Aktuálně: 2 322 inzerátů289 911 diskuzních příspěvků20 947 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 20.02.2025, 22:02:59 xxx.xxx.220.12
Buggyra:

Já měla taky hysterii (nejen z foto, ale prostě bílé nohy jsou vždycky horší na všechno), ale co už. Ten černý, na jehož výběr jsem měla vliv, je má aspoň chlupatý. Ten rezavý je hodně do araba, tam ta srst spíš nebude. No, když tak budeme mazat UV a když nic, namažeme jílem, blátem… Jako přesně jsem o tom mluvila a i tady jsem to kolem těch nákupů zmiňovala. Naštěstí jsem nás uchránila toho bílého hříběte, na základě zde řečeného jsem prohlásila, že bílý bude snůška chorob, a ku své radosti jsem byla vyslyšena.

síťované kamaše proti hmyzu s uv nebo jen uv kamaše nebo podkolenky(ale ty lezou dolu…) mám kobylu se čtyřma bílejma a “podlomy ” byly i v létě …jetel zvrhlý…

Verun
Verun 17.02.2025, 22:13:50 xxx.xxx.220.12

Nejlepší je zatáhnout ruce do rukávu bundy a chytit díru(i tak se dá držet flexina, vodítko) a nebo  si je ještě tak v rukávu nacpat do kapsy, vyndavat ruce jen na nejnutnější případě…😂

Verun
Verun 17.02.2025, 21:54:24 xxx.xxx.220.12
Kallisto:

Tohle je blbost. Je to jedno z nejjemějších udidel. Po vlně řekněme osvěty, že klasické jednou lomené stihlo působí (může působit)  louskáčkovým efektem, a jeho střed se při zatažení opře o patro, je varianta dvakrát lomeného jemnější varianta. Velmi běžné, v různých typech provedení tloušťky i materiálu. Máloco je jemnější. Samozřejmě s přihlédnutím k tomu nejzákladnějšímu, a to že každé udidlo je tak jemné, jak je jemná ruka jezdce.  

Tak tím bych si nebyla jistá, že málo co je jemnější, pokud máte stálý tvrdý  kontakt- prostě se jezdec drží za hubu, nebo koně neustále brzdí(drží) , kůň se zaroluje, opírá se do udidla , zmodrá mu jazyk na to ta ta. 

Jestli on anonym nereaguje na mojí poslední větu, že mám dvakrát lomené a při tahu se z něj stane tyčka…

https://www.horsimo.cz/udidlo-roubikove-barrel-loose-rings-sweet-iron-nils-fager/

Verun
Verun 17.02.2025, 21:45:44 xxx.xxx.220.12

Neobvyklé místo…moje kobyla si takto sjela holeňe,když se “vysírala” u valachů ,u pevné železné  ohrady(horní trubka a spodní netrubtrubka-ostré hrany), a při vykopnutí jí pravděpodobně zůstaly  nohy mezi ohradou na druhé straně. Chlupy pryč, horní vrstva kůže pryč, krev a já na omdlení, když jsem si pro ní šla do ohrady a viděla to…fotka někde je, ale asi lítá  ve virtuálním protoru. Zůstaly jí neznatelné jizvy přes celé holeňe, jak to nebylo hluboké, hlavně že si nezlámala hnáty, nepřetrhla šlachy…

Verun
Verun 13.02.2025, 22:39:30 xxx.xxx.220.12

měsíčně 10 tisíc v ZÁKLADU(ustájko a vlastní krmení do žlabu, kopyta-jen korektura) Pak aby měl koník všechno, takové nepravidelné vícenáklady  : fyzio 1-2x ročně podle využití 3tisíce za jedno ošetření, kontrola napasování sedla 1 x ročně- letos to bylo za 3 tisíce,  zuby 1x ročně okolo 2 tisíc , očko-podle toho co všechno , odčervo aspoň 2x ročně , celkem tyto položky 2-4 tisíce, podle léčiva. Nedej bože extra náklady za průser jako kolika, zranění. (je třeba mít finanční polštář aby to neomezilo rodinu, to by mohlo manžela nekoňáka popudit) celkově je třeba myslet mít něco v záloze, ono vydat se do vet nemocnice stojí jen projet bránou 15 tisíc. 

Pohledů je více,kůň může prosperovat v základu, pokud jste nanáročný(pro mne to znamená mladý a nevadí mu určitý diskomfort) Já jako 50+ chci už nějaké zázemí a za to se platí. zázemí=čas , čas= peníze, za peníze si koupíte čas, který strávíte na koni, ne vedle koně. Někomu stačí i vedle koně, chápu. 

Ke koním jsem z počátku jen chodila, platila si ježdění, vypomáhala za ježdění a až když jsem byla finančně a fyzicky odpoutaná od domácnosti, jsem si pořídila vlastního koně. Cca od 40 let. Nejde jednoznačně říct, kdy nastane doba koupě koně, každý to máme jinak, má jiného partnera, zázemí, potřeby a nároky. Jen to zvíře nesmí trpět nedostatkem a vzhledem k době jsou to vždy finance. 

Pracuju na směny, někdy mám jen dvě denní za týden, jindy 5 je to různé, průměrně 3-4 denní týdně, u koně jsem tedy 15x měsíčně a jelikož už doma jsme jen já , manžel a pes nemusím hrotit čas a peníze tolik, jako kdyby byly děti malé, jasně že hlídám vnučku nebo tu a tam finančně vypomůžem dcerám, ale já mám už své jisté. Zvládám z výplaty uplati koně,vyhodit si z kopýtka při nákupu věcí na koně, neumřít hlady, jen ta dovolená u moře se nám furt nedaří…ale máme chatu na Lipně, taky skoro moře. 😉

PS: začněte si pomalu kupovat deky na koně , uzdečky, ohlávky, podsedlovky  …a jiné pičičmundy , až si koupíte koně, vše máte 3x..😂

1 koník - 9 uzdeček, 3 sedla, 5 dek, 2 odpocky, 6 ohlávek, šlachovky……

Verun
Verun 13.02.2025, 21:54:47 xxx.xxx.220.12

…a to jim ještě můžou vylézt bradavice. to rezavý vypadá dost bídně, má i vystouplý ocas?je bez svalů. budou fest začervení. neostomosan nebo biokill, pokud máte černý ultrashield repelent, tím se to dá taky ty všenky zlikvidovat. taky jsem je u kobyly měla, ale jen v hřívě. a pak ty bradavice- celou hubu toho měla(pomohlo to Céčko) 

Edit: ze slepic na koně ale naskákat může, luptouš? a i endure je insekticid, tak jestli něco zbylo z léta, šup s tím na koně…

Verun
Verun 13.02.2025, 08:05:49 xxx:xxx.8ea3:ef5e
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 10.02.2025, 08:00:06

To šplíchání na všechny strany….já si myslím.ze to je spíš.když je kůň nenažraný (tvorba HCl )nebo jen jádra a není tam taková pokrývka ze sena,která brání tomu šplíchání. Proto by se měl koník před ježděním trochu nažrat sena.

Kdybych měla jezdit jen když na kobyla prázdné břicho tak bych se nesvezla.je nažraná furt.

Verun
Verun 11.02.2025, 17:06:36 xxx:xxx.6ba2:793e
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 11.02.2025, 10:44:15

Ano 4fitness prodává i kolagen s dalšími přísadami pro jeho lepší vstřebávání. A rovnou v kapslích…ale můj pes i já máme pestrou stravu a i to céčko se dá na 4fitness koupit za dobrý prachy(pro koně v kilovce) takže tomu dala tomu taky a na mámu taky zbylo.

Verun
Verun 11.02.2025, 15:45:03 xxx:xxx.6ba2:793e

A není škoda čekat ,až se něco pokazí…? Každý sportovec po sezoně si dopřeje rehabilitaci.relaxaci a zaléčí mikrotrauma na svalu.šlaše.kosti.kloubu.?.myslim.ze od urciteho věku není od věci zařadit preventivní podávání čehokoliv.v takzvaných kůrach.

Verun
Verun 11.02.2025, 09:08:54 xxx:xxx.6ba2:793e
Aluška:

Mě taky tvrdila vetka, že ze sypkých produktů se toho ze žaludku  do těla už moc nedostane. To jsem se ptala, jestli dávat koňovi něco do žrádla. Prý je lepší ( když už ) do žíly. Vetka je kámoška.

No a mě vet řekl.ze ani do žíly (aplikovali jsme hyaluron) se to nedostane do kloubů. Má to z nějakého seminaře.kde v studii látku označily radioizotopy .aby bylo videt kam jde.v kloubech soustředěna nebyla.uz jsem to psala v jiném vlákně. Spíš to má ten efekt podpory k vlastní výrobě. Já trvala na aplikacich.vet byl dost skeptický.ale vyhověl mi.

Verun
Verun 11.02.2025, 09:02:50 xxx.xxx.150.191

Ono stačí. aby se suplementací aminokyselin a různých prekurzorů aktivovala syntéza(výroba) v těle.nejjistejsi je aplikace přímo do kloubů. Kde si přímo matrix chrupavky veme.co potrebuje nebo vyrobí.

Verun
Verun 11.02.2025, 07:43:53 xxx:xxx.6ba2:793e

Jedná se o hydrolozovany kolagen. Tak to už je rozmlacený dost.uz jsou to spíš ty aminokyseliny…důležita je spíš pravidelnost, dávka, přítomnost mikro a makro prvků,vitamínů a délka podávání.faktor je i věk…..kolagen lze i aplikovat do kloubů…

Verun
Verun 04.02.2025, 22:30:42 xxx.xxx.220.12

Dvakrát lomené nepůsobí sice na patro,ale při zatažení více na jazyk a dásně koně, podle tvaru středu jemně i ostřeji.(jazyk) Záleží i na tloušťce, neplatí, že čím tenčí tím ostřejší, jsou i koně co mají v hubě málo místa(nízké patro) a tenčí udítko ocení. Jezdím na dvakrát lomeném, ale uprostřed je váleček, udidlo se nezlomí a při zatažení se z udidla stane tyčka.

Verun
Verun 29.01.2025, 08:58:00 xxx.xxx.220.12

“Neřeš to” používáne a když to psem neprojde přitvrdíme na “TO se TĚ netýká ”…když i to psem prošumí,  tak “SAKRA ALE UŽ…”😂 většinou řeší podezřelé zvuky, domělé osoby a nebo fakt osoby- kapucáře, opilce, nestandartní siluety .

Verun
Verun 28.01.2025, 21:43:21 xxx.xxx.220.12

OT: ono je to spíš obráceně, když jsou koně zvyklí na kýbl neumí z napaječky a na pár dní se jim musí do boxu dávat i kýbl než se naučí pracovat s napaječkou….z volné hladiny umí všichni.

Stejně bych to odčervila 5x po sobě fenbendazol-Panacur, mebendazol-Telmin není drahá záležitost, dá se dát  do krmení jako granulát, koupit jako pasta. 

Bylo by lepší je i separovat než to odčervíte a hovna sebrat, aby jste si popřípadě nezanesli do stáda rezistentní populaci červů. Mělo by to být samozřejmé, před přesunem v původní stáji odčervit (i mimo schéma)a do nové stáje si dovézt relativně čisté zvíře, které vám nezasviní výběh/pastvinu. 

Verun
Verun 27.01.2025, 09:40:58 xxx.xxx.220.12

Larvicidně odčervit a pak odčervit ještě-škrkavky, nepokašlává? a viz. vedlejší diskuse o selenu. 

Pavo podo grow. podo junior…..