Tak my nemáme co říkat, Dorouš je potomkem takhle mladé fenečky. Stačila opravdu jen chvilka nepozornosti, panička jen něco nesla rodičům a roztržitý tatínek intelektuál otevřel dveře od knihovny, kde byla fenka zamčená. Psi, jak se dobře znali a byl asi i ten správný čas, šli hnedka na věc.
Panička z toho byla na mrtvici a měla s tím i strašnou práci, musela se nima přestěhovat na chalupu, protože bydlela v centru a pak starosti s vybíráním páníků. Dodnes máme skupinu a zrovna předevčírem jsme si všichni přáli ke čtvrtým narozkám.
To jak si ženská neohlídá sama, tak to takhle dopadá. 😊
Sarah, jsem si uvědomila😲pocházíte z Bruntálu, nebo teď jste v Bruntále? Jen jsem si uvědomila, že kámoška tam má sestru a zrovna před týdnem vzpomínala, že tam jedou na nějaké slavnosti a bude vypomáhat ve stánku🙂
Žiju cca 4 km od Bruntálu. Co tak vím, má být v neděli v městským parku Ukončení léta, jinak nevím.
Mně popravdě moc ne. Ono stačí, co občas vypadne z místní parkový “elity”. Ty lidi jsou třeba ve věku mých rodičů, psy mají celý život, ale ty moudra co z nich padají… Ne že všech. Ale většina je pořád zamrzlá v době, kdy se razilo “každá fena musí mít aspoň jednou štěňata”.
Právě že i mladší, což jsem poznala v jedné skupině o labradorech na FB. Jsou to většinou takoví ti jednodušší lidi, kteří ani nechápou, proč by fena ta štěňata mít neměla, a když jim dojdou argumenty na vaše slušné a věcné vysvětlování, tak začnou vulgárně útočit, až dostanou varování nebo letenku ze skupiny.
My jsme bydleli po svatbě u tchánovců asi dva roky a teda nebylo to vůbec jednoduchý. Na jednu stranu jsme jim byli vděční, že nás tam nechali, ale bylo to v podstatě jen kvůli tomu, aby před vesnicí nevypadali blbě, že nás vyhodili (to jsem se dozvěděla později). Na stranu druhou to nebylo jednoduchý, tchýně mluvila do všeho, do čeho mohla a já jsem se tehdy v tom věku neuměla ozvat. Co vadilo u mě, to nevadilo u švagrové a já to vnímala jako děsnou nespravedlnost (švagrová je žena jejího nejmladšího syna, takže taky ne dcera). Dnes se nestýkáme, naposled jsme se viděly na manželově pohřbu. Bydlíme od sebe cca 150 km, ona by sem nejela a já to nezvládám, mám toho prostě moc. Dvě starší děti ji i s rodinami příležitostně navštěvují, nejmladší nechce, snad k tomu časem taky dospěje.
Nejdou sedět ani pachatelé zneužívání dětí, dávají se podmínky. Takže nevěřím, že se s tímto bude dělat něco jinýho. Myslím, že ani není vůle, nedělala s tím nic žádná vláda. Rozhodně bych ve volbách volila toho, kdo by s tím zatočil. Ale jednak ve volebním programu to nikdo nemá, pokud vím, a i kdyby měl, tak slíbit se dá cokoliv, to všichni víme.
No jasně…to sem dá, když nám všechno pomrzlo a máme ho.no😏 Ale třeba jen o 500m dál, mají úplně obsypané jabloně a durancie, takže se jim to minulý týden totálně polámalo, protože to nepodepřeli. Všechny stromy mají jak ,,smutné vrby"😲
No jo no, já měla úplný 💩 loni, to nebylo fakt vůbec nic, zmrzlo všechno. Tak si to letos užívám. Myslím, že švestky ani nestačíme sníst. A zavařovat je nebudu, to by nikdo nejedl.
Mám vyzkoušený Framykoin zásyp a dobře to účinkuje jen na suchá místa, na mokvavá ne. Používala jsem to hlavně, když jsme jeli třeba na výstavu a potřebovala jsem, aby ten hotspot nebyl moc vidět.
Včera jsem strhla strupy, je to pěkně čistý, nehnisá, nemokvá, už budu mazat mastí.
Já mám pocit, že nemovitosti, který měla, už jsou dávno v exekuci. Ta asi dluží, kam se podívá. Ale kde splašila toho koně, je záhadou. Jo, ten barák v Odrovicich je v exekuci určitě, dívala jsem se do KN.
Tak to je masakr. Chudák kůň ☹️. Přitom ten kůň mi přijde mnohem složitější na péči. Jak ono to vlastně je, když jí zatrhnou chovatelskou činnost, tak se to bude vztahovat na psy, ale bude moct teď mít kočky, papoušky, koně a dokud to nebudou vyhublý vypelichaný zrůdy, tak s tím nikdo nemůže nic dělat 😲?
Paní to tam píše, chystá se žaloba a to bude prý trvat nejmíň do Vánoc. Taky nechápu, že třeba není možný aspoň vydat nějaký předběžný opatření a chov jakýchkoliv zvířat jí zakázat.
A proč bychom se měli dodrovolně vzdávat majetku A to řekl kdo? Že se někdo má vzdávat dobrovolně majetku? Když já zdědím čtyři baráky, co s nima proboha budu dělat?
Tak dávám fotku z dneška, je to pěkně suché, některé strupy už odpadaly. Ostříhat víc už se mně to nechce, když se to tak pěkně hojí. Do konce týdne by to mohlo být už úplně zhojené. Vím, že na fotce to asi ještě vypadá děsně, je to prostě zbarvené celé do červena.
To já být majitelem psa tak za to klidně zaplatím. Vždyť se to v celkových výdajích za psa ztratí. A je to jednorázová záležitost.
Ale spousta lidí za to právě platit nechce. Jako popravdě už se jim občas ani nedivím, i když já peněz vynaložených na svoje psy nelituju nikdy, spíš těch na jiné nesmysly nařízené státem.