Aktuálně: 2 704 inzerátů263 182 diskuzních příspěvků19 190 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 11.02.2025, 09:02:50 xxx.xxx.150.191

Ono stačí. aby se suplementací aminokyselin a různých prekurzorů aktivovala syntéza(výroba) v těle.nejjistejsi je aplikace přímo do kloubů. Kde si přímo matrix chrupavky veme.co potrebuje nebo vyrobí.

Verun
Verun 11.02.2025, 07:43:53 xxx:xxx.6ba2:793e

Jedná se o hydrolozovany kolagen. Tak to už je rozmlacený dost.uz jsou to spíš ty aminokyseliny…důležita je spíš pravidelnost, dávka, přítomnost mikro a makro prvků,vitamínů a délka podávání.faktor je i věk…..kolagen lze i aplikovat do kloubů…

Verun
Verun 04.02.2025, 22:30:42 xxx.xxx.220.12

Dvakrát lomené nepůsobí sice na patro,ale při zatažení více na jazyk a dásně koně, podle tvaru středu jemně i ostřeji.(jazyk) Záleží i na tloušťce, neplatí, že čím tenčí tím ostřejší, jsou i koně co mají v hubě málo místa(nízké patro) a tenčí udítko ocení. Jezdím na dvakrát lomeném, ale uprostřed je váleček, udidlo se nezlomí a při zatažení se z udidla stane tyčka.

Verun
Verun 29.01.2025, 08:58:00 xxx.xxx.220.12

“Neřeš to” používáne a když to psem neprojde přitvrdíme na “TO se TĚ netýká ”…když i to psem prošumí,  tak “SAKRA ALE UŽ…”😂 většinou řeší podezřelé zvuky, domělé osoby a nebo fakt osoby- kapucáře, opilce, nestandartní siluety .

Verun
Verun 28.01.2025, 21:43:21 xxx.xxx.220.12

OT: ono je to spíš obráceně, když jsou koně zvyklí na kýbl neumí z napaječky a na pár dní se jim musí do boxu dávat i kýbl než se naučí pracovat s napaječkou….z volné hladiny umí všichni.

Stejně bych to odčervila 5x po sobě fenbendazol-Panacur, mebendazol-Telmin není drahá záležitost, dá se dát  do krmení jako granulát, koupit jako pasta. 

Bylo by lepší je i separovat než to odčervíte a hovna sebrat, aby jste si popřípadě nezanesli do stáda rezistentní populaci červů. Mělo by to být samozřejmé, před přesunem v původní stáji odčervit (i mimo schéma)a do nové stáje si dovézt relativně čisté zvíře, které vám nezasviní výběh/pastvinu. 

Verun
Verun 27.01.2025, 09:40:58 xxx.xxx.220.12

Larvicidně odčervit a pak odčervit ještě-škrkavky, nepokašlává? a viz. vedlejší diskuse o selenu. 

Pavo podo grow. podo junior…..

Verun
Verun 26.01.2025, 22:33:26 xxx.xxx.220.12

Velke kosti vraj dokazu rozhryzt iba vlci, nuz, ktovie.

A co prasata/prase? To tam nebyla ani stopa v hlíně ( ta vlčí)?🤔

Verun
Verun 22.01.2025, 21:45:05 xxx.xxx.220.12

U nás byli teď koně   zavřené na boxech, výběhy jeden led, fakt o zdraví koně..koním okovaným to jede po ledu  o hodně víc než bosým…ale sundavat podkovy v zimě na tvrdu je nerozum(max. mu dát boty) Dopad na nohy koně to má, spíš ten skluz …

Verun
Verun 22.01.2025, 21:34:27 xxx.xxx.220.12

Alf je pěkné, mě pak  napadá  chesnut,(steinbeckův ryzáček)  “čes, česí, česáč-jako hároš, to poníci jsou” .

Verun
Verun 20.01.2025, 10:01:39 xxx.xxx.220.12
JanaJanaJanaJana:

Vidíte 😀 a minihorse by byl po mým koni jediná varianta…nebo žádnej kůň 😀 pořídila bych si malou bryčku a vozila bych si prrr po okolí. Až mi bude 50 + a budu se třeba bát jezdit.

Ale myslim, že tenhle kůň je můj první vlastní, ale velmi pravděpodobně taky poslední 😀 jako miluju ho, nikdy jsem nelitovala koupě, ale mít koně je pro lidi s energií, mně je teď 33, kobyle 9, může tu být ještě 20 let a co já mezi padesátkou a šedesátkou s dalším koněm 😀 nehledě na to, že kůň stojí ranec, a ten starý ještě větší 😀 a abych si pořizovala mladšího, až tady ten bude starší, na to fakt nebudu mít nikdy peníze 😀 

To je moje jediný životní štěstí, že mám peněz tak akorát, člověk pak navymejšlí spoustu blbostí 😀 

🤭 přemýšlím, že bych nechala svojí  kobyle udělat miminko, abych měla v pozdějším věku 60+ na čem jezdit(ani mě nenapadlo, že už bych teď v 50+ měla přestat), samozřejmě, že to musím svést na vnučku, která koně zdědí…😂

Verun
Verun 20.01.2025, 09:48:03 xxx.xxx.220.12

Pes ty cviky jistě zná, jen je na procházce prostě vypnutej, chápu, že si musí odpočinout , zrelaxovat, jenže on neodpočívá ani na procházce- má moc svojí vlastní práce, není zaměstnaný a neví si s tím rady, chce vše stihnout, asi potřebuje i v odpočinku nějaké vedení.  Nevím, jak bych to popsala. 

Verun
Verun 19.01.2025, 20:52:06 xxx.xxx.220.12
Ivus:

Petro, k tomu broušení zubů - moje borderka je měla (špičáky) obroušené asi do půlky, možná i vic, vážně, nepřeháním. U nás za to mohly tenisáky, ty na tenis. Je v nich něco tvrdého, co způsobuje, že se s tím dobře hraje tenis, ale zuby to ničí.

Ona byla magor a ten tenisák vždycky držela v tlamě a čuměla a vždycky to přežvejkla a furt čuměla… Každopádně jsem jí je úplně přestala dovolovat, přestala házet, dala pryč z domu… No ona je stejně vždycky našla, pokaždé když jsme šli kolem tenisových kurtů tak zaběhla do křoví a přinesla nový tenisák a už ho zase zvejkala. 

Jako ono to normálním psům nevadí, teď třeba už tenisáky zase mám, jako aby to pes přinesl je v pohodě. Ale pokud to fakt zvejka tak doporučuji rozhodně nahradit nějakýma tenisakama pro psy. V nich ta tvrdost není. 

Obrázek

To není o tvrdosti, ale tím povrchem toho tenisáku(nachytá se do toho hlína, písek  a když to  pes žvejká, brousí to) ….máme obroušené zuby taky. 

Verun
Verun 19.01.2025, 13:38:30 xxx.xxx.220.12
Anonymní:

Zdravím a prosím o radu. Mám problém, který bych ráda vyřešila. 

Mám již druhého chodského psa s PP (ten první byl standardní - váha 25kg a povahově vyrovnaný), ale s tím současným mám problém. Pořídila jsem si jej jako štěně ke staršímu psovi (byli spolu pět měsíců), samozřejmě odmala socializace, cvičák skupinový s ostatními psy, procházky ... Už odmala byl na našeho staršího psa "drzý", starší mu raději ustupoval než aby zavrčel (servali se jen jednou o kost). Bohužel mi přerostl standard a s tím se pojí i vyšší váha - aktuálně 31kg v dobré kondici (ne tlustý ani hubený, krmený BARFem). Na cvičáku, když cvičí ve skupině, má oči jen pro mě, když je na vodítku, ostatní psy ignoruje. To samé skupinové socializační procházky - běží si vepředu pět metrů před ostatními, ostatní psy ignoruje a je spokojený. 

Ale jakmile je na procházce nebo byť jen za plotem a uvidí psa, který jde proti nám, je jak smyslů zbavený - zrychlí dech, naježí se a kňučí, nic nepomáhá. Když je to fena a majiteli to nevadí, čichne si k ní a spokojeně běží dál, ale jakmile je to pes, je schopný ho napadnout. Asi před rokem mi nečekaně vyrval na procházce vodítko z ruky a napřímo se pustil do psa, který procházel kus od nás. Nosí náhubek a EO (já vážím 46 kg a když nečekaně skočí, mám s ním problém). Poslední dobou je to s ním na procházkách čím dál horší - když je na vodítku, táhne jako kůň, všechno ochcává, na pamlsek zareaguje na vteřinu a zase letí dopředu - chodí denně do lesa, když počasí dovolí + trénink na zahradě, bývá puštěný celý den). Začínám z něho být zoufalá. Mám jej ráda, ale fyzicky na něj přestávám stačit, jeho nevypočitatelnost/agresivita vůči psům mi to na procházkách moc neulehčuje. Uvažuji nad kastrací - myslíte, že by mohla pomoci?

Trénovat i mimo zahradu.snazit se o pozornost psa mimo zahradu,cvičák. Myslim si.že vycházky bere pes jako svou režii a chová se tak.to musíte změnit.i na vycházce se poslouchá a nebude to psí cochcárna.(Dělá si co chce)

Pohrajte si se psem na procházce s jeho nejoblíbenější hračkou.pak hračku za odmenu-sedni.lehni.k noze.   Chválit za pozornost na vás.

Edit:Umíte mu taky vynadat.dát trest.(Neni to jen bití)kdyz udělá na vycházce scénu?nebo to je z vaší strany bez reakce.?

Verun
Verun 18.01.2025, 18:26:06 xxx.xxx.220.12
kometa:

Já nych teda chtěla RTG těch zubů. 

A proč zrovna osmičky? Kůň má přece v každé polovině čelisti zubů devět. Hřebec (valach) i deset. A když počítám i vlčí zuby, tak ještě připočtu jeden.

ony se ty zuby někdy nemusí do čelisti vejít, devítky rostou až od cca těch dvou let, tak asi jak se tam tlačily …erupční cysty, ty výrůstky na kosti…?

Verun
Verun 15.01.2025, 17:57:52 xxx.xxx.220.12
Leny:

Zdravím, chtěla jsem se zeptat, zda se může Bonharen píchnout cca týden po očkování? Děkuji  

Je tam omezení , že ne  společně s některými ATB(srážení) , Bohnaren je kyselina hyaluronová , látka tělu vlastní, tělo si jí vyrábí, tak jako inzulín, není to žádné léčivo. Bonharen se nepíchá jen jednou, ale každých týden 5- 6x po sobě.