Příspěvky uživatele
Chingis
“ při odběru více kusů sleva” 😂
Tady před pár dny ve Facebookové skupině určené pro adopce se jedna množka snažila pomluvit překupníka, že od ní “adoptoval” tři štěňata huskyho, a zaplatil "adopční poplatek" jen za dva. 🤣 Vyhodili je ze skupiny oba.
Tak úplně malí nejsou, ale třeba ten havranovitý je trochu větší káně. Ti “praví kondoři” - kalifornský, královský a andský jsou prostě větší, barevnější, hezčí.
naprosto logická záležitost
Zrovna tak logicky by mohl mít každý rod své rodové jméno.
Ve španělštině i angličtině se kondor říká jen těm velkým, tak mě to překvapilo, že v češtině jsou kondoři i ti menší. Prostě kondor je velký majestátní pták, ne přerostla slepice, co má blbou zálibu kroužit mi nad Maggie, kdykoliv ji vezmu na pole samotnou. 🙂 (kondor krocanovitý a havranovitý, alias slepicosup Aura a Zopilote)
My jsme dneska na procházce pozorovali “supy”. Já až teď zjistila, že v češtině jsou to prý kondoři. Hezky jsme si sedly s Maggie (do chládku ve stínu, protože tady to vypadá, že zima skončila a je zas hnusný vedro) a kochali se. Jen fotky z mobilu, tak kondoři skoro nejsou vidět, zato ten smog nad Guadalajarou ano.
Mimochodem, Maggie už je u mě skoro dva roky. Prý malá, bílá, chlupatá, to se adoptuje rychle. 🙈 Naivní jsem byla.
Tohle na mě dnes vykouklo na fb, hned jsem si vzpomněla na tuhle diskuzi. 🙂
K tématu venčení. Ráno jsem je vzala jen na rychlovku do parku. Sbírám po Blueovi, najednou přikulhá Trixie a ukazuje mi přední packu. Nic nenormálního, tady je hodně akácií, kaktusů a všemožných dalších trnitých věcí, psi jsou naučení říct si o pomoc, když na něco šlápnou. Tak jsem jí hned šla packu prohmatat, a ta blbka mi jen přišla říct, že šlápla do ho.vna. 😈🤣
Tak možná jsem jenom netrpělivá, já to dávala Abby dva týdny a beze změny, tak už jsem další nekupovala. Pak jsem to párkrát zkusila u jiných, ale jen pár dávek. Mně se nejvíc osvědčil obyčejný jogurt, třikrát denně lžíce mimo hlavní jídlo, plus dieta - vařená a “barf”.
U nás mě přišlo, že úplně bez efektu. :-(
V tom článku co dávala Megi píšou, že se snažila zasáhnout, ale když se jí podařilo psy uklidnit, kluk už byl v kritickém stavu a po příjezdu do nemocnice zemřel.
Smečka pěti psů do jednoho roku. Nevím, jestli bych poslala sedmiletého klučinu nakrmit takovou bandu puberťáků.
Vypadá to super, a až se to rozroste… 👌
Kdyby se vám do toho chtěly pouštět řasy, doporučuji od někoho sehnat blešivce. Taky se na ně dobře kouká, a Beťák si pochutná, až se tam nastěhuje. Já si s nima nechtěně přinesla i larvy vážek, nezmary a plankton, tak mám v té mojí louži docela živo. 🙂
Škoda, že to máte do Tábora trochu z ruky (pokud se nepletu). Já se snažím udat tyhle nešťastníky, jinak je chce tatínek vyhodit na mráz - rostlinky i šneky.
Švagrová kdysi vyprávěla “veselou historku”, jak odjeli na 14 dní na dovolenou a po příjezdu našli jejich morče mrtvé u lednice, v pozici ve které žádal o jídlo, když měl dlouho hlad. Prostě odjeli a vůbec je nenapadlo, že morče není hračka, co na ně bez újmy počká. A přišlo jim to strašně vtipný. Beťáky chovala ve vázách na chodbě, válce 10cm v průměru, 30-40cm hloubka. Každý dva měsíce kupovala nové - stejné barvy, aby si dětičky nevšimly.
Do pětilitrového akvárka s umělýma kytkama jedině tu rybičku taky umělou. To fakt nespasí, že to pořádně desinfikujete, ty další rybičky vám tam budou chcípat na jiné věci než přenosné infekce. Dejte tam živé kytky, pár malých šneků jako levatky či okružáky, a třeba blešivce. Pokud se to dobře zaběhne, mohl by tam mít i pár krevetek. A pokud potomek bude chtít i nadále rybičku a živou, něco si nastuduje, vyberte s ním rybku o kterou se dokážete postarat, kupte adekvátně velké akvárium, zařiďte ho v souladu s tím , co tam chcete chovat, nechte akvárko měsíc dva zaběhnout a pak teprve kupte tu rybu.
“On je hodnej, on nic nedělá!” “Nechte je, oni si to spolu vyříkají.” “Jsou to jen psi…” Kurva, někteří lidé by neměli mít ani křečka, natož bull křížence. 😢
R.I.P. Terri (čivava, cca 13 let)
tohle mám jako struhátko na muškátový oříšek. 😀
.
Já mám asi divnou pračku, mě ponožky nežere. 🙂 Pokud při skládání nenajde nějaká ponožka parťáka, jdu hledat pod postel (tam je schovává Bailey) nebo do pelechu (tam je odnáší Čert a občas Andí). Naštěstí je taky nežerou.