…
…
Jo, tohle je novější článek. Já o tom četla už někdy dřív.
A teď, když jsem se trochu vychladla, jdu zamést tu flašku, co jsem před chvílí naschvál rozflákala pod oknem, ať si Buster pořeže packy, až znova přijde útočit na Balúa. Moc pyšná na sebe nejsem.
(Už mi rozbil dolní část okna, ale buší do té dřevěné desky, co jsem přes to dala tak, že nejspíš rozbije i horní část, kam ta deska přesahuje.)
Máte někde odkaz, kde to někdo popisuje takhle? Nebo to jsou neveřejné informace? Já si pamatuji, že jsem si četla asi tři články o tomhle případu, právě na popud toho, že to popisujete jinak, a nenašla jsem informaci, že by ten pes v době střelby na slepice útočil. Chlap viděl pozabíjené slepice, naštval se, doběhl domů pro flintu a na psa začal střílet. Chápu tu emoci, ne že ne, i když bych to sama nikdy neudělala, ale ten trest mi přijde přiměřený. Co mi přijde v hrozném nepoměru je, že lidi co se dopouští úmyslného a opakovaného týrání odejdou od soudu s podstatně nižším trestem. Tak jako bych se nikdy nemstila zvířeti, tak takovému člověku, mít tu možnost, bych dala do držky zcela bez morálních zábran. Jinak souhlasím se Sarah01, měl toho psa aspoň načisto zastřelit, ne ho takhle zmrzačit.
Mám někde podobné video s Tori Rose, jen na obrazovce je místo slaniny konopí. 😅
“Kouše?”
“Ne, jen hází na lidi cihly.”
Pro jezevčíka žádný věk. 😉 Ti co jsem znala z dětství se kromě jedné všichni dožili přes dvacet.
“ při odběru více kusů sleva” 😂
Tady před pár dny ve Facebookové skupině určené pro adopce se jedna množka snažila pomluvit překupníka, že od ní “adoptoval” tři štěňata huskyho, a zaplatil "adopční poplatek" jen za dva. 🤣 Vyhodili je ze skupiny oba.
Tak úplně malí nejsou, ale třeba ten havranovitý je trochu větší káně. Ti “praví kondoři” - kalifornský, královský a andský jsou prostě větší, barevnější, hezčí.
naprosto logická záležitost
Zrovna tak logicky by mohl mít každý rod své rodové jméno.
Ve španělštině i angličtině se kondor říká jen těm velkým, tak mě to překvapilo, že v češtině jsou kondoři i ti menší. Prostě kondor je velký majestátní pták, ne přerostla slepice, co má blbou zálibu kroužit mi nad Maggie, kdykoliv ji vezmu na pole samotnou. 🙂 (kondor krocanovitý a havranovitý, alias slepicosup Aura a Zopilote)
My jsme dneska na procházce pozorovali “supy”. Já až teď zjistila, že v češtině jsou to prý kondoři. Hezky jsme si sedly s Maggie (do chládku ve stínu, protože tady to vypadá, že zima skončila a je zas hnusný vedro) a kochali se. Jen fotky z mobilu, tak kondoři skoro nejsou vidět, zato ten smog nad Guadalajarou ano.
Mimochodem, Maggie už je u mě skoro dva roky. Prý malá, bílá, chlupatá, to se adoptuje rychle. 🙈 Naivní jsem byla.
Tohle na mě dnes vykouklo na fb, hned jsem si vzpomněla na tuhle diskuzi. 🙂
K tématu venčení. Ráno jsem je vzala jen na rychlovku do parku. Sbírám po Blueovi, najednou přikulhá Trixie a ukazuje mi přední packu. Nic nenormálního, tady je hodně akácií, kaktusů a všemožných dalších trnitých věcí, psi jsou naučení říct si o pomoc, když na něco šlápnou. Tak jsem jí hned šla packu prohmatat, a ta blbka mi jen přišla říct, že šlápla do ho.vna. 😈🤣
Tak možná jsem jenom netrpělivá, já to dávala Abby dva týdny a beze změny, tak už jsem další nekupovala. Pak jsem to párkrát zkusila u jiných, ale jen pár dávek. Mně se nejvíc osvědčil obyčejný jogurt, třikrát denně lžíce mimo hlavní jídlo, plus dieta - vařená a “barf”.
U nás mě přišlo, že úplně bez efektu. :-(
V tom článku co dávala Megi píšou, že se snažila zasáhnout, ale když se jí podařilo psy uklidnit, kluk už byl v kritickém stavu a po příjezdu do nemocnice zemřel.
Smečka pěti psů do jednoho roku. Nevím, jestli bych poslala sedmiletého klučinu nakrmit takovou bandu puberťáků.