Ale to přece nebylo ve jménu náboženství, nýbržto peněz. Si nepamatuji, že by Ježíšek někoho plácal rybou po hlavě, když na břehu Galilejského jezera množil věřící. A ty ryby.
Ale to přece nebylo ve jménu náboženství, nýbržto peněz. Si nepamatuji, že by Ježíšek někoho plácal rybou po hlavě, když na břehu Galilejského jezera množil věřící. A ty ryby.
Nu, povolávat mohou, ale když napíšu, že kvůli mému náboženství nejdu, tak nemusím. Docela by mě zajímalo, kolik lidí by šlo.
Když jdu ze seznamu témat, otevřu diskuzi, tak v tom mžiku mi na problikne default theme - jenže mám nastaveno přírodní. A blikne mi to takto i při přechodu zpět na Seznam témat.
Mně to samozřejmě nevadí, jen říkám, esi náhodou to něco neznačí.
A možná se to děje jen mně.
edit.: Jo, tak se to děje i při odesílání příspěvku. Prostě při nějakém tom načítání stránky.
Ten brácha by moh bejt vyděděnej. 🙂
No, taky si říkám, že to tak bylo předtím pohodlné, naváděcí, jednoduché, výborné. Trošku si připadám jak v periodické tabulce prvků. 🙂
To si teda myslím, že není na léčbu doma. Bude to bolet, budete stopařka vesmírných lodí, s rukou furt nahoru. A kupoli by to chtělo na to nasadit.
Zlatý moje starý zrezlý ruční nůžky, nula volných ruk.
Tak teda nemůže, ale teorie o zdůraznění je docela dobrá. 🙂
Furt stejně.
Od “Až přijdou, bude pozdě”
https://www.idnes.cz/zpravy/archiv/americane-se-v-srpnu-1968-zachovali-pragmaticky-rozhodli-se-nedelat-nic.A080731_182315_kavarna_bos
Zobáček je asi označení, že už jsem v daném vlákně byla.
Co mě mate - na PC - vpravo je zvoneček s “tři nové reakce”
a pod tím “dnes v 10.26”
a pod tím JanaJanaJanaJana
- a klikací je ten prostřední řádek “dnes v 10.26”
jenže já chci furt klikat na ten vrchní se zvonečkem… klikám a nic, že jo 😀
intuitivně… by mělo být asi klikací to první?
do prvního se i líp trefím než mezi ty dva
to je jen takovej detail, asi nic důležitýho
Nezavazuje, ale teď jste vyděsila několik milionů lidí a partu Fiala, Rak., Pek., Lip., Čer.,… polévá horko, že na ně nebudou mířit reflektory slávy… 😀
To bacha, za to se dnes zavírá. Poplašná zpráva… ale když vrcholní politici hlásaj “jsme ve válce”, tak se neděje nic.
Věřím, že spoustě lidem přivodili srdeční a psychické potíže.
Myslím, že důležitá je země, co má moře, tam o vyskočení z krabičky nepochybuji.
Překladač mi řekl, že “poslední”. Z Uzbečtiny. Zní to východně. Nevím.
Myslím, že stejně jako v případě UA nás bránit nebude, ne tak, aby hrozil celoplanetární konflikt.
Vím, že UA tam není, ale právě kdyby byla, tak proč radši neobětovat nějakou malou zem, o které donedávna ani nikdo neslyšel…
Oni politici blábolili o článku pět, ale prosím, ve skutečnosti by ten čudl nikdo nezmáčk, to by musely být napadeny Státy. A pak už ale ta totální válka bude, protože na Státy přece nikdo sahat nesmí.
A když si to tak poskládám, není důležité mít pravdu, ale odůvodnit si to, že… (Všecko si odůvodním tak, abych si udržela všech pět pohromadě, i když mám beztak jen čtyry.)
tak mi vychází, že tu UA fakt nikdo rozmydlit nechce, bohužel jim slouží jen na to, aby na jiných polích dosáhli svých cílů. Humusácká zdržovačka a vydírání.
1:1 🙂
Podezírám ho, hamouna, že těm nebohým kočkám hodlá večeři sežrat, nemám totiž co krmit někoho jiného, než jen výhradně Jeho Výsost.
Podle mě je tam čárka navíc. Je, není? Víc navíc?
Tři sta z Vás se v práci určitě nudí, pomoc? 🙂
Řídím se tím, esi je ve složení něco, kde je hromada bílkovin z kytek, kvasnic atp. To tu není, nejsou to granule, kde by se čísla uměle navyšovala takto…
Fresh chicken and duck (30%), dried chicken & duck (28%), sweet potato, peas, fresh salmon and trout (7%), fresh whole egg (7%), linseed, chicken fat (4%), potato, chicken gravy (3%), lucerne sprout, vitamins, minerals, MOS (mannan oligosaccarides), FOS(fructooligosaccharides), glucosamine, chondroitin,MSM…Taurine 1,500 mg…
Vysoký obsah bílkovin problém není, jenže s sebou nese vysoký obsah fosforu, to už problém být může. U loktů, si myslím, víc než u kyčlí, lokty jsou na pytel. Moc (i nedostatek) fosforu, vápníku, vit. D a hořčíku…
Otázka byla na granule, tyto granule mají i protizánětlivé omega 3 z ryb; ne šílené množství prozánětlivých omega 6, maso tam je a poměry Ca, P,… tak nějak sedí.
Kdyby to někoho zajímalo, tak tady je jídlo včetně doplňků, pohybu, rehabilitace…
https://dogaware.com/articles/wdjarthritis.html
A tu v obou odkazech na konci jsou poznámky ke granulím i domácí stravě:
https://dogaware.com/health/arthritissupps.html
https://vetfocus.royalcanin.com/en/scientific/calcium-and-phosphorus-getting-the-balance-right
Tam ta funkce nikoho nezajímá… teda výrobce ne… mám hrnek takový z české porcelánky… perfektně se kolébá. 😀 Vylitý dvakrát. To se mi s retardíkem z Ikea nestane. Ale chápu slabost pro značku, opravdu jo.
Ta soška bude právě cenná i v postapo světě, protože se jí dá někdo praštit do hlavy. Napište to na ten lísteček pro děcka.
Orionka:Tak to zas děsí mě. Ne pandemie, ale WHO. Z toho nejde vystoupit?
Nejde, ale z OSN jo!
😀
A neprozradil dr., proč senior granule?
Protože já bych to udělala přesně naopak. U ročního ovčáka už snad nějaké prošlapy nehrozí, že by dál rostl asi taky ne…
Senior granule jsou jako tlustý rohlík s kolečkem salámu - hodně sacharidů, minimum tuku, víc vlákniny než v běžných granulích.
Ta vláknina navýšená a to mini množství tuku mají zajistit, že pes, který se moc nehýbe, nebude tloustnout.
Ale toho se dá dosáhnout
1) managementem pohybu
2) nižší dávkou běžného krmiva (i pamlsky se dají řešit nízkotučnou proteinovkou - cca sušené plíce, zelenina, ovoce)
Ano, ten pohyb… lehce se mi to kecá, ale majitel psa s tím bude mít celkem starosti.
To tu ale popíší jiní, já tomu nerozumím, akorát vím, že plavání (a existuje hydroterapie pro psy, jsou v jakési vaně a řízeně tam tlapkají), pohyb krátce a častěji a po měkkém povrchu typu trávník, vyhýbat se skokům atp., ale to už víte.
Podle mě - a upozorňuji, že nejsem ani dr. ani výživář ani nic, jsem fakt nic - je lepší se postarat o to, aby kostra měla z čeho brát,
a hlavně aby si pes udržoval osvalení. A ony ty svaly jsou z proteinů. Z živočišných.
Když budu psa krmit sacharidy - těmi rohlíky - opadne ze svalů, jak se říká, to obří tělo nemá co držet, kompletní zátěž je na kostech.
Takže chondrovýživu, nějaké ty Omega 3 původem z ryb (ono je to dobrý na všecko) a kvalitní zdroj proteinu. Nejen toho.
Když granule, tak ty Essential a Marp jsou ok.
Essential beg. large breed nevidím jako něco, po čem by se psu mělo dít něco špatného.
Dám o něco nižší dávku, než by dostal běžně aktivní pes.
Problém nastane, když bude mít hlad. Buď trošičku přidám, nebo se dofutruje něčím, co není hora tuku a cukru.
Je to o vyvážení množství granulí a pohybu.
Dalo by se brát, že to jakžtakž odpovídá řečenému zde? https://www.vin.com/apputil/content/defaultadv1.aspx?meta=&pId=11181&id=3852276