Aktuálně: 2 304 inzerátů289 496 diskuzních příspěvků20 880 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 06.09.2025, 09:44:45 xxx.xxx.162.253

Mně je třeba úplně jedno, jestli by mě ostatní chovatelé sežrali nebo ne. Na FB ve skupině o štěňatech jedna ženská psala, že chovatelé s PP by měli prodávat za stejné ceny jako ti bez PP, aby ta poptávka po bezpapiracich nebyla vůbec. 😀

Sarah01
Sarah01 06.09.2025, 07:51:52 xxx.xxx.162.253
kometa:

Cena se pochopitelně uvádět taky nemůže.

Ale tady se uvádět může a stejně tam často není.

Upřímně, trochu jsem nepochopila, proč se s tím u psů dělají takové tajnosti. Koně nebo kočky na prodej mají cenu uvedenou. 

To nevím, já jsem tady nikdy neinzerovala a na iFaune jsem tehdy cenu uvedenou měla. Já se jen snažím vysvětlit, jak to některé CHS mají, že nabízejí jen přes FB. Věřím, že někdy to být nepříjemný může, zvláště když se člověk cenu dozví, až se třeba jede na štěně podívat. Určitě v tom ze strany některých CHS je záměr, netvrdím, že ne, holt chovatelé jsou taky jen vzorkem populace a i mezi nimi jsou lidi různí. A to i takoví, kteří to prostě mají jako živnost a hlavní zdroj peněz. Jediná rada je od takových nekupovat. Jako pořizuju si parťáka na cca 15 let, tak musím počítat s tím, že to nějakou námahu a čas vezme. Já jsem se snažila zájemcům i vyjít vstříc, co se týká rozložení plateb, třeba i na tři splátky a způsobem, jak to vyhovovalo jim. 

Sarah01
Sarah01 06.09.2025, 06:51:09 xxx.xxx.162.253

Dnes se hodně “inzeruje” na FB, tam to má největší dosah, na Bazoši nebo jinde chovatelé už moc nenabízejí. Jenže nabízet k prodeji zvířata se tam nesmí, FB to odstraňuje. Takže se to dá obejít jedině tak, že se napíše např. Kluci a holky čekají na své rodinky. Cena se pochopitelně uvádět taky nemůže. Mně odstranili po roce (!) nabídku na posledního pejska, kde jsem měla uvedeno “k rezervaci” a bez ceny. 

Sarah01
Sarah01 05.09.2025, 23:18:07 xxx.xxx.162.253
assil:

Dá, ale musí se hodně shánět a telefonovat a psát, protože u inzerátů na PP často ceny nebývají a člověk, který se nevyzná, nemá jinak šanci. Bezpapíráka koupí na první dobrou bez toho vopruzu. 

Mně to nepřišel zas takovej vopruz, když jsem začínala. Ale je fakt, že lidi kolem plemene jsem už znala a nevadilo mně čekat půl roku na stěně ze spojení, který jsem chtěla. Lidi dnes čekat nechtějí a nevadí jim, když psa koupí na ulici. 

Sarah01
Sarah01 05.09.2025, 21:23:33 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Zlatý retrívr Prodáme čistokrevná štěňátka Zlatého retrievera bez pp (viz akt. foto), štěňátka budou v době odběru očkovaná, 3 x odčervená a očipovaná, jsou zvyklá na děti, papají granulky (Royal canin). Oba rodiče (otec s průkazem původu) jsou u nás doma k vidění. Kupní smlouva samozřejmostí. Cena za chlapečka 15 tis. Kč, za holčičku 20 tis.

Jako to vážně dá někdo tolik peněz za bezpapíráka??

Nechápu, s PP se dá sehnat za 25. 

Sarah01
Sarah01 05.09.2025, 20:13:33 xxx.xxx.162.253
BaLu:

Mně je úplně jedno, za jakou stranu či hnutí kandiduje, pro mě je neomluvitelné, co svým zvířatům udělal. 

Podívejte se co kdo dělá napříč politickou scénou, jak se říká, jeden je za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet. Politická příslušnost zrovna v tomto případě nehraje roli. 

Přesně tak, jak kdyby na druhé straně politického spektra snad byli čistí jak lilie.

Sarah01
Sarah01 05.09.2025, 13:23:11 xxx.xxx.162.253

Tak člověk by docela čekal od člověka, který se bije za práva zvířat (údajně v roce podal za SPD návrh, aby se zákon na ochranu zvířat zpřísnil), že o svoje zvířata se bude starat příkladně.

Je jasný, že teď před volbama se bude vytahovat kdeco z minulosti a vyšťourali to novináři. Asi aby se tak trochu zapomnělo na ty bitcoiny.

Sarah01
Sarah01 05.09.2025, 11:08:29 xxx.xxx.11.197

Hlavně na kůži delfína nic takovýho, jak na videu, není. Žijí na ní sice nějaké mikroorganismy, co tak vím, tak nějaké sinice, ale ne tady takové škeble či co to je. Navíc obě ta zvířata vypadají animovaná a leopardovi jasně autor přisuzuje lidské vlastnosti, když ten kouká za delfínem jak nějaký člověk, jen zamávat. 

Sarah01
Sarah01 05.09.2025, 10:24:41 xxx.xxx.11.197
Daja:

Tak to byla špica, ale vzadu v mozku mi zvoní zvoneček jestli je tohle vůbec možné, spíš asi AI, ale hezké to je.

To je určitě AI. Takových reelů je na FB spousta.

Sarah01
Sarah01 05.09.2025, 10:23:37 xxx.xxx.11.197
janaa:

Tak tos mě pobavila

To byl přece záměr. 😄

Sarah01
Sarah01 04.09.2025, 22:07:47 xxx.xxx.162.253

A člověk by si řekl, že poslanec musí být chytrej a vzdělanej, že?

Sarah01
Sarah01 04.09.2025, 16:47:51 xxx.xxx.162.253
assil:

Jj, to takhle koupíte psovi pěknou interaktivní hračku, kde je nejen poklička, ale i šuplíček … 😀

A otevře ho? Tak to musíme ještě trénovat asi. 😄

Sarah01
Sarah01 03.09.2025, 20:17:46 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 03.09.2025, 17:40:32

Vás jsem tady dlouho neviděla, moc hezký fotky. 👍 Taky bych chtěla mít tak hezký plány, bohužel to běhání mně vyjde tak maximálně jednou týdně a to je žalostně málo, potřebovala bych víc. Snad v zimě, jestli nebude moc sněhu. 😊

Sarah01
Sarah01 03.09.2025, 16:26:57 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 03.09.2025, 16:11:16

Pod pokličkou. 😂 To člověk kolikrát úplně žasne, jak si všechno možný dokážou otevřít.

Sarah01
Sarah01 03.09.2025, 14:00:58 xxx.xxx.11.197
Tenurri:

To já vím, a dokonce jsem měla i snahu to vysvětlovat ostatním, ale bylo to docela marný…a vzdala jsem to. Občas snaha druhé strany byla, ale kolikrát to bylo ještě horší ve smyslu
“Jacku,….Jacku….Jackuuuuuu….ááááno…a sedni….sedníííííííí sedni jackuuuuuuuu, hoooodnej Jack” a odměnila ho ve chvíli kdy už stál a koukal jinam (vždycky trvá na tom, že mu za to musí dát něco dobrého).
 takto vypadá prosím pěkně povel babičky 😀

No, je to celkem naprd, když příbuzní tu výchovu takhle kazí. Asi bych jim řekla, ať si s ním raději jen hrají a to ostatní aby už nechali na mě. 

Moji už vědí, že v podstatných věcech už se poslouchá jenom maminka. 😄

Sarah01
Sarah01 03.09.2025, 13:27:24 xxx.xxx.11.197
acher:

Učím,že nesmí nic doma honit,že drůbež,kozy,králíci,kočky nejsou na hraní.Pohybují se mezi zvířaty od prvního dne a kdybych je nechala,že je mohou honit,pronásledovat,tak později jim těžko budu vysvětlovat,že se to nesmí.Pastevec prostě musí mít jasná pravidla od počátku.

Ano, to bude individuální podle toho, na co jsme si toho psa pořizovali a co už máme doma, to právě tady u zadavatele nevíme. Já jsem jenom chtěla říct, že nemá smysl cvičit dvouměsíční štěně a dělat z něj cvičenou opičku. Všechno pomalu, postupně a s radostí, klidem a trpělivostí. Svět se nezboří, když mně půlroční pes nelehne na povel, ale zvládne třeba v klidu si nechat ostříhat drápky nebo vyčistit uši. Mimochodem zkusila jsem při ošetřování toho hotspotu, jak o něm píšu jinde, ošetření se souhlasem a ono to fakt funguje. 👍

Sarah01
Sarah01 03.09.2025, 12:54:19 xxx.xxx.11.197

a také co nesmí

Já naopak učím nejdřív, co po něm chci, co by dělat mělo. Co dělat nesmí, pochopí později samo. Asi záleží i na tom, co chce zadavatel s pejskem dělat. Třeba to lehni učím zpočátku v podstatě jen v souvislosti s odpočinkem, na nic jinýho to nepotřebuju. Odložení je potřeba až na vyšších zkouškách a klidy se dají trénovat i vsedě. Takže se to dá cvičit klidně později. Stejně přijde puberta a to pak má člověk někdy pocit, že štěně nechal odmala růst jak dříví v lese. 😄

Jo, ještě dodám, že naučit psa čůrat a kakat na povel je taky k nezaplacení. 👍

Sarah01
Sarah01 03.09.2025, 12:19:49 xxx.xxx.11.197
bambule:

To bych zase netvrdila, učím psa sedni a přivolání jako první věc. Třeba sedni u krmení, ano někomu se to zdá zbytečné, ale třeba já osobně nechci, aby po mě pes skákal, když pokládám misku na zem. Sedni před přechodem pro chodce, sedni před dveřmi než odemknu atd. Přivolání je jasné na tom se shodneme. A neříkám tomu výcvik, ale spíš výchova. 

Tak já taky nechci, aby po mě pes skákal. Ale dvouměsíční mimino na to podle mě má času dost. Stejně když odněkud přijdu, tak má takovou radost, že se ještě počůrá, tak proč ho ještě stresovat tím, že musí v klidu sedět. Nejdřív prostě přivolání a štěně hodně chválit, až přehánět, klidně u toho dělat opičky. Není nic horšího, než když za váma štěně venku, když ho pustíte na volno, nejde a zdrhá pryč, protože ho prostě už nezajímáte. Sezení jsem učila později následně v rámci přivolání pamlskem a rovnou k noze. Pak už to i tu té misky šlo líp.