošlo sa mi tam aj 8 prstov. 

Do mezery mezi polštáře? 😲 To už je trochu moc ne?

Měla jsem hnedého stübbena CTD le parcur.uzky v páteřním kanále byl.

Verun
Verun 31.03.2025, 21:07:32 xxx.xxx.220.12

A co poně oholit?ale když už jsou venku...tak leda trochu déle…až nebude tak mokro. 

Verun
Verun 31.03.2025, 13:14:53 xxx.xxx.220.12
Buggyra:

Tak já sháním skoro marně noname sedlo indii nebo jiný šuntíček na poníka za tisícovku jako zálohu, když musíme vytáhnout všechny tři poníky, a včera na blešáku Stübben drezura s vyraženým výrobním číslem, zánovními zápinkami a co můžu posoudit, snad kostrou v cajku (dokonce rovné!) za 700 korun českých. Se picnu 😀 Panáček nevěděl, co prodává… Teda s poníkem mi to nepomůže, komora úzká, posedlí dlouhé, ale koupit jsem to musela. Až to namažu, pomaže sedlo na bazoš a třeba trhnu nějakou kačku 😀 Kdybych ho šikovně vypodložila, plnokrevníkovi by bylo 😂 Můžu hodit do placu i Kieffera a počkat, co se prodá dřív, a to druhé si nechat…

ten stüben bude určo uzký v páteřním kanálu, jestli je starší, koupí ho leda lama a buď si zhuntuje koně nebo to sedne i užší kanál najde svého koně  ….foto? 

Ale taky bych neodolala…zrovna vezu dvě sedla na poštu( dvě prodala aby si jedno koupila, u mě  neustálý proces, snad už si toho tritona nechám, i když ho zas tak nepotřebuju 😂ale je hnědej )

Verun
Verun 28.03.2025, 08:54:27 xxx.xxx.220.12

OT: Loni do stáje přiletěli vlaštovky 4 dubna, od konce toho  loňského dubna jsem v jiné stáji a jsem zvědavá kdy už…bude zase všecko pos*raný🤪od ptačích hovínek. 

Verun
Verun 27.03.2025, 23:05:35 xxx.xxx.220.12
Dafi:

já bych nejradši chodila k jednommu koníkovi…

ale…

myslela jsem,že to vyjde v dědině..ale moc se to nedaří-koníka jezdí 2 lidi…

péči má…

no,prostě nic no…..mrzí mě to,ale je mě blbý vyvolávat pořád-několikrát měsíčně majitelce…..

Někdy lidi ztratí zájem , posunou se jinam-sport, pro majitele jsou peníze až na prvním místě- platit za ježdění, nevzdávala bych se a stále byla v kontaktu…á nébó, ustájil by vám místní  nějakého vašeho koně? 😈 poně? a byl vám nápomocen…a bylo by po starostech.hihi 

třeba jen mladého/staršího , ale jezdecky neperspektivního koně, co zvládne jen procházky a sem tam popoběhne, měla by jste prima černou díru na prachy , ale byla by jste šťastná…

Verun
Verun 27.03.2025, 23:00:57 xxx.xxx.220.12
Horsana:

Vzťah vznika tak, ze ho dvaja buduju, poznavaju sa, robia chyby, ich napravuju.

Je to proces.

Tak jak jste to napsala platí , si já myslím, ale mezi  lidmi. Kůň vám buď rozumí nebo ne a podle toho se chová, že by se sám opravil, aniž by jste vy změnila přístup, postoj, chování je šance velmi malá. 

Verun
Verun 26.03.2025, 23:11:29 xxx.xxx.220.12
Horsana:

😲

Tak o tom neviem. Ale pojde to rychlo.

Si pamatuju jako dneska.ze profesor na střední i slaku povídal:nechá se požvýkat hadr celému kravínu.nakazí se všichni najednou a není z toho epidemie …žàdné hromadné utrácení…

Verun
Verun 24.03.2025, 21:12:53 xxx.xxx.220.12

Hele vždycky mě pobaví, jak si “filmaři” představují ultra koňáky…kostkovaná košile, hudba ala  Vinetů a nejlépe vše posazené do dostihové stáje… 

Verun
Verun 24.03.2025, 20:52:15 xxx.xxx.220.12

Narodila jsem se s mozkem ve tvaru koně, kdybych na to měla peníze určitě bych jich měla víc než jednoho ….šušnit jich několik  “na dvorku” , jako koňomorka , není oběť ale sobectví. 

Verun
Verun 22.03.2025, 20:30:48 xxx.xxx.220.12
Anet10:

Teda Verun, je mi vás i vaší fenky líto, vy si teda užijete. Přeju, aby se vše brzy uzdravilo,  psina byla vpořádku a nic dalšího se už nepřihodilo. Kam chodíte na veterinu?

Normálně k Fialovi, s nohama do Třeboně na Vetpoint k Pešinovi. 

Verun
Verun 21.03.2025, 21:15:05 xxx.xxx.220.12
kometa:

Krkavec? Ti se pustí i do mořského orla.

takový nějaký černý, silueta prostě “ vrána” …pokud mi to nestojí přede mnou, nepoznám to, leda podle velikosti, ale to by zase museli být vedle sebe pro porovnání všichni(havran, vrána, krkavec,ale ten je fakt obří)…co to třeba chodí okolo Tesca v CB, hejna na Okružní…hnízdí na Lanovce v parku.? Vrány? 

Verun
Verun 21.03.2025, 21:01:19 xxx.xxx.220.12

Tento týden dvakrát nad pastvinou u koní viděn Luňák červený- dva. Jednoho otravoval jiný pták, nestihla jsem  - nejspíš vrána, havran…nebo jiný dravec? 

Verun
Verun 21.03.2025, 20:03:27 xxx.xxx.220.12
JanaJanaJanaJana:

To chci ještě říci…máme tam třeba poně, kterýmu dělal předchozí majitel úpravu kopyt flexou 😲 jako fakt, dovedete si to utrpení toho zvířete představit? Je to jen pár let zpátky 🤮

kopytářka mi také kobylu někdy bere bruskou a vůbec jí to nevadí…paznehtáři kravám běžně.

https://nakopyta.cz/?product=bruska-na-kopyta-milwaukee

https://www.youtube.com/shorts/e6povHKABbI

https://www.youtube.com/shorts/U3u9NRw8sdc

Verun
Verun 21.03.2025, 14:19:55 xxx.xxx.220.12

Koalgenové hnojení máme ze 4fitness, kilovku, bereme obě  už měsíc, tak snad se za další měsíc už nějaký pohybový “zázrak” dostaví a mě bude 18.😂😂

Verun
Verun 21.03.2025, 08:23:29 xxx.xxx.220.12

😂 má ještě další tři nohy, kde si může ještě cokoliv pořídit. Hulím do ní horem spodem vždy nějaké chondo protektivum, tak jí snad do nějakých let funkční dochovám. Teď berem spolu dráp a hydroliz.  kolagen.