Aktuálně: 2 687 inzerátů263 269 diskuzních příspěvků19 192 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 16.01.2025, 18:59:22 xxx.xxx.124.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lenocka z 16.01.2025, 18:40:32

Nevydrží. Asi by musela být třeba “hmotná” zodpovědnost. V tomto případě to samé, vet správa vždy “máme krátké prsty”, ale uvnitř hospodářství vlastně pořádně nebyli, jen na ohlášenou návštěvu, ale další dvě místa vůbec. Víc obcí naráz to řešilo 2 roky, došlo to k soudu, který přikázal snížit stavy zvířat, jiný soud to zrušil.
Nějak to nechápu, stačilo, aby si člověk nepřebíral poštu, to byla taky výmluva, to už je také naštěstí zrušené. Na “běžné” útěky zvířat kašlali, až ta zvířata umřela. Umřela hlady. 
Kde to jsme.

megi-the-pes
megi-the-pes 16.01.2025, 18:04:04 xxx.xxx.124.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.01.2025, 14:56:49

Ale to jsem já ani studie neřekla. 9 proteinů svůj obsah snížilo, 9 proteinů svůj obsah zvýšilo, jaké aminokyseliny (třeba je to glutamin, co já vím, přečtu jindy, to je zrovna neesenciální, ale vypráví se o tom legendy) to byly, nevíme, ale vědci, kteří to testovali ví,
že tato změna byla ku prospěchu obnově tkání například po popáleninách.

Tedy není tu žádný cennější obsah co do výživy lidí, pokud jste tedy myslel tu, ale pravděpodobně ani pro výživu psů, slepic, koček, prasátek. 

megi-the-pes
megi-the-pes 16.01.2025, 14:34:23 xxx.xxx.124.197

Ne, to poslední souvětí říká, že oplozený žloutek je vhodný k určitým věcem.

Ale:

“Množství 9 proteinů se zvýšilo v oplodněném vaječném žloutku ve srovnání s neoplozeným vaječným žloutkem a 9 proteinů se snížilo v množství v oplodněném vaječném žloutku vzhledem k neoplozenému vaječnému žloutku.”

Tedy nula od nuly,

kromě toho, že “pro účely obohacení nebo izolace proteinů s proangiogenními a antimikrobiálními vlastnostmi”

Proangiogenní, popáleniny, je to zmíněno na začátku abstraktu.

A je to logické, tam jde o dítě. 😀

Jinak na tomto místě chytala jiné slepice nejstarší a nejmenší slépka, aby chodily ven v pořadí, které určila ona. Tak jsem jí řekla, že tady rozhoduji já. 

megi-the-pes
megi-the-pes 16.01.2025, 11:58:36 xxx.xxx.124.197

No su velice zvědavá na tu komunikaci, až fena leoparda dospěje, ta si dá tu kočku, staffbullku i koně k snídani.

Vždy ale může říct - ptala jsem se jí a řekla mi, že je chce k snídani.

Hele, se podívejte na fb, kolik to má příznivců. 
Někdo si myslí, že mluví s anděly, někdo léčí psy tachyony. 
Mně se líbí, že je tu narovinu řečeno, co se bude dít a co za to chce, za podvodníka bych ji neoznačila. Lidí, kteří věří v podobné věci, jsou tisíce jen v našem rybníčku, zvlášť po době covidové.

megi-the-pes
megi-the-pes 16.01.2025, 08:30:37 xxx.xxx.124.197

Obec má 178 obyvatel a tohle zbořeniště může být otočeno od cesty; dvůr není vidět. 
Vím tady o případu, osobně ty lidi znám odmalička, i chovatelé ocaď a jiných fór s nimi měli tu čest, přesně takto tam trpěla zvířata od psů, koní, krav, koz… trvalo to roky, koně a krávy cestovali po obcích po okolí a spásali zahrady, psi utíkali… kolik lidí to vědělo, stovky, hlásilo se to a ne jednou nebo třikrát, bylo to v novinách, řek mi to kamarád a já - cože? tahle má zvířata? někdo upad na hlavu? 
No do vězení šla, ale za zpronevěru, za zvířata jen podmínka. Bylo to teda před tou peticí za vyšší tresty, ale ani teď se nic nezměnilo, že. 
A většinou dostanou zákaz chovu na rok dva tři a pak teda mohou pokračovat.

megi-the-pes
megi-the-pes 15.01.2025, 13:39:55 xxx.xxx.124.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 15.01.2025, 13:33:03

Neumím si to představit, takovou malinkou hlavičku, abych jí spíše nezpůsobila utrpení. 
Jak to děláte?

megi-the-pes
megi-the-pes 14.01.2025, 17:53:51 xxx.xxx.124.197

Když jdeme po louce, mám házedlo, házím hezky do výšky a dopředu. Ale když se jde cestou mezi stromy,  80 hodů ze sta to schytá strom, 19 křoví.
To zbývající procento je psí hlava. 
Je mi to hrozně líto, tak už radši ani neberu míček, jde-li se někam, kde není 100 km2 prázdna.
Jednou měla megi míček obtisklý na tváři :-/

Tak se uklidněte. 😀

megi-the-pes
megi-the-pes 14.01.2025, 15:34:50 xxx.xxx.124.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 14.01.2025, 15:05:18

Nerozčilujte se, on pan anonym dostane možnost maximálně hub s octem,

když je tu jako anonymní neregistrovaný anonym. 😀 😀 😀

megi-the-pes
megi-the-pes 14.01.2025, 14:35:29 xxx.xxx.124.197

a mně se líbí unplugged koncerty… někdy se ukáže, že to ladí, jen když zapracuje počítač… 

megi-the-pes
megi-the-pes 14.01.2025, 14:25:48 xxx.xxx.124.197

Počkat, ale tady všici mluví o moučce. Meal. Já jediná nevím, co se dává do vánočního pečení, takže to mě omlouvá.

Meal má 25 - 30 % bílkovin a kolem pěti tuku, flour 18 a 1, samozřejmě plus minus, u krmiv to může být o hodně plus minus tuku.

Omlouvám se. 

(Neumím vařit.)

megi-the-pes
megi-the-pes 14.01.2025, 13:57:38 xxx.xxx.124.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.01.2025, 12:39:27

Když budou vejce, bude i zrní, z toho je olej, musíte ale teď uschovat cihlu!

Všimla jste si, jak je vysušené maso slané? Tak i sůl máte vyřešenou.
Su zvědavá, kde budete brát to maso. 😀

megi-the-pes
megi-the-pes 14.01.2025, 12:49:50 xxx.xxx.124.197

“fixovat si psa jen přes žrádlo není cesta, alespoň trochui by vás měl vnímat prostě protože jste jeho smečka”

pes se nefixuje na žrádlo či přes žrádlo, 
žrádlo je odměna při učení, aby se naučil plnit povel
a tam bude možná ten zakopaný pes, když to někdo bere takto
a nechodí za mnou kvůli žrádlu, ale protože je se mnou legrace (žrádlo s sebou neberu, když nejdeme cvičit, ne?) a taky ho zachráním, kdyby mu chtěl někdo ubližovat, a on chrání mě

megi-the-pes
megi-the-pes 14.01.2025, 12:43:44 xxx.xxx.124.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 14.01.2025, 11:43:44

Chápu. Eště pořád čůrá jako holčička. 
Mně to vlastně vůbec neva, aspoň má Megi šanci taky něco sníst. 😀 Když dám normálně otevřenou dlaň s granulemi, Megi si opatrně vezme, ale eště nemá tu jednu pidi granulku bezpečně v tlamě a Bůček ji visí na čelisti, případně si do té dlaně hlavou lehne. 
Megi si domů nese větev, on si vezme mini větev a cestou ji sežere. 
Su v pokušení otestovat, kolik by toho sežral, jedlého teda, ale furt mám zábrany.

megi-the-pes
megi-the-pes 14.01.2025, 12:38:23 xxx.xxx.124.197

A to eště nevíte, že v ČR se stejkem nazývá i kuřecí zmrtvolněný plátek. Nejlíp s UHO. 

Proč teda v menu je pět (šest, devět,…) možnosti úpravy hovězího,
když z té “neteče krev” se kácí kuchař i obsluha a Master chefa přestanou vysílat?
Tak dám - hovězí plátek, roštěnou, … a ty normální stejky, ne? 
Pak by stačilo, když se chci pochlubit, říct - byla jsem na stejku. 
A ne - byla jsem na stejku blue rare. 
Všici na tom vydělají! 

megi-the-pes
megi-the-pes 14.01.2025, 12:29:48 xxx.xxx.124.197

Jak špatný, nevím, když jim dávám jídlo, které neznají, nebo ani nejsou na zahradě a nesu maso… tak si nalhávám, že běží kvůli tomu pachu, no. 😀 Možná u toho nového jídla se teda řídí tvarem, barvou, něco jim to připomíná.

Překvapil mě ale u nich zrak a i ten sluch, my máme nejblbší ucho teda, a přitom takový složitý útvar. 
V dokumentu jsem viděla, jak použili slépku pro stabilizaci obrazu - dali na ni kameru.  Vidí lepší rozsah i co do barevnosti a eště si ten obraz stabilizuje, konec tohleto. 😀

A tady to shrnuli (UV záření a magnetické pole, hm, hustý) https://cit.vfu.cz/oz/IVA/drubez/

megi-the-pes
megi-the-pes 14.01.2025, 11:14:43 xxx.xxx.124.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 14.01.2025, 07:17:11

Si z toho děláš legraci, ale co když bude fungovat, když bude v kuchyni s někým, kdo umí vařit, taková baba Jaga měla určitě kocoura na rameni. Teď vaříme a teď nevaříme. 
Nebo tam fakt dát tunel, cestičku. 

megi-the-pes
megi-the-pes 14.01.2025, 11:10:28 xxx.xxx.124.197

Jo a venku vymyslel, protože si vše hned pamatuje, stačilo jednou zavolat a dám mu hrst kočičích granulí, tak
odletí někam daleko, tam si sedne, počká, až se budu koukat, a letí ke mně. Já ho nevolala teda… A čeká na tu odměnu. 😀 

Už jdu pryč. 😀 

megi-the-pes
megi-the-pes 14.01.2025, 11:07:05 xxx.xxx.124.197

Bůčkovi spadne granule na hlavu, sklepne ji na zem a sní. A takhle 20x. Chytit neumí. Ale jinak je tohle super pes, naklonovala bych ho a rozdávala jako odměny.
Cokoli je odměna, chleba, granule, míček, klacík, rýže, pšenice, utíkáme, pusinky, … furt mi nosí boty a vyměňuje, ale to musí skončit, protože chce měnit i obsah kočičího WC a ty kočky.