Aktuálně: 2 775 inzerátů261 560 diskuzních příspěvků19 169 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 03.11.2025, 12:44:17 xxx.xxx.116.186

Střelby ostré určitě nemužou být po lese…

Oslovila bych vedení školy.pokud to byla škola. Ti by to měli mít ale zorganizované .jen tak nakyblovat  se do lesa taky nemůžou, pokud to není vojenský újezd.(Tam musíte počítat s tím.vy se jim procházíte po prostoru).možná oslovili jen lesy a ti vám to nedali vědět.

A taky to mohli být érsofťáci….lidí co si hrají na vojáky.

Verun
Verun 31.10.2025, 08:46:40 xxx.xxx.220.9

Řepku by teď asi ani nežrali.kdyz maji jiný zelený zdroj (tu žerou převážně v zimě když není nic jiného ona zůstava zelená)…je tam jetelové pole .louky. mladé osení ozim.pole po sklizni s podsevem pelušky..to asi brzo zaorají…řepka je už zaoraná a osetá…. Ji

Verun
Verun 30.10.2025, 20:57:44 xxx.xxx.220.9

Dneska na vyjížďce mě srnky dost překvapily, jak jsou “blbé”…stádo vpravo a když je skoro mimem část se jich rozběhne proti koním a těsně nás minou, pak se zastaví a po jedné zase zpátky .mohly más  v klidu obejít nebo počkat, utéct na druhou stranu,na koně  jsou zvyklé.nevidí je v těch místech poprvé….ony chtěly vyloženě buď provokovat nebo spáchat hromadnou sebevraždu. Nevím jestli jejich chování mělo nejaký význam 🤷ale bylo dost podivné.

Verun
Verun 30.10.2025, 13:02:15 xxx.xxx.220.9
Daja:

Vím, že jsem už zkoušela i tuto metodu, ale nebyla vůbec účinná. 

Asi 4dny zkouším co psala Verun tyč betonová a konzerva a můžu napsat nefunguje hned okolo 10cm plno krtinců. Tak, že jdu tyč vytáhnout a zkusím znova lejno.

Ono musí foukat aby ta plechovka nebo plast láhev se na tom hýbala a tloukly do tyče a ta v zemi rezonovala.chapu že to někomu funguje a jinému ne. Pokud to nevydá ani hlásku. Na krtky je i nejaký smrad.co se leje do děr…

Verun
Verun 30.10.2025, 12:54:27 xxx.xxx.220.9

Se přiznám, minulý týden mě kobyla odlozila na poli…srnka z křoví…těch je teď všude spousta,ale tadle byla asi s dračí hlavou nebo co . No když pominu ,že je to druhý pád za měsíc a půl….😱tak se mi nic dohromady nestalo. Jen otřes tělesné schránky,což je těsně po 50 kuwa bolest.🙈  Projely mi oteže dlaní(zarážky) okamžitě bolest jako prase , modřina v dlani.a neschopnost sevřít pěst.uz jsem to rozhýbal.ale v nějaké poloze a při záběru mi projede prostředníčkem  ostrá bolest až k loktu… a samozřejmě utrpěla  krční páteř a brachyalni plexus. Bolí mě  ramena a ruce…nemáte někdo má to nějaký fígl…doporučení co cvičit…

Plantární fascitida (pata) mě přestala bolet sama od sebe.a mám teď rehabilitace(dřív nebylo misto)cvičení na protažení achylovky

Verun
Verun 28.10.2025, 11:57:54 xxx.xxx.220.9
Lucka:

Můj kůň se k rampě sice přiblíží, ale jakmile má vstoupit dovnitř, začne couvat nebo se úplně zastaví. Zkoušela jsem ho nechat si přepravník očichat, odměny i klidný přístup, ale zatím bez většího úspěchu.

Nechci ho stresovat násilím, takže hledám spíš trpělivé a osvědčené metody, jak mu pomoct získat důvěru. Jak jste to řešili vy? Pomohlo vám třeba trénování mimo den přepravy, nebo nějaký konkrétní typ rampy či přepravníku?

Nechte si na to víc času, třeba půl dne.pokud je kůň v klidu .dojde k rampě, setrvejte .ono to půjde,jen to chce čas a trpělivost,20 minut s nohou na rampě je taky výkon😂,ale ten den musíte koně do přepravníků dostat.nevzdat to.mírné násilí.jako třeba dvě lonže neublíží. Jsou přepravci,kteří mají vetší zkušenosti a koni to dokáží lépe a presně vysvětlit.

Verun
Verun 28.10.2025, 09:35:24 xxx.xxx.220.9
Sarah01:

Jé, já to blbě pochopila…jakože zabetonovat. 😅 To by ta zahrada vypadala.

Ale houby…po té železné tyči se ten kovový zvuk do země lépe nese…píchnu to přímo do krtiny,v blízkosti se jina neudělá….jenže sad je velký.takže jinde ano 😂,takhle je honím po sadu sem a tam. Musím si sehnat víc tyčí do betonu,manžel mi na to neslyší.tak používám zelenou tyčku k rajčatům.je tam taky kov.

Hryzce jsme lovily do 5 litrovky s vodou zakopané v záhonu. Ty povrchové chodby.jak se propadá trávník. to jsou prej od hryzců.

Verun
Verun 26.10.2025, 21:46:32 xxx.xxx.220.9
BaLu:

Ty větrníky a podobné vychytávky nefungují. 

Nejlepší je roksorový drát(ocelová tyč do betonu) a na to plechovka.

Verun
Verun 26.10.2025, 21:44:45 xxx.xxx.220.9
Semirah:

Neviem, budem sa ho musieť opýtať, lebo vravel, že mačky ich nechytajú, ja som mu hovorila, nech si zoženie psov, ktorí by chytali potkanov. 

Holky kocour chytá malé potkanky…

Viděla jsem  tři kočky trápit dospělého potkana ..měly ho obklíčeného do rohu a zkoušely ho packama. Holky kocour tam byl taky.

Verun
Verun 26.10.2025, 09:58:30 xxx.xxx.220.9
Sarah01:

Můj soused má jakýsi odpuzovač krtků, v určitém intervalu to pípá. Tvrdí mně, že to nepomáhá, ale já teda od té doby krtky na zahradě fakt nemám. Zato mě štvou ti potkani. Dobrých 10 mrtvolek jsem z dřevníku vyklidila, ale všude nas.áno, dřevo neskutečně smrdí, naštěstí ho tam už moc nezbylo, tak honem ztopit. 

10 mrtvolek ale nebude celá kolonie…někde ještě budou…pátrala bych kde bydlí opravdu….může to být i u sousedů.

Verun
Verun 26.10.2025, 09:44:53 xxx.xxx.220.9
Daja:

Plně souhlasím s acher. Taky doma plno pastiček různého tvaru a různé návnady, po pozemku nemám jed, ale kdyby u nás byla invaze dám a ano ten co koupím. 

U nás neskutečně mě sere krtek a to doslova, máme tak zdevastovaný pozemek , že to svět neviděl. Co my už vše vyzkoušely na krtka a nic nezabere😈.

Moje babička ho doslova lovila vidlema…začala se dělat hromádka….došla pro vidle a hromádku několikrát proklála…no jo no.krteček hezký ,jenže….ale zase máte zdravou půdu,když tam řádí krtek.Ne tím že tam reje .ale on reje tam kde je zdrávo,protože tam je papu. 

Jinak v sadu mi taky řádí krtek.zapíchnu klacek nebo tyčku od rajčat,na vršek mavleču plechovku,nebo plast.lahev. musí být volně aby se mohla hýbat a dělat zvuk .ten se přenáší po tyči do země a krtka “otravuje ”.někdo dělá z plast.lahve větrník.asi znáte..ale docela to funguje.kdyz mi udělá krtince s v jednom místě .zapíchnu to tam a nové nepřibudou.pípaky máme na Lipně u chaty  …asi si už zvykly…

Verun
Verun 23.10.2025, 15:06:41 xxx.xxx.220.9

Jednou jsem se na rybách bavila krmením myši kolínky.myš chodila a nosila kolínka do starého pařezu a já jí zásobovala…

Verun
Verun 22.10.2025, 23:20:03 xxx.xxx.220.9

Naše holky jednou přitáhly domu bílou myš.prej ji zachránily..

Daly do skleněného akvárka…jednou jsem ji viděla balancovat na okraji akvárka 😱 a pak jsem jednou nakoukla nad akvárko…ten myší smrádek ..no děs. Takže jsem děvčatům doporucila hledat pro myšáka nový domov… Jako skautky měly skautského potkana , jednou jsme zajišťovaly táborový závoz ( navezeni materiálu.kopání latryn.staveni podsad na stany) +tu jejich myš velikosti zakrslého králíka.. Myš po cestě autem opustila klec a hleděla ve směru jízdy na mém opěradle.já málem opustila auto za jízdy čelním sklem…

Verun
Verun 22.10.2025, 20:09:52 xxx.xxx.220.9

Dcera nechtěla na Holuba sahat.proto nekvalitní foto.tvrdi,že je u nich v práci likviduje poštolka.ale  nezere je…kam částečné číslo nahlásit?asi tam zítra zajdu a lépe vyfotím nebo jde kroužek sundat?prst dozadu a přetáhnout?🤔🤷

Obrázek
Verun
Verun 22.10.2025, 19:54:16 xxx.xxx.220.9

Rozpěrky jasné …ale taky u chodidla platí.ze čím víc toho udstranite.tim to zase rychleji naroste.kdyz to roste dobře.

Stěnu mám u kobyly 2-3 milimetry nad chodidlem a ještě z vnější strany udělaný roll. Chodidlo je nosná část.