Může mi zadavatelka to sedlo cavalleti vyfotit, děkuji.
Může mi zadavatelka to sedlo cavalleti vyfotit, děkuji.
Petra Tůmová, ale taky neuhnatelná a to mi bydlí za humny…(3) Facebook
Thielli:Kdybyste nesehnali nic ze severského luxusu, pak já opakovaně doporučuji tento overal. Máme Hurttu, Rukku i toto a toto teď nosí nejčastěji. Na stránkách 240 fotek psu v tomto modelu, včetně buldočků. Máme je už 6 let.
Na první fotce evidentně špatná velikost, nevejde se mu krk. Ale overal má krátké nohavice, takže větší velikost pro malého psa není problém. V pase zdrhovadlo. Dobře se obléká.
https://www.zoohit.cz/shop/psi/oblecky_pro_psy/zimni_oblecky/overaly/638910?origin=hopps&q=overal&i=1&ro=10
Tak do tohoto mentolového se mi bulina nevešla plecema, byla v tom jako potapěč v neoprenu, má krk do 60, hrudník 80-90, délka zad cca 50, jestli si dobře pamatuju, poslala jsem ho marcelamax, ale těm taky nebyl,
tak se zkuste kdo potřebuje ,optat, jestli ho ještě má, byla to velikost asi 3xl nebo 4xl už nevím a docela podražily…koukám.
Luses.:2x do týdne jezdím teď momentálně kvůli těm zadum. Vím že je to těžko říct, když toho kone nevidite, proto čekám na toho fyzio, jen mě zajímalo, zda mu do té doby nemůžu nějak ublížit, když je kvůli toho kousnutí citlivější na zadech. Má 10, dostává müsli s E a omegou, opadava na zádech rychle, protože má celkovou stavbu těla horší, má vylezly kohoutek, páteř, tím že je i tak vysoký, proto se mu tam svaly budují hrozně špatně, nemá predispozice pro kulatý hřbet. Ohledně té lonze, to mi poradila fyzio, lonzuji ho ale na velkých kruzich a jen tak na max 15 min.
k tomu lonžování..já si představuju vlastní práce na 15-20 minut(obě strany-střídat) , to je uprostřed lonžování, na začátku a na konci je cca 5-10 minut v kroku po obvodu jízdárny + malé kruhy v rozích třeba, také se změnami stran. (může být i chůze přes zvýšené kavalety, párkrát a asi tak dvakrát do týdne)
Nemusel to být kousanec, koník se mohl válením třeba zranit ve výběhu o kámen , asi bych i zauvažovala třeba o poranění trnových výběžků obratlů, nějakého nervu-sval není stimulován opadává…
opadává ze svalů…mnoho příčin: nedostatečná výživa pro budování svalů při zátěži , výstroj- klasika je nepadnoucí sedlo-tlačí kde nemá a svaly jsou ztuhlé, nepracují, způsob ježdění -proti biomechanice, svaly nepracují, …pak nějaká vnitřní orgánová nemoc.
Koukněte na internet na nějaké koňské pilates, protahování, jak má být koník vyklenutý, jak už ne…
Zrzavci:Protože ho šécko vypila Megi. Jako Megi-Megi, ne Megi, tak kafe nepije. 😀 😀
😉já bych napsala fšécko, to je pak fakt hodně! jen není čas rozeznat , kdo je kdo🤪
megi-the-pes:Do rána daleko, to byla rozcvička, děte si pro kafe.
kafe došlo 😴, tak ze spolku nebo od žida?🤭
Ph:zdá se mi to dost, těch bílkovin
proc? protoze nekdo na FB tvrdi, ze 25 % je pro psa ideal?
pokud psovi sedi, neresila bych to.
a jeste k tem lisovanym - kdyz jsem je zkousela, neuveritelne nasavaly vodu. V tehle vedrech bych se je snad i bala psovi davat. I tak mam problem je zavodnovat
hele ale u koní- třeba endurance, je třeba žádoucí, aby sežraly před závodem nějaké to seno, protože se v něm ta voda udrží….a psová po granulích teda pije víc než po mase…má i jednou týdně granulový den…
Jinak k za studena lisovaným…měli jsme markus mühle asi angus …no i žravej bulík nic moc, mě teda vadí to plnění rašelinou (asi jen zlomek, ale…)
Buggyra:🤪 tady!
No jo no, horko už dlouho, dehydratace=retardace😂, melou z posledního.
viz odkaz Buggyra, ve druhém dílu, krátký hřbet
kometa:Nemáte pravdu.
Hermafrodit je žížala nebo šnek. Stav fyziologický. Intersex je patologický.
Ne, kastraci zaživa jsem nezažila. Ale extrakci zanícené osmičky ano.
A ano, při standardní kastraci jde holt o náklady. Kdyby se každé sele muselo uspat, tak jdou nahoru - cena anestetika a následného analeptika a pan doktor by si nejspíš naúčtoval víc peněz než technik.
Kryptorchidi se v narkóze kastrují běžně, protože vet se musí více či méně hrabat v břiše a varle hledat. Takže se zákrok technicky blíží kastraci samice.
Jo a je možnost i chemické kastrace. V některých chovech ji používají.
Používají se nové trendy: místní znecitlivění, výkrm kanečků do určité hmotnosti, většinou 80kg( lepší efektivita výkrmu, kvalita masa)
Spousta lidí dojíždí za koněm 30km…když to dobře půjde jste tam za 20 minut autem…někdo dojíždí do práce i déle..mě se to ale říká, dělám na směny a mám prostě některé dny v týdnu volno- takže cochcárna, dělám si co chci, no občas mi do toho hodí vidle dcera s hlídáním vnučky, nebo mám celý den službu, ale o koně je ve stáji postaráno(sena kopice, to je hlavní)😉 a kamarádka ze stáje může zařídit zbytek(ta zrovna dojíždí těch 30 km a stojí jí to za to) , tak, jako já zařídím jí, co potřebuje-připravit krmení, když se jí pokazí den a nemůže…
https://www.youtube.com/watch?v=5sTBm9cbFrs&list=PL2yYIVbUk8VEn13JQX7bh9Cp8i-tXVFk9
vedle je play list o sedlání
https://www.kamir.cz/infoportal?tag=5&hn=sedlo
je tam 3 dílný seriál o sedlání…
JanaJanaJanaJana:Efe, přeji úspěšnou rekonvalescenci.
Ženy, jak daleko máte své koně, pokud je nemáte doma?
půl hodiny “po zadu ” na kole( po předu je po hlavní, asi rychlejší ale o hubu)
do deseti minut autem 😇
efe:Mno tak opravdu nic, prostě počkat, až do sroste. Ještě mi kontrolovala, jestli to není z útisku v lokti, rameni nebo krku, ale neni.
Přeřízla jsem si ukazovák a prostředník na posledním článku, 6 stehů , necitlivost špiček prstů a spravilo se to…po operaci žil necitlivost vnitřní strany stehen….spravilo se to.
Tak ten štípanec(otok) na podbřišníku je pryč, zbyla malá boulička v místě kde je stroupek…na boku se trochu rozpliznul a zmenšil na výšku, ale není to tuhé, jak to bylo…dnes jsem namazala hydrokortizonem. a dala ještě na tři dny analergin.
efe:Tohle byly otěže, při pádu… Doteď nemám cit v posledním článku prsteníčku. Asi nějaký oteklý nerv bo co…
nekeke a jak pak to…jinak dobrý? hřbet, končetiny…
kometa:Děkuji za odpověď.
Ale stejně pořád nevím, jestli se jednalo o jedince s plně sestouplými varlaty. Jinak by se to přece udělalo standardním způsobem a v obvyklém věku, ne? A nemuselo by se nic označovat a dokastrovávat. Velí logika.
Buď měli klasicky sestouplá varlata - pak se dá kastrovat už ve třech dnech anebo ne - a pak je to kryptorchid (a musí se uspat). Nic mezi tím.
OT: Ono se to musí stihnout do 7 dnů , ta kastrace bez znecitlivění, + někdy ocásky. a je to stejně hrozné, takové citlivé místo😕
Horsana:Tak ako to vyzerá?
včera se mi to zdálo oplasklejší, dneska měla třetí dávku, ale já jsem celý den v práci, tak uvidím zítra…
efe:Ony ty rukavice nejsou jen na parádu aneb když si myslíte, že tu půltunu udržíte…
jj, já to mívala až na prstech…většinou držím vodítko-lonž jako otěž