“Nikdo mě nechce.” 😔
“Nikdo mě nechce.” 😔
Nějaká kutilka?
Přesně, mně to přijde jako výsměch, ta pokuta. Ještě ty výmluvy jak řešil krizovou situaci - jedno dítě upadlo, tak je musel všechny dokola uklidňovat…
Kolik vůbec stojí vycvičený služební pes? Když už ho teda policejní psovod nebere jako živého tvora, aspoň by měl zaplatit hodnotu zničené “věci”. Třeba by si příště dal větší pozor.
https://www.idnes.cz/brno/zpravy/uhyn-psu-policista-kufr-auta-pokuta-nejvyssi-spravni-soud.A250624_155732_brno-zpravy_azu
Zvuk nutný
Buďte ráda. Já od Bailey našla zuby snad všechny. Nejčastěji bosou nohou. 😂 Jen špičáky jsme nakonec museli trhat.
Tuhle myčku nádobí máme na chatě 😀
Také jen oddaluji konec, ale přesně naopak, jen na barfu/vařeném. Dávala jsem granule jako polední dávku - krmím třikrát denně, ale začala se horšit, hlavně se hodně olizovala a zrychleně dýchala, teď čistě na domácí stravě s tím přestala. Chtěla bych přejít na krmení jen dvakrát denně, jen se bojím, abych tu rovnováhu co teď máme nerozhodila.
Co nám hodně pomohlo je Azodyl/Renadyl - probiotika. Bere pravidelně ráno. Renadyl je pro lidi, ale pro 30kg psa je to jedna tobolka Renadylu místo tří Azodylu, za podstatně nižší cenu.
Porce které jí dávám ráno a večer jsou cca 110-130g masa, 70g zeleniny, 130-170g příloh, lžička sádla pokud maso nahrazuji bílky. Polední porce je menší. Jednou až dvakrát týdně dostane žloutek, přidávám občas b komplex, vitamín C, omega - rybí olej v kapslích pro lidi, ostropestřec, nutriplex - multivitamíny. Do jídla přidávám ipakitin. Zkoušela jsem dávat outkovku pestrou a přestala, protože mi přišlo, že trochu otekla. Na druhou stranu jí v tom období uschly a odpadly dva menší nádory na kůži.
Maso dávám kuřecí včetně menších kostí (syrové), kvalitní mleté hovězí (syrové), vepřové (vařené). Krůtí je super, jen u nás moc není k dostání. Několik porcí týdně dostává místo masa bílky.
Zelenina - mrkev, květák, brokolice, cuketa, rajčata bez semínek, občas ledový salát, sladké papriky a okurka. Vse nakrájené na kousky nebo nahrubo nastrouhané a krom okurky, salátu a paprik vše vařené. Zkoušela jsem najemno nastrouhanou syrovou mrkev, jak je v receptech, ale to z vyjde zcela netknuté. Používám jen když má zácpu.
Přílohy rýže a kukuřičné tortily, občas vařené brambory.
Není to v žádném případě kompletní návod, jen jak krmím já. Fena, 12 let, 30kg, loni v létě zkolabovala, selhání ledvin, na sonu byly obě ledviny silně poškozené, nejsem veterinář, laicky popsané - vnější tvar ledviny to mělo, ale uvnitř skoro nic. Řekli mi, že pokud se do týdne zlepší, tak může ještě 2-6 měsíců žít. Rozkrmovala jsem kaší z brambor, mrkve a masa, proto mi dlouho nechtěla jíst brambory, plus ten Azodyl, Ipakitine, multivitamínová pasta, 6x denně. Plus infuze do podkoží na zavodnění. Postupně jak se zlepšila jsem přešla na krmení 3x denně.
Příklad jídelníčku:
Snídaně
Renadyl - půl hodiny před jídlem
50g kuřecí křídlo + 70g kuřecí maso (syrové)
70g zeleninová směs - mrkev, brokolice, květák, vařené v trošce vody s 15g kuřecího tuku
115g vařené rýže, 2 tortily (cca 40g)
Ipakitine, omega 3
Oběd
3 bílky, jeden žloutek
Lžička sádla
70g rajče
3 tortily
Ipakitine, 2 tobolky Amin Avast
Rajčata na pánvičce přivedu k varu ve troše vody, přidám sádlo, bílky. Když jsou bílky hotové a voda téměř pryč, přidám žloutek a tortily. Nakonec většinou trochu ledové vody aby to vychladlo.
Večeře
50g syrové mleté hovězí
80g kuřecí stehno a 70g cukety nakrájené na kostičky vařené v trošce vody.
130g rýže
Ipakitine
Proč? Skopla bych je z kola, když do vás takhle vletí na normální cestě, ale na k tomu určené dráze, ať se vyblbnou jak chtějí.
Já včera “venčila” tohle pídí stvoření. Sousedi se jí chtěli zbavit, tak jsem ji vezla jednomu člověku, co zachraňuje hlavně čivavoidy. Strašně skvělá fenečka, inteligentní, vyrovnaná, škoda, že mám stop stav, ta by si zasloužila něco lepšího než útulek s 80 dalšími psy. I když tam snad dlouho nebude.
Taky bych tipovala jezevce. Pro porovnání, tohle jsou stopy mývala.
Den jedenáctý: lidé si stále ještě nevšimli, že jsem adoptoval kočičku
Který blbec počítal šedivé krychličky místo bílých? 🙋🏻♀️ Já bych potřebovala zadání slovních úloh v piktogramech. 😂
🤣🤣🤣 Také jsem si něco takového koupila, v mexické obdobě vietnamských obchodů (Waldo"s), dvakrát lehčí a dvakrát delší než pravá Flexi a jen za 39 pesos, no nekupte to, že jo. 😂 Brzda se rozlomila po třech zaseknutích, celé se to rozpadlo asi po dvou měsících, ale účel to splnilo. A za desetinu ceny opravdové flexiny se to vlastně i vyplatilo.
Na Balúa mám stejnou flexi jako Sardullah, je to těžký, velký, neskladný, ale zas pokud z nějakého důvodu nemůžete mít psa na volno, je to velice praktická věc. Právě i do města, na jedno dvě zmáčknutí čudlíku máte vodítko přesně té délky, jakou potřebujete.
Rezervovala jsem s bookingem jen jednou, právě taky se psem, a všechno proběhlo ok. Ale radši jsem jim napsala jak zprávu přes booking, tak zavolala. A i tak jsem měla pro jistotu vypsané hotely, kde berou psy, nechtěla bych přespávat se všema věcma někde na pláži. 🙂