Tak včera jsem se na FB setkala s názorem, že za prošlapy štěňat v poslední době můžou granule nabušené proteiny, a proto je nejlepší přejít co nejdříve na dospělácke. Netuším, jestli se to tady třeba už někdy neprobíralo, ale myslíte si, že to tak může být? Bohužel většina majitelů mých odchovů barfem prostě krmit nebude, s tím nic nenadělám.
Tak jsem to zkoukla zpětně….já tenhle seriál spíš vnímám jako nějaký pohled na problematiku přímé adopce…a to jak z pohledu budoucích adoptivních rodičů, tak z pohledu biologické matky…
Jj, taky jsem to tak brala, bylo to zajímavé a jenom jsem se utvrdila v tom, že bych to nejspíš nedokázala. Ale taky je pravda, že jsem to nikdy řešit nemusela. Už jsi to viděla celé? Do poslední chvíle jsem si myslela, že si ho nakonec nechá.
Já jsem tu databázi prošla hned, jak se Orionka zeptala, protože mi to něco říkalo. A taky jsem to nenašla, fakt nevím🤔
Děcko…tak to nehrozí, mě by pro změnu vůbec nenapadlo se na tohle dívat, ale to asi víte😉
Jo, chápu. On je to vlastně seriál o tom, co s dítětem, když už je na cestě a matka ho nechce nebo si ho kvůli své fin. situaci nemůže nechat. No, zatím nebudu prozrazovat, protože nevím, jestli už to Sardullah dokoukala, ale dopadne to dobře, pro všechny aktéry, aspoň podle mě.
takže to je ta vaše hra😎.už jsem na to přišla…máte tu 3 “jména” a děláte si z nás srandu,že? To je fakt veselé😄opravdu..
Nějak jsem si na to už asi zvykla, i když na kočkách mně přišlo divný, že by 3 lidi měli jednu ruku: “sleduje naši ruku a přesně kouká, kdy a kam myš letí” 😄
Dnes se konečně oteplilo, mrazy jsou aspoň prozatím pryč, tak jsme hlavně procházkovali, i když pořád jen kolem komína, ale snažila jsem se fotit z jiných úhlů, aby to nevypadalo pořád stejně. Holky šly až k večeru, to už bylo sluníčko skoro za kopcem.
Já jsem měla kdysi v zaměstnání kolegyni, je to už cca 10 let, která si našla hnědého labíka v inzerátu. Přivezli jí ho na benzínku. Ona ale nejdříve požadovala vyšetření na veterině, dřív že za něj nezaplatí. Divím se, ale množitelka prý na to kývla, jeli tam, štěně samozřejmě začervený a nemocný, tak ho odmítla. Nakonec si vzala z útulku nějakýho křížence podobnýho labradorovi.
..plus nesnáším ty, kteří si z takových produkci zvíře zakupi …osvěty je všude dost…. Takže vymlovat se na to, že dotyčný nevěděl už je opravdu nesmysl..
Oni vědí, ale často se setkávám s tím, že co je mi do toho, že si můžou dělat, co chtějí.
je to marný je to marný je to marný…. Snažím se o osvětu, myslím, že jdu slušným příkladem (všechny naše dogy kvalitní PP, jeden dovoz z daleka - a to vše jen jako kámoše - pro chov nebyl pořizován ani jeden… Bývají uchovnění, jen jako poděkování chovateli, že dělá svoji práci dobře), chodí ke mně konzultovat o psech třeba v práci docela dost lidí - myslím, že na pracovišti jsou lidé vzdělaní a rozhodně ne chudí - a stejně někteří nakonec sáhnou po “plemeni” v té “levnější” bezpapírové variantě. A ví. A někdy i litují…
V poslední době si čím dál víc myslím, že se toto nevymýtí asi nikdy. Lidi prostě nechtějí dát za obyčejného psa tolik peněz a i když vědí, že je pes z množírny, tak budou tvrdit, že ho chtěli zachránit a že policie a KS je tu od toho, aby konala a trestala, oni nic, oni jsou naopak ti okradení chudáci, kterým to štěňátko ti podvodníci prodali nemocný a ono třeba nedejbože ještě umřelo. Zákony máme, ale když bude poptávka, bude i nabídka a takový množky nemusejí nic, žádná registrace chovných fen, žádné žádosti o krycí list, žádná evidence štěňat, žádné čipování. A chovatelům na nabídky štěňat s PP v inzerátech nebo na FB se ozývají lidi, kteří jim nadávají do množek a vydřiduchů, veterinářům mimochodem taky, a bývají teda dost sprostí. Teď zrovna jsem si podávala daňový přiznání za loňský rok a jsem teda fakt v děsným balíku, jen to jaksi není ani na nový auto, ani na zahraniční dovolenou, jak kdosi psal mně u inzerátu na štěňátka. Prej to dělám špatně.
Myslím, že vás všechny strčím do kapsy, u nás -11,5, myslela jsem, že špatně vidím. Jojo, březen za kamna vlezem. A to už všichni sousedi tady kolem začali pilně makat na zahradě, jak se oteplilo. Já věděla, proč nic nedělat, i když prsty mě svrběly.
Dokonce se Gene dá “koupit” kdy přijede k Vám domů a tráví s Vámi čas apod… Nicméně některé informace jsou na videu.
Osobně musím říct, že jsem byl na tom koncertě který tam je zmíněn a byl to snad nejhorší koncert na kterým jsem kdy byl, ale to nic samozřejmě nemění na jeho osobnosti.
Byla jsem na nich 2015 v Praze, lístek jsem dostala jako dárek, jinak bych si ho asi nekoupila, jsou dost drazí.