Aktuálně: 2 322 inzerátů289 911 diskuzních příspěvků20 947 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 01.03.2025, 12:02:14 xxx:xxx.5aa6:530f

Tak on je.u klusáků.jmenuje se to obšek? Taková pomocná otěž. Ale tady  to nemá význam nebo efekt.konik bude mít pravděpodobně dlouhé sedlo.jak je tomu u poniků zvykem. Délka posedlí u poníku je 16 -16.5 .prostě pro děti. Pravdepodobne mu to zasahuje do beder a si tak ulevuje(je chytrej).fotka nasedlaneho poníka?  a že mu dáte sedlo dopredejc nic neřeší.zkoukmete na equiservisu nejaká videa o sedlání..

Verun
Verun 28.02.2025, 18:14:24 xxx.xxx.220.12
Coudas:

Po přečtení tedy toho vedlejšího dotazu se s Vámi, Kometo, také neshodnu v tom, že Equipalazon nepodávat (stále beru v potaz, že nebyla správně určena diagnoza problému kopyta), kvůli maskování problému v kopytě. Naopak si myslím, že to problém “vyplaví na povrch” tím, že kůň bude na nohu více šlapat, jelikož nebude tolik bolet, a tím se proces urychlí, případný absces povolí. Ale veterinář jste Vy, takže Vás pohled je relevantnější, já píši pouze z pohledu chovatelské praxe a zkušeností. Navíc vedle se píše Equipalazone, zde Danilon. V základu je to totéž, ale to slovíčkaření, že jo 😁

tak nějak souhlasím, zachovat pohyblivost, ono se to prokrví… jsou i případy, kdy by šlapání na bolavou nohu nebylo vhodné, třeba zlomenina kopytní kosti…záleží na zkušenostech majitele koně, co, kdy, a jak. 

Verun
Verun 28.02.2025, 10:39:22 xxx.xxx.220.12

Hele kopyta normálně nějak hřejou, zkuste sáhnout jinému koni na to samé místo a porovnat. Já mám kobylu nekovanou a chodidlo normálně na špici “hřeje”. Jestli se něco v kopytě děje poznáte kleštěma- zkouška na tlak, a equipalazon bych dala, je protizánětlivý, ale pokud budete volat veta, aby to viděl neměly by být příznaky zastřeny lékama nebo rána obarvena…(zeleně , fialově…) 

V době chytrých mobilů můžete stav ranky poslat vetovi(po domluvě)  nebo i sem. 😉

Verun
Verun 28.02.2025, 10:18:38 xxx.xxx.220.12
Aluška:

Moje vetka to samý, když jsem tam přinesla 22letou kočičku se selháváním ledvin, tak mi řekla, že nerada léčí za každou cenu. Já jsem jí řekla, že v tom jsme za jedno, že Máce je 22 let a 3 měsíce a myslím si, že už se loučí. Rovnou jí píchla do srdíčka a Mácinka usnula.

OT

Tento postup by se mi nelíbil, nejdříve bych nechala  “uspat” (do svalu) a pak aplikovala smrtící látku(do srdce). …i u mého  velkého psa měl vet docela problém najít srdce na první dobrou…ale nebožka  spala a nic necítila… Na druhou stranu, nebyla jsem tam, nevím proč se tak doktorka rozhodl… 

Verun
Verun 28.02.2025, 01:19:08 xxx:xxx.bb41:a8e9

Asi by se na mlčícího mašera nikdo nekoukal a mudla to přece byl.psama nepolíbenej.budte rád že je aspoň něco.

Ps:strasne mi připomínáte švagra Mecha.už nežije,ale vy by jste si rozuměli.😆

Verun
Verun 27.02.2025, 23:26:48 xxx:xxx.bb41:a8e9

Má modřinu na chodidle/otlacene chodidlo?…pokud má botu netlačí mu na chodidlo hlína.která  se našlapuje do kopyta…asi by to mělo časem odeznít a pak bude mít v místě červeně zbarvenou rohovinu.to že je to měkké je vlivem podkladu. Je mokro. A může to být i slabé/tenké chodidlo.jestli ke chodidlo proražené volejte si veta.

Verun
Verun 27.02.2025, 11:16:14 xxx.xxx.220.12

Náš  psí praktik je už důchodový (dělá i operace, jednoduché zlomeniny, sono, RTG,  složitější ortoped. zákroky odkazuje jinam) nemá bohužel otevřeno o víkendech-pohotovost. Má teď u sebe mladou slečnu/paní, která ho i zastupuje, když není. Myslím, že to tam převezme.  Není problém si domluvit ošetření přímo u něj. Můžu si donést léčivo, které mi on aplikuje za cenu inj. materiálu.  Ceny jsou průměrné, chápu, že má také výdaje s ordinací a potřebuje z něčeho žít. 

Ale pravděpodobnost úrazu, nemoci v pátek večer nebo o víkendu je skoro 100%…zbývají pohotovosti-kliniky , někteří doktoři jsou zpruzelí už tím, že chodíte k jinému a že se mu už asi nevrátíte. Pak následují všechny možné krve, vyšetření …bez dotazu , zda vůbec na to mám s sebou prachy(svírám v kapse patnáct stovek a přemýšlím, jestli jsem si vzala kartu) Pak si bulina vleze v ordinaci pod stůl, kde rozpojí klubko kabelů a půl hodiny nejde počítač…no vylezli jsme za 3 s opiátovou inj. na bolest. Další řešení v Třeboni, vyšetření (krve, rtg, ošahání) za 5tisíc…taky se mě nikdo nezeptal na prachy.

Manžel se ptá, jestli má pes taky kartičku VZP a když jsem zavrtěla že ne, tak : “kolik to stálo” ? 😂 odpovím: “bl” je mu to jasné…prej půl roku vydělávám jen na svoje zvířata a tak to je. 

Verun
Verun 25.02.2025, 21:30:22 xxx.xxx.220.12
Trickyvoo:

Tak jestli si auta opravujete sám, tak chápu tu vaší averzi k francouzům. Když jsem měla Renault, tak mi to říkal opravář, že je nemá rád, protože kvůli žárovce pomalu musí vyndat motor 😄. 

Cenu dílů vám my ženy neřekneme. Jinak hybrid Toyotu má brácha a je to fajn městské auto. Má tedy něco většího. Nicméně ve městě mě v něm těšilo jezdit. Má teda i automatickou převodovku, což když si člověk na to zvykne je ve městě velmi pohodlné.

Náš kamarád automechanik vždycky říká, žabožrouti se ožrali z francouzského vína a vymysleli renaut….měli jsme 3 . a teď citrouše…😂, manžel si dokáže hodně věcí opravit taky sám…a ve finálehlavně že to jezdí (cokoliv) , dá se to opravit i doma (ne jen autorizovaný servis) a nezrujnuje nás to. 

PS: specifika výměny žárovky pochopili i policati, že si to asi na parkovišti nevyměním a jedu na výměnu(hlavně že je musím vozit, ale můžu se na ně jen dívat) 

Verun
Verun 25.02.2025, 11:58:38 xxx:xxx.c8fa:effb

Kolegyně v práci má obdobnou situaci.jejich pes se na tvrdo pustil do člověka.utok trval chvilku.nez se pes vzpamatoval…pak prý zase mílius.jenze,pes je “bojové plemeno” a pravděpodobně to může být neurologický problém a vet ho odmítl utratit.kolegyne má obavu z dalšího nečekaného útoku …

Verun
Verun 24.02.2025, 13:28:43 xxx:xxx.aa07:5c4b

Vždycky mě baví jak my .co máme zvířata.řešíme jejich stravu a s okem sokola hlídáme,co pes,koník sežere. To psí zvíře žije 14 let…my cca 80.asi bych to měla spíš řešit u sebe…dneska jsem měla ráno topinky a s výčitkou,že jsem dala i kousek kůrky psovi budu muset přežít.Ale,ze jsem já spocívala 3 velký topči 👀.a jak to ovlivnilo můj metabolismus neřeším…prostě chuť byla. 

Takže psovi nabarfuju zrovna co mám. Kolegyně nade mnou i svičkovou se šesti …

Verun
Verun 24.02.2025, 09:56:54 xxx.xxx.220.12

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-snemovna-dala-zelenou-ritualnimu-tyrani-zvirat-mini-odbornik-maso-pujde-na-vyvoz-40510199#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart

Já bych toho Výborného vzala a musel by se na to minimálně měsíc koukat, pak by byl  půl roku v blázinci a pak možná by uznal, že tudy, tady u nás v ČR , cesta pro “určité komunity” v Německu a kol. nepovede.

Verun
Verun 24.02.2025, 09:42:03 xxx.xxx.220.12

K tomu ručkování dětí okolo nábytku: naše mladší holka si tak vyrobila blbej návyk, jednou nohou chodila rovně a druhou do boku. Samozřejmě se to srovnalo, nechodí jako šáša. Vnučka nikdy pořádně nelezla(spíš couvala) neseděla a hned rovnou chodila(a ta neviděla chodítko ani z vlaku) jen se válela po těch hracích podložkách nebo u nás na dece za asistence psa, zato její maminka(naše starší) si v chodítku užila . Máme takový průřez vším možným a po dvou chodíme  všichni. 

Verun
Verun 23.02.2025, 20:57:59 xxx.xxx.220.12

chodila jsem v 9 měsících s rukama nad hlavou, jak mě to učili a podepsalo se to na mě tak, že jsem docela úspěšně běhala(100,800,1500) škoda, že jsem se tomu nevěnovala…raději škola na zvířátka. 

k nohám…Když chci manžela poškádlit, tak na něj vytáhnu pařát a pořádně ho štípnu.

k autu… miluju svou C5 break, čím větší auto , tím větší přednost… kdybych chtěla kotrmelec do města, tak určo céčko.

Obrázek
Verun
Verun 23.02.2025, 20:51:16 xxx.xxx.220.12

Naše buli do bot tak maximálně nakadila…pokřtila manželovo hanwagy…měla srágoru a prostě nevydržela a vybouchla.😜Pohled, jak manžel klečí u vany, ruce ve vaně a vyplachuje boty k nezaplacení, ale taky tichá domácnost 😂

Verun
Verun 22.02.2025, 23:19:08 xxx.xxx.220.12

jj,orli  jsou slyšet i kousek od nás,  tam podle mne pravděpodobně i často hnízdí(kde se neříká 🙂) … + velká silueta na nebi a  i blízko města, de fakto ve městě.

Verun
Verun 22.02.2025, 16:50:45 xxx:xxx.4d1c:bd27
kometa:

Jako, že od určitého věku je pak nemají?

Jj udělá se jim klenba.proto se mají nechat chodit bosé a po různých površích.

Edit:zkopírováno textu.

Plochá noha je u všech dětí do dvou let zcela normální jev. U novorozenců totiž vyplňuje vnitřní část plosky tukový polštář, který později rozvojem pohybové aktivity po druhém roce života postupně mizí. Ještě kolem třetího roku mají děti často lehce vbočená kolínka a tím i jiné postavení patičky, navíc je nižší svalové napětí a větší volnost v kloubech. Vbočení kolen i postavení paty se postupně upravuje v závislosti na rozvoji svalů a vazů celé končetiny včetně svalů a vazů nohy, takže koncem předškolního věku je již klenba normálně vyvinuta.

Jestliže však jsou svaly a vazy chabé natolik, aby držely klenbu chodidla, vznikne plochá noha.

Verun
Verun 22.02.2025, 16:49:21 xxx:xxx.4d1c:bd27

Koukněte na heslo pronace chodidla..

Nedávno se na koních ženy bily v prsa za nášlap od patek.tak jako u lidí...

Myslím že nášlap na špičky je cvičení pro uvolnění lýtka.ktere je v rehabilitaci zánětu fascie  chodidla potřeba. 

Verun
Verun 22.02.2025, 16:42:54 xxx:xxx.4d1c:bd27
kometa:

😀

Ale všimněte si, že malé děti tak vesměs chodí všechny. Až později se to změní. Já od té doby pozoruji, jak kdo chodí.

Protože malé děti mají do určitého věku ploché nohy.