Aktuálně: 2 324 inzerátů270 198 diskuzních příspěvků19 353 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 13.03.2025, 19:39:35 xxx.xxx.162.253
Aluška:

Já chodím ráda a hodně a štvou mě psi, když zrovna náhodou nechtějí, že prší 😄

Půjčím psy, chtějí ven vždy za každýho počasí a nejlíp, když prší. 😁

Sarah01
Sarah01 13.03.2025, 18:54:00 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Je super, že existujou knihobudky…já knihy do antikvariátu nenosím, ale do tý knihobudky ráda odevzdám. Teď jsem vyklízela dcery studentský pokoj a měla tam spoustu knížek na které už je “stará” a už je nechtěla, tak jsme sbalili do tašek a odnesli…a když jsem šla kolem za týden, tak už tam nebyla ani jedna…tak jsem ráda, že se někomu hodily a při dnešních cenách knížek….

No, do antikvariátu jsem posílala, když jsem potřebovala peníze a většinou to fakt byly nové knihy vydané v posledních letech, starší jsem vždycky nosila do knihobudky nebo posílala zdarma přes skupinu na FB. A ještě tu nějaké mám, tak teď mám čas to roztřídit a zase půjdou do světa, třeba někomu udělají radost…. namátkou Černí baroni, Robinson Crusoe od Plevy, nějaké Verneovky, těch mám vícero vydání.

Sarah01
Sarah01 13.03.2025, 18:08:25 xxx.xxx.162.253

Spoustu knih, který jsem přečetla jednou a stačilo, jsem poslala dál, buď do knihobudky, nebo do antikvariátu. Byly to většinou romány, které jsem kupovala jako historické a nakonec se z toho vyklubala červená knihovna. 🙂 A nebo fantasy, které se mně nelíbilo.

Sarah01
Sarah01 13.03.2025, 17:53:11 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Než dávat xy peněz za advokáta a soudy, tak to raději investuju ty peníze do toho, aby dotyčnému někdo pořádně rozflákal tlamu, popř. zlámal hnáty, dle míry provinění…protože podmínka je nic, odškodnění pokud je přiznané, tak je často nevymahatelné a když dotyčného zavřou na tvrdo, tak mu ještě ze svých daní budu platit ubytování a stravu ve vězení…..

Přijde mi, že současný stav udílení trestů fakt za chvíli povede k tomu, že kdo bude mít možnost, tak vezme spravedlnost do svých rukou…protože ty tresty mi kolikrát přijdou vůči oběti jako výsměch..

Taky si myslím a nakonec by to nebylo od věci.

Sarah01
Sarah01 13.03.2025, 16:48:03 xxx.xxx.162.253
trojAAAcko:

B2 - Iron Maiden, ale zase si to nemůžu přiřadit k nějaké písničce. 😃 Možná Fear of the dark? Mám pocit, že poté pasáži hudba utichne a začne zpívat Bruce Dickinson. 

Je to Fear of The Dark, od těch Sabathů je to Iron Man.

Sarah01
Sarah01 13.03.2025, 16:40:26 xxx.xxx.162.253
efe:

Na střední jsem hltala Remarquea, nej je pro mě Jiskra života. I ostatní knížky z WWII, stopu ve mě zanechali Nazí a mrtví. Potom přišla doživotní srdcovka - Tolkien. Silmarillion mám ještě v záloze, mám přečtenou asi první kapitolu, ke zbytku se dostanu asi až v důchodu. 

Moc se mi líbil Steinbeck - O myších a lidech (i div. hra). Miluju Zdivočelou zemi (seriál), ale ty knihy se tak špatně čtou, nikdy se mi nepovede vydržet do konce, Stránský má velmi zvláštní styl psaní, nesedí mi to. 

Jo, Zdivočelou zemi jsem četla několikrát a nikdy jsem nedočetla do konce. Čím je člověk dál, tím je to čtení těžší.

Sarah01
Sarah01 13.03.2025, 14:16:26 xxx.xxx.162.253
Repta-A-Repta:

K přehodnocení přispělo i to, že je dítě bez jakýchkoliv následků.

K soudu se chodí pro rozsudek, nikoliv pro spravedlnost….😕

Jo, to je mně po letech už jasný. A nejlepší je sehnat si advokáta, kterej se se soudcem osobně zná, to je výsledek jistej.

Sarah01
Sarah01 13.03.2025, 10:08:29 xxx.xxx.162.253

Já čtu všechno možný, co mně přijde pod ruku a zdá se mně to zajímavý. Teď aktuálně mám období českých autorů, zrovna čtu Lednickou Životice. Rozečtenou mám taky Deset mýtů o Izraeli od Pappeho.

Sarah01
Sarah01 13.03.2025, 08:56:03 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 13.03.2025, 08:46:09

LP máme taky několik, teď přesně nevím jaké, to bych se musela podívat, spoustu si jich manžel přivezl z Maďarska, tam tehdy nebyla taková cenzura, jako tady. A ty, co byly od Supraphonu nebo Pantonu, tak na ty jsme si buď vystáli frontu, nebo sehnali od známých pod pultem, byla to tehdy bída.

Sarah01
Sarah01 13.03.2025, 08:50:48 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.03.2025, 06:58:31

Podzemním parkovištím jsem se dlouho vyhýbala, ale nakonec mně předloni na výstavě v Olomouci nezbylo nic jinýho, všechna místa v okolí Výstaviště byla obsazená, nadávala jsem, ale nakonec jsem to zvládla a teď tam už parkuju běžně. Bylo to v Šantovce a je teda pravda, že to parkoviště na střeše mám radši.

Sarah01
Sarah01 13.03.2025, 08:42:36 xxx.xxx.162.253
assil:

No jo, kapely ,co byly na vrcholu v osmdesátkách a ono už je to 30 let, což člověku ani nepřijde.

Já hned po revoluci napsala do Anglie do jejich fanklubu dopis, že jsem jejich velkej fanoušek a tak a přišel mi tenkrát balíček s merchem, to bylo radosti.

A kupovala jsem si tenkrát mega drahej Metal Hammer, prodával ho někdo u stolečku v metru.

No, co je to 30 let, že jo, uteče to jako nic. Já po revoluci měla útlum, narodily se obě starší děti , to jsme si vždycky s manželem jen říkali, kam bychom jeli na koncert, kdyby to šlo. 😄 

Sarah01
Sarah01 13.03.2025, 08:37:41 xxx.xxx.162.253

U nás začalo pršet včera odpoledne kolem páté, to jsme ještě stihla prochajdu s Dráčkem, s holkama bohužel už ne, a dnes pořád vytrvale prší. Doufám, že na sníh už nedojde.

Sarah01
Sarah01 13.03.2025, 08:34:04 xxx.xxx.162.253
Daja:

Poslechla jsem si je a zjistila, že můj šálek to není. Hudebníci jsou skvělí, ale ne pro mně.

Mně moje mamka řekla, že jsou to to hnusný vlasatý opice. 😂 Njn, když ona má nejradši Goťaka, kterýho zase já nesnáším. Nemusím je poslouchat každý den, ale když mám splín, tak mě vždycky nakopnou.

A jinak speciálně pro vás písnička, která byla naše a kterou dnes slyšet jsou pro mě ty nejhezčí vzpomínky na dobu ještě před svatbou.

https://www.youtube.com/watch?v=AWwv7PGumAA&pp=ygURZHJlYW0gb24gbmF6YXJldGg%3D

Sarah01
Sarah01 13.03.2025, 08:27:08 xxx.xxx.162.253
trojAAAcko:

Bruce Dickinson je mimo jiné i výborným šermířem.

Jak jsem psal, tich zajímavostí kolem Iron Maiden a či třeba Bruce Dickinsona je opravdu mnoho, ale jinak máte pravdu. Co jsem slyšel tak jeho autobiografická knížka je taky super. Já jsem na Iron Maiden byl 2013 v Edenu a přes silný déšť to byl super koncert. Minulý rok jsem byl na jeno sólovce Bruce Dickinson a taky určitě stojí za poslech. Úplně rysy Iron Maiden tam nejsou a o to je to zajímavější.

Teď jsem si vzpomněl ještě na jednu zajímavost a zmiňuje jí sám ve své knížce. Bruce Dickinson má rád cestování městskou dopravu a obzvlášť cestování vlakem. Mnohokrát během turné třeba po Evropě nejede se skupinou vlastním vozem, ale jde na nádraží a jede prostě vlakem.

V Edenu jsem byla tuším 2016, pak v Letňanech 2018, v O2 aréně 2023, to jsem spletla, protože loni tu nebyli. Teď už jezdím na koncerty sama, tak do Letňan si letos netroufám, je to dost náročný, zvlášť když měřím jen 153 cm, to bych se tam ztratila. 😁 A taky tam už nebude Nicko McBrain. Prostě stárnou, chlapi, nedá se nic dělat. V Edenu jsem tehdy byla se synem, měl čerstvě 15 a vystál si poctivě frontu už od 14 hodin odpoledne, aby se dostal přímo pod stage. A pak mi říkal, že jsou fakt staří, přitom čuměl, jak jim to šlape. Iron Maiden zůstanou navždy legendou, aspoň pro mě, udělali v hudbě obrovský kus práce. S manželem byl toto náš společný koníček, i když on měl raději jiné kapely. Zůstala mně po něm plná skříň CDeček, ještě jsem ji neprobírala a je to asi jediná věc, kterou ani dělat nebudu. 

Sarah01
Sarah01 12.03.2025, 23:46:45 xxx.xxx.162.253
trojAAAcko:

Tak dneska máme jednu slavnost a opět jeden z nejvýznamějších hudebníků slaví své 69. narozeniny. Jedná se o baskytaristu Steve Harrise z kapely Iron Maiden. On stojí nejen za založením kapely, ale též za skladbou hudby či třeba chodu během koncertů kdy on určuje kdy se bude písnička prodlužovat a kdy začínat další apod… Stejně jako zesnulý Malcolm Young z kapely AC/DC. Kolem Iron Maiden je spoustu zajímavostí které jsou i obecně známé jako, že Bruce Dickinson sám pilotuje jejich soukromé letadlo během turné. Mimo jiné pilotem je také (už momentálně bývalý bubeník) Nicko McBrain.

Vybral jsem písničku která není tak profláklá, ale určitě vždy stojí za poslech. Takže se vrátíme (já zrovna ne) do roku 1988.

Bruce Dickinson je mimo jiné i výborným šermířem. 👍

Já mám asi nejradši tyto dvě:

https://www.youtube.com/watch?v=4sFewhTAdjs

https://www.youtube.com/watch?v=6PDMtqejNfs

A potom jsou moje srdcovky tyto a samozřejmě spousta dalších:

https://www.youtube.com/watch?v=IQIUSchuRu8

https://www.youtube.com/watch?v=GoBok1xd93M

Byla jsem loni v O2 aréně, letos do Letňan nepojedu.

Sarah01
Sarah01 12.03.2025, 23:27:47 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Tak já si vždycky připravuju i trasu na papíře…vytisknu mapky, trasy, udělám si na papír body, kdy kde na který město jedu, kdy kde na kterým sjezdu sjíždím a podobně. Jak jsem už starší ročník, tak mám přeci jen vítr z toho, co když technika selže, navigace negude fungovat nebo se něco stane s telefonem, tak abych nezůstala někde bez pojmu, kam mám jet.

Můj manžel se mi kvůlivá tomu směje, protože on povětšinou dojede všude i bez navigace…ale když jsme jeli do Jizerek pro Ginu, tak to bylo furt “a kudy teď? koukni do těch svých papírů…” s tím mě teda trochu štval, protože to furt bylo keců…když bude nejhůř, tak zapnu navigaci a nakonec jsem navigovala já, podle mé papírové přípravy.

Ale tak já jsem zvyklá…jak se jezdilo dřív…vyfasovala jsem autoatlas a dělala navigátora.

Moje nejhorší noční můra bylo, když jsem jela k příbuzný na Sázavu a cestu znám, tak jsem si jen napsala asi dva sjezdy, abych to neminula a na pražským okruhu (či co to je) zavřeli tunely a byla jsem v zadeli, jak Baťa s dřevákama…tak nakonec jsem dojela, protože jsem věděla, že se musím dostat na dálnici směr Brno a zavěsila jsem se teda za autobus s brněnskou SPZ a za ním na tu dálnici dojela.

Manžel jezdil vždycky podle automapy, navigaci nikdy nevěřil a jednou jsme takhle skončili na poli, protože silnice byla uzavřená a objížďku jsme dávno minuli. A jak trval pořád na svým směru, tak že to vezme rovnou přes to pole dál, tak to jsem už zasáhla. Už jednou jsme museli volat pomoc, když jsme zapadli v bahně a zopakovat jsem si to fakt nechtěla. 😄