Aktuálně: 2 329 inzerátů270 191 diskuzních příspěvků19 353 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 24.01.2025, 09:26:30 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 24.01.2025, 08:12:45

Moji psi ty známky taky nenosí, jsou hliníkové a zbarvují srst.

Sarah01
Sarah01 23.01.2025, 21:40:57 xxx.xxx.162.253

A tak já třeba chápu radary v obcích a pokuty za rychlou jízdu, prý na tom obce vyberou miliony. 😄 To mně nevadí, já to neplatím. 😄

Sarah01
Sarah01 23.01.2025, 18:04:31 xxx.xxx.162.253
rapotačka:

V důchodu a v RD to nesleduji. Ale bývalo to v bytě = jeden pes 1000, druhý pes 2000

= 3000 kč . 

2 psi = 3000 za rok.

Kontrolovali mě, měli čtečku.

Tak to je teda opravdu hodně, to jsou snad ty pytlíky na 💩 i se zlatým erbem města.

Sarah01
Sarah01 23.01.2025, 18:02:28 xxx.xxx.162.253
Coudas:

Pan Pavlica a pan převor Siostrzonek pořádají koncerty při příležitosti oslav Gymnázia v Těšíně, protoże pan převor je absolvent, tak to jezdím vždycky, je to jednou za 5 let. V kostele, prpstě nádhera. Mě tenkrát dostali s Velkomoravským chorálem…

https://m.youtube.com/watch?v=Ji83Swbysqg&pp=ygUkc3ZhdG92w6FjbGF2c2vDvSBjaG9yw6FsIGhyYWRpxaHFpWFu

Ano, už jsem taky slyšela, nádhera a v kostele to musí teprve znít. 👍

Sarah01
Sarah01 23.01.2025, 16:30:26 xxx.xxx.162.253
Coudas:

Tak jasně ze když jdete sice na Queen, ale asi nečekáte, že bude zpívat Freddie, tak si užijete písničky, zvlášť když je zpívá dobrý zpěvák. Ale když máte jít na toho stejného, kterého posloucháte z radia nebo CD, a je to děs, tak je to prostě… děs. Já už moc na koncerty nechodím, protože už moc nejsou dostupné, tedy koncerty těch, na mteré bych šla. Na Čechomor jsem chidila, když to šlo, a ti jsou prostě parádní. Kdysi jsem treba Vlastu Redla měla spojenýho spíše s rockem, tak jsem ho moc neposlouchala, a pak mě vzali na koncert a byla to paráda. No a manžel bluegrass až tolik neposlouchá, respektive mu vadí v jednom kuse poslouchat to samý, třeba i Nedvěda, ale ukecala jsem ho před rokem na Malina Brothers a oni hráli sem tam i jiný žánr, třeba barokní hudbu, a bylo to super. Tedy lidi přišli jen, protoże se ve Frýdlantu něco děje, hurá, a ne protože poslouchají bluegrass, tak tu atmosféru drobet rušili. No a úplně super byl Hradišťan v kostele, jak u nás ve Frydlantě, tak u nás v Těšíně.  Ale chápu Vás, Evo, naprosto s tím davem. Taky mám fobii z lidí🙂

Hradišťan mám moc ráda, loni jsem měla v plánu nějaký koncert, protože k nám už nejezdí, ale bohužel to nevyšlo, štěňata odešla cca v půlce září a to už bylo do zimy jen kousek a muselo se hlavně nachystat dřevo na topení. Za předchozí starostky, která se s panem Pavlicou znala osobně, jezdili každoročně na Dny obce a v našem malém obecním kulturáku to byl zážitek skoro osobní. Už je to tak cca 10 let, druhé volební období už je jiný starosta a ten preferuje jiné žánry. Velké koncerty taky nemusím. Teda snesu třeba O2 arénu, to jo, ale letiště v Letňanech už je na mě moc, tam se jet sama na vlastní pěst bojím.

Modlitba za vodu, tu mám asi nejradši https://www.youtube.com/watch?v=h3sGnjvCAgs

Sarah01
Sarah01 23.01.2025, 16:15:28 xxx.xxx.162.253
Xerxova:

tady to ráno šlo, i sluníčko nakouklo - a protože dneska dělám doma, vyrazili jsme po ránu na delší procházku. Chtěla jsem cestu bez ledu a sněhu, tak že obejdeme lesík Opičák a přilehlé letiště. Ale nevzala jsme psovi kabát a to byla chyba. Na letišti fučelo přímo úděsně což v kombinaci s mrazem způsobilo, že jsme to otočili k autu velmi rychle. V lesíku to šlo, tak něco přes půlhodiny pes našlapal… ale holt jsem musela za počítač zasednout dřív…

U nás sluníčko právě vůbec, ani ráno, ale to jsem stejně v práci. A taky teda fičák a hnusně lezavo, místy náledí. Měla jsem už včera co dělat, abych to na těch cestičkách ukočírovala, dnes je to ještě horší. Tak musí stačit zahrada, vynahradíme si to jindy.

Sarah01
Sarah01 23.01.2025, 16:10:02 xxx.xxx.162.253

U nás na vesnici se skoro všichni znají a hlavně takovej člověk, kterej má doma víc jak jednoho psa, prostě pozornosti neunikne. Dřívější starosta bydlel skoro vedle nás, tak je jasný, že o našich psech prostě přehled měl. Já platím vždycky hned v lednu zároveň se svozem za popelnice, abych na to v průběhu roku nemusela myslet. Na druhou stranu, že je to daň nemravná, je prostě pravda, u nás žádný popelnice na 💩 ani sáčky nejsou, pro psy tu není vlastně vůbec nic. Cvičím na pozemcích soukromého vlastníka, takže spíš bych měla platit jemu. Ale takových daní je víc. Třeba za svoz odpadu…ok, beru že mám popelnici u baráku a vyvezou mně ji každé pondělí, ale co se týká sběrných kontejnerů na plasty, sklo, papír a bioodpad, tak dost často vidím, že přijede cizí auto směrem od města a vyhodí obrovské balíky a ty kontejnery jsou hned plné. Už mně kdosi říkal, že jsou to menší podnikatelé, kterým se za svoz odpadu nechce platit, tak to řeší takto. Prostě to za něj zaplatíme my. Daň z nemovitosti už zmíněna byla, ta je obzvlášť po loňském zdražení nehorázná. Myslím, že za chvíli budeme platit i tu daň z komína a možná i ze vzduchu.  

Sarah01
Sarah01 23.01.2025, 15:51:30 xxx.xxx.162.253
Aluška:

Asi se ptá do jaké doby …jako od pořízení psa. U nás je to do půl roku od pořízení psa

U nás do konce roku.

Sarah01
Sarah01 23.01.2025, 14:01:34 xxx.xxx.11.197
rapotačka:

Soby - možná osoby. Důchodci mají slevu.

U nás ne, platí všichni stejně, první pes 200, každý další 180 korun.

Sarah01
Sarah01 23.01.2025, 14:00:10 xxx.xxx.11.197

Tak dnes je tady takovej hnus, že by psa nevyhnal, takže zalezu, zamknu a fertig. 🙂

Sarah01
Sarah01 23.01.2025, 13:54:22 xxx.xxx.11.197

Nevím, co mají společného sobi se psem. 🤔 Každopádně přihlásit musíte všechny psy, ono by se na to dřív nebo později přišlo. My když jsme poprvé přišli na obecní úřad přihlásit psy, které jsme tehdy měli, tak starosta už byl informovaný, kolik jich máme. 😊

Sarah01
Sarah01 22.01.2025, 19:36:39 xxx.xxx.162.253
Coudas:

Pravda, MTV a Očko jsme sledovali taky už dávno. Asi si to pustím, abych zjistila, co tam je dnes po 20 letech 😁

Evropu 2 jsem hodně poslouchala kolem roku 2003 🤭 teď si ji pustím, když jedu na Moravu, ať mi někdo povídá v autě, ale.písnicky bych řekla, že hrajou spíše zahraniční. Blaník se zaměřuje více na české.

Na Marka Ztraceného jsem zapomněla 🙂

No a “za nás”, Kelly Familly, ale já je nežrala celkově, ale jen tuhle jednu písničku 🙂 No a An Angel že tam bylo to řvací sólo Angela, tak je to taky prali do kytary 🫣

https://m.youtube.com/watch?v=pTOd39107EY&pp=ygUaZmVsbCBpbiBsb3ZlIHdpdGggYW4gYWxpZW4%3D

Jj, určitě hrají víc zahraniční, já teda Evropu nemůžu ani cítit, natož poslouchat a přitom to dnes hraje skoro všude….u doktorů v čekárnách, u fyzioterapeuta nebo maséra, v obchodech. Já v autě poslouchám Beat, protože Čas Rock mi tam nějak nefunguje, ten poslouchám doma a v práci. Ale když jedu třeba do Polska, tak tam už hraje jenom ta Evropa2, tak beru zavděk i jí, polské rádio se mně poslouchat nechce. České možná na Radiožurnálu mě napadá. 🤔

Sarah01
Sarah01 22.01.2025, 18:23:40 xxx.xxx.162.253

Dnes jsem odešla dřív z práce, protože ve městě bylo jasno, těšila jsem se na delší slunečnou procházku, bohužel za kopcem už se hrnula mlha z jihu. Takže jsme se venčili opět v mlze, fotky nejsou, ale aspoň jsme nikoho nepotkali. 😊

Sarah01
Sarah01 22.01.2025, 15:34:12 xxx.xxx.162.253
Coudas:

Mě by zajímalo, co poslouchají mladý dneska. Jakože co jsou dnes za zpěváci, kapely? Nový? Ja tím, že neposlouchám rádio až tolik, tak znám … co si teď vzpomenu… Miraj, Slza, Mandrage (ja vím, ti už nejsou), Farna… A prostě nevím. Když rádio posloucháme, tak mi přijde, že hrajou spíš písničky starý. 

MTV nebo české Óčko, u dcery to jede skoro pořád, rádio nevím, asi Evropu2 nebo Frekvenci1. 🙂

Sarah01
Sarah01 22.01.2025, 08:28:01 xxx.xxx.11.197
assil:

Já měla radši víc Schelingera než Nováka.

Já taky, škoda ho. 😔

Sarah01
Sarah01 22.01.2025, 07:04:23 xxx.xxx.11.197

Měli jsme 3 morčátka s PP, vždycky jsme si pro ně jeli k chovatelům domů, takže jsme i viděli, v jakém prostředí žijí, všude bylo čisto a nic nesmrdělo, bylo vidět, že denně se uklízí. Žádné kožní problémy ani jedno nikdy nemělo. Všichni tři byli nestandardní, takže nebyli vhodní na výstavy. Dva se dožili cca 8 let.

Sarah01
Sarah01 21.01.2025, 20:14:35 xxx.xxx.162.253

Ježíš, na ty zuby aby si člověk pomalu vzal půjčku. 🙄

Sarah01
Sarah01 21.01.2025, 13:29:38 xxx.xxx.11.197
lesnizinka:

To mi připomíná ten vtip, jak přijde Čech v Chorvatsku do pekárny a chce chleba. Chorvat nechápe, tak velmi srozumitelně slabikuje chle-ba…vždyť takto tomu přece ten Chorvat musí rozumět😉 A úplně v tom vidím moji mamku, ta by to tak udělala určitě taky. Když u nás byl na návštěvě příbuzný z USA, tak na něj totiž taky takto mluvila a nechápala, že to fakt nepomůže😜

To jsem zažila i u nás na poště, když tam přišla německá manželka našeho výrobního ředitele, česky uměla jen “Neumím česky” a ty pracovnice na poště na ni slabikovaly a myslely si, že jim bude rozumět. 😄

Sarah01
Sarah01 21.01.2025, 09:31:59 xxx.xxx.11.197

Bobčo, ale za těch 18 let, kdy jste na tom byla poprvé, už určitě mají lepší přístroje, mě to vůbec nebolelo a ani mně neříkali nic o tom, že by se mohlo protrhnout střevo, fakt to bylo rychlé a bezbolestné.

Sarah01
Sarah01 21.01.2025, 09:12:09 xxx.xxx.11.197
Bobca:

holky,nemluvte mi o hladu🤫..já včera jen půllitr čirého vývaru,džus+čaj..Večer v 5 jsem začala pít ten bor..l na vyčištětí..večer strávila na mušli a ještě 2x v noci..O půl 7 budík-z nejtvrdšího spánku-a čeká mě druhý litr..Jsem si ho hned namíchala a začínám..Včera jsem se neozvala,bo jsem šila(pak mezitím odbíhala🤭) Dnes na 11 to mám v Mohelnici..Nesehnala jsem odvoz,a řídit se prý pak nesmí,že píchnou uspávadlo,tak si nechám jen čichat rajský plyn,prý to taky uvolňuje a může se pak řídit..Máte s tím prosím někdo zkušenost??bolí mně pod žebrama, z obou stran to mám tvrdé,jen žaludek měkký-prázdný..

jó,já asi nenapsala-jdu na kolonoskopii..brrrr..prý musím!

Mně řekli, že musím mít doprovod, ale normálně jsem přijela i odjela autem. 🙂 Ale žádný rajský plyn mně nedávali, asi jen nějakou tabletku na oblbnutí. Moc si to nepamatuju, že by to bolelo nebo to bylo nepříjemný. Jen vím, že jsem měla hrozný hlad, tak jsem hned vběhla naproti nemocnice do restaurace, bohužel doma to všechno letělo ven.